najbolje za dionicu da kolega Tin sve rasproda..da kupimo jeftinije..jer prodaja je na kapaljke..a kupnja strpljivo skuplja
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
najbolje za dionicu da kolega Tin sve rasproda..da kupimo jeftinije..jer prodaja je na kapaljke..a kupnja strpljivo skuplja
Neo vidim da niste pratili ja sam davno sve prodao i rekao sam da ne kupujem prije Q1-2021....a možda tek nakonQ2...sve ubacio u SAPN koja je od tada lijepi rast napravila.
-
Opa, bogme je admin i dioničara prišarafio.
Nije više nevin.
-
Opa, bogme je admin i dioničara prišarafio.
Nije više nevin.
Nije to ništa... Ja sam prvi na listi da ostanem bez glave na forumu jer ne razmišljam kako bi CK-u odgovaralo
Problem je to neko bodovanje za otić pod ključ.. Mislim da se u gulag, u logor Solveckij išlo po transparentnijim uvjetima.
Ako kažeš nešto o Optimi što nadležnima nije zanimljivo ili ne razume širi kontekst adioo
Imam i ja nešto reć o simply wallu ali tko smije od straha
Demokracija?Malo morgen
Kako vjerivatno idem pod ključ a možda i trajno sve vas skupa srdaćno pozdravljam. Možda odem i do Međugorja
-
Pa kome sam ja rekao ili sugerirao da ulaže ili ne ulaže bilo kada i bilo gdje?
Činjenica je da se na forumima, prema mojem osobnom mišljenju, zavarava javnost kojekakvim "pozitivama", a nikad ili gotovo nikad se kritički ne raspravlja o situaciji ili mogućim scenarijima koje dioničari realno mogu očekivati.
Što se mene tiče vi i ostali koji isto ili slično razmišljaju ili misle da su jako dobro upoznati sa situacijom i smjerom kretanja poslovanja, možete i preuzeti firmu ako želite, to je vaš izbor i vaša procjena. Ja ne tvrdim niti da sam u pravu, al neke stvari mogu i "znam" "pročitati" o čemu ili o kojima većina ulagača uopće ne vodi računa. Dok se ne vidi do koje mjere su se uspjeli razdužiti i što to znači ili može značiti za imovinu, kapital i opstojnost firme, ja na IGH mogu gledati kao na manju ili veću spekulaciju, a ne na firmu uz koju bi osobno dugoročno vezao značajniju sumu vlastitog novca. I na takvo mišljenje imam pravo i mogu ga izraziti ovdje u skladu s pravilima foruma. A što vi radite i što ćete raditi sa svojim dionicama i hoćete li izgubiti ili zaraditi, sasvim sigurno nije predmet mog pisanja, a još manje interesa. U tom smislu samo mogu poslati molbu da se okanite ovakve rasprave i raspravljate konstruktivno, argumentima, a ne "vijestima" i svojim navodno velikim "ulagačkim iskustvom". To uopće nije predmet rasprave.
Kad saznate sve relevantne podatke...vi ćete debelo zakasniti...zapravo činimi se da vi svuda kasnite.
-
Zaista ne znam hoću li zakasniti jer mi to iz trenutne pozicije nije ni bitno. Mislim da takva FOMO spika trenutno može biti zanimljiva samo onima lakovjernima i onima koji špekuliraju na brzu zaradu. Al čak i da zakasnim jednom kada više podataka bude dostupno široj javnosti, mislim da je bolje "kasniti" na takav način nego 5 ili 10 godina uraniti i čekati nešto što se očito ne događa. I dovesti sam sebe u situaciju fantaziranja i povlačenja drugih za rukav.
Kad ste vi toliko uvjereni u svoju "pravovremenost" i "vidovitost", pa podijelite onda s nama ta vlastita saznanja i procjene temeljem kojih vi očekujete da će se u dogledno vrijeme poboljšati položaj manjinskih dioničara IGH. Al s nečim konkretnijim od LinkedIn obavijesti (na kojoj je par ljudi iz IGH popilo kavu i ugodno ćaskalo o mogućnostima za nešto?!) i poslovima pojedinačne vrijednosti par milijuna kuna koji svakako imaju svoju težinu za uobičajeno poslovanje, ali ne i za rješavanje nagomilanih višegodišnjih dubioza i problema.
-
Zaista ne znam hoću li zakasniti jer mi to iz trenutne pozicije nije ni bitno. Mislim da takva FOMO spika trenutno može biti zanimljiva samo onima lakovjernima i onima koji špekuliraju na brzu zaradu. Al čak i da zakasnim jednom kada više podataka bude dostupno široj javnosti, mislim da je bolje "kasniti" na takav način nego 5 ili 10 godina uraniti i čekati nešto što se očito ne događa. I dovesti sam sebe u situaciju fantaziranja i povlačenja drugih za rukav.
Kad ste vi toliko uvjereni u svoju "pravovremenost" i "vidovitost", pa podijelite onda s nama ta vlastita saznanja i procjene temeljem kojih vi očekujete da će se u dogledno vrijeme poboljšati položaj manjinskih dioničara IGH. Al s nečim konkretnijim od LinkedIn obavijesti i poslovima pojedinačne vrijednosti par milijuna kuna koji svakako imaju svoju težinu za uobičajeno poslovanje, ali ne i za rješavanje nagomilanih višegodišnjih dubioza i problema.
Kad ste vi toliko uvjereni u svoju "pravovremenost" i "vidovitost", pa podijelite onda s nama ta vlastita saznanja i procjene temeljem kojih vi očekujete da će se u dogledno vrijeme poboljšati položaj manjinskih dioničara IGH. Al s nečim konkretnijim od LinkedIn obavijesti i poslovima pojedinačne vrijednosti par milijuna kuna koji svakako imaju svoju težinu za uobičajeno poslovanje, ali ne i za rješavanje nagomilanih višegodišnjih dubioza i problema.
Kolega ,poanta je da vi uvijek kasnite, ja sam kupovao HT-prva dividenda 134 000 kuna, Ina, pa Pliva.
Sve se može provjeriti,a što ste vi kupili-možda virtualno.
Sretno!!!
-
Pa opet razvodnjavate priču nečime što nema veze s temom i nebitno je za raspravu o IGH. Što sam ja kupovao ili nisam te jesam li zaradio ili nisam nažalost ostat će samo između mene i poreznih službi, a sumnjam da bi to ikome sa strane uopće i bilo zanimljivo. Osobno mislim da nisam ulagački wunderkind, al znam zaraditi za kruh i režije.
Nisam siguran da ste u pravu kad kažete da kasnim jer sam upravo iz tog razloga posljednjih godina nabavio više ručnih urica koje su prilično precizne u radu, a neke od njih su i Swiss Cronograph (C.O.S.C.) certificirane upravo da bi se izbjeglo kašnjenje.
Opet smo se nažalost udaljili od teme (zahvaljujući ponajviše činjenicom da neki od nas ma koliko se udaljili od ogledala, naprosto "ne stanu u nj.") i mislim da time čak i kršimo neka pravila foruma.
-
Pa opet razvodnjavate priču nečime što nema veze s temom i nebitno je za raspravu o IGH. Što sam ja kupovao ili nisam te jesam li zaradio ili nisam nažalost ostat će samo između mene i poreznih službi, a sumnjam da bi to ikome sa strane uopće i bilo zanimljivo. Osobno mislim da nisam ulagački wunderkind, al znam zaraditi za kruh i režije.
Nisam siguran da ste u pravu kad kažete da kasnim jer sam upravo iz tog razloga posljednjih godina nabavio više ručnih urica koje su prilično precizne u radu, a neke od njih su i Cronograph (C.O.S.C.) certificirane upravo da bi se izbjeglo kašnjenje.
Opet smo se nažalost udaljili od teme (zahvaljujući ponajviše činjenicom da neki od nas ma koliko se udaljili od ogledala, naprosto "ne stanu u nj.) i mislim da time čak i kršimo neka pravila foruma.
Kontradiktorni ste...koga zanimaju vaše"urice"
Svejedno sretno sa ulaganjima....valja uvijek uraniti i stići prije vremena...
-
Nema smisla komentirati dionicu koju nemas i zlonamjerno pokusavati napraviti paniku.
Pa nisi li ti jedan od onih koji se barem 5-6 puta pitao "tko je ovdje lud?" na RIVP i ADPL iako nemaš te dionice ?
-
-
Svakom na volju... Meni ova prepucavanja ne znače ništa kao niti dnevne oscilacije cijene na ovim razinama.
Ja znam što sam kupio, usput rečeno zavidan broj 2xxx, i znam da će uskoro i cijena na lijepe razine... Sad, dali će to biti 3xx, 4xx ili 1xxx ne znam, ali više od ovoga hoće
Ovo vam je kao Rimac u auto industriji ... Imaju know-how i to je najvrijednije a ne neka poslovna zgrada
Ako se već povlači paralela s autoindustrijom, IGH je primjerenije usporediti s npr. Chryslerom nego s Rimcem.
-
Osjeća se pojačana nervoza na oba foruma , vlakić samo što nije krenuo ali bez novih putnika. Nema više ovčica koje bi se dale jeftino ošišati.
-
Kolega Didikikinda je zavidan kolega. Naime on ie davno zapeo u IGH i trola na svim temama da netko kupi njegovu propalu dionicu. Al ne prolazi.
Tpng ima cistu bilancu, imovinu, tankere, poslovne prostore, cash i kredit koji se skoro prepolovio u 5g. Pa nije ovo Igh da ljudi rade s ulice i od doma jer sefovi pokupe dobit a radi placa i ogromnih dugova moraju prodati sve. Taj Igh je jako rizicna dionica koja preko noci moze pasti na nulu jer niti imaju zarade niti imovine. A dug im je da ne mogu vratiti ni za 100g pa i da im kamate otpisu. Dlkv je cistio bilancu, prodavao podosta imovine. A sto ce to Igh prodati?? Kad nemaju nista vise. Tko zeli bas u graditelje nek bira Dlkv. Tu moze biti kruha. Al Igh? Klonite se corava posla.
-
Ja sam iskrcao na 192kn jer TA kaze retest 164kn. Ipak ce kad tad se tu vratiti.
P.s. Hvala na silnim burecima, al presao sam sad na cevape.
Jos kad je kolega Tin unutra to je ziher alarm za bjezanje.
-
To ce morati biti jedan ekspresni retest, mozda ovih dana, jer nakon FI mislim da 164 kn vise nece biti tako skoro. Mozda tamo iza 2030.
-
Uskoro ćemo svjedočiti mahnitom lupanju po asku.
-
Ovdje se čini kao da su osobe s informacijom počele skidat s aska. Zasad još polako, al čini se da bi ovdje moglo letit perje.
-
Dionica drži nikad stabilniju i čvršću cijenu. Razmišlja se o ukidanju 0.5 promila dozvoljenog alkohola. Jak udarac turizmu. Cijepljenja turističkih radnika još uvijek nema na vidiku. Ili su vlasti svjesne da od sezone ništa ili totalni amaterizam. Hrvati se masovno NE žele cjepiti. To je strašno loše i pogubno za ekonomiju i zdravlje. Glavnu sezonu ne ovisimo više o sebi nego o politici europskih glavnih igrača. Koliko je do nas odrađeno je katastrofalno. Mislim pri tome na cijepljenje, ipak je puno više onih koji se boje i vjeruju u besmislene teorije zavjere nego struci. Država nema alata da prisili ljude na cijepljenje. Bolje bilo uvesti restrikcije, umjesto toga bojim se da idemo unazad.
-
Dionica drži nikad stabilniju i čvršću cijenu. Razmišlja se o ukidanju 0.5 promila dozvoljenog alkohola. Jak udarac turizmu. Cijepljenja turističkih radnika još uvijek nema na vidiku. Ili su vlasti svjesne da od sezone ništa ili totalni amaterizam. Hrvati se masovno NE žele cjepiti. To je strašno loše i pogubno za ekonomiju i zdravlje. Glavnu sezonu ne ovisimo više o sebi nego o politici europskih glavnih igrača. Koliko je do nas odrađeno je katastrofalno. Mislim pri tome na cijepljenje, ipak je puno više onih koji se boje i vjeruju u besmislene teorije zavjere nego struci. Država nema alata da prisili ljude na cijepljenje. Bolje bilo uvesti restrikcije, umjesto toga bojim se da idemo unazad.
Ne znam kakve veze ima možebitno ukidanje 0,5 dozvoljenog sa turizmom i szonom općenito?
-
Ne znam kakve veze ima možebitno ukidanje 0,5 dozvoljenog sa turizmom i szonom općenito?
Ukidanjem 0,5 samo će više piti. Koja struktura gostiju pije hektolitre biranih vina u našim resortima? Ameri? Britonsi? Rusi? Nijemci pivopije? Pitam za prijatelja.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin