Zašto kasni poziv za GS
JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)
-
-
-
i ako hnb odobri isplatu a mogao bi
Nije ti tu HNB, mislim da je tu hanfa ili nešto sa h.
-
Hnb ne brani, brani bankama. Nema zabrane isplate. Cros isplačuje dividendu.
HNB brani bankama i osiguravajućim društvima. CROS je isplatio samo povlaštene dioničare.
-
Cros redovna ni ne isplaćuje dividendu, uvijek samo povlaštena koja prošle godine zbog te zabrane nije isplatila ništa. Ove godine isplaćuje duplo, i za prošlu i za ovu. Ako imate link, pošaljite da vidimo gdje je ta zabrana za osiguravajuće kuće. Ja koliko znam, samo banke su pod zabranom.
-
Zašto kasni poziv za GS
Ja sam baš prošli tjedan pisao mail. Ovo je odgovor:
Uprava Društva još uvijek nije objavila javni poziv na Glavnu skupštinu te u ovom trenutku nije poznat datum održavanja kao niti dnevni red iste.
Srdačan pozdrav,
direktor sektora financija
Alma Samardžija
HR | 10000 Zagreb
+385 1 3036 221
Zato je dionica jeftina, rizično je s takvima tikve saditi.
-
Hnb ne brani, brani bankama. Nema zabrane isplate. Cros isplačuje dividendu.
Evo linka. Nije zabrana, ali je "topla" preporuka
-
Ukratko, zabrana je vrijedila do 30.04.2021. Zabrana više ne vrijedi, postoji samo preporuka, JDOS može isplatiti dividendu koliku želi.
Zabrana je produžena samo za banke, ne i za osiguravatelje. Što ne znači da će JDOS isplatiti dividendu, nije baš da previše komuniciraju s dioničarima tako da je teško predvidjeti.
Ukoliko koga tješi CROS nije ništa transparentniji, i tamo svojeglavo sve odluke donosi ADRS. Nema nikakvog razloga da se ne da dividenda za redovnu dionicu, ali Adrisu to očito ne odgovara, vjerujem da planiraju kupiti prvo ostatak dionica od države.
-
Mi o vuku, vuk na vrata, ništa od dividende. Poziv na glavnu skupštinu:
-
Došao poziv.
Opet nema dividende.
-
Poziv izgleda kao da ga je sekretarica Mirjana natipkala na pisačoj mašini UNIS Bugojno.
Možda ipak bude kakav protuprijedlog, bilo je već takvih situacija ovdje. Kao i na drugim dionicama.
-
-
Poziv izgleda kao da ga je sekretarica Mirjana natipkala na pisačoj mašini UNIS Bugojno.
Možda ipak bude kakav protuprijedlog, bilo je već takvih situacija ovdje. Kao i na drugim dionicama.
Ne smijem se mogućem produprijedlogu, nego boldanom tekstu, u pravu ste i nasmijali ste me od srca .
-
Ako se porast premija odrazi u barem pribliznoj razini na porast dobiti, uopće me nije briga za dividendu...
-
Malo sam na brzinu napravio projekciju dobiti prema sadašnjim trendovima i ispada da bi do kraja godine ako zadrže trenutne marže, dobit bila oko 800 kn po dionici. Ako se još na skupštini izglasa normalna dividenda, ovo se svakako može nazvati dobrom prilikom. Čak i ako zanemarimo dinamiku rasta prihoda.
Čini se da nastavljaju u istom tonu i 100 milja dobiti ili 800 kn po dionici izgleda realno na kraju godine, možda i prebace.
-
Prihod je dobar, ali ne vjerujem u toliku dobit na kraju godine. Neto dobit im je sada 45 milijuna kuna manja nego je bila na kraju 2. kvartala 2020. Lani je dobit na kraju godine bila 548 EPS, ne vjerujem da će bitno iznad toga ove godine. U Italiji rast prihoda ne prati dobit, čini mi se da tu idu s dumpingom cijena da osvoje tržište.
-
Bilo bi lijepo da izadje neki protuprijedlog na skupstini za isplatu dobiti, recimo 500 kn po dionici, ionako im se nakupilo keša zadnjih par godina. Čemu ih držati na računu, kad zarada iducih godina bude samo bolja.
-
Prihod je dobar, ali ne vjerujem u toliku dobit na kraju godine. Neto dobit im je sada 45 milijuna kuna manja nego je bila na kraju 2. kvartala 2020. Lani je dobit na kraju godine bila 548 EPS, ne vjerujem da će bitno iznad toga ove godine. U Italiji rast prihoda ne prati dobit, čini mi se da tu idu s dumpingom cijena da osvoje tržište.
Mali ispravak koji se navodi u izvješću. "Grupa je u izvještajnom razdoblju ostvarila neto dobit u iznosu od 50.837.150 kn." A koliko se sjećam prošlu cijelu godinu imali su oko 70 mil. kn zarade tako da ako ovako nastave mogli bi ove godine to dobro premašiti.
-
Prošle godine su na polugodištu imali 56.462.671 kn dobiti. Dakle više nego sada. Ne raste to linearno nego neke troškove knjiže u zadnjem kvartalu.
-
cisto za info, HANFA je osigurateljnim drustvima izdala rjesenje da za isplatu dobiti moraju imati nekoliko uvjeta...u nastavku dopis.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Iz SFCR za 2020 vidljivo je da nista od navedenog nije breaking za isplatu dividende, imaju SIi omjer 190% ali zadrzane dobiti >400 mio hrk pa mogu slobodno isplatiti cca 45 mio dobiti...
Takoder u SFCR Vam je vidljivo i da im Italija u 2020. godini nosi poprilicnu dobit
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
240 kn dividenda
-
-