https://www.index.hr/vijesti/clanak…re/2241905.aspx
Tko prizna, pola mu se prašta
https://www.index.hr/vijesti/clanak…re/2241905.aspx
Tko prizna, pola mu se prašta
više od tri tisuće preminulih od korone podnesu tužbu radi zakašnjelog donošenja mjera
Brzo bi se smanjio broj dijagnosticiranih korona kao uzroka smrti.
Tvrditi da će rezultat testa biti nešto drugo od nula ili jedan je ludost. To nitko na svijetu nije sporio, ikada.
Niti je bio predmet rasprave, igdje. Spori se osjetljivost PCR testa i tumačenje tog testa. Već sam naveo u kojem slučaju se
može tumačiti lažno pozitivan test.
Ako ćemo dalje picajzlirati, evo jedan za dogmatičare...ne postoji lažno negativni test...postoji samo test koji u trenutku testiranja nije otkrio prisutnost virusa.
u pravu ste. Ovo za pcr koji ponekad moze biti preosjetljiv i sa umnazanjem otkriti i vrlo male koncentracije inaktivnih virusa
Da vidimo... Dakle, PCR test koji prikazuje prisutnost virusa dokaze prisutnost virusa... I onda se to smatra false positive testom? Sa dokazanim prisustvom virusa? Khm... Jel netko ovdje lud?
Ukratko - PCR test ne moze prikazati false positive rezultat i prilicno je binaran... Test nije preosjetljv, nego se dalje sve svodi na tumacenje od strane medicinara... Odredjivanje da li se radi o inaktivnom virusu sa testom nema veze... I ne vidim sta ste svi zapeli za to?
Hocete malo prouciti post-Covid sindrom (aka. MIS-c i MIS-a)? Pa da vidite malo o cem se tu radi? Da li ste stvarno uvjereni da je Covid19 mala beba od virusa i da se ne treba cuvati?
u pravu ste. Ovo za pcr koji ponekad moze biti preosjetljiv i sa umnazanjem otkriti i vrlo male koncentracije inaktivnih virusa
Da vidimo... Dakle, PCR test koji prikazuje prisutnost virusa dokaze prisutnost virusa... I onda se to smatra false positive testom? Sa dokazanim prisustvom virusa? Khm... Jel netko ovdje lud?
Ukratko - PCR test ne moze prikazati false positive rezultat i prilicno je binaran... Test nije preosjetljv, nego se dalje sve svodi na tumacenje od strane medicinara... Odredjivanje da li se radi o inaktivnom virusu sa testom nema veze... I ne vidim sta ste svi zapeli za to?
Hocete malo prouciti post-Covid sindrom (aka. MIS-c i MIS-a)? Pa da vidite malo o cem se tu radi? Da li ste stvarno uvjereni da je Covid19 mala beba od virusa i da se ne treba cuvati?
postcovid sindrom veze nema sa osjetljivoscu I specificnoscu PCR testa...PCR tehnologije su najbolje za otkrivanje DNA viruses. Ali neke od njih otkrivaju male kolicine neaktivnog virusa To sve nema veze sa postcovid sindromom niti sa viral outbreak fatality rate. Ima veze s tim da ste covjeka uvjeravali da nije u pravu pric ajuci o stvarima o kojima pojma nemate. Ne znate, ocito, niti tumaciti rezulate istrzivnja
na koja se pozivate is recenzirane literature.
irusa
Postcovid sindrom kojega ste spomenili je imunoloski odgovor domacina na virus , koji vise ne mora biti niti prisutan u aktivnom obliku, javalja se najcesce u djece i maldih odraslih i znak je jakog imunoloskog odgovora na viris i cak se smatra " znakom kraja " infekcije kada se proizvela velika kolicina antitijela koja je inaktivirala virus te se zbog kolicine i velicine kompleksa virus - antitijelo zaustavila u malim krvnim zilama i izazvala upalu sluznice tih krvnih zila. Izgleda dramaticno ( osipi, urtikarije, covid toe ) ali je uglavnom selflimitinig. Na taj nacin reagiraju mladi ljudi koji imaju jaki odgovor Limfocita B i ogromnu produkciju antitijela i zbog toga vrlo blagi tijek bolesti, ali mogu imati te vaskultitise ( upale malih krvnih zila ) koje su selflimiting i taj se skup simptoma, a ne bolest ! zove postcovid sindrom. To nije bolest.
Tako da fearmongeri bi trebali prestati pricati i izimsljati strahote, kao da nam nije dovoljno strasno i ovako.
Jesus Chris On a Motorbike..... koliko ovdje ima doktora
Jesus Chris On a Motorbike..... koliko ovdje ima doktora
Lijep članak, divan doktor, sažeo je sve...
Dan-danas ima ljudi, neke i poznam osobno, koji tvrde da je sve zavjera, da taj virus ne postoji; ili obratno, postoji ali je kinesko podmetanje zapadnim ekonomijama
Kao da je bitno, ono, kokoš ili jaje?
Odbijaju maske, obilaze starije, druže se po zabavama...
Samoizolaciju provode mekano, druže se s bližnjima ali ne primaju strance (recimo u uredu) wtf?
Priču s ovom djevojčicom i djedom pčelarom bi trebalo dijeliti okolo, sequence of events ne dovodi samo do avio nesreće nego i do gubitka najdražih.
Display MoreDa vidimo... Dakle, PCR test koji prikazuje prisutnost virusa dokaze prisutnost virusa... I onda se to smatra false positive testom? Sa dokazanim prisustvom virusa? Khm... Jel netko ovdje lud?
postcovid sindrom veze nema sa osjetljivoscu I specificnoscu PCR testa...PCR tehnologije su najbolje za otkrivanje DNA viruses. Ali neke od njih otkrivaju male kolicine neaktivnog virusa To sve nema veze sa postcovid sindromom niti sa viral outbreak fatality rate. Ima veze s tim da ste covjeka uvjeravali da nije u pravu pric ajuci o stvarima o kojima pojma nemate. Ne znate, ocito, niti tumaciti rezulate istrzivnja
irusa
DNA virusa? Otkad virusi imaju DNA?
I opet, PCR test je dizajniran da prepozna prisutnost virusa, pa koliko god malena bila. Test ne zna da je virus neaktivan, samo binarno kaze da li virus postoji ili ne.
Post-Covid nema veze sa PCR testom, ne znam kako si to povezao/la. Komentar na post-Covid sindrom je vise bio usmjeren prema idiotima koji odbijaju postojanje virusa, nego prema Goldfingeru ili tebi. Vi stvarno niste bas vicni raspravama na forumima, jel?
Display Morepostcovid sindrom veze nema sa osjetljivoscu I specificnoscu PCR testa...PCR tehnologije su najbolje za otkrivanje DNA viruses. Ali neke od njih otkrivaju male kolicine neaktivnog virusa To sve nema veze sa postcovid sindromom niti sa viral outbreak fatality rate. Ima veze s tim da ste covjeka uvjeravali da nije u pravu pric ajuci o stvarima o kojima pojma nemate. Ne znate, ocito, niti tumaciti rezulate istrzivnja
irusa
DNA virusa? Otkad virusi imaju DNA?
I opet, PCR test je dizajniran da prepozna prisutnost virusa, pa koliko god malena bila. Test ne zna da je virus neaktivan, samo binarno kaze da li virus postoji ili ne.
Post-Covid nema veze sa PCR testom, ne znam kako si to povezao/la. Komentar na post-Covid sindrom je vise bio usmjeren prema idiotima koji odbijaju postojanje virusa, nego prema Goldfingeru ili tebi. Vi stvarno niste bas vicni raspravama na forumima, jel?
Moj odgovor na vas odgovor je samo : Isuse !
Nadam se da ste strucniji u investicijama. Postcovid nisam ja nego vi povezali sa PCR. Procitajte se onaj post u kojemu, ne znam kako, uplicete PCR i postcovid.
Za PCR ne znate niti sto je jer ne bi izjavili da " Otkad virusi imaju DNA ?"
A nego sto imaju virusi ? Naravno ne svi. Nego ovaj predmetni.
Zaista se nadam da ste strucniji u investicijama. Ali niti to vise nije kredibilno kao prije, do ovoga vaseg posta.
Jer ako ovako pisete o " virusima" s toliko samouvjerenosti i znanja, sto tek onda pricate o investicijama o cemu mozda nesto i znate. Po analogiji komparacije
: virusi - ne znam nista - krivo pisem i dovodim u zbaludu. Dionice - nesto znam - puno krivo pisem i puno dovodim u zabludu.
I zato je nama nevicnima raspravama na forumu dobro da ste se predstavili pa znamo s kim imamo posla. A i kakav je forum.
to sto je cjepivo mRNA ne znaci da je i virus RNA...ali to za vas calypso nepotrebno znati..potrebno je znati sto su i kako nastaju fake news..nekada je i dobrom namjerom do toga doslo
PCR ne mora biti binaran, kvantitativan test se koristi u predikcijama tijeka bolesti i zaraznosti. Semikvantitavtvan, binaran, je siroku upotrebu - " testiranja na Stamparu ".
Tako da kada pisete o necemu sto ne znate izvor ste fake news.
Eno facebook hoce povezati donore krvi sa primateljima krvi pa sada imaju crno trziste davatelja krvi tj krvnih preparata i DORH diljem svijeta koji im sjedaju za vrat...a htjeli su dobro, ali nista ne razumiju pa ce sada popusiti milijarde dolara kazni i svacega..btw krv je organ, a transfuzija krvi je transplantacija organa...facebook je jednom nogom krocio u trgovinu organima, niti ne znajuci
.
Tako da fearmongeri bi trebali prestati pricati i izimsljati strahote, kao da nam nije dovoljno strasno i ovako.
Ovo je sukus ovog korona ludila.
Ove godine je izrečeno i napisano toliko gluposti da smo mirni sljedećih 100 godina.
Koliko se ljudi sa viših instanci osramotilo i kompromitiralo da će biti pravo čudo sačuvati povjerenje u institucije.
Ovo je sukus ovog korona ludila.
Ove godine je izrečeno i napisano toliko gluposti da smo mirni sljedećih 100 godina.
Koliko se ljudi sa viših instanci osramotilo i kompromitiralo da će biti pravo čudo sačuvati povjerenje u institucije.
Krenimo od ovog portala dionice.net gdje se ovaj thread naziva Strucna rasprava o Coroni
Calypso je strucnjak ?!
A kako je onda na ostalim temama, ako je ovo strucna rasprava ?
Kolege, ovo je stručna rasprava o utjecaju corona virusa na tržište kapitala, ne o biološkoj i infektivnoj naravi virusa.
Koliko je bila, je, ili će biti stručna, ovisi samo o vama, pa vas pozivam da kroz konkretne i konstruktivne komentare tome date doprinos, kao što se i ostali kolege trude na drugim temama.
Svojedobno je kolega statusQuo otvorio odličnu raspravu, pa vas pozivam da je pročitate i date konkretan prijedlog za unaprjeđenjem: Moderiranje Foruma
Kolege, ovo je stručna rasprava o utjecaju corona virusa na tržište kapitala, ne o biološkoj i infektivnoj naravi virusa.
Koliko je bila, je, ili će biti stručna, ovisi samo o vama, pa vas pozivam da kroz konkretne i konstruktivne komentare tome date doprinos, kao što se i ostali kolege trude na drugim temama.
Svojedobno je kolega statusQuo otvorio odličnu raspravu, pa vas pozivam da je pročitate i date konkretan prijedlog za unaprjeđenjem: Moderiranje Foruma
Dobro da ste se nakon 74 stranice raznih postova sjetili da je tema namijenjena strucnoj raspravi o utjecaju corone na trziste kapitala. Ja se i dalje ne mogu cudu nacuditi da ste ovo nazivali strucnim i tek sada reagirali. I dalje se pitam kakvi su vam tek ostali threadovi.
Svakako cu procitati Moderiranje foruma. A nama da nam se forum ne razvodni zaista bi bilo dobro da pisemo o onoem sto zaista znamo. Tako cemo si svi medjusobno pomoci.
Evo ja mislim da ce cjepivo biti buster za rast dionica. Pa cak i kod nas. Mislim da 2021 dolaze bolja vremena. I da ce se epidemija jenjati. 2022 bi mogli.imati rekordu turisticku godinu.
A o tome se tu radi...
Ako je to, onda nema dileme da je utjecaj katastrofalan, barem na ovo nase trziste. Jedino digitalna smeca poput Tesle i Bitcoina uspijevaju. Ali ajde, krenulo je cijepljenje i nakon sto se cijepi 800k najstarijih stanovnika smrtnosti de facto vise nece biti, osim kod ekstremno nesretnih i rijetkih slucajeva.
Tada ce se i javna percepcija promijeniti, zavladat ce optimizam, a stozeraske aveti poslati u ropotarnicu povijesti.
tesla nije bas smece..jer tesla nije samo auto elektircni..dolazi IOT i dolaze 5G i svakakve veze koje ce koristiti samovozne aute koji ne proizvide CO2. Sa IOT su bitne i dobro zasticene informacije koje ce mozda korititi i blockchain tehnologije kojima si osiguravaju zastitu od hakiranja...mislim da je nakon corone i rasta tehnologije m RNA za razne bolesti dolazak i IOT i u prvi plan dolaze tehnologije zastite klime i zaustavljanja klimatskih promjena. Tako da i Tesla i Bitcoin nisu bas bezveze rasli. Vratiti ce se optimizam nakon zavrsetka pandemije.
Display MoreMoj odgovor na vas odgovor je samo : Isuse !
Nadam se da ste strucniji u investicijama. Postcovid nisam ja nego vi povezali sa PCR. Procitajte se onaj post u kojemu, ne znam kako, uplicete PCR i postcovid.
Za PCR ne znate niti sto je jer ne bi izjavili da " Otkad virusi imaju DNA ?"
A nego sto imaju virusi ? Naravno ne svi. Nego ovaj predmetni.
Zaista se nadam da ste strucniji u investicijama. Ali niti to vise nije kredibilno kao prije, do ovoga vaseg posta.
Jer ako ovako pisete o " virusima" s toliko samouvjerenosti i znanja, sto tek onda pricate o investicijama o cemu mozda nesto i znate. Po analogiji komparacije
: virusi - ne znam nista - krivo pisem i dovodim u zbaludu. Dionice - nesto znam - puno krivo pisem i puno dovodim u zabludu.
I zato je nama nevicnima raspravama na forumu dobro da ste se predstavili pa znamo s kim imamo posla. A i kakav je forum.
Da ti odgovorim na pitanje kad se vec tolko pravis pametan/na...
Vecina virusa imaju iskljucivo RNA... Postoji jos nekoliko tipova virusa (ukljucujuci i DNA viruse koje toliko volis), no u manjini su u odnosu na RNA viruse... Konkretno SARS-Cov-2 je RNA virus... Ako ne vjerujes meni, imas najobicniju Wikipediju kao izvor - https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_ac…e_coronavirus_2.
Nadalje, jesam li dao link na objasnjenje na koji nacin radi PCR test? Jesam, jelda? Sve tamo pise, odi procitaj pa se pravi pametan/na...
Sto se tice moje strucnosti sa investicijama, ne vidim kakve to veze ima sa temom koja se zova Corona virus?
cinjenica je da je coronavirus dna virus. Jedina bitna cinjenica koju si prvi puta cuo od mene i jos se ismijavao kako sam mogla lupiti takvu glupost. Kao sto si se ismijavao na postojanje lazno pozitivnih testova.
Inace su neki najgori poznati virusi dna virusi kao sto su sars corona, ili npr rabies za kojega jos ne pkstoji nikakav lijek, a smrtnost je 100 %. A sto to tebi uopce znaci ? Macka kucna nije tigar. Iako su obje macke pa je tako corona dna virus, iako je virus. I gripa je dna virus. Opcenito humani virusi su uglavnom dna.
A o PCR ti mogu samo reci da PCR trazi samo postojanje dna ili rna nekog virusa, ne trazi postojanje cijelog funkcionalnog virusa sa ovojnicom. Tako da...a jos i kada amplificira i po vise od 30 puta dijelove toga pronadjenog dna ima i lazno pozitivnih rezultata.
Ali sto to tebi uopce znaci ? I ne ja nisam pametna, nego naučena. A ti pisi o onome sto znas. Npr kako ce corona epidemija utjecati na dionice ? Procitaj sto je aministrator napisao.
Ovo je mjesto zavraspravu o dionicama. A ne za " strucnu raspravu " o virusima.
tesla nije bas smece..jer tesla nije samo auto elektircni..dolazi IOT i dolaze 5G i svakakve veze koje ce koristiti samovozne aute koji ne proizvide CO2. Sa IOT su bitne i dobro zasticene informacije koje ce mozda korititi i blockchain tehnologije kojima si osiguravaju zastitu od hakiranja...mislim da je nakon corone i rasta tehnologije m RNA za razne bolesti dolazak i IOT i u prvi plan dolaze tehnologije zastite klime i zaustavljanja klimatskih promjena. Tako da i Tesla i Bitcoin nisu bas bezveze rasli. Vratiti ce se optimizam nakon zavrsetka pandemije.
Nikakva kolicina futurizma i megasjajnih ocekivanja ne moze opravdati to da se firma trzi ne na 10 zarada, ne na 20 zarada nego na 30 PRODAJA. Ima cijenu kao da su vec sad svi auti na svijetu elektricni, a on sam ima 60% trzista. I zato JEST smece. Na 15-20 usd bi bio ok, u skladu s rezultatima.
A na BTC koje jedno golemo turbomega NISTA doista ne treba trositi tintu.
Ali ce definitivno, ne stvarajuci usput ali ama bas nikakvu vrijednost niti u robama niti u uslugama, posluziti kao sredstvo transfera golemog bogatstva od onih koji su ga ipak posteno zaradili prema onima koji su se dosjetili sjajnog nacina da im ga oduzmu prevarom.
ok. To je nesto sto je zanimljivo. 30 x sales zvuci zaista ludo. Nedostizno. Ocito se Ameri klade na te nove tehnologije. Ja to ne bi sada kupovala. Ali biti ce zanimljivo pratiti u cega ce se Tesla pretvoriti. Ako se spoji sa onim njegovim starlinkom mozda tesla postane nekakva transportna kompanija bez vozaca upravljana iz svemira. To sam nesto citala na njegovim tweeter objavama. Ali za sada je to nenormalno ludo. A Ameri kockari. Mozda za 20 godina bude vrijedio 30 x danasnji sales.
A glede BTC tehnologija ne znam. Kazu da je to jedna od tehnologija posebno etherum koja ima iza sebe nekakvo pokrice za sifrorani prijenos informacija. Da su taj prijenos informacija umjesto u dionice pretvorili u cryptocurrency. Ali etherum ima svoje servere, a ne kao bitcoin genericke. Ne znam puno o tome i nisam ulagala u to. Mozda bi nekakvu siću stavila u etherum. Al bas siću.