Short ISPC na 22. Pokrivanje na ispod 21. Gasim komp, kako dobar posao.
Upalim mob. Eno ga na 17.
Loš posao.
Short ISPC na 22. Pokrivanje na ispod 21. Gasim komp, kako dobar posao.
Upalim mob. Eno ga na 17.
Loš posao.
Soj koji se dosad zvao B.1.1.529 nazvan je Omicron, objavila je na svom Twitteru epidemiološka stručnjakinja WHO-a Maria Van Kerkhove.
Samo fyi...ime pogonskog goriva za shortere je dakle... Omicron. Nije nesto zvucno ali radi, reklo bi se pali i vozi
---------S pojavom nove varijante nameće se pitanje koji je najbolji, a koji najgori mogući scenarij koji ona sa sobom nosi. Najgore što se može dogoditi jest da će mutacije novoj varijanti povećati zaraznost, omogućiti joj da izbjegava imunitet razvijen cjepivima te da će ona povećavati virusni teret u organizmu i uzrokovati teže kliničke slike. U tom scenariju virus bi se proširio svijetom, a mi ga ne bismo mogli zaustaviti samo obustavom letova iz Afrike.
A burze su reagirale ovako-
sa svakim padom ZIM-a ja se sve više 'veselim'
trejdam ga skoro na dnevnoj razini + imam paketić za long
nova varijanta, od milja omicron, njemu sigurno neće smetati:
umjesto da raste, cijena je jučer dotakla SMA20, a možda u sljedećim danima krene i prema SMA50: ZIM graf na finviz.com
kaže Mintzmyer, keša oko $30 po dionici, PE oko 1,1
Prati li ko Golar LNG? Imaju nekoliko zanimljivih projekata koji bi trebali znacajno podici vrijednost firme:
Papir je 12 usd na black friday popustu. Ima li neko misljenje?
Recap jučerašnjeg dana.
Nisam se najbolje snašao, da budem totalno iskren.
Istresanje se dogodilo u prvoj sekundi u PM, tu sam ulovio nešto LCID, zatvorio poziciju za 30 sekundi, premda bi drastično bolje prošao sa CCL, LUV, itd. No, teško je reagirati (algoritam je brži, plus radiš i neki regularni posao). Teško je i odabrati dionicu kada krene dolje.
Drugo, iza 11 do 13 je bila ravna crta, uz neke iznimke koje nisam uspio poloviti.
Na otvaranju se odbilo ponešto prema gore, a palo je ono čime se trgovalo u PM nije, npr MTDR je propuštena prilika dana, on se kilavio prvu minutu i ravna crta dolje. Pao je oko 12%.
Treće, dan je bio kratak, uspio sam na onom divljaštvu od ISPC uloviti 3 puta po dolar razlike u moju korist, jednom 75 centi u tuđu korist. Od ta tri puta dva puta sam se jako rano pokrio, čak mislim da sam propustio tjednu zaradu u zadnjem shortu.
No bilo kako bilo, pouka je da nije lako - nikada.
Plus što sam naučio uz školarinu od skoro $200, je da kada se zada nalog 5 min prije otvaranja, nema više mijenjanja, otkazivanja, čekaš da se otvori i bogu se moliš. Tako sam lijepo gledao kako LCID ide u 15.28 iznad moje razine za short. Onda sam sam se nakon otvaranja nadao da "to mora dolje", prvu minutu. Sva sreća pa je nada bila kratkog vijeka, pa sam izašao sa prihvatljivim minusom od 200, mogao je biti i 500.
Ima la bruja.
Papir je u padu. To ne kupujemo.
Kolega BSOD
mislim da si dao najbolju poruku/savjet za sve one koji će trejdati u US, a imaju mogućnost da to čine i u premarketu.
Dionice se mogu sasvim suprotno ponašati u ta dva perioda, rasti u PM, padati u trading hours
Razlog? Hoodovci se recimo uključuju u 13h po našem vremenu, oni dodaju likvidnost. Onda kad krene u 15.30h opet udar likvidnosti. A nikad ne znaš kako će to biti.
Primjer? Zoom (ZM) jučer. U PM su ga napucavali, kao lockdown igru, probio 236 dolara nakon što je otvorio na 229. Onda redovno trgovanje, nagli propad, bottoming i onda rast sa svim ostalim. Pred zatvaranje se obično uključe fondovi, a oni su očito zaključili da je previsoko. Pa su ga rušili još malo.
A aftermarket? Tu se uopće ne uključujem osim ako ide objava FI, onda zna biti vatreno, ali opet je zeznuto, zna potegnuti na dobro izvješće. Onda škvadra pročita i onaj dio o prospects pa vide kako uprava smanjuje očekivanja za slj. Q i... onda propad, koji se često nastavlja i drugi dan.
Nije lako u US. Zaista nije. Sate i sate provedem buljeći u ekran, gledam jel dionica raste/pada usporedno s indeksima ili ima 'svoj bioritam'. Prije odluke da ću trejdati dionicu uvijek je tako pratim par dana prvo, da vidim te stvari. I ATR, što veći to bolje, znači da je volatilnije unutar dana. Gledam da je volatilnost bliže 4-5%.
Te podatke imate na Finvizu.
I da, obavezno liste po sektorima: brodari, leasure & travel , nafta i plin, kripto, poluvodiči, potrošačko-ciklične i sl. Naime fondovi i botovi kupuju u buketima, pa kad spaziš vlakić u sektoru, samo hop in.
Ima la bruja.
Papir je u padu. To ne kupujemo.
A sta to nije u padu
Gracias vjestice. Sjeti se javiti kad okrene
Display MoreRecap jučerašnjeg dana.
Istresanje se dogodilo u prvoj sekundi u PM, tu sam ulovio nešto LCID, zatvorio poziciju za 30 sekundi, premda bi drastično bolje prošao sa CCL, LUV, itd. No, teško je reagirati (algoritam je brži, plus radiš i neki regularni posao). Teško je i odabrati dionicu kada krene dolje.
Drugo, iza 11 do 13 je bila ravna crta, uz neke iznimke koje nisam uspio poloviti.
Na otvaranju se odbilo ponešto prema gore, a palo je ono čime se trgovalo u PM nije, npr MTDR je propuštena prilika dana, on se kilavio prvu minutu i ravna crta dolje. Pao je oko 12%.
Treće, dan je bio kratak, uspio sam na onom divljaštvu od ISPC uloviti 3 puta po dolar razlike u moju korist, jednom 75 centi u tuđu korist. Od ta tri puta dva puta sam se jako rano pokrio, čak mislim da sam propustio tjednu zaradu u zadnjem shortu.
Plus što sam naučio uz školarinu od skoro $200, je da kada se zada nalog 5 min prije otvaranja, nema više mijenjanja, otkazivanja, čekaš da se otvori i bogu se moliš. Tako sam lijepo gledao kako LCID ide u 15.28 iznad moje razine za short. Onda sam sam se nakon otvaranja nadao da "to mora dolje", prvu minutu. Sva sreća pa je nada bila kratkog vijeka, pa sam izašao sa prihvatljivim minusom od 200, mogao je biti i 500.
Kolega, koja je u prosjeku cifra s kojom ulazite u trejd? Naravno bitna je i likvidnost dionice, vani je dosta likvidna vecina izdanja, ali ipak treba uvijek pripaziti.
Display MoreDisplay MoreRecap jučerašnjeg dana.
Kolega, koja je u prosjeku cifra s kojom ulazite u trejd? Naravno bitna je i likvidnost dionice, vani je dosta likvidna vecina izdanja, ali ipak treba uvijek pripaziti.
Nemam pravila, stvarno. Što je i dobro i loše.
Trudim se da je lot manji od $20.000 (znalo se dogoditi da je i $50.000).
Shvatio sam da mi je za day trade/scalp sweet spot do $15.000. To mi je neka komforna zona. Količina novaca na stolu (barem kod mene), izrazito utječe na decision making.
No, počeo sam učiti i graditi poziciju, dakle prvi ulaz sa 25% količine, ako ode u moju korist trade dodam još 25% i tako dalje.
Dakle pravila nema. Najbolji lot je onaj u kojem se osjećaš komforno.
Znao sam zaraditi sa 2500 dolara 500. Na jako dobrim trejdovima. Tome trenutno i težim. Manje trejdova a bolji tajming.
Naravno da sam najviše novaca ispušio kada sam ušao sa 50.000.
To je tak normalno.
Uz sve, nitko tu baš ne piše koliko je zaradio i izgubio, no meni je neki dnevni cilj $100-500. Uz stop loss od max $100 po trejdu.
Najviše što sam uzeo ujednom trejdu koji je trajao 2 minute je $2000. Najviše što sam izgubio je $1200.
Mogao bi napisati još 1000 redova na ovu temu...
Display MoreKolega, koja je u prosjeku cifra s kojom ulazite u trejd? Naravno bitna je i likvidnost dionice, vani je dosta likvidna vecina izdanja, ali ipak treba uvijek pripaziti.
Nemam pravila, stvarno. Što je i dobro i loše.
Trudim se da je lot manji od $20.000 (znalo se dogoditi da je i $50.000).
Shvatio sam da mi je za day trade/scalp sweet spot do $15.000. To mi je neka komforna zona. Količina novaca na stolu (barem kod mene), izrazito utječe na decision making.
No, počeo sam učiti i graditi poziciju, dakle prvi ulaz sa 25% količine, ako ode u moju korist trade dodam još 25% i tako dalje.
Dakle pravila nema. Najbolji lot je onaj u kojem se osjećaš komforno.
Znao sam zaraditi sa 2500 dolara 500. Na jako dobrim trejdovima. Tome trenutno i težim. Manje trejdova a bolji tajming.
Naravno da sam najviše novaca ispušio kada sam ušao sa 50.000.
To je tak normalno.
Uz sve, nitko tu baš ne piše koliko je zaradio i izgubio, no meni je neki dnevni cilj $100-500. Uz stop loss od max $100 po trejdu.
Najviše što sam uzeo ujednom trejdu koji je trajao 2 minute je $2000. Najviše što sam izgubio je $1200.
Mogao bi napisati još 1000 redova na ovu temu...
Ovo je tako jako bitna tema za biti uspjesan trejder o kojoj se nazalost najmanje prica na forumu i samo upijam znanje koje tako dragocjeno dijelite, te vam hvala na tome. Budem ja imao jos pitanja, cim se necega sjetim, tako da nema zime , samo se nadam da cete imati vremena i volje za odgovoriti
Prati li ko Golar LNG? Imaju nekoliko zanimljivih projekata koji bi trebali znacajno podici vrijednost firme:
https://threadreaderapp.com/thread/1460214531972554759.html
malo sam škicnuo, kolega looserst
ne znam kaj da vam velim... prvo, igra je malkice komplicirana jer su grupa i kombinatorika
jedino kaj sam našao zgodnoga imate u ovoj Golar 2.0 Case Study investicijske kuće, koja raspisuje stvari skoro na >5 godina
ima slikica vl. strukture, gdje ne znaš tko koga...
na kraju su dali i target price temeljem DCF metode, ako se ne varam
sigurno se ne varam da je problem DCF metode da ju malo ljudi zna kako spada napraviti i da je jaaaako ovisna (varira) o imputima
pa tako i kod njih, u studiji, bear case je samo oko $8 a bull je visoko pa onda prosjek ispada oko $26
no, oni nisu zreli i zaokruženi biznis, već se tek formira cijela priča pa je i mogućnost greške veća
jer ovdje se očekuje ubiranje plodova u 2023. obzirom da se mnogo stvari dovršava tek u 2022.
također, ono na što vam je Zločesta svrnula pažnju, trenutno smo u padu: Golar na Finviz, a dionica ima tendenciju i da sklizne ispod SMA200
sretno kolega!
Display MorePrati li ko Golar LNG? Imaju nekoliko zanimljivih projekata koji bi trebali znacajno podici vrijednost firme:
https://threadreaderapp.com/thread/1460214531972554759.html
malo sam škicnuo, kolega looserst
ne znam kaj da vam velim... prvo, igra je malkice komplicirana jer su grupa i kombinatorika
jedino kaj sam našao zgodnoga imate u ovoj Golar 2.0 Case Study investicijske kuće, koja raspisuje stvari skoro na >5 godina
ima slikica vl. strukture, gdje ne znaš tko koga...
na kraju su dali i target price temeljem DCF metode, ako se ne varam
sigurno se ne varam da je problem DCF metode da ju malo ljudi zna kako spada napraviti i da je jaaaako ovisna (varira) o imputima
pa tako i kod njih, u studiji, bear case je samo oko $8 a bull je visoko pa onda prosjek ispada oko $26
no, oni nisu zreli i zaokruženi biznis, već se tek formira cijela priča pa je i mogućnost greške veća
jer ovdje se očekuje ubiranje plodova u 2023. obzirom da se mnogo stvari dovršava tek u 2022.
također, ono na što vam je Zločesta svrnula pažnju, trenutno smo u padu: Golar na Finviz, a dionica ima tendenciju i da sklizne ispod SMA200
sretno kolega!
Pokusat cu nekim okolnim putem doci i do vise detalja, na kraju krajeva rade na nasem terminalu na Krku.
Stvarno ih je tesko pohvatati, Gimi, Hilli...ko da su gospodari prstenova u igri
Zahvaljujem i Vama i kolegici Zlo
BudFox samo pitajte kolega.
No, svakako bi svima preporučio da pročitaju Trading in the zone. Mislim da je to jedna od top 5 knjiga koje svaki trader treba pročitati.
Najvažnije od svega je upoznati, spoznati sebe. Svoje "ja". Bez toga nema niti naprijed, samo nazad.
Mene je knjiga osvojila u prvih par stranica.
Jedino čemu težim sada je konstanta. U početku sam se jako opterećivao sa količinom zarađenog novca (smatrao sam da što više zarađujem da ujedno i napredujem kao trader - to je laž), što me često puta vraćalo na početak (čitaj - čistilo dobit koju sam ostvario u nekom prethodnom periodu).
Jučer sam bio izrazito razočaran što sam se pokrio na tom ISPC 10 sekundi prije nego što je stvarno pala dolje. Razočaranje nije bilo zato što nisam zaradio onoliko koliko sam mogao, već nisam popratio i zatvorio trade kako je trebalo. Naravno da dno ne bih pogodio, ali da sam uzeo još dolar više (od 3 koja su bila ponuđena) bio bi zadovoljniji.
Poanta - fokus na dobar trade. Novac će doći. Prije ili kasnije.
I za kraj, stop loss je iz raja izašao, konstanta će se poboljšati drastično ukoliko odmah zadnjeadajemo stop loss naloge. Barem je to kod mene slučaj. Ako imam u danu npr 20 trejdova, 15 ih je zelenih, 5 crvenih, tih 5 zajedno kada se zbroje ne "pojedu" zaradu na 3/4 pozitivna. Dakle, dobar mi je ratio.
Ali nikako naučiti "let the winners run".....
-------I don’t see it as a buying opportunity. I see this as the first leg of a multistep downward move in the S&P ", Ed Budowsky, a Chapwood Investments managing partner, told Yahoo Finance Live (video above). "This new variant is an excuse to sell off the market, because the market is so overpriced."
Chapwood added that the market "has been 31% overvalued for a number of months. It's definitely going to be a downward move going into 2022. ... You just can not support and justify for a long period of time, this kind of valuation." said the strategist.
https://finance.yahoo.com/news/market-selloff-buying-opportunity-191226809.html
EU otvara zeleno: EU Markets Set to Soar (cnbc.com)
ako se to prelije na US, očekujem da se dionice tipa UBER, LYFT, avio linije, kruzeri... vrate na početne pozicije s otvaranja u petak
EU otvara zeleno: EU Markets Set to Soar (cnbc.com)
ako se to prelije na US, očekujem da se dionice tipa UBER, LYFT, avio linije, kruzeri... vrate na početne pozicije s otvaranja u petak
Onako brzinski, nije da se indeksi vraćaju na nulu nego poništavaju dio gubitaka od petka. Zabrinutost za najteže pogođene sektore i dalje postoji, sljedeća dva tjedna su ključna.
Ovo mi je neki dan frend poslao.
Jedan od vas .
Hvala mu.
Dobro je za pogledati, pa dijelim. Tko god misli trejdati neka pogleda.
LCID
od $51 do $52.50
u cca 3 minute
idemo dalje