1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tin
  • February 13, 2020 at 1:28 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 30, 2020 at 7:42 PM
    • #1,001
    Quote from Moller
    Quote from Sokolic

A kad trezor misli kupovat? Na 35? 25?

mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje

Ne bih se tome čak ni previše čudio. Bar teoretski to ne bi trebala biti zadaća trezora, ali kod nas je nažalost sve moguće

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • October 30, 2020 at 8:23 PM
    • #1,002
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje

Ne bih se tome čak ni previše čudio. Bar teoretski to ne bi trebala biti zadaća trezora, ali kod nas je nažalost sve moguće

Pa to je bar lako znati...svaku kupovinu/prodaju moraju objaviti na burzi zar ne?

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • November 2, 2020 at 1:52 PM
    • #1,003

Ovakvo plansko rušenje očito moguce samo na ovakvom pazaru gdje prodavac nema straha da ce biti pometen.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 2, 2020 at 2:05 PM
    • #1,004
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

očito su u điru delistiranja s burze, pa ne bih ni to isključio kao jednu od mogućnosti zabijanja prosjeka, nitko više ne želi male u vlasništvu, kao da su im oni krivi što su nesposobni profitabilno voditi kompanije, pa moraju još i male počistiti što jeftinije, jadna burza, zakoni i regulator

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 2, 2020 at 2:17 PM
    • #1,005
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

očito su u điru delistiranja s burze, pa ne bih ni to isključio kao jednu od mogućnosti zabijanja prosjeka, nitko više ne želi male u vlasništvu, kao da su im oni krivi što su nesposobni profitabilno voditi kompanije, pa moraju još i male počistiti što jeftinije, jadna burza, zakoni i regulator

Prvo Tpng je za razliku od drugih brodara jedina svo vrijeme profitabilna...drugo imate u Top 10 uglavnom institucionalne ulagače pa ovo što spominjete u smislu delustiranja je čisti druk i pusanje bez ikakvih činjenica...treće samo ove godine do sada imaju 30 mil kn čiste dobiti....četvrto ako trguje trezor on to mora prijaviti pa će obavijest biti na burzi.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 2, 2020 at 2:20 PM
    • #1,006
    Quote from tin
    Quote from Moller

Prvo Tpng je za razliku od drugih brodara jedina svo vrijeme profitabilna...drugo imate u Top 10 uglavnom institucionalne ulagače pa ovo što spominjete u smislu delustiranja je čisti druk i pusanje bez ikakvih činjenica...treće samo ove godine do sada imaju 30 mil kn čiste dobiti.

težište posta je na delistiranje, ostalo je općenito o svim izdanjima, svi su oni profitabilni do jednom, kreativnosti im ne fali, eno vam Ingre za primjer, znate li vi točno kako ta firma stoji iz njihovih izvješća,

ne pada mi na pamet da nešto drukam, dovoljno mi je znati da su radili dokap po 65, pali do 32-33, a sada je 40, sa 55-60 i to nije sigurno dobar znak da se nešto ne valja iza brda

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • November 2, 2020 at 2:26 PM
    • #1,007
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

A kad bi se mi ovdje dogovorili da pokupimo sve do 60 onda bi to bilo protuzakonito, brzo bi reagirao regulator. Zadnji put se takvo stiskanje i delistiranje dogodilo na jednoj drugoj dionici pa je nas nekoliko u liftu poznati Zg odvjetnik pitao da li ćemo ga tući? Kada sam to i još neke stvari iz neformalnog razgovora prenio na nekom drugom forumu a još jedan kolega koji je bio na skupštini potvrdio Admin je brisao. Onda sam se odjavio i nisam više pisao na forumu.

• Kraljica
    Reakcija primljeno
    4
    • November 2, 2020 at 2:29 PM
    • #1,008

trezor voli skupo ali ne voli ovakve manipulacije i ovu smiješnu cijenu? Slučajnost? Prije bih rekao sramota.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • November 2, 2020 at 2:33 PM
    • #1,009

Ovo trgovanje danas, od kupnje po 44,40, pa sve do 40 ne ukazuje da nista posebno dogadja osim planskog rusenja.

Files

Capture 2.PNG 10.64 kB – 0 Downloads
  • Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • November 2, 2020 at 2:38 PM
    • #1,010

To isto se radilo na cijeni od 53 kn do 50 kn. Kad je prestalo postavljanje naloga iznad 50 kn i stajalo neko vrijeme uslijedilo je "pokazivanje mišića" pa spuštanje do 40 kn. Pustimo čovjeka da vidimo dokle će, ne treba brzat.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • November 2, 2020 at 2:53 PM
    • #1,011

Jasno mi je da se ovakvo što radi na npr. Viru gdje je vrlo pogodna klima za daljnje spustanje prema nekom predvidjenom targetu za eventulani dokap.....ali ovdje je to, rekao bih, čista samovolja jednog frustriranog pojedinca koji je, vrlo lako moguce, upravo i popusio pristojnu lovu na dionici tipa Viro, pa ga je sad uhvatila zuta minuta......

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 2, 2020 at 3:46 PM
    • #1,012

Ma dajte najte...

Sad se svi cudite sto dionica pada, a niste se cudili kad je TPNG drzala cijenu (cak i rasla) dok su se vani skoro svi tankerasi, od ozujka do danas, korigirali od 50% do 65% (hej, 50% u 7 mjeseci!!!)...ne bih se cudio da kupac je na razinama 52kn-56kn bio MF i da sad te dionice prodaje po 45kn...

Kako god, danas kupio po 40,40 kn...cekam i nize...ovo mi je dobra cijena za prvi ulaz...

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 2, 2020 at 3:49 PM
    • #1,013
    Quote from Parica

Ma dajte najte...

Sad se svi cudite sto dionica pada, a niste se cudili kad je TPNG drzala cijenu (cak i rasla) dok su se vani skoro svi tankerasi, od ozujka do danas, korigirali od 50% do 65% (hej, 50% u 7 mjeseci!!!)...ne bih se cudio da kupac je na razinama 52kn-56kn bio MF i da sad te dionice prodaje po 45kn...

Kako god, danas kupio po 40,40 kn...cekam i nize...ovo mi je dobra cijena za prvi ulaz...

Samo zaboravljate da su vani rasli x 3 kad je bio rast....osim toga poslovna strategija TPNG se oslanja na dugoročne ugovore...ovo rušenje nema nikakve veze s trenutnim fundamentima koji su bar 60% iznad trenutne cijene.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 3, 2020 at 12:03 AM
    • #1,014
    Quote from tin
    Quote from Parica

Ma dajte najte...

Samo zaboravljate da su vani rasli x 3 kad je bio rast....osim toga poslovna strategija TPNG se oslanja na dugoročne ugovore...ovo rušenje nema nikakve veze s trenutnim fundamentima koji su bar 60% iznad trenutne cijene.

Kolega dragi ste mi, ali ajmo skinut ruzicaste naocale...

1. Istina je da su vani vise rasli, ali ipak ni pola (ma ni trecina) od vaseg postotka (osim nekih izuzetaka; npr. NAT)

2. Cinjenica da su vani i znatno brze i padali pa su trenutno skoro svi na nizim razinama nego pocetkom listopada 2019. (kad je rally poceo) sto znaci da su se vratili na cijene prije rasta (vecina i nize) te je po kretanju cijene TPNG bolje prosla od njih

3. Vani se tankerasi trze na prosjecno P/NAV 0,7 na koliko se trenutno trzi i TPNG...pa sigurno nije podcjenjena 60% u odnosu na peer grupu

4. Brodarstvo je specificno i puno veci ponder je na buducnosti nego na fundamentim.. sto potvrduje ATPL koja je u prva tri kvartala 2008. zaradila 720 mil, a cijena dionice od rujna 2007. do dana objave izvjestaja za q3 2008. potonula 86%...prema svim izvorima sto citam buducnost u kratkom roku za tankere nije bajna pa me uopce ne cudi ovaj prodavac na 45kn, ali me cudi nacin na koji prodaje...

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • November 3, 2020 at 8:42 AM
    • #1,015

Novi program otkupa vlastitih dionica kojima se trguje na Zagrebačkoj
    burzi u iznosu od 5 milijuna HRK

Program će započeti 2. studenog 2020., a završit će najkasnije 2. studenog 2021. Društvo nije
    obvezno niti u jednom trenutku otkupiti vlastite dionice; već će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim
    uvjetima.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5aac49d25ea.pdf

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • November 3, 2020 at 8:55 AM
    • #1,016

Pa bas slatko od njih. To oni svako malo, kad se cijena popikne, izlaze s tim proglasima o kupovini pa lijepo arhiviraju papir i odu doma spavat. Koji je ovo vec proglas, treci ili cetvrti u zadnjih godinu dana?

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 3, 2020 at 9:20 AM
    • #1,017
    Quote from Parica
    Quote from tin

1. Istina je da su vani vise rasli, ali ipak ni pola (ma ni trecina) od vaseg postotka (osim nekih izuzetaka; npr. NAT)

2. Cinjenica da su vani i znatno brze i padali pa su trenutno skoro svi na nizim razinama nego pocetkom listopada 2019. (kad je rally poceo) sto znaci da su se vratili na cijene prije rasta (vecina i nize) te je po kretanju cijene TPNG bolje prosla od njih

3. Vani se tankerasi trze na prosjecno P/NAV 0,7 na koliko se trenutno trzi i TPNG...pa sigurno nije podcjenjena 60% u odnosu na peer grupu

4. Brodarstvo je specificno i puno veci ponder je na buducnosti nego na fundamentim.. sto potvrduje ATPL koja je u prva tri kvartala 2008. zaradila 720 mil, a cijena dionice od rujna 2007. do dana objave izvjestaja za q3 2008. potonula 86%...prema svim izvorima sto citam buducnost u kratkom roku za tankere nije bajna pa me uopce ne cudi ovaj prodavac na 45kn, ali me cudi nacin na koji prodaje...

Display More

Kolega možete vi uspooređivati što hoćete TPNG se trenutno trguje barem 60 % ispod realne vrijednosti...u 4mj.2021 svima će biti jasnije zašto je ovo izvedeno na ovaj način ....meni jeftino pa kupujem...pogledam parametre firme i na temelju njih donesem odluku kupiti ili ne...sve najbolje vama i ostalim kolegama želim.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 3, 2020 at 9:33 AM
    • #1,018
    Quote from tin
    Quote from Parica

Kolega možete vi uspooređivati što hoćete TPNG se trenutno trguje barem 60 % ispod realne vrijednosti...u 4mj.2021 svima će biti jasnije zašto je ovo izvedeno na ovaj način ....meni jeftino pa kupujem...pogledam parametre firme i na temelju njih donesem odluku kupiti ili ne...sve najbolje vama i ostalim kolegama želim.

Display More

Kolega sve pet...da svi mislimo isto ne bi bilo burze...nadam se da cete docekat svoj target i bit u pravu...sretno i Vama...do citanja/pisanja

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 3, 2020 at 9:38 AM
    • #1,019
    Quote from tin
    Quote from Parica

Display More

Što ne podjelite s nama što će biti u 4 mj 2021?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 3, 2020 at 9:39 AM
    • #1,020
    Quote from LodeRunner

Pa bas slatko od njih. To oni svako malo, kad se cijena popikne, izlaze s tim proglasima o kupovini pa lijepo arhiviraju papir i odu doma spavat. Koji je ovo vec proglas, treci ili cetvrti u zadnjih godinu dana?

Mislite da nisu oni rusili cijenu zadnjih par dan za jeftini otkup?

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago