1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Forum podrška

Sitni problemi u novom UI

• calypso
  • October 12, 2023 at 2:06 PM
  • Thread is Resolved
1st Official Post
  • calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • October 12, 2023 at 2:06 PM

Bok Admin,

moram priznat da mi ovaj novi UI ne pase, odn. da je stariji bio bolji.

Recimo, prije sam mogao kliknuti na datum zadnjeg posta i to bi me prebacilo na zadnju poruku u threadu, toga vise nema, nego imam nekakvu ikonu na koju moram klikat. Nije smak svijeta, ali zasto se mijenjaju stvari na koje su ljudi navikli jer tako koriste godinama?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Recimo primjer gore, umjesto da kliknem na '21 minutes ago' kao do sada (sto je i puno logicnije), moram kliknut na ikonu userovog avatara (sto nema apsolutno nikakvog smisla).

A i cijela ova neka plavo-siva nijansa je bezveze, ona lijepa crvena prije je bila puno bolje...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 12, 2023 at 2:16 PM

+1 za temu, crvena je bila citljivija, ovako je tema u plavom i fontovi u plavom, sve se nekako istopi u jedno

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • October 12, 2023 at 2:38 PM
    • Official Post

Hvala na prijedlozima. Poveznica je vraćena.

Slažem se i za boju, ali dajmo joj još malo priliku.

• Next Official Post
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 3:29 PM

Da i meni se kontrast izmedju boja nekako stopio da je malo zamorno citati jer se trebas vise fokusirati na tekst i iman osjecaj kao da je sve manje s tim i da su sad i ovi avatari sa strane jace izrazeni nego sami tekst pa i to malo odvraca fokus sta sve skupa stvara malo vece opterecenje pri citanju.

Drugo nema vise oznacavanja novog neprocitanog teksta pa se ne razlikuje stari od novog sta je isto bilo zgodno.

Nema vise na dnu ni change style opcije za brzo mjenjanje pozadine sta je bilo implementirano zbog onih problema oko copy paste teksta i istog kontrasta

VIdim i kad odaberem quote prije mi je klikom misa na taj quote bila dostupna opcija da izbrisem sta je bilo jednostavno sad toga nema

I nekako mi se cini da sami dio tema bi trebao povrsinski trebao biti malo siri ovako je nekako previse suzen, na manjem ekranu to nije toliko zamjetno ispada oko polovice ekrana ali na vecem ekranu to izgleda kao 1/3 ekrana

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 12, 2023 at 3:46 PM

ako želiš nešto unaprijediti, ne smiješ to unazaditi,

reklo bi se našim burzovnim rječnikom, za sada ste krenuli stopama redizajniranja Poslovnog, pa dok još ima vremena možda ipak bolje da se okrenemo nazad,

nije to ništa ni loše, radi se ponekad samo o navici i izlasku iz starog komfora,

no ako je plava boja asocijacija na HDZ, oma briši, bolje i bezbojna da ništa ne vidimo, jer ni sa njima nećemo skoro progledati,

eno Marko ministar šalje ženu u dućan, on nema pojma ni kakve su cijene u trgovinama, a ne dionica na TK :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 4:00 PM

Kako je kolega zamjetio

Prvo profesionalno bi bilo prvo neke vece nadogradnje najaviti na vrijeme danima unaprijed, drugo takve promjene bi bilo pozeljno radit recimo subotom kada je utjecaj najmanji, a ne radnim danom burze da sutra ujutro nas docekaju ko zna kakvi problemi sjetimo se poslovnog, a i nekakva beta varijanta mozda ne bi bila zgorega kada se rade vece promjene da nas ne doceka pregrst problema u hodu, vec da se to rijesi u beta fazi ?

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • October 12, 2023 at 4:03 PM
    • Official Post
    Quote from StatusQuo

Da i meni se kontrast izmedju boja nekako stopio da je malo zamorno citati jer se trebas vise fokusirati na tekst i iman osjecaj kao da je sve manje s tim i da su sad i ovi avatari sa strane jace izrazeni nego sami tekst pa i to malo odvraca fokus sta sve skupa stvara malo vece opterecenje pri citanju.

Drugo nema vise oznacavanja novog neprocitanog teksta pa se ne razlikuje stari od novog sta je isto bilo zgodno.

Nema vise na dnu ni change style opcije za brzo mjenjanje pozadine sta je bilo implementirano zbog onih problema oko copy paste teksta i istog kontrasta

VIdim i kad odaberem quote prije mi je klikom misa na taj quote bila dostupna opcija da izbrisem sta je bilo jednostavno sad toga nema

I nekako mi se cini da sami dio tema bi trebao povrsinski trebao biti malo siri ovako je nekako previse suzen, na manjem ekranu to nije toliko zamjetno ispada oko polovice ekrana ali na vecem ekranu to izgleda kao 1/3 ekrana

Naslov tema s novim sadržajem trebao bi biti podebljan.

Opcija change style je vraćena.

Za sada umetnuti citat može se izbrisati tipkom Undo.

Može li primjer previše suženog sadržaja?

Quote from Moller

ako želiš nešto unaprijediti, ne smiješ to unazaditi,

reklo bi se našim burzovnim rječnikom, za sada ste krenuli stopama redizajniranja Poslovnog, pa dok još ima vremena možda ipak bolje da se okrenemo nazad,

nije to ništa ni loše, radi se ponekad samo o navici i izlasku iz starog komfora,

no ako je plava boja asocijacija na HDZ, oma briši, bolje i bezbojna da ništa ne vidimo, jer ni sa njima nećemo skoro progledati,

eno Marko ministar šalje ženu u dućan, on nema pojma ni kakve su cijene u trgovinama, a ne dionica na TK :)

Display More

Do sada smo bili crveni, sad smo malo plavi, premala smo burza za strogo opredjeljenje :)

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 4:28 PM

Na manjem ekranu puno bolje zauzima prostor, ok zaboravio sam ja drzim na vecem 27" ekranu na 90% zooma, ali svejedno u odnosu na druge stranice nekako mi se cini da bi ovaj dio trebao biti nesto siri jer nije tolika razlika 90-100%, ovako to kod mene izgleda na 27" kao da koristim trecinu ekrana, na 14" je vise popunjeniji prostor

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 5:00 PM

Mozda je velicina ista kao prije ali zbog ovih promjena boje itd izgleda tamnije i onda mozda vizualno dojam je da je jos manje

Btw ovo sta si dodao change style nesto si tu falio izgleda da je light sadasnji dark, a da je dark prijasnji dark i moram reci da mi prijasni puno bolje odgovara na mobu dok pisem ne umara i jasnije je vidljiv, moram dizat brightnes ekrana da bih donekle kompenzira

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • October 12, 2023 at 5:04 PM
    • Official Post

Novi light se automatski prilagodi dark modu sustava (Settings & privacy --> Preferred Color Scheme), ako je na uređaju postavljen dark mode i forum će ući u dark mode, a može se korigirati to ponašanje u gore navedenim postavkama.

Dark style je uvijek dark, isti kao prije.

• Previous Official Post
    • Next Official Post
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 5:38 PM

Ok sad mi je jasnije, malo zbunjujuce u pocetku jer meni je bilo u postavkama na dark kao i ocito nekima, a zapravo je bio light i onda je to po danu na mobu i na kompu izgledalo dosta losije kao gore na slici tamno i bez zivota, zato smo mislili da je to kao sada tako napravljeno da izgleda 👍

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • October 12, 2023 at 7:43 PM
    Quote from Admin

Hvala na prijedlozima. Poveznica je vraćena.

Slažem se i za boju, ali dajmo joj još malo priliku.

Noup, ova plava je nekako.... prekorporativna... Ona crvena je bila milina za gledat, ova plava mi je onako, ko kisni dan... Sumorna i dosadna...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • October 12, 2023 at 8:12 PM

ajoj.

daleko je ovo od sitnih problema.

promjenio 3 browsera da da uspijem upisat ovu poruku.

prvo nema logout a stari kukiji me logiraju kao nevidljivog(to mi vlajda u opcijama gori nema mpojma)

nakon brisanja kukija odme na login al kaze : The validity of your request could not be verified, because the XSRF token was invalid. Please submit the form again.

pola ikonica nevidljivo. neda poromijenit themu

prkaticki nista ne radi ..osim reklama.

jedino reklame pokazujew ka kspada . vidim tu se nije stedilo truda:D

evo par SS i mozile s kojom se uopce ne mpogu spojit kao ni s cromom. ovo je pisano s BRAVE a i nejmu je trebalo malo duze da pokaze uopce formu za pisanje

sve u svemu mislim da vecina place za starom verzijom koja je imala ono nesto st oova nema...

radila je :D

sa mozilo se vise uopce ne mogu logirat na stranicu.

sa mozilom i cromom uopce ne mogu pisat poruke jer stoji BLOCK znak na onom dijelu gdje treba upisivat tekst.

i onako usput. gdje se nalazi ikona LOG OUT ?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 12, 2023 at 8:47 PM

ne znam za vas, al meni je dark side i light theme najbolja postavka 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 12, 2023 at 10:47 PM

meni ovi plavi fontovi, pogotovo kada su boldani izgledaju nekako, "prljavo"
    neznam kako objasnit, kao da su izvan ostrine i cekam da mi se stranica loada do kraja

takodjer sam primjetio da kod pisanja u text editoru enter vise nije one line enter nego dupli

evo jedna recenica

evo druga

za one line enter moram drzat tipku shift, prije je to bilo po defaultu

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2023 at 11:49 PM

Ja sam na mozili i prije imao gresku ako sam samo dio povijesti brisao s keksicima pa mi nije dalo logirat, probaj klasicno samo izbrisat povijest, ne samo dio i restartirat mozilu

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 13, 2023 at 12:28 AM

takodjer vise mi ne radi draft, prije je uvijek ostalo sto sam napisao u drafu ako nisam postao

sada ako nesto napisem i posjetim drugu stranicu se izbrise

i jos nesto, kod unresolved threads, prije su mi se uvijek prikazivali novi postovi, medjutim sada mi samo stoji ovaj thread i nista vise, cak i kada procitam sve, i dalje ovaj thread stoji

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 13, 2023 at 8:31 AM

ne može se obrisati neki quote, ako ima više quote-ova, na koje "odgovaraš", a ne želiš na više quote-ova odgovoriti

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • October 13, 2023 at 10:24 AM
    • Official Post
    Quote from st-brajo

ne može se obrisati neki quote, ako ima više quote-ova, na koje "odgovaraš", a ne želiš na više quote-ova odgovoriti

Kako ne može? Slika primjera?

• Previous Official Post
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 13, 2023 at 10:42 AM
    Quote from Admin
    Quote from st-brajo

Kako ne može? Slika primjera?

evo, ja sad ne mogu obristi svoj quote, nego moram zadržati tvoj da bi odgovorio na svoj 🤷

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 17, 2025 at 10:40 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 17, 2025 at 10:40 AM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 17, 2025 at 10:40 AM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Sitni problemi u novom UI

33 Replies, A year ago
  • Kako se ocjenjuju postovi

5 Replies, 4 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt