nalet, nitko nikome na toj toj razini nije prijatelj. Tu se samo radi o diplomaciji i igrama moći. Tko zna što od nas traže, ispod stola, zauzvrat. 🤷🏻♀️
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
Kurc igra igru ali 15.06.najdalje ce biti odobreno, zared ce sad dani bez covida pa ce kurc biti sretan. Nece nas spasit
-
Valamat je desetak posto hrvatskog visokog turizma a oni su u austrijskom vlasništvu. Kurcu je svejedno gdje zaradjuje, samo hoce malo pokazat kurc a zauzvrat jos stogod odradit
-
Poanta je u riječi “ susjedne “ , a mi nismo Austriji susjedna država tako da im se formalno nema sto zamjeriti , a bilo bi naivno se nadati da će relaksirane mjere obuhvatiti i Hrvatsku u koju bi otputovalo na odmor vise Austrijanaca nego u sve ove susjedne države zajedno .
-
Poanta je u riječi “ susjedne “ , a mi nismo Austriji susjedna država tako da im se formalno nema sto zamjeriti , a bilo bi naivno se nadati da će relaksirane mjere obuhvatiti i Hrvatsku u koju bi otputovalo na odmor vise Austrijanaca nego u sve ove susjedne države zajedno .
Čuj, a ti isto Austrijanci su najveći vlasnici domaćih turističkih kapaciteta u Hrvatskoj. Pa je zapravo zanimljivo to njihovo ponašanje.
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…index_tid=20366
Pa ne kaže li Plenki da si to sve naši "europski prijatelji"?....kako to?.....na Jadranu još ni onim dalekozorima što zvijezde gledaju turiste ne vide......neznam kak budeju oni za mjesec dva poluturizma poplačali svoje kredite a za nagodinu tko zna.......uz to, jel budeju oni imali i "restart" tih novaca u državnu blagajnu kad počnu otpuštati radnike za koje kupe poticaj?........
-
Potpuno je nejasno zasto drzava novcem poreznih obveznika spasava turisticke preinvestirane mastodonte u vlasnistvu stranaca. I zasto hrvatski mirovinski fondovi drze letvicu na 25-30 kn, skoro kao da krize ni nema, umjesto da omoguce svima kupovinu po 7 kn. I dokap po 10 kn.
-
što ovo nije drukanje cijene umotane u frustraciju nedostižnog targeta? Sad je na 25 trnje a na 10 bila bi zvijezde...licemjerno. Do jucer ste trubili o propasti a sad bi ste nisko i povoljno ukrcali. Dječja posla.
Trcanje&meditacija (svjesno disanje) smanjuje napetost i nervozu😌
-
Potpuno je nejasno zasto drzava novcem poreznih obveznika spasava turisticke preinvestirane mastodonte u vlasnistvu stranaca. I zasto hrvatski mirovinski fondovi drze letvicu na 25-30 kn, skoro kao da krize ni nema, umjesto da omoguce svima kupovinu po 7 kn. I dokap po 10 kn.
I tata bi sine po 7.
Kako mislis drzava spasava?? Pa mogli su otpustiti vecinu djelatnika 3-4 mjeseca, i neka drzava placa naknadu za nezaposlene.... lako ih zaposli kad bude trebalo, i tako fali turistickih djelatnika
-
Dao Bog da se popne na 50.
U prvoj turi su mirovinci isto kolo vodili, kad su nestali nestala je i cijena.
Tad je bilo drž gaće nazad do 22 s 28,50-izvukao se na 26xx
Planiram ulazak, ali nakon 3Q.
Toliko sam puta gledao tko zadnji magarac na ZSE da sam se opametio.
-
-
što ovo nije drukanje cijene umotane u frustraciju nedostižnog targeta? Sad je na 25 trnje a na 10 bila bi zvijezde...licemjerno. Do jucer ste trubili o propasti a sad bi ste nisko i povoljno ukrcali. Dječja posla.
Trcanje&meditacija (svjesno disanje) smanjuje napetost i nervozu😌
Ajde s prostenjem ne pricajte bestidne gluposti. Imate prazne hotele, prihodi nula, zivi se od drzavne pomoci, traze se odgode od dobavljaca na godinu i nesto dana, da gospodine, to znam iz najprvije ruke, spremaju se milijardski gubici povrh ionako ogromnih dugova, a vi gluparate o jeftinom ukrcaju mene. Sramotno i bestidno!! Sram vas bilo.
-
ova se cijena jednostavno ne može održati... ići će u valovima gore-dolje, raj za trejdere
upitna je sezona, ova a svakako i sljedeća
a što će biti 2022. isto nitko ne može garantirati
prema podacima od prošlog vikenda s eVisitora, boravilo je tek cca 23% stranaca u odnosu na 2019. godinu
to je dakle u skladu s Capellijevom sramežljivom procjenom o 30% prihoda od turizma u odnosu na 2019.
navodno su Nijemci skoro popunili Baltik pa će valjda sad krenuti i prema nama?
čestitke upravi valamara na proaktivnosti! vidim da se puno radi na inovativnom sadržaju, organizacija prehrane u sobi, dostava svježih namirnica...
lijepo!
-
ova se cijena jednostavno ne može održati... ići će u valovima gore-dolje, raj za trejdere
upitna je sezona, ova a svakako i sljedeća
a što će biti 2022. isto nitko ne može garantirati
prema podacima od prošlog vikenda s eVisitora, boravilo je tek cca 23% stranaca u odnosu na 2019. godinu
to je dakle u skladu s Capellijevom sramežljivom procjenom o 30% prihoda od turizma u odnosu na 2019.
navodno su Nijemci skoro popunili Baltik pa će valjda sad krenuti i prema nama?
čestitke upravi valamara na proaktivnosti! vidim da se puno radi na inovativnom sadržaju, organizacija prehrane u sobi, dostava svježih namirnica...
lijepo!
Ma da, kriza će trajati najkraće do 2058....
Ova sezona će biti losa, al može biti dovoljno dobra da firma poplaća sve račune, prolongira investicije, refinancira dospjele obveze i nastavi poslovati u budućnosti u skladu sa dugoročnim planom. I meni se cini cijena dosta previsoka za trenutnu situaciju, al turizam je specifičan biznis. Tu jednogodišnji gubici neće potopiti firmu, dok god postoji dostatan novčani tok da servisira sve obveze koje dolaze na naplatu. Cijena će biti kakva će biti, al dugorocno ni poslovni model, a niti firma očito još nisu u tolikoj gabuli da bi se već sad raspali.
-
Ova sezona će biti losa, al može biti dovoljno dobra da firma poplaća sve račune, prolongira investicije, refinancira dospjele obveze i nastavi poslovati u budućnosti u skladu sa dugoročnim planom. I meni se cini cijena dosta previsoka za trenutnu situaciju, al turizam je specifičan biznis. Tu jednogodišnji gubici neće potopiti firmu, dok god postoji dostatan novčani tok da servisira sve obveze koje dolaze na naplatu. Cijena će biti kakva će biti, al dugorocno ni poslovni model, a niti firma očito još nisu u tolikoj gabuli da bi se već sad raspali.
hvala na doprinosu, naim!
htio sam reći, glede nesigurnosti, da se Njemačka okreće sebi a prema ovom tekstu jasnije je zašto: Iza njemackog preokreta dogada se velika prica_Ekonomski lab
s tim je u skladu i ova vijest: Nijemci ostaju doma, Jutarnji list
dakle, oni imaju problem s izvozom ali će ga, jer si to fiskalno mogu dozvoliti, privremeno zamijeniti s rastom domaće potražnje
i Nijemac sluša što mu se govori i vjeruje svojim državnicima kao posljedica svega
no čime ćemo u Valamaru zamijeniti stranca... ili ako hoćete u Zagrebu Koreance? to je 85-90% potražnje bilo do sada
znam da se procjenjuje daljnji rast turističkih putovanja na svjetskoj razini ali ovi koji kupuju RIVP po 28 kn danas da se malo zapitaju da li će to prije prema 20 kn ili 40 kn
čisto onako da promotre trendove i opcije
-
hvala na doprinosu, naim!
htio sam reći, glede nesigurnosti, da se Njemačka okreće sebi a prema ovom tekstu jasnije je zašto: Iza njemackog preokreta dogada se velika prica_Ekonomski lab
s tim je u skladu i ova vijest: Nijemci ostaju doma, Jutarnji list
dakle, oni imaju problem s izvozom ali će ga, jer si to fiskalno mogu dozvoliti, privremeno zamijeniti s rastom domaće potražnje
i Nijemac sluša što mu se govori i vjeruje svojim državnicima kao posljedica svega
no čime ćemo u Valamaru zamijeniti stranca... ili ako hoćete u Zagrebu Koreance? to je 85-90% potražnje bilo do sada
znam da se procjenjuje daljnji rast turističkih putovanja na svjetskoj razini ali ovi koji kupuju RIVP po 28 kn danas da se malo zapitaju da li će to prije prema 20 kn ili 40 kn
čisto onako da promotre trendove i opcije
Je, slazem se RIVP je tu vjerojatno najugroženija. Ja bih se od velikih turista u ovakvoj situaciji prije okladio na ARNT, RIVP... Maistru ne bih posebno razmatrao jel je ona defacto podređeno društvo ograničenog free-floata. ARNT ima poprilično kikivindosti, a i PLAG nije nikome duzna i spremna je vjerojatno i za najžešća previranja. Nisam stručnjak, pogotovo ne za hotelijerstvo i turizam, ali ako bih se već izlagao turizmu, RIVP mi ne bi bila prva investicijska opcija bez obzira sto me cijena trenutno demantira.
-
ova cijena je nonsens kao i cijena adpl. Dokaz da na zse radi plitkosti tržišta fondovi mogu sto hoće i koliko hoće. Čak sam razmišljao da ubuduce ulazem kontra pameti, što glupljih seljak to veći krumpir
-
ova cijena je nonsens kao i cijena adpl. Dokaz da na zse radi plitkosti tržišta fondovi mogu sto hoće i koliko hoće. Čak sam razmišljao da ubuduce ulazem kontra pameti, što glupljih seljak to veći krumpir
Pa sto se ti sekiras radi toga?
To sto oni rade je legitimno. Imaju svoju procjenu i kupuju. Ne vjerujem da nekog osobno bail-aju jer je već prošlo dovoljno vremena da svatko izađe tko vjeruje u precijenjenost. Ja vidim primjerice da su se auto-parts tvrtke preko bare vratile na “ishodišne” razine, prije krize. Možda i oni vjeruju u takvo sto. Nemam pojma, al ne bi bas svakog tko ne misli kao ja nazvao neznalicom ili ne daj Boze kriminalcem.
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=APTV&ty=c&p=d&b=1
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=APTV&ty=c&ta=0&p=m&b=1
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=MGA&ty=c&p=d&b=1
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=MGA&ty=c&ta=0&p=m&b=1
I na kraju, sto te briga. Ako ti kužiš situaciju, onda si u prednosti i skoro pa nema nikakve sumnje da ćeš u primjerenom trenutku kupovati jeftinije od njih.
Ispričavam se kaj ovo nije auto-parts tema, al je vezano na usporedbu cijena turista.
-
Molim vas lijepo, oni imaju neku svoju procjenu... Ono, da odvalis od smijeha.
Da su imali suvislu procjenu kupovali bi bili kad i Bakic, javno ih je prozivao da umjesto da kupuju turizam unazad deset godina oni su krcali junk obveznice, i vise negoli je bila zakonska obveza. Ali zato sad kad je silazna zona od 40 pa do 20-25 s izrazito velikom vjerovatnosti teskih problema e sad su najjaci, podmecu ledja s nasim penzijama. Ma stoka bezobrazna!
-
tako su ulagali u Dlkv,Mgma,Granolio,Viro,Perjanice Agrokora,a gdje su trebali nisu bili Kras,Opte,Genera
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2189021
Igra oko kurtza je gotova, pozitivne vijesti ipak dolaze. Do 15.lipnja bi se mogli iznenaditi.
-
-