Će da reše do jutra, duga je noć pred nama
Brokeri i brokerske naknade
-
-
-
19:25......stranica i dalje nedostupna.....
Ima li netko tko je zabrinut za svoje nofce ili ste svi unutar granica osiguranog depozita pa ste mirni ?
Zar nije išla priča da je sigurnije imati keš od dionica?
upravo to i jeste sigurnost novca, imaš ga, a ne možeš ga potrošiti
-
Će da reše do jutra, duga je noć pred nama
Ma lako za to......neka potraje tjedan dana ako treba da to rijese jednom za sva vremena.
Prva i najbitnija stvar je osiguranje novca.......iskreno se nadam da to vise nikad neće doci u pitanje, jer ako se tako nesto
stvarno moze jos jednom ponoviti cca desetak godina nakon sto se desilo prvi put (Complete Line, Prva Generacija ili kako si se vec zvali), onda nam stvarno ne treba trziste kapitala u takvoj drzavi.
Ono drugo bi bilo ono sto sam jucer predlozio brokeru iz Agrama a to je da traze prekid trgovanja na ZSE dok se to ne rijesi.
On se slozio da je to zanimljiva ideja i rekao da ce predloziti nadredjenima.
Ako se sutra cijeli slučaj nastavi, onda mislim da nije upitno da bi se to moralo provesti.
Ipak Agram nije bilo kakva mala brokerska kuca nego imaju stvarno golem udio trzista
i ZSE mora to uzeti u obzir.
-
Inace, tek da se zna, ja sam jednom vec "pogubio novce" na slican nacin kad je Centar Banka (koja uključuje nekadasnji brokeraj) otisla u stecaj.
Mogao sam na vrijeme povuci sve, ali nisam do zadnjeg časa - premda je bilo konkretnih naznaka - vjerovao da ce se to desiti.
Meni je u igri bio sesteroznamenkasti iznos koji nije počinjao ni sa jedinicom niti sa dvojkom, tako da mi bas nije bilo svejedno kako ce stvar ispasti
no moram priznati da je sam proces bio izuzetno transparentno i uvidjavno vodjen i srecom, nakon nekoliko mjeseci isčekivanja dosao do happy enda
gdje su mi vratili svaku lipu sa računa.
-
Inace, tek da se zna, ja sam jednom vec "pogubio novce" na slican nacin kad je Centar Banka (koja uključuje nekadasnji brokeraj) otisla u stecaj.
Mogao sam na vrijeme povuci sve, ali nisam do zadnjeg časa - premda je bilo konkretnih naznaka - vjerovao da ce se to desiti.
Meni je u igri bio sesteroznamenkasti iznos koji nije počinjao ni sa jedinicom niti sa dvojkom, tako da mi bas nije bilo svejedno kako ce stvar ispasti
no moram priznati da je sam proces bio izuzetno transparentno i uvidjavno vodjen i srecom, nakon nekoliko mjeseci isčekivanja dosao do happy enda
gdje su mi vratili svaku lipu sa računa.
Zato je imam za brokera banku i takvih misli o propasti novca na brokerskom nemam...a to mi je bila i misao vodilja kod izbora brokera, s obzirom na povijest brokeraja u RH.
Mogu bez problema stavit na brokerski milijun kuna i ne trebam se trest hoće li Erste banka propast i kako ću doći do novca. A ti sitni brokeri( čak i Agramove provizije su sića), čija je osnovna i jedina djelatnost brokeraj, to je mačak u vreći...niti imaš uvid u njihovu bilancu, niti račun dobiti/gubitaka.
-
Čisto da se vidi koliko brokeri malo naloga izvrše, ove godine Erste broker je proveo samo cca 1200 naloga u mjesec dana. Od toga sam ja napravio 3%.
Čekam da mi pošalju obračun provizija za 2022, ali po mojoj procijeni sam im ostavio u 2022 oko 25k do 30k kuna na ime provizija i naknada.
-
Ima li tko kakav info što se događa sa Agram brokerima? Jel netko nešto načuo ili slično?
-
danas je napravljeno 86 transakcija x dana u mjesecu pa usporedi brojke. prosjek je oko 150 dnevno.
ono je bila prva generacija. šta godine čine !
račun broj 13 je osiguran mislim da je dignuto do nekih 300 000kn. možda griješim (400 000)
dionice koje imaš možeš odjaviti od brokera pozivom skdd, staviti na slobodnu poziciju ili na drugog brokera vrlo brzo.
mislim da nema potrebe za velikom panikom.
-
danas je napravljeno 86 transakcija x dana u mjesecu pa usporedi brojke. prosjek je oko 150 dnevno.
ono je bila prva generacija. šta godine čine !
račun broj 13 je osiguran mislim da je dignuto do nekih 300 000kn. možda griješim (400 000)
dionice koje imaš možeš odjaviti od brokera pozivom skdd, staviti na slobodnu poziciju ili na drugog brokera vrlo brzo.
mislim da nema potrebe za velikom panikom.
te transakcije pomnožite x2, jer je nalog na kupnji i na prodaji ,iako je samo jedna transakcija vodi na ZSE.
Osigurano je na brokerskom 150000 kuna https://www.hanfa.hr/trziste-kapita…itu-ulagatelja/
-
ufff malo je 150. mislio sam da su to digli na više. dugo nije bilo nikakvih problema pa se zaboravi.
-
-
da, odavno je to trebalo biti 100000 €
-
Izgleda da mogu ić sadit kapulu.
-
Zato je imam za brokera banku i takvih misli o propasti novca na brokerskom nemam...a to mi je bila i misao vodilja kod izbora brokera, s obzirom na povijest brokeraja u RH.
Mogu bez problema stavit na brokerski milijun kuna i ne trebam se trest hoće li Erste banka propast i kako ću doći do novca. A ti sitni brokeri( čak i Agramove provizije su sića), čija je osnovna i jedina djelatnost brokeraj, to je mačak u vreći...niti imaš uvid u njihovu bilancu, niti račun dobiti/gubitaka.
Potpuno krivo. I novci na brokerskom računu kod brokera koji nije banka su na nekoj banci. I "sigurni" su kao i ovi od bankarskog brokeraja.
-
Ako njima link prema ZSE radi nema nikakvog razloga za prekid trgovanja.
I dodatno, može li se telefonski zadati nalog kod njih?
Pa stvar je upravo u tome da uopce niti na koji način trenutno ne mozes ni zadati ni otkazati ni promijeniti nalog.
To je - meni se čini - narusavanje glavnog uvjeta zastite svih ulagaca i fair uvjeta trgovanja za sve sudionike.
S druge strane, njihov customer service je do sada - svih ovih godina - uglavnom za svaku pohvalu.
Gdje druge mozete napraviti uplatu na racun iz banke, poslati potvrdu i da vam novac bude uplacen na brokerski za cca jednu-dvije minute ?
U Erste
-
jel proradio nekom agram
-
jel proradio nekom agram
Meni ne. Ovo se nešto gadno raspalo. Loše, loše😤
-
Potpuno krivo. I novci na brokerskom računu kod brokera koji nije banka su na nekoj banci. I "sigurni" su kao i ovi od bankarskog brokeraja.
Ne razumijem poantu??? brokerski odjel banke ne može propast, jer je račun dobiti/gubitka zajednički sa bankom. Likvidnost banke je u milijarda kuna "keša."
-
Poštovani,
Ovim putem Vas obavještavamo da su gotovo sve tehničke poteškoće otklonjene.
Trenutno su sve funkcionalnosti sistema uspješno uspostavljene te očekujemo u vrlo kratkom roku omogućavanje svim korisnicima spajanje na Agram Trader i njegovo normalno funkcioniranje.
Još jednom primite naše isprike za moguće neugodnosti te se iskreno zahvaljujemo na Vašem strpljenju, razumijevanju i podršci.
Za bilo kakve potrebne dodatne informacije ili eventualne nejasnoće, slobodno nas kontaktirajte.
Vaši, Agram brokeri -
SRAM IH BILO !!!!!!!!!
Kako se to zove, diletantizam ?
-
Pa stvar je upravo u tome da uopce niti na koji način trenutno ne mozes ni zadati ni otkazati ni promijeniti nalog.
To je - meni se čini - narusavanje glavnog uvjeta zastite svih ulagaca i fair uvjeta trgovanja za sve sudionike.
S druge strane, njihov customer service je do sada - svih ovih godina - uglavnom za svaku pohvalu.
Gdje druge mozete napraviti uplatu na racun iz banke, poslati potvrdu i da vam novac bude uplacen na brokerski za cca jednu-dvije minute ?
U Erste
Koje su naknade, min nalog...?
Ima li mjesečne "članarine" ?
Nakon prodajne transakcije može li se odmah istim sredstvima otvorit kupovni ili se čeka namira...'
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner