1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 4, 2021 at 5:58 PM
    Quote from mitkko
    Quote from D_artagnan

Fascinantno je da mozes imati nesto, a da se nezna tko je vlasnik i kolike vrijednosti, pa to prebacujes sa jednog racuna i zemlje na bilo koji? To jednostavno nemoze opstati... to je kao bankovni racuni sa brojem bez imena i legalnih podataka

Sve ovo sto si naveo je upravo prednost i ljepota bitcoina, i bas zbog toga ce i opstati. Bitcoin ne mozete zabraniti ili sudski naloziti da se ukine jer nemate kome dostaviti sudski nalog ili nekoga pozvati na sud. Iza bitcoina ne stoji nitko, a istovremeno stoje svi :) bitcoin vam nitko ne koze zaplijeniti, zamrznuti racun, transakcije su prakticno trenutne i mozete ih provoditi u bilo koje doba dana ili noci, blagdanima, naknade po transakcijama su vrlo niske (probajte redovnim putem poslati neke novce rodjaku u Australiju, i to jos vikendom). Bitcoin ne mozete stampati koliko i kada vam se hoce, broj im je ogranicem i strogo softverski reguliran, nema inflacije - dapace, imate deflaciju... hrpa je tu jos prednosti.

Pa je to je prednost, upravo to skrivanje imovine od legalne.. ali pogotovo od kriminalnih djelatnosti, droge, mita, korupcije... savrseno... a dali je to dobro opcenito za drustvo, vrijeme ce pokazati, po meni trebalo bi imati dostupnost imovine prema drzavnim vlastima, jer ako si sve legalno stekao ne vidim problem

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 4, 2021 at 6:19 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from mitkko

Sve ovo sto si naveo je upravo prednost i ljepota bitcoina, i bas zbog toga ce i opstati. Bitcoin ne mozete zabraniti ili sudski naloziti da se ukine jer nemate kome dostaviti sudski nalog ili nekoga pozvati na sud. Iza bitcoina ne stoji nitko, a istovremeno stoje svi :) bitcoin vam nitko ne koze zaplijeniti, zamrznuti racun, transakcije su prakticno trenutne i mozete ih provoditi u bilo koje doba dana ili noci, blagdanima, naknade po transakcijama su vrlo niske (probajte redovnim putem poslati neke novce rodjaku u Australiju, i to jos vikendom). Bitcoin ne mozete stampati koliko i kada vam se hoce, broj im je ogranicem i strogo softverski reguliran, nema inflacije - dapace, imate deflaciju... hrpa je tu jos prednosti.

Pa je to je prednost, upravo to skrivanje imovine od legalne.. ali pogotovo od kriminalnih djelatnosti, droge, mita, korupcije... savrseno... a dali je to dobro opcenito za drustvo, vrijeme ce pokazati, po meni trebalo bi imati dostupnost imovine prema drzavnim vlastima, jer ako si sve legalno stekao ne vidim problem

Nije to sve baš tako. Rekao sam da je prednost sve ovo drugo, a ne ta anonimnost i financiranje kriminala ili ne znam sve čega. Ovo za kriminal govorim posprdno jer protivnici bitcoina upravo to navode kao glavni argument protiv.

Pa ajde onda pitanje - čime se financirao kriminal kroz cijelu povijest čovječanstva? Ja ovime stječem dojam da kriminal uopće nije postojao prije pokretanja bitcoina. I ne vidim da se kriminal nešto proširio od kada je bitcoina.

Druga stvar, trenutak istine... bitcoin NIJE anoniman. To što na mojem bitcoin računu ne piše moje ime nego nekakav niz znamenki, ne znači da je taj račun i transakcija anonimna. Cijela povijest transakcija bitcoina je pohranjena na blockchainu (koji je javni ledger) i forenzičari vrlo lako i brzo uđu u trag svakoj transakciji, puno lakše nego nekoj klasičnoj transakciji preko offshore računa.

Puno je još netočnih navoda ovdje danas napisano.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • January 4, 2021 at 7:43 PM

Čitam postove u vezi kriptovaluta (poglavito Bitcon) i pro i contra....mogu samo reć da mi je ŽAO DO BOLA što nisam kupio BTC za stotinjak dolara u doba kad je vrijedio cente...a pratio sam priču, površno doduše, ali permanentno i od početka....glup, gluplji...||

pecunia non olet

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 4, 2021 at 8:14 PM
    Quote from Kayser Sose

Čitam postove u vezi kriptovaluta (poglavito Bitcon) i pro i contra....mogu samo reć da mi je ŽAO DO BOLA što nisam kupio BTC za stotinjak dolara u doba kad je vrijedio cente...a pratio sam priču, površno doduše, ali permanentno i od početka....glup, gluplji...||

I meni. Pratio sam ga jos od cenata, isto povrsno, 500 usd sam mislio staviti. Ali sta, kupivsi na 20c prodao bih na dolar i jupiiii... Jer koliko god to smijesno zvucalo, to je tada bilo jako volatilno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • January 4, 2021 at 10:46 PM

Eh da... kolega s posla i ja smo bili odlučili 2008. ili 2009. da je ipak bolje da popijemo i požderemo tih 100 dolara nego da ih damo tamo nekim tkoznakojima...

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

• SosT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • January 4, 2021 at 11:03 PM

Ja prvi puta ušao prije 45 dana na 19k.

Nije mi žao

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 5, 2021 at 6:36 AM

Sjetio sam se jedne price iz vremena kad sam tek dolazio na burzu, tamo jos 2004 ili 2005, netko mi je nesto govorio o dot.com balonu koji se bio napuhao i prsnuo nekoliko godina prije... Uglavnom, rece covjek: svi su poludjeli za digitalnim, kao nekad za tulipanima, e, vidis, da je netko dosao i krenuo prodavati digitalne tulipane (!!??!!, hahahaha), zapravo digitalno nista, i to bi se odlicno prodavalo. Eto, to je bilo prorocanstvo. Sad imamo digitalni tulipan, digitalno nista, zove se bitkojin, i odlicno se prodaje. :D:D

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 5, 2021 at 8:59 AM

Ali jos nasi politicari to nisu otkrili, a mozda i jesu, mozda oni svjetski i imaju prste u svemu tome???? ... pa umjesto kesa, dionica, nekretnina za podmazivanje kod javnih natjecaja ...

Kad krenu sada, daj mi taj milioncek za nagradu prebaci u kriptovaluti.... tko je kome prebacio se ne vidi, imas samo brojeve dugacke ..... i nakon X vremena ako ne krahira ta kriptovaluta... fino prodaju i samo kazu.. ma ja to izrudario i evo dosao u poreznu da platim taj porez od 12% na zaradu 🤣🤣🤣 pa nema lakseg nacina za oprati $$$$ ....s tim da ce to unovciti u drzavi koja nema ili ima nikakav porez na takve zarade... vrag je i to smislio 🤗🤗🤗

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • January 5, 2021 at 10:29 AM
    Quote from SosT

Ja prvi puta ušao prije 45 dana na 19k.

Nije mi žao

pa nije kolega sad na 5k da bi vam trebalo biti žao :D:D

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • January 5, 2021 at 10:35 AM

pa sve što vi kažete i pro i contra stoji.. ja bitcoin pratim od kad je bio ispod 1k USD.. počeo sam ga kupovat prodavat svašta.. ispada normalno da bi najviše zaradio da sam ga hodl-ao.. ali time se ne zamaram jel ko što je neko reko da si ga kupio za dolar prodao bi ga za 5.. ovo je jedna od priča di sam najviše zaradio.. znam dva lika koji su dizali kredite tamo negdje 2015 za crypto.. obojica ne moraju raditi više ozbiljan posao.. možete vi pisati o tulipanima ali ja sam oduvijek vidio veliki potencijal u digitalnoj valuti i platformi na kojoj je napravljena.. i ne vidim da joj regulator može nauditi da je nulira (oscilacije su uvijek moguće i poželjne).. najveći je rizik po meni da hackeri naprave sistemsku provalu u ključeve..

• PipiDugaCarapa
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • January 5, 2021 at 2:04 PM

Zanima me može li netko iznijeti osobna iskustva s crypto burzama ... koju odabrati ... Binance, Bitstamp, Kraken, Bitkonan, ... ili bilo koja druga koju koristite ...

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 5, 2021 at 2:58 PM
    Quote from istriano

Guraju mi neki frendovi PI-network, pi-coin. Na netu piše da se radi, u rasponu, od prevare pa sve do sjajne budućnosti (novi BTC). Ima li netko ikakvih iskustava s time.

Meni je jedan frend isto to gurao. Skupljaju "social capital". Možda u budućnosti bude nešto vrijedilo, npr. kao marketing platforma ili sl.

Koliko vidim, sad te ništa ne košta prikopčat se.

Osobno imam averziju prema tim MLM shemama.

• Nemanpojma
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • January 5, 2021 at 4:34 PM
    Quote from PipiDugaCarapa

Zanima me može li netko iznijeti osobna iskustva s crypto burzama ... koju odabrati ... Binance, Bitstamp, Kraken, Bitkonan, ... ili bilo koja druga koju koristite ...

Sve Vam je prejednostavno... Meni osobno najdraza binance..

Savjet: Buy and hold...

• PipiDugaCarapa
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • January 5, 2021 at 6:09 PM
    Quote from Nemanpojma

Sve Vam je prejednostavno... Meni osobno najdraza binance..

Savjet: Buy and hold...

Ma nije mi problem samo trgovanje, nego naprosto iskustva korisnika i naravno prvenstveno naknade ... I naravno koliko kompliciraju oko registracije i verifikacije novih korisnika ...

Evo i mojih "5 cents" ...

što se tiče Bitstamp-a ...

"Bitstamp, as a cryptoasset business in the UK, complies with the Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds (Information on the Payer) Regulations of 2017, as amended ("MLRs"). These regulations are designed to prevent the use of Bitstamp for money-laundering or terrorist-financing activities. Notwithstanding the above, the Services we provide are currently not regulated by the Financial Conduct Authority ("FCA") or any other authority within the UK.

According to regulation 60A of the MLRs, cryptoasset activity does not fall within the scope of the Financial Ombudsman Services ("FOS") or the Financial Services Compensation Scheme ("FSCS"). As such, your Account is not protected by the FSCS, and you will have no recourse to the FOS in the event of a complaint relating to the Services."

Bitkonan ... domaća ... ne znam da li se što promijenilo, ali na početku nisu tražili nikakvu verifikaciju identiteta ...

Mislim ništa neobično i trajno, ali opet dobro je znati ...

A možda ne bi bilo loše niti proširiti temu na wallete ... hard (Tresor i slični) ili soft ...

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • January 5, 2021 at 6:49 PM

Pozdrav kolege,

Ima li netko savjet oko Altcoin-a, koji su obecavajuci i tako to..

• PipiDugaCarapa
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • January 5, 2021 at 8:28 PM
    Quote from sasab

Pozdrav kolege,

Ja pratim Polkadot ... Žao mi je što nisam ušao u ETH, ali vjerujem da je i on dobar izbor za HODL.

Općenito ne znam što bi mislio ... po meni je ovaj rast na cryptu (kao i na dionicama) logična posljedica štampanja novca, odnosno inflacije ... naprosto se dio novca prelio tu kad su dionice postigle ATH. Međutim, naravno da je pitanje što će se dogoditi ako krene korekcija ... vjerujem da će na prvu i crypto to osjetiti, ne vjerujem da će biti "safe heaven". Pitanje je samo hoće li uopće biti korekcija, jer ako se uračuna inflacija (a nitko ne zna točno koliko su ameri naštampali i koliko će još naštampati dolara) vjerojatno je to to i u konačnici gospodarstvo je u krizi, pa ako još zatuku i burzu (paralelno virtualno gospodarstvo) neće biti dobro ... Također smatram da crypto ima budućnost, ali ne neovisnu kao što je zamišljeno, jer su kitovi već odavno ušli i vjerujem da kontroliraju pozamašnu količinu BTC-a ... Naravno puno je lakše bilo ući u BTC na 1k, 3k ili 5k, nego na 30k ... Ali zato po meni treba gledati na "jeftinije" crypto valute koje obećavaju (kao što sam gore naveo za mene su to ETH i pDOT).

• SosT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • January 5, 2021 at 11:10 PM

Moje iskustvo

Binance 47 dana

Trgujem bez prestanka dan i noć na kredit. Mala razlika u cijeni, puno prometa i relativno velike cifre. Krenuo sam s manje, ali sad sam na 0,5 BTC po transakciji.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Provizija

A možemo ju smanjiti i vama i meni ako za prijavu koristite kod

Možda je to "once-in-a-lifetime opportunity", a možda su u šumi. ;)

Sretno svima!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 6, 2021 at 8:25 AM
    Quote from sasab

Pozdrav kolege,

Ja pratim Polkadot ... Žao mi je što nisam ušao u ETH, ali vjerujem da je i on dobar izbor za HODL.

Općenito ne znam što bi mislio ... po meni je ovaj rast na cryptu (kao i na dionicama) logična posljedica štampanja novca, odnosno inflacije ... naprosto se dio novca prelio tu kad su dionice postigle ATH. Međutim, naravno da je pitanje što će se dogoditi ako krene korekcija ... vjerujem da će na prvu i crypto to osjetiti, ne vjerujem da će biti "safe heaven". Pitanje je samo hoće li uopće biti korekcija, jer ako se uračuna inflacija (a nitko ne zna točno koliko su ameri naštampali i koliko će još naštampati dolara) vjerojatno je to to i u konačnici gospodarstvo je u krizi, pa ako još zatuku i burzu (paralelno virtualno gospodarstvo) neće biti dobro ... Također smatram da crypto ima budućnost, ali ne neovisnu kao što je zamišljeno, jer su kitovi već odavno ušli i vjerujem da kontroliraju pozamašnu količinu BTC-a ... Naravno puno je lakše bilo ući u BTC na 1k, 3k ili 5k, nego na 30k ... Ali zato po meni treba gledati na "jeftinije" crypto valute koje obećavaju (kao što sam gore naveo za mene su to ETH i pDOT).

Evo ti još jedna prilika za ETH. Čekaš breakout iz ovog trokuta i targetiraš 1340 USD, +19%. Još ako koristiš margin...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 6, 2021 at 9:26 AM
    Quote from SosT

Moje iskustvo

Binance 47 dana

Trgujem bez prestanka dan i noć na kredit. Mala razlika u cijeni, puno prometa i relativno velike cifre. Krenuo sam s manje, ali sad sam na 0,5 BTC po transakciji.

Provizija

A možemo ju smanjiti i vama i meni ako za prijavu koristite kod

Možda je to "once-in-a-lifetime opportunity", a možda su u šumi. ;)

Sretno svima!

Display More

Svaka čast!

Evo moje statistike u zadnjih 7 dana. Sve je divljalo pa i nije trebalo biti puno pametan. Obično ulažem oko 0,3 BTC po trejdu, ali uz to još koristim margin x3, pa to bude oko 30.000 USD po trejdu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • January 6, 2021 at 9:31 AM

Evo još i graf NEO/USDT. Trenutno sam i u ovom trejdu.

Graf crta veliki falling wedge, cijena je bila u bullish divergenciji na svim indikatorima i trenutno je iznad svih EMA-ova. Ja sam ušao po 15,30 USD. Uskoro bi trebao biti breakout, a onda je target visokih 27,50 USD, što je +78%. Ja još uz to koristim margin x3, tako da bi profit mogao biti respektabilan.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 18, 2025 at 11:46 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. hugh

May 18, 2025 at 11:46 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh May 18, 2025 at 11:46 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago