Nazalost na Tpng je propao cup and handle. Trenutni patern mi vuce na paralelni kanala 39-47kn. Mene ni ne zanima cijena. Cilj je kupovati nisko i prodavati skuplje. Mogu tako svaki tjedan i zato mi se svidja ova dionica.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Dobrim dijelom zbog takvih kao ti Neo dionica i jest na ovim razinama...kupuje se po par stotina komada i onda se prodaje za dve tri kune skuplje...ali pažljivom promatraću ne može promaći da ovdje već duže vrijeme postoji netko tko skuplja kolićine i nije mu baš bitno hoće li kupiti po 42 ili 45 kn ...baš se pitam zašto je trezor odlučio kupiti dionice za 5 milja kuna....šta mislite za koga su te dionice i po kojoj cijeni će ih dotični prodavati....zašto trezor ne kupuje sad kad može kupiti jeftino...a vidjet će se uskoro po kojim cijenama će kupovati....gdje je indexni fond....kupuju li možda oni...kakvo je stanje u knjizi dioničara....uskoro će stvari biti mnogo jasnije...do tada svima vam želim svako dobro.
-
Nevjerojatno što se ovdje može sve pročitati. Dionica je nisko zato što Neo i drugi traderi trejdaju. Ma da treba ih prijaviti Hanfi, a ne one koji otvoreno pozivaju na kupnju jel to eto vrijedi 70 kuna.
Tri puta sam čitao da vidim jesam li ispravno shvatio što je gore napisano.
-
Dragi kolege nemojte da vas kolega GreenHorn previše uzrujava radio je on to vrlo vješto i na jednom nama drugom dobro poznatom forumu samo pod drugim imenom...isto tako molim vas da ne kupujete ili prodajete dionice na temelju mojih postova ili procjena...imao sam dobrih i loših ulaganja i smatram da svatko sam treba donositi odluke i pri tom sam preuzimati odgovornost za svoje ulaganje.
Što se tiče TPNG moja je procjena da na temelju prošlogodišnjeg poslovanja i trenutnog stanja vozarina ova dionica vrijedi po pokazateljima minimalno 55 kn...i to je moja procjena i ništa više..nakon Q1 znati će mo više...naravno da su mala likvidnost...neefikasnost tržišta ...kao i korona utjecale na sadašnju cijenu...zašto sam ipak optimista???..
1.Očekujem odličan Q1 i vrlo fobar Q2...slabiji Q 3...i dobar Q4...te povećanje čiste dobiti za 10 do 20 % u odnosu na 2019.
2.Vjerujem da je trezor odlučio kupovati jer i sami očekuju dobru poslovnu godinu i imaju višak keša...a vjerujem i da se dobar dio tako kupljenih dionica želi plasirati menađmentu kao nagrada za dobro poslovanje...te stoga očekujem da će doći do podizanja cjene upravo kupnjom trezora na višim razinama kupnje.
3.Iako mi nisu posve jasne odrednice po kojima kupuje indexni...mogli smo vidjeti na PTKM kako je kupovao ne na 20..30..40 kn...već na razinama od 60 do 77 kn i to ako se nevaram nekih 40 000 komada
4.Već neko vrijeme postoji akumulacija dionica na razini od 39 do 45 kn...i jako mi stvari liče na skupljanje na OPTE gdje sam hvala Bogu poslušao intuiciju i kupio na razinama kad su svi mislili da nikad neće iznad 2 kn....s tim da je ovdje situacija sličnija PTKM zbog razine likvidnosti.
5.Čini se iako nitko ovdje ne može biti potpuno pametan...ali za sada se čini da bi stvari sa koronom mogle krenuti u djelimičnu normalizaciju...čak i hoteljeri govore da bi od sezone ipak moglo biti nešto....čak i njemci vide Hrvatsku kao jednu od država koja bi mogla imati kakvu takvu sezonu...iako je sve to na još uvijek na dugom štapu ipak se vraćamo iz zone potpunog pesimizma u zonu kakvog takvog optimizma...npr. za Kinu se već govori da će porast Bdp u 2021 biti 9%...optimizam obično znaći i porast Burzi kao što strah i pesimizam znače pad.
Dax je od svojeg dna porastao nekih 10% a Dow 20% unatoč katastrofičnim prognozama...stoga mislim da će s popuštanjem mjera i razvojem cjepiva optimizam rasti.
Stoga ekipa svako neka provjeri svoje argumente i preuzme odgovornost i rizik za svoje ulaganje.
Sretno svima pa i kolegi Neu i Green Hornu.
-
osnovni problem otkupa trezora i dijeljenja meneđerima je taj što meneđeri to prodaju. To je, kako bi rekao, narodni običaj najbolje izražen na ATPL.
Uz njega ide jedan meni zabavni običaj da sljedba traži razloge zašto meneđer prodaje izvrsnu dionicu. "Kupuje sinu kuću", "baki umjetni kuk", itd, i tako se narod veseli.
Tak da nemam ekstazu glede trezora i meneđmenta.
-
Kolega što se tiče menađera ako budu prodavali a mogli bi ...to vjerojatno neće biti prije kraja otkupa...a do tada što mislite gdje bi mogla biti cjena dionice...i što mislite koja brokerska kuća kupuje dionice za TPNG....jeste li malo pogledali za koga su još kupivali i kako to rade....zašto ne kupuju sada kad mogu jeftino...i što je u interesu tom istom menađmentu ako dobije dionice i ako bude prodavao...kažem ako...
