1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 24, 2021 at 9:43 AM

Nemam baš osjećaj za bitcoin, a imam i grijeh snažne predrasude da je sve to velika ludost.

Al' kažu- ako ih ne možeš pobijediti,. pridruži im se

Sve to izgleda jako bullish na bitcoinu

Rast sa fazama konsolidacije, praktično flagpole i flag na tjednom grafu

Trenutno je u fazi konsolidacije, al' meni to nekako vuče na 71 tisuću dolara ????

Vani sam vidjela da spominju mogućnost double top formacije, pa sam i to ucrtala, i nekako mi ne drži vodu

Files

bitcoin weekly.png 64.59 kB – 0 Downloads Bitcoin daily.png 110.82 kB – 0 Downloads Bitcoin satni graf.png 130.67 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 24, 2021 at 1:34 PM

Vi ste tako zahvalna publika, samo ću se sa vama družiti :S

Ajde manje mi plusa, a nek ne bude minusa.

Vidjeti ćemo, Sada baš i mene zanima. Oj zloćo, samo ti coin fali

• propalica
    Student
    Reakcija primljeno
    54
    • March 24, 2021 at 2:46 PM

I ja sam pun predrasuda i ne shvaćam ništa, fundamenti su mi neshvatljivi potpuno stoga nesklon držanju duljem od par sati no kao što je kolega na stranici prije napisao može se dnevno skinut poneki postotak i u padajućem tržištu, ovdje ne pričamo o bureku dnevno nego o jumbo pizzi :saint:

Uglavnom ZSE sam posve napustio, EU tj. Saxo također, ostavio neku siću na TR212, sve ostalo stoji na nekoliko crypto platformi i čeka prilike, šteta što nisam naučio TA na vrijeme pa nabadam više na hunch nego bilo što drugo.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 24, 2021 at 4:41 PM

Od jucer Tesla prima Bitcoin kao sredstvo placanja. Zanimljivo je i da ih nece konvertirati u dolare.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 24, 2021 at 5:58 PM

Išla viriti vražji coin, Binance

Ne znam kako mi je promakao trokut. Coin će šetati u trokutu, i to je siguran trejd, dok ne okine na jednu stranu

Mislim da su dečki vani po double top mislili na ovaj koji će se vjerojatno formirati, na 61 ooo

Uglavnom, pazite na koju će stranu trokut okrenuti. A proboj bi mogao biti kada probije otpor na 57 tisuća

Files

daily.png 46.88 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 25, 2021 at 10:57 PM

Pogledajte kako mi izgleda graf nakon cjelovečernjeg trejdanja :)

Volim se igrati sa malim novcima i velikom polugom na 1min grafu. Sve se brzo odigrava i moraš se naučiti brzo prepoznavati patterne i donositi odluke. U par sati sam napravio 5 trejdova - 3 long i 2 short. Dobro je za vježbu :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • March 25, 2021 at 11:28 PM

mitkko

Na koliko postavis indikatore u 1 min. grafu? I dali koristis ATR?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 26, 2021 at 1:28 PM

možeš imati puno pobjeda i par krucijalnih promašaja pa ostaneš na nuli. govorim iz vlastitog iskustva na zlatu, nafti ,soji i valutama. jako zahtijevna stvar zato što su tu velike oscilacije,a igraš na polugu. 70% sam ja bio u pravu ali onih 30% me dohakalo posebno zato što sam s vremenom igrao za veće iznose. prag tolerancije se jako brzo smanjuje.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 28, 2021 at 1:03 PM

O lijepe li razbibrige, uvijek otvoreno

Kuda li će bitcoin ?

Gledam interval od 4 sata. izašao je iz kanala

Da li uistinu, ili je false, vidjeti ćemo

Ima li ikoga tko ovo kupi i drži. ili svi gledate u monitor ?

Idejno mi se čini dobro... završiš dnevne poslove, i sat - dva trgovanja navečer. Kada god sjedneš za monitor, ako dovoljno dugo povremeno baciš pogled, ukazati će se prilika za trade

Files

BTC.png 52.42 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 28, 2021 at 2:08 PM
    Quote from sasab

mitkko

Na koliko postavis indikatore u 1 min. grafu? I dali koristis ATR?

Postavke su mi iste kao za bilo koji drugi timeframe. Algoritmi svih indikatora koriste jedinicu vremena onog grafa koji gledas, zato nema potrebe mijenjati postavke.

Kada se igras na malim TF, ja uvijek prvo gledam trend veceg TF, a onda na malom TF igram u smjeru veceg. Isto tako moras onda loviti samo male cjenovne pomake, hvatati djelice pojedinih cjenovnih valova nakon sto se oni potvrde, to su mi obicno trejdovi od samo par minuta.

Dakle, igras samo kada vidis jasan trend i jasan potvrdjeni pattern, a target obicno postavim malo ispod targeta samog patterna jer cesto u kriptu cijena ili ne dodje skroz tocno do izracunatog targeta nekog patterna, ili ga bitno prepuca. Ja onda obicno pola pozicije prodam malo ispod targeta patterna, a pola ostavim da vozi za slucaj da se target prepuca i postavim stop nalog ili rucno pratim pa prodam kada mi se ucini da se val ispuhao.

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 28, 2021 at 3:16 PM
    Quote from zlocesti

O lijepe li razbibrige, uvijek otvoreno

Kuda li će bitcoin ?

Gledam interval od 4 sata. izašao je iz kanala

Da li uistinu, ili je false, vidjeti ćemo

Ima li ikoga tko ovo kupi i drži. ili svi gledate u monitor ?

Idejno mi se čini dobro... završiš dnevne poslove, i sat - dva trgovanja navečer. Kada god sjedneš za monitor, ako dovoljno dugo povremeno baciš pogled, ukazati će se prilika za trade

Display More

teto, ne bi se puno tija mišat...ali, ovo što si nacrtala nije uopće kanalizacija...postoji jedna primarna, a koja je malo načeta...nije prikazana na sljedećem grahu- jerbo bi umjetnički uradak imao previše piksela (npr. ka' glava Čobankovića).

sekundarna kanalizacija prikazana je na fažolu koji se kuva' 4 ure.

za budući razvoj btca- svakako gledati divergencije oscilatora.

tek s divergencijama može se PROGNOZIRATI koji obrazac može nastati.

TRENUTNO na 4-satnom fažolu 5 negativnih divergencija, a što znači da u narednih 8-12 sati ne bi trebalo biti značajnijeg rasta...

mislin, fažol se prikuva.

a ucrtana sekundarna kanalizacija trebala bi opstati.

osim ako Elon ne poludi. :P

konj1-4h-28-03-2021.png

FATA malo MORGANA

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 28, 2021 at 6:52 PM

Poštovani barba Vlad, svi smo u pravu, ovisi koji frame gledaš

Ovo je samo dio većeg gibanja, no tko bi to sve objavio

Weekly smo na vrhu. Pri vrhu

Daily šećemo unutar kanala

Na dvosatnom su ove crvene linije povučene sa weekly, a ove plave su gibanje unutar većeg gibanja.

Sve skupa, trenutno smo još uvijek ovdje gdje smo i bili. . A od jutros do sada se nešto valjda moglo i zaraditi . Ali za to treba još kraći interval, 30- minutni, petminutni itd

Poanta je da ovdje stvarno možeš ući kad hoćeš, izaći na idućoj stanici, sve dok otprilike znaš kuda otprilike ideš

Fora je :S

Files

BTC weekly.png 49.52 kB – 0 Downloads BTC daily.png 47.2 kB – 0 Downloads BTC 2-satni.png 64.14 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 28, 2021 at 6:57 PM
    Quote from zlocesti

Poanta je da ovdje stvarno možeš ući kad hoćeš, izaći na idućoj stanici, sve dok otprilike znaš kuda otprilike ideš

Jel nam se to i kolegica zlocesti navukla na crypto? 8) Dobro nam dosla!

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 28, 2021 at 7:23 PM
    Quote from zlocesti

Poštovani barba Vlad, svi smo u pravu, ovisi koji frame gledaš

Ovo je samo dio većeg gibanja, no tko bi to sve objavio

Weekly smo na vrhu. Pri vrhu

Daily šećemo unutar kanala

Na dvosatnom su ove crvene linije povučene sa weekly, a ove plave su gibanje unutar većeg gibanja.

Sve skupa, trenutno smo još uvijek ovdje gdje smo i bili. . A od jutros do sada se nešto valjda moglo i zaraditi . Ali za to treba još kraći interval, 30- minutni, petminutni itd

Display More

draga teta, malo ti je kanalizacija (i inače) ala grdović...mislin, bokun pijana.

a ja san crta isti kanalizacijones ka i ti- 4 sahata.

a onaj primarna kanalizacija, malo nagrižena, to je ta tvoja druga sličica- vridi za bilo koje vrime kuvanja fažola.

p.s.

ništa bez divergencija.

FATA malo MORGANA

• ivan0003
    Guest
    • March 30, 2021 at 10:24 AM

Dolazite k sebi pomalo... Svi smo u trejdovima zbog love svejedno mi je držim li BTC ili HPB dok radi za mene. Zatvorio sam većinu pozicija na zse i sve u kripto.. od 27.10.2020. x6 pa vi pričajte o VIRU, Agrokoru, Podravci, Optimi (tu nisam zatvorio, ipak čekam, al da sam bio smart i to bi već bilo bar x5 obzirom da je išlo malo gore).

Samo kripto i nije to 3-5%, to ste navikli ovdje, tamo su stvari drukčije skalirane..

Kolegica zločesta bi tamo miljarde napravila sa znanjem TA, a ja sam nezaposlen i zadovoljan i sa ovim što se dešava.. Još nešto, kolegica je spomenula binance. haha

To da spomeneš nekom hc kriptašu, završiš razgovor s njim instant. Binance je uređeno centralizirano tržište, CZ (kinez je vlasnik) nitko mu ne vjeruje, a kripto je upravo suprotno tome.. dakle, trguje se na dexovima i plaćaju se naknade u ETH.

Ako zajednica stoji iza BTC, šta bi ja dao pare na raspolaganje nekom tko niti ne radi u svojoj državi, rađe su kod mene..

Ako ode na 71k sto vidi zločesta, nakon ovog ciklusa mogu u mirovinu, al za ozbiljno.. u 42. godini haha

Sretno svima i lijepi pozdrav

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • March 30, 2021 at 10:32 AM
    Quote from ivan0003

dakle, trguje se na dexovima i plaćaju se naknade u ETH.

dajte nas malo podučite u vezi toga, ako ima kakvih caka

hvala unaprijed

• ivan0003
    Guest
    • March 30, 2021 at 10:44 AM

priča je šira, a limitiran sam trenutno vremenom preko dana, vodam djecu po parkovima diljem Zg i podijelit ću to manje znanja i više iskustva, ali uvečer kad legnu ili prije nego se dignu..

Poanta je maknuti se od centraliziranih platformi i tu je Binance najjači. vrti 36bil usd, prvi sljedeći tek 8bil usd dnevno. Kod njega možeš oročiti usd po 6%, neke druge projekte koje gura i po 10, 12%, ali on UVIJEK može zaustaviti isplate.. toliko ti važnosti ne dam u svom životu. Čujemose

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 30, 2021 at 10:54 AM

višak novca završio u dvije kripto valute pa kako BOG da

ORN

EGLD

• ivan0003
    Guest
    • March 30, 2021 at 11:24 AM

DYOR se kaže svima za sve. O ovima ne znam ništa, npr.

Trenutno banke traže ulaz, ali neće oni OTC, niti pojedinačno kupovati, u 10 dana bi trebao COINBASE napraviti IPO, tu će banke uletit ozbiljno i kupit mjenjačnicu, najjaču na najjačem tržištu, ide bitco i preko projekcija kolegice žločešte.. ne žafrkavam

Ima super projekata, DOT, LINK, UNI, najpodcjenjeniji je ROSE koji je riješio pitanje privatnosti u kriptu, partneri sa BMWom, GOOGLE cloudom, čekaju se objave suradnje, među ostalima jedine F500 društvene mreže, to je bigg jer znamo koja je..

Ima ih koji nenormalno rastu i to su najvećim dijelom CZevi projekti i to vama starog kova ne može nikako sjesti, punica mi je ekonomistica starog kova i nije išlo nikako, začepila su se usta svima u široj i užoj obitelji jednim buntom love.. to je bio gušt stavit pred ženu, a znao sam da će do ujutro svi znati haha npr uzeo KAVA na 4,5$ prodao na 6,84$ +50% profit i ponovo kupio na 4.37 i 4,40 i opet je preko 6$, sve u roku mjesec dana i nisam još prodao, kad su ispali gratis na koncu hehe..

Dobri projekti.. KUSAMA, SWIPE, OCEAN, MATIC, AVA (Travala) ce biti interesantna Hrvatima jer živimo od turizma a to je token upravo za turizam i da kupio sam ga na 1,68 sad je preko 5 i njega držim još..

Pratite jutubera chico cripto-a i vidite što je istraživačko novinarstvo, trebat će vam vremena da polovite sve i sam sam to prošao, ma ima tu puno toga više od fundamenata, jer postoje i pumpamenti koji remete logiku i razum volatilnošću, al kako je neko ovdje reko, treba znati surfati na valovima

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • March 30, 2021 at 12:58 PM
    Quote from ivan0003

DYOR se kaže svima za sve. O ovima ne znam ništa, npr.

Trenutno banke traže ulaz, ali neće oni OTC, niti pojedinačno kupovati, u 10 dana bi trebao COINBASE napraviti IPO, tu će banke uletit ozbiljno i kupit mjenjačnicu, najjaču na najjačem tržištu, ide bitco i preko projekcija kolegice žločešte.. ne žafrkavam

Ima super projekata, DOT, LINK, UNI, najpodcjenjeniji je ROSE koji je riješio pitanje privatnosti u kriptu, partneri sa BMWom, GOOGLE cloudom, čekaju se objave suradnje, među ostalima jedine F500 društvene mreže, to je bigg jer znamo koja je..

Ima ih koji nenormalno rastu i to su najvećim dijelom CZevi projekti i to vama starog kova ne može nikako sjesti, punica mi je ekonomistica starog kova i nije išlo nikako, začepila su se usta svima u široj i užoj obitelji jednim buntom love.. to je bio gušt stavit pred ženu, a znao sam da će do ujutro svi znati haha npr uzeo KAVA na 4,5$ prodao na 6,84$ +50% profit i ponovo kupio na 4.37 i 4,40 i opet je preko 6$, sve u roku mjesec dana i nisam još prodao, kad su ispali gratis na koncu hehe..

Dobri projekti.. KUSAMA, SWIPE, OCEAN, MATIC, AVA (Travala) ce biti interesantna Hrvatima jer živimo od turizma a to je token upravo za turizam i da kupio sam ga na 1,68 sad je preko 5 i njega držim još..

Pratite jutubera chico cripto-a i vidite što je istraživačko novinarstvo, trebat će vam vremena da polovite sve i sam sam to prošao, ma ima tu puno toga više od fundamenata, jer postoje i pumpamenti koji remete logiku i razum volatilnošću, al kako je neko ovdje reko, treba znati surfati na valovima

Display More

koju mjenjačnicu koristiš?

uzgred, ipak si iskoristio pravi trenutak rasta btc-a, a koji je povukao sve shitcoine za sobom (koji onda rastu i značajno više)...ovo ipak realnosti radi...

FATA malo MORGANA

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Trumpove carine 17

• darac11
      • April 9, 2025 at 1:06 PM
      • Stručne rasprave
      • darac11
      • May 29, 2025 at 8:14 AM
    2. Odgovora
      17
      Pregleda
      1.5k
      17
    3. pod_zidom

May 29, 2025 at 8:14 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 933

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 8:00 AM
    2. Odgovora
      933
      Pregleda
      492k
      933
    3. All

May 29, 2025 at 8:00 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 8:14 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 29, 2025 at 8:00 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy