Ako ostali fondovi pocmu kupovat
Ako bude preuzimanje
Ako, ako.....
Ako ostali fondovi pocmu kupovat
Ako bude preuzimanje
Ako, ako.....
Informanka.
- u ovom tjednu jedan prosječni minus od -0.4% što je povećalo ovogodišnji minus na -11.2%.
- tužno je za gledati cijeli svijet u zelenom a mi u crvenom.
- dosta toga u svijetu na ATH a mi oremo po dnu i što je još gore većina investitora se nada još većem padu našeg tržišta.
- a moj portfelj malo toga u plusu: KODT malo veći plus, pa one s skromnim plusom ADPL, HT, DLKV.
- ali one s minusom su prevagnule tako je moj portfelj završio u minusu, MDKA, VLEN, TPNG, ZABA.
- što li nas čeka idući tjedan ???
- u ovom tjednu sam nadokupila samo OPTE i još jednu dionicu.
"...dosta toga u svijetu na ATH a mi oremo po dnu i što je još gore većina investitora se nada još većem padu našeg tržišta"
Ovo je nasa realnost i zato treba kupit prnje i bjezat sa ove nepogode zvane Zagrebacki berzan...
Čeka se optima , bude li bijeli dim vidjet će te kako cijeli zse raste . Pa tu je trenutno zarobljeno parsto milja kn od malih ulagača. Zamislite samo kad se pola toga prelije nazad , berzan ce se zeleni ko salata
Čeka se optima , bude li bijeli dim vidjet će te kako cijeli zse raste . Pa tu je trenutno zarobljeno parsto milja kn od malih ulagača. Zamislite samo kad se pola toga prelije nazad , berzan ce se zeleni ko salata
Ne treba pretjerivati. Većina nas se busa da mu je prosjek ulaza ispod 3 kn. Ako prvih 10 drži skoro 50 milijuna dionica, ostali (mali) drže 20 milijuna dionica (uz prosjek ulaza 3 kn) ispada da je zarobljeno 60 milijuna kn . Naravno prodaja ide po 10+ kn, pa će se na bezdan vratiti bar dvjesto milijuna kn. Mašala
Display MoreInformanka.
- u ovom tjednu jedan prosječni minus od -0.4% što je povećalo ovogodišnji minus na -11.2%.
- tužno je za gledati cijeli svijet u zelenom a mi u crvenom.
- dosta toga u svijetu na ATH a mi oremo po dnu i što je još gore većina investitora se nada još većem padu našeg tržišta.
- a moj portfelj malo toga u plusu: KODT malo veći plus, pa one s skromnim plusom ADPL, HT, DLKV.
- ali one s minusom su prevagnule tako je moj portfelj završio u minusu, MDKA, VLEN, TPNG, ZABA.
- što li nas čeka idući tjedan ???
- u ovom tjednu sam nadokupila samo OPTE i još jednu dionicu.
Sad si razmišljam malo da sam uzeo Mediku kad ste napisali na jednoj dionici bi bio pushing cca 10% međutim da sam uzeo RIVP digao bi sad 25 %.
Nisam uzeo ništa.
Zaključak je da u turizmu cvjeta cvijeće!
Nemojte pisati da imate minus napišite da je plus (bar 20% kao i ostali) i zakeljite neki graf, po mogućnosti cijena svinjetine kroz godine bez oznaka.(kao daće netko znati)
Ulagače treba stimulirati, a ne plašiti!
Pozz
Best buy su svakako slijedeće dionice:
VLEN
JDRN
INA
OPTE
HPB
KABA
ZABA
BADEL
ATPL
SAPN
IGH
VIRO
INGR
DLKV
RIVP
A za mene su best sell samo navalite, sve rasprodajem
Display MoreBest buy su svakako slijedeće dionice:
VLEN
JDRN
INA
OPTE
HPB
KABA
ZABA
BADEL
ATPL
SAPN
IGH
VIRO
INGR
DLKV
RIVP
A za mene su best sell samo navalite, sve rasprodajem
Pošto nudiš zabu? Ja bi jedno dvije kile od buta...
Čisto da ne dobijem block zbog bezveznog komentara eo link za futureses
Sve se danas vrti oko nule, ništ s ničim...
jdrn moze biti dorba prilika. Ulazio sam od 15 do 8kn. Ova godina je propala, no investicije su dovrsene i nagodinu bi prihodi mogli rast 50% u odnosu na 2019.
Informanka.
- i u ovom tjednu nastavak negativne serije, tjedni minus -0.4%, u ovoj godini -11.6%.
- do srijede je sve bilo dobro i u rastu, pa praznik tijela i duše i petak i tako poznati pad.
- dosta dionica mi je nekako na cijenama koje su sasvim o.k. za kupnju ali ono poznato "ali" sve to možemo i trebamo zatući još niže.
- a može sve to ići još niže, samo će prometi biti skromni.
- baš čitam kako je neki šoping centar srednje veličine ostao bez 1 milijun eura jer nije radio u četvrtak, jesu vam ono poznati prometi naše burze od 4-5 milijuna kuna .
- ovaj tjedan sam kupovala, malo ZABE i HT najviše zbog disperzije portfelja, a puno sam kupila OPTE u petak 6 naloga se realiziralo a 2 nisu, znala sam da će padati naloge sam postavila, trgovanje nisam ni gledala.
- neće biti dobro ako na OPTE ne bude kako smo planirali, a nadam se da barem neću pogubiti lovu koju sada investiram u OPTE.
- na forumu mi je najgore kada čitam kako se kupuje i kupuje, a odakle novci ???
- evo ja ću ponoviti, prodala skoro sav ADRS i 50% ADPL, a dosta sam toga imala, pa sada po malo kupujem da mi nije dosadno.
- i u portfelju neman niti jednog turista.
Sad si razmišljam malo da sam uzeo Mediku kad ste napisali na jednoj dionici bi bio pushing cca 10% međutim da sam uzeo RIVP digao bi sad 25 %.
Nisam uzeo ništa.
Zaključak je da u turizmu cvjeta cvijeće!
- ne mogu znati koliko će mirovinci napucati te turiste.
- ali mogu zaključiti jednostavnom seljačkom logikom da će MDKA ove godine pozitivno poslovati a da će ti turisti ove godine ostvariti značajne minuse.
- a vi s svojim novcima razmislite što je najpametnije, ne mora biti najprofitabilnije za vas.
Bast buy: vjetroelektrane......
Vjetroelektrane.
- to je stvarno Best Buy.
- ali ova država je doslovno sve napravila kako njezini građani ne bi mogli u to investirati.
- u toj priči im građani RH služe samo kako bi mogli plaćati skuplje 20% struju zbog tih vjetroelektrana.
- da smo normalna država svi građani ove države bi mogli investirati u tu investiciju koja nosi godišnje preko 7%.
- za 10 godina tu imamo povrat investicije ono 100%, poslije toga je sve čista dobit.
- ali zašto bi vam država to omogućila, što vam nije bolje lovu u banku na kta od 0.1%.
- kad bi te vi investirali u te vjetroelektrane sigurno ne bi te dali mito tim političarima.
- a ovi "strani" investitori uz sitno mito će fenomenalno dobro profitirati, sve to će te vi lijepo platiti kroz cijenu struje i mito i profit "stranim" investitorima.
Odgovor Ivani7: DLKV-R-A, kladim se do zadnje lipe, ima sve elemente koju je imala OPTE prije dvije godine, pogotovo ako priče o prodaji uhvate korijen, a probni baloni su već u zraku...
DLKV.
- trebalo bi se staviti nešto love u tu investiciju.
- nekada je tu cijena bila 1.600, duže vrijeme 1.000 kn.
- sada je ta cijena previše jeftina, ali nemojte pretjerivati kod kupnje, jer znate kako ono ide kod nas, može i jeftinije, može i bankrotirati.
- sve ovisi o poslovanju, ako okrenu i zadrže to u pozitivi biti će kupaca, a osjetiti će se to i na cijeni dionice.
- trenutno velika većina investitora s ovog foruma je na DLKV u trejdu, možda dio zarade leži i u malo dužem držanju tog papira.
- moja investicijska politika je ne investirati preko 30% kapitala u rizične investicije (ne mislim u jednu 30% nego u sve rizične ne više od 30%).
- zaradu vam neće donijeti HT, ERNT... to su dionice koje donose veliku sigurnost u portfelju i manju zaradu, a veliku zaradu donose upravo te rizične investicije, ali kako donose veliku dobit isto tako donose i velike gubitke.
- uvijek se prije investiranja u takav tip rizične investicije prisjetite kako su prošli modni mačak i njegova sekta na brojnim rizičnim dionicama.
Nisam siguran koliko visokotehnološka firma poput ernt nosi velike sigurnosti. Tako je vjerojatno i nokia kotirala među forumašima u finskoj.
Ništa drugo nego Svašta.
Nisam siguran koliko visokotehnološka firma poput ernt nosi velike sigurnosti. Tako je vjerojatno i nokia kotirala među forumašima u finskoj.
Ne možeš nokiu i ernt uspoređivati. Eventalno nokiu i ericsson. Kako ericsson nije kihnuo prije koju godinu kad su morali platiti penale (kaznio ih SEC sa kojom milijardom) radi nedopuštenih radnji, a 5G ugovori non stop dolaze sa odličnom perspektivom i kako imaju dobar tržišni udio time je i budućnost dobra. Tako i graf ericssonove dionice (dobro) izgleda. Postala je močna kompanija, ne priča se odavno da bi je cisco kupio kao posrnulu udavaču. Prije će cisco roknut 😯. Samim time i ernt bude tu za regiju i komad novih ugovora, stabilno.
G-đa Ivana7 me potaknula na misao o ideji o ulaganjima građana u OIE čiji su povrati na investicije 8-10 godina, ima dosta novaca građana na bankama, a mirovine su jako male, osim toga pokrenuo bi se ciklus kod malih poduzeća na radovima ugradnje mikrosolara po kućama. Kako je kod nas lako doći do ideje, ali dug je put do realizacije. Kod većih investicija u vjetroelektrane trebalo bi uključiti i mirovinske fondove.
Ne možeš nokiu i ernt uspoređivati. Eventalno nokiu i ericsson. Kako ericsson nije kihnuo prije koju godinu kad su morali platiti penale (kaznio ih SEC sa kojom milijardom) radi nedopuštenih radnji, a 5G ugovori non stop dolaze sa odličnom perspektivom i kako imaju dobar tržišni udio time je i budućnost dobra. Tako i graf ericssonove dionice (dobro) izgleda. Postala je močna kompanija, ne priča se odavno da bi je cisco kupio kao posrnulu udavaču. Prije će cisco roknut 😯. Samim time i ernt bude tu za regiju i komad novih ugovora, stabilno.
Ne uspoređujem ja te dvije firme nego sam htio reći kako u tim visokotehnološkim firmama ne možemo pričati o sigurnosti. Velika je konkurencija i ogromna su ulaganja u razvoj, a samim time se i tehnologija brzo mijenja. I zato možemo svjedočiti ogromnim rastovima i isto tako velikom broju bankrota. Ko bi rekao da jedan Kodak, Compaq, Minolta mogu propasti. Svi se sjećamo Ataria, Comodorea, Sinclaira... Nema ih više. Huawei, vidjet ćemo kako će proći u sukobu s Trumpom. Zato ne možemo pričati da je jedan ernt sigurna luka, pogotovo od kad je iscican kapital kroz dividende koje su bile godinama veće od neto dobiti.
Ne uspoređujem ja te dvije firme nego sam htio reći kako u tim visokotehnološkim firmama ne možemo pričati o sigurnosti. Velika je konkurencija i ogromna su ulaganja u razvoj, a samim time se i tehnologija brzo mijenja. I zato možemo svjedočiti ogromnim rastovima i isto tako velikom broju bankrota. Ko bi rekao da jedan Kodak, Compaq, Minolta mogu propasti. Svi se sjećamo Ataria, Comodorea, Sinclaira... Nema ih više. Huawei, vidjet ćemo kako će proći u sukobu s Trumpom. Zato ne možemo pričati da je jedan ernt sigurna luka, pogotovo od kad je iscican kapital kroz dividende koje su bile godinama veće od neto dobiti.
Ali što nisi popisao današnje tehnološke firme kao Amazon, Microsoft, Google, Apple, Nvidia, Facebook pa i Tesla? One su perjanice i predvode trenutno svjetsko tehnološko tržište i gospodare indexima. Dosta je 10-15 godina da se vrate ogromni prinosi. Pa tehnološke kompanije su u ovom desteljecu i najbolje proše. Jedino je Microsoft tu vise od kojeg desetljeća stalno. Ne možemo gledati okvir od 20-30 godina, ali kraće razdoblje sigurno. Naravno da neke kompanije koje su predvodile 90-e ili 2000-e nisu više tu i to je tako uvijek bilo.
Ernt ne treba toliko casha jer ne radi kapitalne investicije, postoji matica za to i prodaja gotovih proizvoda uz jak r&d.