najveće tržište Njemačka produljuje maksimalno moguće zatvaranje za još mjesec dana. Prije 10 dana Hrvatska je počela prazniti bolnice, pred novi jaki udar gdje stradavaju mlađi ljudi. Nadam se da neće biti puno teških invalida barem u mlađoj populaciji nakon covida kao što je to kod starijih od 70.g. Uprava se ne oglašava već jako dugo. U Hrvatskoj tek stidljivo govore o cijepljenju turističkih zaposlenika umjesto da to bude glavna tema u državi.
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
najveće tržište Njemačka produljuje maksimalno moguće zatvaranje za još mjesec dana. Prije 10 dana Hrvatska je počela prazniti bolnice, pred novi jaki udar gdje stradavaju mlađi ljudi. Nadam se da neće biti puno teških invalida barem u mlađoj populaciji nakon covida kao što je to kod starijih od 70.g. Uprava se ne oglašava već jako dugo. U Hrvatskoj tek stidljivo govore o cijepljenju turističkih zaposlenika umjesto da to bude glavna tema u državi.
Cemu sirenje panike kolega?
Nema potrebe za time.
To sto Njemacka nesto radi ne znaci da je odmah ispravno.
-
Da oće diona bar jedan dan past na 20 kn da nam se barik nakrca pa da se riješimo neko vrijeme zastrašiteljskih crnjaka.
-
Engleska uvodi specijalni zakon kojim će kažnjavati građane koji bez valjanog razloga putuju u inozemstvo. Sjetimo se ugovora Valamara i TUI kako to strašno danas izgleda. Kazna je oko 45.000 kuna za Engleze. Tamo nema trte-mrte oko toga. Jasno je da se situacijama komplicira i da se turizam mjenja. Srednja Europa je jako pogođena Češka i Slovačka prednjače po umrlima. Italija Njemačka i Austrija imaju značajne turističke kapacitete i ne vjerujem da će riskirati za zdravstveni slom najesen. Vidim da mnogi ne razumiju ništa i pokušavaju se šprdati, radije se informirajte. Zbilja je nevjerojatno da naši ne organiziraju cijepljenja za turističku branšu; carinike; policiju jer od turizma Hrvatska živi. Ovako ćemo imati umrle i ogromne troškove liječenja. Sve mlađi obolijevaju sve teže, oko mene. Istra se dobro drži za sada. Najgore ako pojedine države blokiraju putovanja, jer domaći gosti nemaju kupovnu moć za Valamarove objekte i cijene 200/300 eura noć.
-
Engleska uvodi specijalni zakon kojim će kažnjavati građane koji bez valjanog razloga putuju u inozemstvo. Sjetimo se ugovora Valamara i TUI kako to strašno danas izgleda. Kazna je oko 45.000 kuna za Engleze. Tamo nema trte-mrte oko toga. Jasno je da se situacijama komplicira i da se turizam mjenja. Srednja Europa je jako pogođena Češka i Slovačka prednjače po umrlima. Italija Njemačka i Austrija imaju značajne turističke kapacitete i ne vjerujem da će riskirati za zdravstveni slom najesen. Vidim da mnogi ne razumiju ništa i pokušavaju se šprdati, radije se informirajte. Zbilja je nevjerojatno da naši ne organiziraju cijepljenja za turističku branšu; carinike; policiju jer od turizma Hrvatska živi. Ovako ćemo imati umrle i ogromne troškove liječenja. Sve mlađi obolijevaju sve teže, oko mene. Istra se dobro drži za sada. Najgore ako pojedine države blokiraju putovanja, jer domaći gosti nemaju kupovnu moć za Valamarove objekte i cijene 200/300 eura noć.
Samo ste zaboravili reći do kad će taj specijalni zakon biti na snazi, mislim negdje do kraja 5 mj, ako se ne varam
-
Da oće diona bar jedan dan past na 20 kn da nam se barik nakrca pa da se riješimo neko vrijeme zastrašiteljskih crnjaka.
Biljeźim interes na istoj cijeni i niže poslije Q1!
-
Jako je nezahvalno bilo što prognozirati jer svjedočimo da se situacija s epidemijom može vrlo brzo, u roku 3 ili 4 tjedna promijeniti bilo na bolje ili gore.
U prosincu prošle godine imali smo velike brojke zaraženih , jahali smo na drugom valu i činilo se da će nakon božićnih i novogodišnjih blagdana tamo negdje oko 10- tog siječnja zbog obiteljskih i prijateljskih druženja kojih je zasigurno bilo u priličnom broju situacija eskalirati. Ali, suprotno očekivanjima to se nije dogodilo nego je broj pozitivnih počeo drastično padati.
Sada nam pomaze i procjepljivanje koliko god sporo i traljavo napreduje i ako se situacija smiri nema te države koja će se usuditi stanovnicima zabraniti putovanje na odmor van države ili im još i prijetiti novčanim kaznama.
Sezona na kraju može biti i odlična i produljiti se tako da se spoji s novogodišnjim praznicima jer na listi želja nakon pobjede korone ( barem i djelomične) putovanja, izleti, odmori svima su na prvom mjestu.
-
Sa toplijim vremenom ce se smanjiti broj zarazenih pa ce se popustiti mjere bez obzira na cijepljenje. Ljudi jedva cekaju da putuju. Vjerujem da ce ova godina biti u minusu, ali puno bolja nego prosla.
-
Sa toplijim vremenom ce se smanjiti broj zarazenih pa ce se popustiti mjere bez obzira na cijepljenje. Ljudi jedva cekaju da putuju. Vjerujem da ce ova godina biti u minusu, ali puno bolja nego prosla.
U Brazilu je toplo, pa ruse sve rekorde i po broju oboljelih i umrlih, nazalost.
-
Vidi se već nešto stranih registracija po gradu i okolici - Njemačka, Italija, Slovenija..
-
-
bio u Rovinju i Poreču za vikend
Rovinj sve terase pune, pa i one hotelske
dosta ljudi i pretežito stranci, svašta se dalo čuti: ruski, češki, njemački, engleski (US) i francuski
u Poreču druga priča, dosta terasa kafića i restorana još nije otvoreno, valjda budu uoči Uskrsa?
-
Ma otvoreno je i tu, u Poreču, dosta terasa i kafića. Pripreme idu punom parom, sve se čisti, uređuje, sređuje. U autokampu Istra (Funtana) očekuju 1000 gostiju. Čiste i uređuju stalni zaposlenici Valamara tako da u hortikulturi i domaćinstvu rade i zaposlenici svih profila i iz uprave i iz hotela. Svi rade sve.
Liste za cijepljenje su spremne - čeka se cjepivo (mislim da se to trebalo ranije odraditi).
-
Koliko vidim tu kod nas u Istri, do kraja Uskrsa ce biti tako tako. Onda ide opet neke mjere, do 1.svibnja/may. I opet nesto mjere i onda od 1.6. do kraja ljeta uhvatiti sve sto se može. Kampovi ce biti in kao i odvojeni privatni smjestaji. Last minute većinom. Post sezona biti će cijepljenja do Božića. Moje misli su u sezoni 2022. Svako dobro i 👍gore svima
-
Hrvatska ima otvorene granice i ne traži karantenu. S druge strane nemamo ni približno dovoljno cjepiva. Nažalost kombinacija ta 2 faktora dovest će do vrlo lošeg stanja po broju oboljelih. Tragedija velika je da ne možemo nabaviti cjepivo. Dobro je dok država kešira. Za Uskrs vrijeme idealno nažalost prihodi jako slabi.
Valamar uprava najavljuje najvise gostiju NA JUGU iz Velike Britanije. Velike Britanije ??? Meni sad tu više ništa nije jasno. Malo sam upućeniji kakvo je stanje oko zaraze itd... Propustili smo stvoriti dobru epidemiološku sliku, ali u ovako dramatičnoj situaciji nema mjesta panici. Treba opremiti bolnice, osoblje, osigurati stotine kreveta na intenzivnoj i poduzeti stručne mjera i cijepljenje čim prije.
-
Vicko Feric-prodaja 32 000 komada
-
To je zanemariva kupnje/prodaje količina za RIVP. Cijena se drži fantastično visoko obzirom na račun dobiti i gubitka, te stanje na tržištu i to je odlično za dioničare. Prodao sam po sličnoj cijeni prošle godine nakon velikog rasta sa 18 na 28 kn. Tko je prodao po 32 kn nedavno umočio je sjekiru u med.
-
To je zanemariva kupnje/prodaje količina za RIVP. Cijena se drži fantastično visoko obzirom na račun dobiti i gubitka, te stanje na tržištu i to je odlično za dioničare. Prodao sam po sličnoj cijeni prošle godine nakon velikog rasta sa 18 na 28 kn. Tko je prodao po 32 kn nedavno umočio je sjekiru u med.
Nije zanemariva cinjenica kad prodaje clan nadzornog odbora, a kad prodaje netko takav onda je bitna i kolicina. Dionica kao i firma mi je u fokusu samo ne po ovoj cijeni, prodao sam po 31 kuni.
-
Komparacija svjetskog turizma za siječanj 2020/2021 izgleda ovako pad je 87%, u Europi -85%, Aziji 96%. Konzultirajte http://www.hrturizam.hr o tome.
Neki se ovdje folirantski kao probaju šprdati mnome, pa se psihologijom mase labilniji, neukiji priključuju...Sve manje. Španjolska je zabranila jesti i piti na ulici, a na plažama su obavezne maske. Turistička Španjolska ! Da, na plažama ! Meni je puno veći indikator od g. Ferića i njegove prodaje, što sam osobno prodao dionicu po sličnoj cijeni. Srećom kupio za dio novaca Ernt/Kodt itd... Nisam bez veze prodao svoju miljenicu (ne smije biti emocija kod investicija, ali čovjek sam) nego pomnom analizom, kada sam shvatio u proljeće 2020.g. da će pandemija trajati i potrajati. Ako vrh kompanije odnosnl.član NO prodaje na ovako visokoj valuaciji to ne znači ništa loše, dapače. Da prodaje jeftino, to je druga stvar i drugo značenje. Žalosti me (nemam nikakav interes kupovati/prodavati i to sam čestito komunicirao) da ljudima ne objašnjavaju snagu i pogubne posljedice ovoga virusa nedovoljno istražene još uvijek. Da ne duljim...i nije ovo što ću napisati zafrkancija, nego dobronamjernost. Perite ruke više puta dnevno i držite distancu, nažalost spasonosnog cjepiva nemamo ni približno dovoljno. Glavna sezona, je više nego upitna i pitanje je može li se dostići 2020. Sada to izgleda kao najoptimističniji scenario na svijetu. Da RIVP vode najbolji menadžeri svijeta i oni bi ovisili samo o državnim dotacijama. Dok RH obilato financira sve je dobro, ali udar na kapital je po mome skromnom i djelomično nestručnom mišljenju neminovan.
-
sezona 2021 bit će lošija nego 2020 , čak je pitanje hoće li je uopće biti . Svi koji amo u ovoj branši to znamo a Ova cijena dione nije normalna samo zato što fondovi vode igru , a ako im se prohtije mogu je napucati na 50 kuna .
-
Koji fondovi?
Oni koji su je kupovali na 18kn prije godinu dana, jel ti?
Ili ovaj koji već mjesecima rasprodaje u rasponu 25-32 kn, jel taj?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner