Cijenjeni analitičari su već demantirani, cijenom
Njihova je procijenjena bila min 18 dolara, papir je oko 15 mislim
Može biti da su u pravu za target, al' neće odmah, i neće pravocrtno
Analitičari nikada ne mogu biti u krivu. PANL isto vrijedi 9 dolara po papiru. Sada je ispod 4. Naravno, doći će ona i do 9, samo je pitanje kada, ove godine ili u idućem desetljeću.
Sve procjene, dizanja/spuštanja cijena od strane uglednih kuća treba jednostavno ne gledati, a posebice ne temeljem takvih procjena ulagati.
Veliki broj mojih dionica je uspod minimalne procijene analitičara, swn je napr minimalna 6.
i vice versa, ERJ je postao zvijetza tek nedavno.
treba biti oprezan...
ERJ hebe korona travel sentiment. Kao i ostale dione tipa kruzeri i leasure itd.
Trenutno je sentiment prema dolje i lako može još do bar 13-14$ i tu je ja čekam. Kad napucaju EV itd. vratit će se vlakić i u ove sektore. Samo strpljivo jer izgleda da još nije dno dotaknuto.
prodao SWN (kupljen u petak), nekih 5% zarade
opet zajahao LCID, sjajna dionica za trejd
u petak swn kupio po 4.83 prodao po 4.90 jučer, jaaako veliku količinu ( sve novce na 212)
sad sam u acre i mmp
pru mi zbriso jučer, na paa izašo sad mi krivo itd.
para se okreće
Izgleda je Powell reizabran u FED-u
ide se po starom
ovo je, barem za mene, najbolja moguća vijest 👌
iduće godine je ključna izborna godina (sve ide na bubanj osim predsjedničkih izbora), a očekivati da će Trumpov čovjek, Republikanac držati ljestve predsjedniku Demokratu, ne znam baš.
ja bi rekao da se čeka da izglasavanje ovog zadnjeg porezne olakšice stimmy-a i da se popune prazna mjesta u FED-u Demokratima (btw., Republikanci će tu i dalje ostati u većini) i onda Powell može komotno s*ebati burzu, čisto da bude siguran da će Republikanci dobiti izbore.
u međuvremenu će on, Quarles i senatori izaći iz pozicija i puna šaka brade 😅
Danas se raspala turska lira nakon dugog bear marketa. Od interesantnih izlistanih papira imamo index TUR i telekom TKC.
Ovaj TKC bi bio sasvim pristojan dividendni papir da nije u tako problematičnoj državi.
Cijeli taj bliski istok ne izgleda lijepo.
Sirija i Libija su uništene ratom. Šareni papirići iz Irana, Libanona i Turske vrijede svaki dan sve manje, autokratski režimi...situacija kao u Jugi 92-1993.
Danas se raspala turska lira nakon dugog bear marketa. Od interesantnih izlistanih papira imamo index TUR i telekom TKC.
Ovaj TKC bi bio sasvim pristojan dividendni papir da nije u tako problematičnoj državi.
Cijeli taj bliski istok ne izgleda lijepo.
Sirija i Libija su uništene ratom. Šareni papirići iz Irana, Libanona i Turske vrijede svaki dan sve manje, autokratski režimi...situacija kao u Jugi 92-1993.
bit će toga još i više kako dolar bude jačao.
tek ćemo vidjeti razornu snagu nagomilanog dolarskog (korona) duga.
a najbolje od svega je šta veliki investitori, izloženi svemu i svačemu, sad idu tamo buy the dip (btw., pod ovim mislim na cijeli emerging market, ne samo na Tursku).
stavi u ovu jednadžbu i "briselske tupoglavce", njihovo stalno kefanje s Putinom i jako izglednu energetsku krizu u Europi, di isto dolaze buy the dip, i tako...
Sutra je neradni dan u SAD, pa je izgleda već danas počelo laganini.
Sutra je neradni dan u SAD, pa je izgleda već danas počelo laganini.
A u petak se radi do 1 pm
Po naški, do 19h
Danas igranke na OCUP, KTTA, GAME.
Pa tko voli...
Idealna prilika za short, KTTA, simetrični trokut, koji je u apex-u iscurio i to jako dobro, nakon toga jedan "pennant", i opet propad, propad, propad.
Kao što se vidi i iz priloženog, sudjelovao nisam, jer papira za short nije bilo.
Ovaj KTTA je pao na 3.80.
Dok sam ja spavala... Scorpio se odlijepio
Kome nije mrzak mali profit, jump in
BCTI 623 mislim..
Za dalje ne vidim
I frend mu Teekay mali iskorak
protrgovao sam Funko, ACRE, Biontech, Prudential financial, Whitestone, i Coca colu.
zarada 150$, to je dobra vijest, loša da sam na Funko digo 130$
Nego prodo sam malo PANL i odma nakon toga je skočila, ajde ne baš odma, za dvije minute. To su moje nadnaravne moći.
Pomalo ću kupšovati dividenduše koje mi predu pored kamina duže vremena.
ALK vrlo lijepo radi bottom
čekam ga opet na $52.50 i podebljavam
otvorili su nove linije iz Seattle i LA za Belize
što kažete na brodare danas, kakav povatak iz mrtvih
što kažete na brodare danas, kakav povatak iz mrtvih
Panl se miče al to od truležnih plinova.
Tako su nastale legende o živim mrtvacima navodno
Cathie Wood on Tesla (24.11.2021. YouTube)
kaže u 5 godina Tesla može imati 20%-25% cijelog marketa
ne EV marketa, CIJELOG auto marketa
koje su to brojke i koliko će recimo koštati EV za par godina, pogledajte video
kaže da će to objaviti u ARK's Big Ideas Report u siječnju
s nekim od kolega s foruma sam privatnim porukama raspravljao o napuhanim valuacijama Tesle i drugih kompanija 'nove ekonomije' i zašto je to tako
Teslina najveća prednost nije kapital, on je danas dostupan svakome, već par godina raniji ulazak u biznis i OGROMNA količina podataka u satima i terabajtima, u testovima svega i svačega, to je kapital novog doba
tako da, kaže Wood, drugi su jednostavno uložili 'too late... too little'
ipak, živo me zanima odakle toliki kapaciteti Tesli? treba napraviti tvornice, kako za aute tako i za baterije
hmmmm
i treba namaći sirovine za sve to. i struju.
spavam, vjerojatno do ponedjeljka u panl, epd, csiq, abnb, pii, pins.
Zašto?
Zato jer sam prolupo.