Kolega @tepra , mislim da je rizik zaražavanja koronom u hotelima nevjerojatno nizak, gotovo da ga nema. Bila sam nedavno u Istri nekoliko dana, doduše u Maistrinom hotelu Lone i epidemiološke mjere su toliko stroge da je gotovo nemoguce pokupiti virus. Vjerujem da je tako i u Rivijerinim hotelima. Maske su obavezne unutar hotela , švedski stol na doručku malo je sad drugačiji , dobiješ konobara s maskom na licu koji ti stavlja na tanjur hranu koju ti također s maskom na licu biraš. Prijave i odjave iz hotela online. Doručak traje do 11 sati, po grupama, moraš se izjasniti unaprijed u kojem terminu ćeš doći na doručak. I još puno sitnica kojima se poštuje distanca, minimaliziraju kontakti.
Uostalom, tko može sigurno tvrditi da se zarazio baš u hotelu, velik broj osoba pojma nema gdje je pokupio virus.
Je, Lone radi po pravilima distance, znam isto i za Amarin, ali recimo neki dan sam bio u Novom Vinodolskom u Lisanju, takodjer ima 4*, nitko se ne pridrzava nikakvih mjera. Svedski stol, svatko se sam posluzuje, fali im konobara pa ni stolove ne stignu raspremiti, a kamoli dezinficirati. Ljudi slabo nose maske, iako su obvezne... Pretpostavljam da je u hotelima sa nizom kategorizacijom situacija i puno losija.