1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 13, 2020 at 7:50 PM

Nisam bas siguran u to sto pišeš. Ako se ne možeš oslanjati na trzisnu cijenu, možeš na procjenu. Bez obzira koliko ona neprecizna bila. Ta nepreciznost će biti greška procjene. Koja može biti prilična.

Ja se osobno ne bih (trenutno) upuštao u neka značajnija ulaganja u turisticke dionice. Bas zato jer je nemoguce napraviti ispravnu ili barem suvislu procjenu.

Nadajmo se da će uprava u dogledno vrijeme dati neki precizniji ‘guidance’.

• KressoM
    Student
    Reakcija primljeno
    238
    • March 13, 2020 at 7:56 PM
    Quote from Iknow

Nisam bas siguran u to sto pišeš. Ako se ne možeš oslanjati na trzisnu cijenu, možeš na procjenu. Bez obzira koliko ona neprecizna bila. Ta nepreciznost će biti greška procjene. Koja može biti prilična.

Ja se osobno ne bih (trenutno) upuštao u neka značajnija ulaganja u turisticke dionice. Bas zato jer je nemoguce napraviti ispravnu ili barem suvislu procjenu.

To je u redu, to je tvoje mišljenje.

Ali može se početi od pretpostavke koliko će trajati? Hoće li trajati dan-dva? Neće? Hoće li trajati 2 mjeseca? Moguće? Hoće li trajati 6 mjeseci? Možda. Hoće li trajati godinu? Najvjerojatnije neće. Nakon toga, ajmo vidit što će biti sa svjetom. Hoće li postojati kao do sada? Najvjerojatnije hoće. Hoće li se uspostaviti novi svjetski poredak di čovjek neće moći izaći iz kuće? Vrlo mala vjerojatnost. Ajmo od najlošije realne procjene, da je godina dana izgubljena. Koliki su troškovi? Pokazao sam da 2 milijarde sigurno nisu da bi se opravdao ovakav pad. Kasnije, ako i dođe neka recesija, mislimo li da onda nema turizma? Naravno da ima, samo neće biti za svih. Najkvalitetniji će moći nastaviti kvalitetno raditi, oni manje kvalitetni će se boriti i propadati. Koliko može onda Valamar dobiti generirati? Isplati li se to na ovim cijenama?

Neke suvisle procjene ipak se mogu donositi...

O dionicama i filozofija ulaganja... Mali Dioničar

Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 13, 2020 at 8:12 PM

Hrvatska je očito svjesna da ovisi o turizmu i problemu pristupa krajnje savjesno i odgovorno uz maksimalno slušanje struke.

Vrlo značajno ulaganje. Predsjednik Valamara šef uprave Kukurin KUPIO 7.000 komada dionica. Svakako osoba upućena do detalja u stvarno stanje i očekivanja.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 13, 2020 at 8:36 PM

Tesko je sagledati situaciju objektivno kada si u poziciji. Pisao sam na ovom i onom forumu da cjena Valamara s obzirom na P/E u sebi ima ugradjena ocekivanja ZNACAJNOG POVECANJA buducih zarada, te predlago da s pozicije skrate. Ako izadju sa procjenom pada prihoda i EBiTDAe posaljem Vam kolega Kreso svoju skromnu procjenu. Mozda je oke i uzeti ovaj haircat sto je FTB objavio. Eto cim se stignem poigrat posaljem.

...sram me koliko nemam..

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 13, 2020 at 8:40 PM

Krešo, bez zle namjere. Vidiš da ti i Iknow govori isto... nemam RIVP i to mi olakšava da nisam pristran u ocjeni.

Ne možeš napraviti ni približnu procjenu poslovanja: prekjučer sam već znao za fakultete, danas smo saznali za oš i srednje, sve veće firme upućuju radnike u rad od kuće (ovisno o stupnju digitalizacije), stanovnici RH po defaultu idu u karantenu po povratku izvana, pitanje je dana kad će poput Italije SVE u lockdown.

No ipak vrlo profesionalno, za razliku od Valamara, pogledaj objavu Lenca o mogućem utjecaju covid-19 na poslovanje. Ili LRHC, egzaktno: koja su im emitivna tržišta, koliki je pad, i koliki minus prihoda će imati ako od lipnja sve krene na bolje. Pa nije to teško. LRH je isto bio fer s izvještajem a privatna su firma de facto.

Ali kod Valamara, s obzirom da nam nisu dali ništa, NE možeš računati ništa, ni prihode, ni rashode, ni koliko će duga otplatiti... I kako ćeš raditi projekciju? S kojim margin of safety?

Da, pala je puno dionica i sad im je EV/Ebitda na 6.30 mislim što je super ali to je pogled u retrovizor, bez zamjerke.

Zato i je palo selektivno sve. Ovo je baš crni labud.

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • March 13, 2020 at 11:56 PM

ove godine je to coronavirus sljedece budu migranti nakon te koje kakvi ratovi turizam je po meni u ovim trenutcima vrlo riskantna oklada.Sto se tice poslovanja ova ce biti debeli minus sljedece godine ce morati zapeti da otplate dugove ove godine tek za 3 godine eventualno neke fer valuacijeosim ako nebude toliko gusto da RIVp preuzmu banke naime duga

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • March 14, 2020 at 6:37 AM

Financijska tržišta

- izjava

Valamar Riviera d.d., sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (u daljnjem tekstu:

Društvo ili Valamar), u skladu s izdanim preporukama ESMA od 11. ožujka 2020. i

žalba HANFA-e od 12. ožujka 2020., upućena izdavateljima i sudionicima financijskog tržišta u

povezano s otkrivanjem poslovnih aktivnosti u vezi s utjecajem virusa COVID-19 na

financijska tržišta, navodi kako slijedi.

Zbog nepredvidive prirode daljnje eskalacije COVID-19 (i s tim povezane aktivirane prevencije

ali i sanacijske mjere) u Republici Hrvatskoj i važnom vodećem izvoru tvrtke

tržišta, za sada je rano donositi kvantitativne procjene u vezi s mogućim učinkom COVID-19

o Valamarovom poslovanju u budućem razdoblju.

Iako je trenutno godišnje stanje knjiženja u knjigama (3. 3. 2020.) Bolje u odnosu na prošlu godinu, unos je

novih rezervacija znatno je usporeno od eskalacije COVID-19 u Italiji. Pod trenutno neizvjesnim

okolnosti, nije moguće presudno predvidjeti konačni negativni učinak usporavanja rezervacije na

poslovanja, s obzirom na mogućnost njihovog nadoknade kroz "last-minute" rezervacije, kao i pojednostavljene

pravila otkaza rezervacije. Trenutačno zabilježeni otkazi za rezervaciju uglavnom se odnose na razdoblje

od ožujka do svibnja 2020. i samo u manjoj mjeri do ostatka glavne sezone, što je prekoračilo

85% godišnjih operativnih prihoda.

Od pojave COVID-19, Društvo pomno prati razvoj

situaciju te je angažirao i usmjerio sve svoje resurse na provedbu preventivnih mjera zaštite

zdravlje gostiju i zaposlenika. U isto vrijeme, pripremili smo i aktivirali cjelovitu opremu

Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 14, 2020 at 7:25 AM

Meni se čini da će nakon samoizolacija, karantena i sličnih neophodnih problema virus biti pod kontrolom i da će tada zdravstveni sustav odrađivati uspješno sveoboljele od korončice kao što danas odrađuje infarkte, moždane udare i stradale u prometu. Svi će željeti izaći van iz kuće i može se lako desiti da bolji dio turizma, bolji hoteli kampovi resorti a takav jer RIVP naročito u Hrvatskoj odrade fantastičnu sezonu. Ovo je pozitivan scenarij i vjerujem da je izgledan, možda i najvjerojatniji obzirom da je sada tek sredina ožujka. U tom slučaju bi dionica išla duplo gore. Drugi scenarij je stagnacija. Treći stečaj i propast kompanije skupljanje mrtvih trupala kamionima po cesti sa radnim strojevima i/ili rušenje hotela i gradnja grobalja na tim mjestima. Mislim da je korončica uskoro pobjeđena i da Valamar čeka radosna budućnost i dividenda u svibnju. Ako bude dividenda to će biti sjajan znak jer uprave da je optimistična i vjeruje u szabilizaciju. CEO je kupio dionice to je malen ali značajan potez i poruka dioničarima. Proučite nitko iz prvih 10 nije prodavao nego se kupovalo.

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 14, 2020 at 8:43 AM

Mislim da ovdje pojedinci vrlo usko gledaju na stvari i posljednje događaje i uglavnom se bave svojim “svežnjem novčanica” i hoće li nešto ušićariti ili neće? Neposredne štete od Korona Covid19 virusa će biti zasigurno velike i tek u svibnju, pa i kasnije će se očito moći čuti jasnije procjene. Problem nije vezan samo uz Rivp, a ni domaci turizam. Ova pojava odnosno pandemija mogla bi dugorocno utjecati na ponašanje turista i promjenu njihovih navika. Pogotovo na turizam i posjete turista iz dalekih i udaljenih destinacija. Sto se tiče ove godine, sve će ovisiti koliko će ovakvo stanje potrajati, u nas, te na prostoru srednje i zapadne Europe, Italije i ostalih država u okruzenju. Ako se sve relativno brzo i dobro razvije, a priroda odigra igru da nam pomogne da virus u dogledno vrijeme nestane, šteta će biti premostiva. U suprotnom, na dugi rok, moglo bi nedostajati i novca i kapitala. Zato mi se cini da je upravo iz tog razloga predloženo dioničarima da se odobri dokap (jednokratan ili višekratno; do 50% postojećeg temeljnog kapitala) radi potreba nastavka i funkcioniranja društva. Sama mogućnost da se upravi da takva ovlast ne predstavlja opasnost za dioničare jer koliko se sjećam takva odluka o odobrenom temeljnom kapitalu je uvjetna i ne može se koristiti kako se kome svidi. Uglavnom, trebali bi svi biti realni optimisti i nadati se da ćemo kao zajednica i pojedinci uspjeti uspješno prebroditi ovu krizu i nastaviti dalje sa sto vise novog iskustva i uspjeha, ne gledajuci konstantno u retrovizor. Sto je izgubljeno, izgubljeno je. Najvažnije je da glava i dalje na ramenima.

Edited once, last by Iknow (March 14, 2020 at 8:50 AM).

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 14, 2020 at 9:52 AM

Čekaj malo.. dokap, a imaju u planu isplatu dividende? valjda prvenstveno trebaju odustati od isplate dividende za ovu godinu, kao preventivnu mjeru ..

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 14, 2020 at 9:57 AM

Dokap je mogućnost, a ne obveza.

A ne znam možda imaju neke obveze prema vlasnicima (Austrijancima) jer oni možda pak imaju neke druge obveze prema trecima.

Nitko nije računao na ovakav izvanredan događaj. Očito.

• KressoM
    Student
    Reakcija primljeno
    238
    • March 14, 2020 at 11:38 AM
    Quote from D'artagnan

Čekaj malo.. dokap, a imaju u planu isplatu dividende? valjda prvenstveno trebaju odustati od isplate dividende za ovu godinu, kao preventivnu mjeru ..

Dividendu će dobiti svi, a u EVENTUALNOM dokapu ne moraju sudjelovati svi.

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 14, 2020 at 11:50 AM
    Quote from KressoM
    Quote from D'artagnan

Pa ni neće sudjelovati ako do njega dođe. Odobreni kapital je poseban institut prava definiran ZTD-om i statutom firme. To nije uobičajen dokap, ustvari ne bi se smio koristiti za situacije uobičajenog poslovanja, pa čak ni eventualne zaštite od preuzimanja.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 14, 2020 at 2:00 PM

Osobno prije nisam bio uvjeren, ali sad mislim da ovo još ide dolje.

Kad se granice zatvore, ljudi krenu umirati i ljudi budu doma biti će frka.

Mislio sam kupiti još dionica RIvp ali mi se ova kupovina Kuurina čini kao marketinški trik ili APP.

Čovjeku njegovog kalibra je 150.000 kn kikiriki, ali pohvala kao korektan potez prema ostalim dioničarima.

Za napomenu imam RIVP (ulaz 25), ali ovo nije poziv ni odgovarenje od kupovine.

• Cicija
    Početnik
    Reakcija primljeno
    29
    • March 14, 2020 at 2:20 PM
    Quote from KressoM

Razlika je između ne moraju i ne mogu.

Ovdje postoji mogućnost razvodnjavanja udjela malih dioničara.

Osobno izbjegavam tvrtke u kojima je nefer odnos prema malima. Jer i ja sam, što bi Krešo rekao, Mali dioničar.

• KressoM
    Student
    Reakcija primljeno
    238
    • March 14, 2020 at 2:23 PM
    Quote from Cicija
    Quote from KressoM

Razlika je između ne moraju i ne mogu.

Ovdje postoji mogućnost razvodnjavanja udjela malih dioničara.

Osobno izbjegavam tvrtke u kojima je nefer odnos prema malima. Jer i ja sam, što bi Krešo rekao, Mali dioničar.

Pa bar se Valamar dokazao u fer odnosu prema malim dioničarima, a Iknow je objasnio ovo sa dokapom, tako da bar sto se toga tice nema nikakvog straha.

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • March 14, 2020 at 8:19 PM

adpl trentno vrijedi p/e oko 5 uredno isplaćuju dividendu to im čak i u statutu piše, Valamar ima p/e oko 10 to još treba disontirat zbog vrlo izvjesne izubljenje sezone pa mi nije jasno zašto se ovde misli da je dionica podcjenjena po meni realno u ovim uvjetima vrijedi oko 7-8 kn

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 14, 2020 at 8:24 PM
    Quote from zigass

adpl trentno vrijedi p/e oko 5 uredno isplaćuju dividendu to im čak i u statutu piše, Valamar ima p/e oko 10 to još treba disontirat zbog vrlo izvjesne izubljenje sezone pa mi nije jasno zašto se ovde misli da je dionica podcjenjena po meni realno u ovim uvjetima vrijedi oko 7-8 kn

7-8 kn??? Svasta.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 15, 2020 at 7:53 AM

ako se djeci TV nastava računa kao da su u školi biti će proljetni odmor normalno.

Gledam na http://www.valamar.hr nisu snizili cijene za sada niti euro snizio cijene za sada. u Marei nisam bio u Poreču.

Ne samo da nije snizio nego ne šalju ni popuste ni promo kodove i neke jeftinije ponude.

Očito imaju taktiku da miruju dok se ova paranoja i medijski teror ne smiri. Država će nešto

pomoći, virus se provjetriti, zdravstveni sustav je stabilan i onda širom otvoriti kapacitete

u punoj sezoni.

Pinea Valamar collection resort se otvara 2021. u lipnju i za obitelj najjeftiniji smještaj

je oko 500 eura po sobi po danu pa do 800 eura po danu. Sve luksuzno i elitni kongresni centar.

Danas je to možda čudno reći, ali vjerujem da je kongresni centar pun pogodak.

https://www.valamar.com/hr/hoteli-porec/pinea-valamar-resort

Ako netko misli da će to zjapiti prazno onda bolje neka ne ulaže u dionice RIVP,

jer dionice imaju razne vrste rizika.

Hrvatska bi mogla biti HIT ove godine, em ima odličnu epidemiološku situaciju, stabilan

zdravstveni sustav, nego je i vrlo blizu glavnih tržišta Europe bilo kojim prijevozom.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 15, 2020 at 10:26 AM

Ljudi pogledajte site od Valamara, nekih hotela nema ni u ponudi, dok su cijene za rezervacije za neke hotele i duplo nize. Takoder uzmi u obzir i usporeno gospodarstvo a mozda cak i recesiju te taj dooatni ucinak na potrosnju.

Neznam kako netko moze ovdje tumaciti da poslovanje nije ugrozeno.

...sram me koliko nemam..

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago