Revolut – od sada će poslovati i kao banka u Hrvatskoj,
Revolut pokrenuo banku u Hrvatskoj
-
-
-
hehe sad su nadrapali ovi kolege sa topica prijava poreza koji tvrde da revolut nebu ništa slao poreznoj
-
hehe sad su nadrapali ovi kolege sa topica prijava poreza koji tvrde da revolut nebu ništa slao poreznoj
jesu.. ako pruhvatite promjenu u "obicnu banku", ja ju recimo nisam prihvatio
-
pa i prije kao i sada revolut je na zahtjev porezne slao sve sto ju je porezna trazila.
Sad kao i prije nista nece slat nikome ako ne dobije zahtjev od porezne.
Tak da se po tom pitanju nista ne mjenja.
Nikakvu obavjest nisam dobio od revoluta po pitanju prelaska u "obicnu banku"
Kad ste to dobili?
Kaka da uopce znam dal su me prebacil isami na tu "obicnu banku"
i dalje prilikom transakcija ide LT . Nekkad je bilo GB
Valjda ce i to precu HR ak me prebace.
A ovaj clanak je obicna reklama koja kaze da ces sad moc sve sto si mogao i do sada...
a nitko ne govori o bitnim stvarima - dal ces sad moc revolut koristit za primanje place i odhebat sve banke hrvatske.
jer pracenje potrosnje u lidlu i konzumu koje se spominje kao neka prednost si imao i do sada kako na revolutu tako na bilo kojoj kartici.
-
pa i prije kao i sada revolut je na zahtjev porezne slao sve sto ju je porezna trazila.
Sad kao i prije nista nece slat nikome ako ne dobije zahtjev od porezne.
Tak da se po tom pitanju nista ne mjenja.
Nikakvu obavjest nisam dobio od revoluta po pitanju prelaska u "obicnu banku"
Kad ste to dobili?
jucer. a i imate opciju kada udjete u aplikaciju da predjete u "obicnu banku": udjite i pogledajte. ako ne nadjete cu vam objasniti korak poo korak.
-
to je ova reklama PRIDRUZITE SE REVOLUT BA.... ??
stekni ekskluzivne proizvode (pracenje potrosnje) sto smo imali i do sada?
nis unutra ne pise konkretno sto dobivas. ama bas nista.
Otvaranje tekuceg racuna? ziro racuna? primanje place? davanje kredita? itd itde sve sto neka banka daje ? posto su postali banka...
Mene zaniam kak da ja to maknem otuda da slucajno to ne stisnem...ili ako vec i stisnem dal imam mogucnost povratka nazad u LT
Pokusavam dokuciti sto tocno korisnik dobiva prelaskom na "obicnu banku" I jednostavno ne vidim nista sto vec nema.
-
Otvaranje tekuceg racuna? ziro racuna? primanje place? davanje kredita? itd itde sve sto neka banka daje ? posto su postali banka...
A gdje su postali banka?
Imaju odobrenje HNB-a za to odnosno odobrenje za podružnicu? To je negdje objavljeno?
-
A gdje su postali banka?
Imaju odobrenje HNB-a za to odnosno odobrenje za podružnicu? To je negdje objavljeno?
Je. Na Indexu
Ma ne sumnjam ja da su oni dobili sva odobrenja....
U biti pise da su sad sva sredstva osigurana kao i kod ostalih HR banaka i to je jedino sto korisnik dobiva.
-
Mene zaniam kak da ja to maknem otuda da slucajno to ne stisnem...ili ako vec i stisnem dal imam mogucnost povratka nazad u LT
Pokusavam dokuciti sto tocno korisnik dobiva prelaskom na "obicnu banku" I jednostavno ne vidim nista sto vec nema.
to i mene zanima.. sto dobicam osim osiguranja depozita... ako saznate javite
-
evo ima i neku vrsta kredita.
"zicarski kredit" majke mi - vratim ti
"trenutno poslati i tražiti novac od prijatelja te zaokružiti svoje kartično plaćanje i povećati svoje uštede "
-
-
evo ima i neku vrsta kredita.
"zicarski kredit" majke mi - vratim ti
"trenutno poslati i tražiti novac od prijatelja te zaokružiti svoje kartično plaćanje i povećati svoje uštede "
pa da ali kaj nisu ti imali i do sad....
ja jedin osto sam vidio a mislim da nema veze sa ovim novim prelaskom na banku je da ce metal korisnicima nuditi orocenje po 0.65% na eur,
-
pa da ali kaj nisu ti imali i do sad....
ja jedin osto sam vidio a mislim da nema veze sa ovim novim prelaskom na banku je da ce metal korisnicima nuditi orocenje po 0.65% na eur,
To nism ni naso gdje pise jer me frka kliktat da slucajno ne prihvati prelazak.
Al sto vise citam sve mi je manje jasno.
Pise da i dalje koristis trenutni revolut racun a samo se sredstva prebacuju s tog racuna na bankovni racun pa su zato i osigurana. To bi znacilo da i dalje imas LT i dalje je sve isto al eto lova ne stoji u LT nego u HR kao depozit.
-
Da li Revolut ima dozvolu HNB za poslovanje u RH? Kao banka sa sjedištem u RH ili kao supsidijarija banke iz EU u Hrvatskoj? Jer ako nema, onda on nije banka i ne posluje po Zakonima RH i EU direktivama u RH.
