Sjećate se prvog umrlog ugostitelja iz Brtonigle...5 dana se čekao nalaz patologa nakon obdukcije i to je ok i ispravno. Zna se procedura.Ova tablica svjetska po državama nije uopće relevantna niti ispravna, jer sve trpaju kao umrle od covid 19 bez liječničkog nalaza obdukcije. I kako raspravljati sa vama kad imate ili vjerujete lažnim ili nedovoljno utvrđenim podatcima. Dopustite da su neki u poziciji višeg znanja. Osim toga javno se komunicira da umrli imaju cca 80 g. O drukanju... ne znam što reći ako vi mislite da se može samo tako utjecati na dionicu. Vrlo sam umjeren u prognozama i uvijek točne podatke. Iznio sam i procjenu u petak koja ne mora biti točna uopće da je korektna cijena za Valamar sada od 25 do 30 kn PRIJE otvaranja hotela i to je to. Ne znači da sam u pravu ili da ću biti. Imam jako jako jako puno ovih dionica i sigurno nisam objektivan do kraja. U ovom padu sam kupio još više tisuća dionica sasvim neplanirano. Prikupljam informacije i smatram da je ovo vrlo težak kratkoročno, ali prolazan problem. Skijao sam dosta po Italiji u siječnju sve do vikenda 08.02. zadnji puta, vjerojatno su svi bili zaraženi već tada. Znam dosta, sigurno puno više od vas ali opet nedovoljno, osim toga dionice je nemoguće TOČNO predviđati bilo kome. U petak sam napisao da su jaki buy signali i ljudi omalovažavaju, ali to.je očekivano nije čudno. Njima je normalno da kažu da vrijedi nula ili kunu. Znate zašto, jer nikad nisu isplatili plaću niti radili ozbiljan posao nego umišljaju trejdanje. I još nešto oprez je majka mudrosti, pazite na Vaša ulaganja kao na zjenicu oka.
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
bilo je govora o dokapitalizaciji
-
bilo je govora o dokapitalizaciji
Psi laju karavane prolaze. Zavidnih ljudi ima jako puno, ali i onih sa zlim namjerama, nekad je i patologija u pitanju.
Tu se ništa nije promjenilo oko dokapitalizacije, u odnosu na ranije. Obzirom da je kompanija izuzetno korektna prema svim malim dioničarima, isplaćuje dividende, mnogi su tu i zaposlenici i šire obitelji primjetio sam da se u nedostatku drugih argumenata drukalo i drukat će se da će mali dioničari biti pokradeni pomoću dokapitalizacije. Jedino što mogu reći da je malim dioničarima uvijek draža veća dividenda i da mnogi misle da je trebala biti viša kroz godine. Međutim ona je bila RASTUĆA svake godine iako su ulaganja bila velika. Očekujem izvanrednu dividendu, možda već ove godine u najboljem slučaju, ali to je više nego upitno. Danas ovdje imamo jače i mirovinske fondove i kao dioničare i partnere. Jednom riječju, da su mislili pokrasti male, odavno bi to učinili.
-
nisam mislio na nikakvu krađu ili nešto slično. Pitam samo kakav je bio plan u vezi toga
-
Dokapitaliziran je Imperijal i to značajno.
Meni nije poznat prijedlog dokapitalizacije, nego je takva mogućnost korištena za blaćenje kompanije putem drukanja ili širenja lažnih vijesti kako bi se trejdalo ili zadovoljavalo negativne porive radi vlastitih neuspjeha. Ali to je uobičajeno i ne prolazi. Meni je jako žao ako su neki mali dioničari nasjeli na priču. Strpljeni spašeni. Evidentno je da su i ovdje zadnja dva dana mnogi nedobronamjerni i neznalice u jednoj vrsti ozbiljne depresije ili otvorene nelagode, pa i tuge jer RIVP raste a "mora padati" " bit će 1 euro" "sezona izgubljena" "dvije sezone" itd. Sretno svima.
-
Bojim se da tko se ukrcao se ukrcao....
-
Ne vjerujem. Hoteli su zatvoreni i ništa ne radi. Formaciju cijene očekujem pri otvaranju hotela i potpunoj normalizaciji.
-
prognozirao sam cijenu između 25 i 30 kn dok se hoteli ne otvore. mislim da je to realno jer sve više ljudi shvaća da je pred nama normalizacija i prije što smo se mogli nadati. Dionica raste umjereno jutros 4% i rasti će sporije nego što je padala i mislim da je vrlo dobro za ulagatelje. Raduje me vec sada solidan prinos na zadnje kupnje koji ostvarujem.
-
Neznam dosta nezahvalno je prognozirati, ja sam ostavio csh da još dokupim ako ode ispod 18, sad sam nešto iznad prosjeka po kojem sam ušao.
Ma najbolje sve zgasiti i pogledati za godinu dana.
-
Kod nas ide Armagedon biblijskih razmjera, zaustavljaju se placanja jer se svi boje da im nece platiti onaj drugi, a nasi fondovi loze novce na pumpanje Rivpa 30% s dna?!? Firme koja ce ove godine uprihidovati nula kuna. A iduce cemo vidjeti.
-
-
Kod nas ide Armagedon biblijskih razmjera, zaustavljaju se placanja jer se svi boje da im nece platiti onaj drugi, a nasi fondovi loze novce na pumpanje Rivpa 30% s dna?!? Firme koja ce ove godine uprihidovati nula kuna. A iduce cemo vidjeti.
Kupoprodajnik nemoj mi kvariti zabavu dok traje...
Šalim se, u nešto će morati uložiti, misliš da je bolje da ulože u Petrokemiju?
Pa u tvom potpisu stoji da je bolje kupovati jeftino nego jeftino prodavati.
-
Nije nitko kriv vama ako nemate dovoljno znanja i ključnih informacija. Inkasirajte sa trejdanjem ako znate što će biti. Najlakše je kukati i kritizirati i gledati što drugi radi. Očito država stoji iza Valamara i drugih kuća, a virus dođe i prođe.
Da sam kupoprodajnik ja bi jutros trejdao velike svote. Ono što je bilo skupo po 18 kn lakše ide po 23 kn. Ono što bude skupo na 27, lakše će po 37 kn. Već viđeno. Mirovinci će fino zaraditi ovdje, stvarno su imali uno sreće. Biblijski razmjeri...zgodno
-
Valamar je službeno sve hotele zatvorio do 30.04. i dopustio sve rezervacije do 28.06. da se mogu stornirati unutar 48 sati bez naplate penala. Također za rezervacije nakon 28.06. nudi fleksibilni otkaz 4-7 dana.
I kad prođe ova situacija, nađite mi obitelj koja će otići recimo 10.7. u hotel od 125 soba i biti za doručkom s 450 osoba na švedskom stolu, kupati se u bazenu s 100 osoba, i td
-
Valamar je službeno sve hotele zatvorio do 30.04. i dopustio sve rezervacije do 28.06. da se mogu stornirati unutar 48 sati bez naplate penala. Također za rezervacije nakon 28.06. nudi fleksibilni otkaz 4-7 dana.
I kad prođe ova situacija, nađite mi obitelj koja će otići recimo 10.7. u hotel od 125 soba i biti za doručkom s 450 osoba na švedskom stolu, kupati se u bazenu s 100 osoba, i td
To je sasvim izvjesno ako virus degradira kako očekujem. Već danas stožernik primarijus dr. Capak najavljuje ublažavanje mjera već od Uskrsa !!! Tek je ožujak. Do glavne sezone tko živ tko mrtav. To je cijela vječnost vremena. Cijeli travanj, svibanj, lipanj. Više sreće no pameti za nas ali Vlada i Stožer su zbilja odradili promtno i najkvalitetnije moguće. Iskontrolirati ovo stanje nije lako i ima još tu začkuljica ali glavno da smo odradili dobar start i priprema se restart.
-
+6,22% 3 milijuna kn prometa do sada
-
Ne razumijem neke ljude ovdje - nije dobro kad fondovi ne kupuju na 38, a nije dobro što ne kupuju sad na 23 !?
Pa dobro, kad je to vrijeme da fondovi kupuju !?
Po meni, ovo je idealno vrijeme za njih, s dovoljno casha mogu održati cijenu, a prilika je izrazito povoljna.
-
Ne razumijem neke ljude ovdje - nije dobro kad fondovi ne kupuju na 38, a nije dobro što ne kupuju sad na 23 !?
Pa dobro, kad je to vrijeme da fondovi kupuju !?
Po meni, ovo je idealno vrijeme za njih, s dovoljno casha mogu održati cijenu, a prilika je izrazito povoljna.
Da pojasnim. Nesposobni, ali glasni trejderi su planirali dovesti RIVP na 5 kn i onda se igrati sa njome kao sa Haludovom ili Tehnikom malo gore malo dolje. Međutim ostadoše "bez gaća" jer su promašili dionicu. Kada sam objavio da Valamar ima pola milijarde kuna casha, "greenhorn" je napisao "ovo je dno dna kako se ovo dopušta". Zatim se prodaje priča o crnom scenariju koji se nikada ne dogodi. Investitori su zbrojili 2+2 kada su shvatili da je uprava sposobna i fokusirana ne samo u dobrim vremenima nego i u krizi, shvatili da Vlada RH stoji iza kompanija, i očitali cijenu i navalili na kupnju dok je još po ovoj stečajnoj cijeni. Sve ispod 30 do 33 kn je po meni vrlo povoljna cijena. Dividenda će i više nego biti dovoljna za gubitke od covida 19, a tržišna pozicija ojačana, a problem radne snage rješen. Dakle zato se kupuje.
-
nisam mislio na nikakvu krađu ili nešto slično. Pitam samo kakav je bio plan u vezi toga
Pretpostavljam da ste mislili na dokap RIVP - neki prijedlozi za GS su bili i:
AD 3) ODLUKA O IZMJENI I DOPUNI STATUTAČlanak 1.Članak 9. Statuta Valamar Riviera dioničko društvo za turizam (pročišćeni tekst) od 4. svibnja 2017. godine (dalje u tekstu: Statut ) mijenja se tako da izmijenjen glasi: „Odobreni temeljni kapitalČlanak 9.(1) Ovlašćuje se uprava Društva da, uz suglasnost nadzornog odbora, jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše do polovice iznosa temeljnog kapitala, odnosno najviše s iznosa od 1.672.021.210,00 (slovima: jedna milijarda šesto sedamdeset dvamilijuna dvadeset jedna tisuća dvjesto deset) kuna za iznos od 836.010.605,00 (slovima: osamsto trideset šest milijuna deset tisuća šesto pet) kuna na iznos od 2.508.031.815,00 (s„lovima: dvije milijarde petsto osam milijuna trideset jedna tisuća osamsto petnaest) kuna. (2) Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.(3) Ovlast upravi iz prethodnog stavka ovog članka daje se na razdoblje do najviše pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene Statuta kojim je dana ovlast.(4) Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima Društva.
i
AD 4)O D L U K Ao povlačenju vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitalaIOvlašćuje se uprava da, uz suglasnost nadzornog odbora, povučesve ili određeni broj (dio) vlastitih dionica Društva bez smanjenja temeljnog kapitala.
Jedino što se ne zna kad će biti GS, s obzirom na okolnosti.
-
Dionica je 24,10 kn i trenutno je ISPOD 50% nekadašnje cijene od 48,60 kn kada je ponuda usluga i hotela 4/5* bila skromnija. Više analitičara je tada (zaba,fima,erste,intercapital) cijenu temeljem svojih analiza postavljalo oko 45 kn tj. svi. I onda je stigao corona virus i dionica se u tjedan dana prepolovils na 18 kn. Uni Credit Pekao investing je imao ciljanu cijenu od 48,20 kn prije 3 godine. Dioničar Bilbija je prodao jako puno dionica u kupovao Atlantsku plovidbu po nekoliko puta višim cijenama nego je ATL danas.
-
Neznam zašto na mojedionice nemogu vidjeti promjene top 10 za zadnjih par dana?
Ima li tko da zna promjene?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k