Kakvim Putinovim mesarom?! 😁 Kolega Dr. Kakica, dajte smanjite doživljaj. Ovdje se, cini mi se, formira neki prosjek cijene. Za sto i koga točno, vrijeme će pokazati.
KTJV (Kutjevo d.d.)
-
-
-
Kakvim Putinovim mesarom?! 😁 Kolega Dr. Kakica, dajte smanjite doživljaj. Ovdje se, cini mi se, formira neki prosjek cijene. Za sto i koga točno, vrijeme će pokazati.
K i L su zbilja blizu na tipkovnici.
I nije putinov mesar al je čovjek zbilja bio mesar u mladosti i navodno putinov prijatelj.
-
da je htio vecinski je davnih dana mogao squzati manjinske dionicare a zasto 3 ovo gusi to samo on zna
-
Poslovi Envera Moralića na Britanskim Djevičanskim otocima — Oštro HrvatskaPoznati hrvatski poduzetnik Enver Moralić već niz godina koristi tvrtke iz poreznih oaza za pojedine poslovne operacije, a jedna od njih i danas je prisutna u…www.portal-ostro.hr"U Perkovčevoj 2 bila je registrirana i tvrtka IPP i partneri, koja je kasnije promijenila adresu. Danas je u stopostotnom vlasništvu Enverova brata Fikreta Moralića.
Tvrtku su 2008. godine osnovali IPP International Petroleum Products s Britanskih Djevičanskih Otoka s 50-postotnim udjelom te Fikret Moralić i Kemokompleks Envera Moralića, svatko s 25-postotnim udjelom.
IPP International Petroleum Products osnovan je 2001., ali je 2007. godine promijenio ime u LTS Holding, a 2017. prebacio je sjedište iz Britanskih Djevičanskih Otoka na Cipar. Direktori su mu 15, odnosno 13 godina bili ruski oligarh Petr (Peter) Kolbin i švedski odvjetnik Sven Olsson.
U tablici Alcogala, panamske tvrtke specijalizirane za registraciju offshore-tvrtki, koja je procurila u sklopu projekta Pandorini dokumenti, Kolbin je naveden i kao stvarni korisnik LTS Holdinga.
Prema navodima Kolbinovih susjeda, obiteljskih prijatelja i učitelja, koje je u svojoj priči iz Pandorinih dokumenata prenio Washington Post, Kolbin je prijatelj iz djetinjstva ruskog predsjednika Vladimira Putina. U mladosti je bio mesar u Petrogradu, a Washington Post ga je nazvao »Putinovim novčanikom«, odnosno osobom koja za Putina u tajnosti drži veliki novac".
-
Čak i da je to istina u članku je nabacana hrpa nekakvih fajlova pretočenih u obicne gluposti. Pozivati se na RH sudski registar i onda ne navesti ispise iz tog registra o kojima pišeš je neozbiljno. I priča gdje stari Moralić ima stan, na adresi Perkovceva 1 ili 2?! Ono, pišem da nešto napišem, a od svega skupa ništa korisno ne zaključim. Uglavnom, newstrash.
-
Čak i da je to istina u članku je nabacana hrpa nekakvih fajlova pretočenih u obicne gluposti. Pozivati se na RH sudski registar i onda ne navesti ispise iz tog registra o kojima pišeš je neozbiljno. I priča gdje stari Moralić ima stan, na adresi Perkovceva 1 ili 2?! Ono, pišem da nešto napišem, a od svega skupa ništa korisno ne zaključim. Uglavnom, newstrash.
Ma naravno. Sve je laž i urota. Vi znate bolje.
-
Sokole, ajde nemoj me. Ja ne pišem o uroti. Ti baljezgaš o glupostima, procitaj članak pa ćeš vidjeti da je to obicna hrpa nepovezanih stvari. Ja pišem o tome da ae cijena namješta. Za sto i za koga ne znam, al očito su u tome i Izdavatelj i Nexe, a vjerojatno saznanja o tome imaju i neki drugi akteri iz TOP 10. Tako to meni izgleda. I to mi je vjerodostojnije od baljezgarija sa oštrog, mekog ili kojeg već izvora.
-
ovaj članak je iz Nacionala 2005, pa tko nije do sada znao tko je i što je radio Moralić, treba ga oštro prekoriti,
taj njemačko-rusko-hrvatski-bih biznismen je već u prvom kontaktu s Tuđmanom dobio odbijenicu za kupnju bilo čega u Hrvatskoj,
ali ga je zato Mesić "pomilovao", a za Mesića valjda ne treba vaditi nikakve članke
Enver Moralić - trgovac naftom zaljubljen u vinograde i konje – Nacional.hr
NACIONAL: Najviše putujete vlastitim avionom. Kakav avion imate?
"- To je turbomlazni avion Beachcraft koji može letjeti do Moskve bez prekida. Sad sam njime letio u Ukrajinu i napravio 8000 kilometara. Držim ga na aerodromu u Kopru."
"Čini se da je najveći novac okrenuo u vrijeme naftnih kriza 1973. – 1974. (OPEC je uveo embargo na izvoz nafte za zapadne zemlje zbog Izraela) i 1979. - 1980. (izbijanje Islamske revolucije u Iranu).
'Bilo je ugovora s ruskim partnerom na 12 dolara po barelu, a za dva mjeseca cijena ode na 16 dolara. U takvoj situaciji bilo je najvažnije imati robu. Pojavljivali su se trgovci iza kojih su stajale banke i fondovi pa su kupovali i preprodavali naftu. Imam papir iz kojeg se vidi da je jedan moj brod nafte u tjedan dana imao 124 kupca. Dok je plovio, promijenio je 124 ruke. Ja sam se kao vlasnik broda pojavio četiri puta. Naravno, svi su tu nešto zaradili', prisjetio se kasnije Moralić.
Tijekom 80-ih imao je ugovor za isporuku nafte SAD-u. Ali kako je s ruskim partnerom opskrbljivao i Kubu, državu koja je bila pod američkim embargom, od SAD-a je dobio zabranu trgovine."
-
Zajeb*n lik.
Iskusni stari lisac. Zna namirisati paricu.
Ne želim ulaziti u njegove rusko ukrajinske veze jer se želim probuditi živ i zdrav.
Doklegod Kutjevo ovako dobro posluje, neka radi sve šta i do sada
Inače, odličan članak u Nacionalu. Zna sam većinu stvari ali opet su me neke iznenadile. Kakav igrač.
-
Zajeb*n lik.
Iskusni stari lisac. Zna namirisati paricu.
Ne želim ulaziti u njegove rusko ukrajinske veze jer se želim probuditi živ i zdrav.
Doklegod Kutjevo ovako dobro posluje, neka radi sve šta i do sada
eto vidite kako se to brzo shvati kada se hoće, mi smo u proljeće '74 išli biciklima, a on je imao brod nafte,
da nije tako skroman mogao je danas biti i predsjednik neke države,
samo treba biti džentlmen i mora te krenuti kad tad
evo još svježijeg štiva, tu je baš dosta toga pojašnjeno
Životna i poslovna priča jednog od najtajnovitijih domaćih poduzetnika. Obogatio se na nafti, družio se s Castrom, a širi poslovno carstvo iako je blizu 90. godine. Tko je Enver MoralićZa Envera Moralića godine života stvarno su samo broj. Iako je prebacio 86, i dalje ga drži ambicija širenja poslovnog carstva. Prošlog mjeseca za tri milijuna…www.tportal.hr -
-
evo i ulaska u Crobex
U sastav indeksa CROBEX® i CROBEXtr® uključuju se dionice sljedećih društava:
- Kutjevo d.d. (trgovinski simbol KTJV , ISIN HRKTJVRA0002)
onda da nazdravimo
novi adut.
Kutjevo - Vinarija 1232Najbolji proizvođač graševine, vrhunskih vina, ledenih berbi i pjenušaca sa preko 30 nagrada i priznanja.www.kutjevo.com -
evo i ulaska u Crobex
onda da nazdravimo
novi adut.
Pričekat ću dok NEXE ne izađe. Ovo njihovo rušenje cijene tjednima već polagano ide na živce.
Ovim tempom neće nam se skinuti s kur*a još mjesecima.
-
evo i ulaska u Crobex
onda da nazdravimo
novi adut.
Pričekat ću dok NEXE ne izađe. Ovo njihovo rušenje cijene tjednima već polagano ide na živce.
Ovim tempom neće nam se skinuti s kur*a još mjesecima.
sad će crobex to malo razdrmati
kada oni vole zacementirati, a malo im je možda i krivo što Enosophiya ne dobiva nagrade, pa su revoltirani
-
Eh da a smijali su mi se kad sam prije dva mjeseca pitao kakva je mogućnost za ulazak u CROBEX.
Samo treba imati nešto novaca i par istomišljenika 😛
Kupio sam i danas 500 kom, još malo i evo me u Top 10 🤣🤣🤣
Ko bi rekao da ću ja postat vinar i podrumar 🥳🥳🥳
-
Eh da a smijali su mi se kad sam prije dva mjeseca pitao kakva je mogućnost za ulazak u CROBEX.
Samo treba imati nešto novaca i par istomišljenika 😛
Kupio sam i danas 500 kom, još malo i evo me u Top 10 🤣🤣🤣
Ko bi rekao da ću ja postat vinar i podrumar 🥳🥳🥳
Težak biznis ste izabrali, pozitvna stvar je jedino da lijepo zarađuju i da taj cijeli biznis vrijedi možda i 5 puta više od tržišne kapitalizacije.
-
Veliko priznanje vinarije Kutjevo na ocjenjivanju Mundus Vini Spring TastingVelika nagrada za Ledenu berbu vinarije Kutjevonet.hr
Evo malo lijepih vijesti.
-
možda zavole i dionice,
jedino što mi je ovdje čudno,
Nexe je prodao preko 100k kom a da se to nigdje ne pojavljuje kroz top10, da li je baš slučajno tolika raspršenost, a išlo je dobrih jednokratnih količina
-
Ne znam što izvodi ovaj Stepić. Malo kupuje, malo prodaje. Jel zna netko ko je taj lik?
-
sam nema snage prozvakati Nexo paket dionica pa shorta kako god stigne da si smanji prosijek ulaza
-
Ne znam što izvodi ovaj Stepić. Malo kupuje, malo prodaje. Jel zna netko ko je taj lik?
Ne znam kako se to zove na hrvatskom.
Na engleskom je Marking the Market (open, close ili fix) i spada pod Market abuse. Barem na stranim burzama. Ne znam za naš čemer.
Trgujete sa malom količinom po cijeni koja vam odgovara (npr. 15 dionica po 6.45 EUR), kupite po višoj cijeni i nadate se da će netko drugi podignuti bid ili trgovati isto. tada istovarite veću količinu (npr. 1000 dionica po 6.4 EUR). Tako izgleda na prvu. Ne kaže,m da je o tome riječ. Vani bi vas brpoker odmah upozorio, a onda ide "opomena" sa burze i novčana kazna.
A možda je samo pogrješio, išao kupiti 15 pa zabunom prodao 1000
Jednom može proći ali nekoliko puta zaredom ipak izgleda kao Marking the Market.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
INGR (INGRA d.d.) 1.6k
- harpun