Mišljenja sam da je HPB jako podxjenjej u usporedbi sa ZABA. Po ovome bi HOB već trebao biti na preko550 EUR
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Također...mislim da nije nemoguće 1000 EUR / per stock
-
Također...mislim da nije nemoguće 1000 EUR / per stock
Super Štednja 2, ako je ne opozovu, nema ovde kruha, po pitanju ekstra zarada... Napravili su si 19 milijuna eura kamatnog troška po kvartalu, nije trebalo biti više od 10 milijuna, pa bi sad bili na 30 milijuna eura neto dobiti.:)
-
Povrat u mjesec dana: 1,74%
Povrat u 6 mjeseci: 23,16%
Povrat u godinu dana: 25,13%
Povrat u 3 godine: 223,52 %
Povrat u 5 godina: 259,83 %
Netko tko druka ili očekuje veće povrate, po meni ima problem s očekivanjima.Vrijednost dionice određuje zbroj budućih novčanih tokova diskontiran za inflaciju.
Vrijednost dionice određuje ponuda i potražnja dionice.
Ako smatramo da će potražnja za dionicom rasti što će povećati cijenu, kupovat ćemo. I obratno...Vrijednost dionice određuje zbroj budućih novčanih tokova diskontiran za inflaciju.
Koliko ja znam inflacija ima pozitivan utjecaj na vrijednost dionica. A kod banaka inflaciju ne utječe na cijenu dionice.
Inflacija u pravilu ima negativan utjecaj na vrijednost dionica jer raste povrat na obveznice što ih čini primamljivijima nego u periodu bez inflacije, a ne nose rizik. Istovremeno inflacija stvara pritisak na gospodarstvo što može rezultirati slabijim povratima.
Banke i tvrtke koje ne osjete pritisak mogu biti iznimka. -
Pad sa 254 na 230....je li banka ide u bankrot...ili😂😂😂
-
Pad sa 254 na 230....je li banka ide u bankrot...ili😂😂😂
Ja danas muški dokupio po 230€. A što se tiče pada, vani je ima dva, tri dana baš kolaps...
-
Ajde Vlado HR donesi uredbu o isplati dividende za državna poduzeća za 2023.
-
Vlada je trenutno u moru do koljena i lagano sa smješkom troše povišicu po skupim jadranskim restoranima tako da ćemo još malo pričekati na dividendu.
-
Vlada je trenutno u moru do koljena i lagano sa smješkom troše povišicu po skupim jadranskim restoranima tako da ćemo još malo pričekati na dividendu.
Inače ovo bi mogao biti dobar triger za dionicu, s obzirom da su više manje sve dionice za ovu godinu isplatile dividendu...pa bi se mogla očekivati navala lovaca na dividende...
-
Napokon ste me nagovorili, idem u šoping!
-
-
Vrijednost dionice određuje zbroj budućih novčanih tokova diskontiran za inflaciju.
Koliko ja znam inflacija ima pozitivan utjecaj na vrijednost dionica. A kod banaka inflaciju ne utječe na cijenu dionice.
Dionice se za kapital natječu sa obveznicama. Što je veća inflacija to su prinosi na obveznice viši. Dakle potreban je niži P/E dionice da bi bila konkurentna sa višim prinosom na obveznice. Što je trošak kapitala viši to investitori traže višu zaradu od dionica.
-
Ne znam što vam je ljudi na HPB se već zna da će sigurno 30% prošlogodišnje dobiti biti isplaćeno kroz dividendu...to vam je 12 € po dionici, a ostavljaju mogućnost da bude i duplo više...i to u doba godine , kad su sve firme, već isplatile svoju dividendu...
-
Povrat u mjesec dana: 1,74%
Povrat u 6 mjeseci: 23,16%
Povrat u godinu dana: 25,13%
Povrat u 3 godine: 223,52 %
Povrat u 5 godina: 259,83 %
Netko tko druka ili očekuje veće povrate, po meni ima problem s očekivanjima.U pet godina cca260% u plusu!Ja ne kužim tvoju matematiku ,šta je trebalo rasti po 5% godišnje da bi zadovoljio svoja očekivanja...da ne lažem ja sam ocekivao čak i mrvu više
Kad si iznosio postotke trebao si elaborirat događaje koji su uticali na poslovanje HPB .Od dokapitalizacije ,ulaska u eu integracije,preuzimanje sberbanke,inflacije,dividende,,, pa do cijene dionice danas...cca234e,dobio bi jasniju sliku HPB i njezina potencijala u budućnosti.
Zatim u idućih pet godina ponovo ugradis (ako znas)sve moguće kombinacije događaja domaceg i stranog trzista koje bi mogle uticat na rast i razvoj HPB , i dođeš do te famozne brojke xy
...ne trebas prepisivat,ja ću ti šapnut rezultat jednadžbe, u slijedećih 5 god.min 1000e
Posjedujem dionice hpb,nije nagovor na kupnju,prodaju, samo moje razmišljanje na glas
-
Ne znam što vam je ljudi na HPB se već zna da će sigurno 30% prošlogodišnje dobiti biti isplaćeno kroz dividendu...to vam je 12 € po dionici, a ostavljaju mogućnost da bude i duplo više...i to u doba godine , kad su sve firme, već isplatile svoju dividendu...
Inteligentan zaključak
Ali to nije sve,,,pa bi te zamolio za tvoje predviđanje iznosa dividende ostvarene u ovoj 2024 godini.Za 1/2 već znamo kolika je dobit,i pod uvjetom da ecb do kraja godine ne spušta kamatu (šanse 50:50%) ,a onda i jedna varijanta u umanjenoj za 0,25.
-
Poštovani kolega!
I ja sam također dioničar HPB-a poput Vas, samo ja jedino nisam vidio gdje će sigurno 30% dobiti iz 2023. ići u dividendu, vidio sam jedino da ide u vlastite i zakonske rezerve. Možete mi negdje citirati gdje to piše da će 30% ići u dividendu. Unaprijed se zahvaljujem!
-
Poštovani kolega!
I ja sam također dioničar HPB-a poput Vas, samo ja jedino nisam vidio gdje će sigurno 30% dobiti iz 2023. ići u dividendu, vidio sam jedino da ide u vlastite i zakonske rezerve. Možete mi negdje citirati gdje to piše da će 30% ići u dividendu. Unaprijed se zahvaljujem!
-
Znači po Vama svih ovih 24milijuna dobiti ide u dividendu?
-
Znači po Vama svih ovih 24milijuna dobiti ide u dividendu?
Pa lijepo ti piše ,ako tako Vlada RH odluči, pa onda stave napomenu da to može ići još gore, ako vlada odluči.
-
Ok, hvala Vam lijepo
Srdačan pozdrav i sretno sa ulaganjima kolega!
-
Ok, hvala Vam lijepo
Srdačan pozdrav i sretno sa ulaganjima kolega!
Kolega nije ovo zapad,kod nas je još uvijek na riječ....ali funkcionira!
Kad ovi gore pošalju signal ,ovi dolje ,, da ne kažem šta...bitno je da slušaju. Tako da ti ne brini za dividendu ,nego trpaj
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
IGH (Institut IGH d.d.) 2.9k
- harpun