-
Kolega Tin, ja vama isto tako zelim puno srece. Jer ipak na burzi treba imati malo i srece uz citanje patterna i prometa. Ne zaradjuje slucajno samo 10%. Moj portfelj 28% rasta u ovoj godini, a indeks pao toliko.
Osobno mislim da Tpng ne bi vrijedila vise od 50kn ni u US gdje je likvidnost velika. Iako realno vrijedi 80kn. Zasto je to tako? Jer su takva vremena. Jer postoji opci zastoj proizvodnje i transporta. A vozarine jake neki ce reci. Da,mozda jesu sada. Al nafta 18 USD kaze da je potraznja jako losa i da mozemo ocekivati pad vozarina radi nikakve potrosnje. BDTI indeks pokazuje padanje, BCTI malo kasni al pasti ce, bar ja tqko mislim. Eto zbog toga sam opet izisao, ok mozda sam se i malo uljuljkao u trejdanje cca 500kom na dnevnoj bazi pa me i ne zanima rast.
Naravno to je moje glediste, takva su vremena i ne zanima me trenutno dugorocno ulaganje duze od 5 dana.
Imate sjajnu banku BNP pa na samo 0.3 BV. Glavni razlog je RIZIK.
-
ovaj naš "tanker se nasukao".......dok vani nakon par dana lijepog rasta, današnji več izgleda bezobrazno mi smo usidreni i dalje.......
-
dobro potegnuli
BCTI 1045
-
Istovremeno stotinjak tankera već besciljno pluta oceanima u iščekivanju viših cijena nafte, a trošak njihovog najma tijekom protekla se dva mjeseca upeterostručio, s naznakama nastavka tog trenda.
-
-
http://marine-transportation.capitallink.com/indices/baltic…tml?ticker=BCTI
Nastavi li se ovo još dva tjedna...mogli bi u mjesec dana na ova dva spota zaraditi koliko inaće zarade za 3 ili 4 mjeseca.
Baš me zanima koliko će u petak biti tjedni najam MR tankera ..prošli tjedan su bili na 26 000 usd dan.
-
https://www.spglobal.com/platts/en/mark…tinue-beyond-q2
Pa prognoze nisu loše...zar ne.
-
Koliko sam mogao vidjeti iz izvješća oko 13000 usd im treba da bi bili na nuli...znači da je sve iznad toga zarada...ako kojim slučajem imaju koji brod na spotu mjesec dana po prosjeku od 23 000 usd to znači da taj brod donosi dnevnu zaradu od 10 000 usd odnosno 300 000 usd mjesečno
odnosno oko 2 000 000 kn mjesečno.
S dva takva broda mjesečno imaju 4 000 000 kn....s takvom prosječnom cjenom za tri mjeseca na 2 broda 12 000 000 kn s 4 broda na spotu po prosječnoj cjeni 16 000 usd znači 4 x 3000 usd zarade dnevno odnosno 360 000 usd mjesečno dođemo do jos oko 10 000 000 kn na tromjesčnoj razini što ukupno daje 22 000 000 kn za tri mjeseca ...sad realno umanjimo to za 30 %... to je oko 15 000 000 kn kvartal...ostanu li spot vozarine još 2 do tri tjedna iznad 20 000 usd rezultat za Q2 bi mogao biti otprilike na toj razini.
-
Jel ovo otključavanje vrijednosti što bi modni guru rekao?
-
Danas se skuplja od svih onih koji imaju žarku želju prodati po 45 kn nadam se da su kolega Neo i ekipa iskoristili priliku.
Sve ispod 55 kn je poklonjeno.
-
oduvijek sam govorio da je ovo dionica i pol :).
Malo kasno pali
-
Kolega tin. Trezor je najavio otkup i krenuo krajem veljače, a nije kupovao ovaj mjesec, imate mišljenje zašto? Nije li uz sve okolnosti, vozarine i ostalo sad prilika za trezor.. hvala
-
Danas se skuplja od svih onih koji imaju žarku želju prodati po 45 kn nadam se da su kolega Neo i ekipa iskoristili priliku.
Sve ispod 55 kn je poklonjeno.
Kako su jučer rasli tankerasi vanka, I kako izgledaju u aftermarket, moram se složiti sa kolegom. I sam sam malo bocnuo po 45 jutros, čisto da nije dosadno.
-
Dakle kolega Ivan 0003 ovo što ću napisati je samo moja pretpostavka...vjerujem da će dobar dio tih dionica koje kupuje trezor na kraju završiti u rukama menađmenta...tom istom menađmentu koji je na kraju i donio odluku o otkupu je u interesu da im te iste dionice vrijede što više...tako da vjerujem da bi trezor mogao podržati kupovinu na višim razinama...a nadam se da bi to kao na PTKM mogao učiniti i indexni fond...naravno sama odluka o otkupu donesena je zbog dobre financijske situacije kao i pretpostavke dobrih poslovnih rezultata u 2020 na temelju kojih bi se menađment mogao nagraditi otkupljenim dionicama.
-
Slažem se sa ovim, "vjerujem da bi trezor mogao podržati kupovinu na višim razinama", čekamo trezor onda..
-
-