Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....
Posts by ValueInvestor
-
-
Po dobroj tradiciji ATPL-a, sutra slijedi potop i rasprodaja, stečaj je blizu
-
Meni se isto još prilagođava i u minusu sam u PBZ Investoru na ATGR poziciji upravo cca 75% hahah
-
Dividenda mi sjela jutros. PBZ banka
-
Kako bi se potencijalni porast cijena nafte na kraju godine mogao odraziti na poslovanje TPNG?
-
Zanima me ne osnovu iskustava pojedinaca, koji su neki najbolji iznosi po jednom nalogu i koja je neka optimalna izloženost (u desetcima tisuća kuna) po pouzeću a da se nema problema s likvidnošću tržišta?
-
Trebali za isplatu dividende ispuniti nekakakv obrazac s podatcima kao što to treba za nove dioničare Adrisa?
-
Here we go, full steam ahead
-
Šta nebi danas trebao biti izvjestaj sa sjedinice Uprave?
-
Sutra bi moglo biti veselo...
bit će, ali lako moguće u južnom smjeru......propušten je rast brodara vani,bdi-a, futuresa a sad svi oni okreču na jugo.........burekstitori pokušavaju malom kupnjom po aksu prodati stotice ali nitko ne da lovu......jel svi su taj film gledali več nekoliko puta ove godine.........
Nije rasla kada su rasla značajno vozarine, BDI i futuresi, pa da bude pala kada se dogodi mala korekcija? Ne znam, čini mi se kao jednaka šansa da bude ostala na mjestu.
-
Kad će više svanuti sunce na našoj plovidbi atlantikom.....
-
Mene brine utjecaj tržišta Rusije na Belupo. To je nekih 300 milijuna na godinu, da se taj gubitak pokrije profiton na našem tržištu, grupa Podravka bi ovu godinu završila s 0 ako ne i u minusu. Iako, bilanca je zdrava, pa bi se taj gubitak relativno lako pokrio.
-
-
Kakav bi trebao biti utjecaj na poslovanje ATPL porast cijene nafte kdo kojega će prije ili kasnije doći ako se nastavi ova situacija? Općenito, kako se poslovanje dry bulk-a nosi s rastućom cijenom nafte?
-
Na osnovu kojih fundamenata raste ATPL? Ne pitam zato što želim pametovati, nego me samo zanima komentar iskusnijih ljudi ovdje. Jel gledam BDI koji se smirio i ne prati rast ATPL u ovom trenutku, fin. izvješće još nije objavljeno, a kad bude, pretpostavka je nekih kolega ovdje 50 milijuna u Q4, što je cca 35kn po dionici. Ako raste zbog toga što se ukalkulira dobit Q4, znači li to da će iza objave izvještaja Q4 stati na oko 500kn i ostati sve dok BDI ne krene prema gore? Hvala na razumijevanju
Btw. meni treba 453kn cijena dionice da budem na 0, jer sam do prije mjssec dana bio 22% u minusu 😶
-
Zašto je panika ako se očekuje izvrstan kvartal?
-
Mislim da je isplaćen puni iznos, bez odbitka poreza i prireza.
Je li to točno?
Da, točno. I ne trebaš ništa poreza platiti, jer se radi od dobiti prije uvođenja poreza na dividendu.
Možda malo glupo pitanje. Ja sam ušao u ADRS prošle godine, i isto tako neću morati platiti porez na kapitalnu dobit?