-
po člankuispada da ima dozvolu
-
Provjerena informacija, nema dozvolu u Hrvatskoj.
Zvao sam svoj kontakt u HNBu i popis ovlastenih i licenciranih institucija se nije mijenjao u zadnjih par mjeseci. Mozda su samo osigurali depozite putem neke EU banke.
-
jedino sto ima na HNB je ovo:
61 Bank of Lithuania, izdavanje Revolut Payments UAB Litva neposredno distribucija 2.,3.,5.,6.,7. i 8. 7.1.2019. iskup POPIS PLATNIH USLUGA: 1. usluge koje omogućuju polaganje gotovog novca na račun za plaćanje kao i svi postupci koji su potrebni za vođenje računa za plaćanje; 2. usluge koje omogućuju podizanje gotovog novca s računa za plaćanje kao i svi postupci koji su potrebni za vođenje računa za plaćanje; 3. usluge izvršenja platnih transakcija, uključujući prijenos novčanih sredstava na račun za plaćanje kod korisnikova pružatelja platnih usluga ili kod drugog pružatelja platnih usluga: a. izvršenje izravnih terećenja, uključujući jednokratna izravna terećenja, b. izvršenje platnih transakcija putem platnih kartica ili sličnog sredstva, c. izvršenje kreditnih transfera, uključujući trajne naloge; 4. usluge izvršenja platnih transakcija u kojima su novčana sredstva pokrivena kreditnom linijom za korisnika platnih usluga: a. izvršenje izravnih terećenja, uključujući jednokratna izravna terećenja, b. izvršenje platnih transakcija putem platnih kartica ili sličnog sredstva, c. izvršenje kreditnih transfera, uključujući trajne naloge; 5. usluge izdavanja platnih instrumenata i/ili prihvaćanja platnih transakcija: a. izdavanje platnih instrumenata b. prihvaćanje platnih transakcija 6. usluge novčanih pošiljaka; 7.* usluge izvršenja platnih transakcija kad se suglasnost platitelja za izvršenje platne transakcije daje nekim telekomunikacijskim sredstvom, digitalnim ili informatičko-tehnološkim uređajem, a plaćanje se obavlja telekomunikacijskom ili mrežnom operatoru ili operatoru informatičko-tehnološkog sustava, koji djeluje isključivo kao posrednik između korisnika platnih usluga i dobavljača robe i usluga (prema PSD1); 7. usluge iniciranja plaćanja; 8. usluge informiranja o računu. -
A to nisu bankovne usluge u smislu pohrane depozita odnosno odobravanja kredita. Revolut može poslovati i putem podružnice u RH, ali i za to treba odobrenje HNB-a, al samo deklaratorno.
jedino sto ima na HNB je ovo:
61 Bank of Lithuania, izdavanje Revolut Payments UAB Litva neposredno distribucija 2.,3.,5.,6.,7. i 8. 7.1.2019. iskup POPIS PLATNIH USLUGA: 1. usluge koje omogućuju polaganje gotovog novca na račun za plaćanje kao i svi postupci koji su potrebni za vođenje računa za plaćanje; 2. usluge koje omogućuju podizanje gotovog novca s računa za plaćanje kao i svi postupci koji su potrebni za vođenje računa za plaćanje; 3. usluge izvršenja platnih transakcija, uključujući prijenos novčanih sredstava na račun za plaćanje kod korisnikova pružatelja platnih usluga ili kod drugog pružatelja platnih usluga: a. izvršenje izravnih terećenja, uključujući jednokratna izravna terećenja, b. izvršenje platnih transakcija putem platnih kartica ili sličnog sredstva, c. izvršenje kreditnih transfera, uključujući trajne naloge; 4. usluge izvršenja platnih transakcija u kojima su novčana sredstva pokrivena kreditnom linijom za korisnika platnih usluga: a. izvršenje izravnih terećenja, uključujući jednokratna izravna terećenja, b. izvršenje platnih transakcija putem platnih kartica ili sličnog sredstva, c. izvršenje kreditnih transfera, uključujući trajne naloge; 5. usluge izdavanja platnih instrumenata i/ili prihvaćanja platnih transakcija: a. izdavanje platnih instrumenata b. prihvaćanje platnih transakcija 6. usluge novčanih pošiljaka; 7.* usluge izvršenja platnih transakcija kad se suglasnost platitelja za izvršenje platne transakcije daje nekim telekomunikacijskim sredstvom, digitalnim ili informatičko-tehnološkim uređajem, a plaćanje se obavlja telekomunikacijskom ili mrežnom operatoru ili operatoru informatičko-tehnološkog sustava, koji djeluje isključivo kao posrednik između korisnika platnih usluga i dobavljača robe i usluga (prema PSD1); 7. usluge iniciranja plaćanja; 8. usluge informiranja o računu. Stavi link odakle si to skinuo
-
a neznam koji je od oviih.
otvoris i search unutar knjige
2019 je znaci ove 2015 ne gledas
-
To nije banka. I Reolut se ne može promovirati kao banka jer nema odobrenje HNB odnosno ECB za podružnicu u RH
-
Je. Na Indexu
...
možda su objavili i na njuškalu?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-