1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 531
  • baggio89
    Student
    Reakcija primljeno
    170
    • September 24, 2021 at 9:32 AM
    • #4,341
    Quote from st-brajo
    Quote from baggio89

https://seekingalpha.com/article/443307…-value#comments

https://seekingalpha.com/amp/article/44…impression=true

Nadam se da ce pomoći

NMM će bit uvjerljivo najbolji brodar za kupiti.

samo nek ova više završi ta spajanja.

toliko je izmaltretirala ovu dionicu da je to prestrašno

Display More

Bit će, u to nema sumnje. Valuacije su mu presmiješne. Ali ja osobno mislim tek nakon sto se riješi situacija sa NMom. Kad riješe ovaj dug koji imaju, na ovaj ili onaj način. Ostavljam si prostor da će to biti na račun NMMa. Tako da je, NM je rizičnija dionica u ovom trenutku ali vjerujem da je i potentnija. Nešto kao jdpl nedavno cijena niska, stečaj visi nad glavom ali okolnosti su vjerujem predobre da se takvo nešto dogodi.

Može NMM objaviti neko preuzimanje, nešto poput NNA nedavno.

S tim da NM isto pegla lovu, imate na njihovom q2 izvješću za svaki brod po koliko plovi. Mislim da ce u q3 zaraditi cijenu dionice na burzi. E da i imaju 10ak posto udjela u velikom naviosu (NMM). A velika direktorica ima 25% malog naviosa. Ugl grčka kombinacija Bandića, Mamića i Todorića. Ali vjerujem da i za nas male ribe ima tu dosta mesa.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 24, 2021 at 10:05 AM
    • #4,342
    Quote from accountant
    Quote from StatusQuo

Ne znam pratim ga tek od nedavno ali nije bas pogodio ovo zadnje vrijeme koliko pratim vec vise od tjedna govori da ce 10y yield padat, a danas zavrsio na 1.435, stalno slika ga prema dolje, a on ide prema gore.

baš htjedoh to reći... mislim da je i kod njega ona fora da će na kraju, jednom, i biti u pravu

samo kad?

da sam ja čekao svo ovo vrijeme potop... a potopa nigdje!

no dobro, kolega plavac :thumbup: samo vi šaljite te screenshotove, na svakom je da odluči kako će ploviti: nekad stvarno može biti stijena ispred, a nekad je fatamorgana

Mislim zanimljive su ti njegovi crtezi jer na drugaciji nacin pristupa svemu tome od bilo koga drugog i sve pari apstraktno za svatit mozda i je zato zanimlivo jer mislis da se radi o nekom vau, a mozda je samo dobra prica, s druge strane centralne banke su izvor svega pa je u svakom slucaju nesto sta moze bit od koristi sad pokusavam skuzit koliko to sta on prica ima smisla i drzi vodu jer doslovno on tu u jedan dan govori sta ce biti sutra, izgleda da je kratkorocni igrac, a to je tesko pogodit, cak me malo uhvatio u preispitivanju jedne pozicije pa sam se borio sa samim sobom jer je nacas izgledalo da ce past s obzirom da ga ne pratim dugo ostao sam na svome zasad svakako bolje ali tesko je u takvim situacijama vjerovat sebi pogotovo kad vidis tako nekog tko se cini kao da je na drugom levelu i jos vidis njegov performance, ali zasad ovi 9 mjesec nije ga bas pogodio bar s 10y koji sam pratio iako dip neki vjerovatno i dode ali zasad nije pogodio razvoj kako je crtao i to popriicno uvjereno u pisanju.Pratimo dalje.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • September 24, 2021 at 10:36 AM
    • #4,343
    Quote from Jure

Da već mjesec dana najavljuju korekciju. ( dr doom doom) Kao rujan je najgori mjesec za burze, biće tmurno, uzburkano, japanska berza ljulja se kao mala lađa na okeanu , a bogami ne cveta cveće ni u naše preduzeće. Dolazi vrijeme transformacije, ...

Ne očekuje se samo korekcija, nego pravi bear market. U ranoj fazi ovog beara još se nadamo da ćemo prije potopa što skuplje prodati brodare.

Gotovo identična situacija kao proljeće-ljeto 2008. Skupi comoditiesi, dobre vozarine, biznis cvate, a iza ugla krenulo crnilo. Samo sada imamo niže kamate nego tada. Ovaj put nisu Ameri nego Kinezi.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 24, 2021 at 12:48 PM
    • #4,344

Zapravo nikad nije ni bitno tko a ni kada povuče čep jer za to razloga uvijek ima. Danas Kinezi sutra opet Amerikanci itd. Pa opet kreće rast i ponovo sve ispočetka. Bitno je samo da ne budemo i mi usisani kad to sve krene niz brdo. ;)

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 24, 2021 at 1:08 PM
    • #4,345

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ova slika govori sve i uvijek ju volim pogledat. ;)

Spusti te na zemlju odmah. :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 24, 2021 at 6:20 PM
    • #4,346
    Carnival says cruise bookings for 2022 second half above pre-pandemic levels By Reuters
    Carnival says cruise bookings for 2022 second half above pre-pandemic levels
    www.investing.com

Evo jedan nice and easy papir

Vrijedno je pogledati ga

Files

CUK_2021-09-24_18-20-23.png 67.97 kB – 0 Downloads
  • my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • September 24, 2021 at 6:57 PM
    • #4,347

Postoje dobitnici u ovom poluvremenu no ja ih nisam pomuzao kako treba , i svi su bili , dOnekle ispod radara:

CAR

ABNB

PAG

F

LUV

NCLH

PRU

PANL

/obje kanadske banke/

I NARAVNO NIKAD PREŽALJENI

ERJ

ERJ

ERJ.

još sam šarao po ovima gore da bi upadao u precijenjena smeća, tako da ližem rane.

Poanta je da se dip strategija (momentalno( ne isplati, barem ne kod mene, tako da je dobro pratiti trend; možda ove gore nekom posluže.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 24, 2021 at 8:15 PM
    • #4,348

CCL i NCLH, na njima jašem već par mjeseci. Lijepe novce zaradio onako malo po malo. Da imam strpljenja ostaviti to sve skupa jedno godinu dana lijepi novci

bi se tu dali zaraditi.

Ali i ovako ih pratim pa mi je to ok. :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • September 24, 2021 at 8:33 PM
    • #4,349

kako izgleda situacija vama koji detaljnije pratite usa tržište?.......vidim da su prometi jako mali za njihove navike.....nema kupaca pa se ne izaziva panika?.......ili nema prodavča pa se ne gura nepotrebno?........ili samo idemo u najnovije normalno?.......

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 24, 2021 at 8:36 PM
    • #4,350

Ja sam se vratila osnovama.

Elder, Trading for a Living

Risk menagment

Pravilo 2%

Piše ovako. Ako imate račun od 50 000 dolara, pravilo 2% ograničava Vaš maksimalni rizik po trejdu na 1000 dolara. To je iznos kojeg stavljate u rizik, spremni ste izgubiti, počevši od točke ulazne cijene do stop naloga

Ako odlučite, npr, kupiti papir od 40 dolara, a stop je ispod prvog suporta na 38 dolara, u riziku ste 2 dolara po papiru, a to ograničava Vašu kupnju na maksimalni broj od 500 dionica. i to ako ste jako bullish

A iznad toga je pravilo 6%.

Ono pak zabranjuje ulaz u nove pozicije kad god je zbroj gubitaka u tekućem mjesecu i rizik u otvorenim pozicijama dosegao 6% sredstava računa,

Ako imamo na računima prosječno 5 000 dolara, treba izračunati koliko smijemo kupovati papira po trejdu, i koliko smijemo imati otvorenih trejdova.

A ? :S

Za početak, trgujemo prevelike lotove. Kažu da je to kao golemo jedro na maloj jedrilici. Malo jači je vjetar prevrne

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • September 24, 2021 at 8:50 PM
    • #4,351
    Quote from zlocesti

Risk menagment

Pravilo 2%

Piše ovako. Ako imate račun od 50 000 dolara, pravilo 2% ograničava Vaš maksimalni rizik po trejdu na 1000 dolara. To je iznos kojeg stavljate u rizik, spremni ste izgubiti, počevši od točke ulazne cijene do stop naloga

Ako odlučite, npr, kupiti papir od 40 dolara, a stop je ispod prvog suporta na 38 dolara, u riziku ste 2 dolara po papiru, a to ograničava Vašu kupnju na maksimalni broj od 500 dionica. i to ako ste jako bullish

Ono pak zabranjuje ulaz u nove pozicije kad god je zbroj gubitaka u tekućem mjesecu i rizik u otvorenim pozicijama dosegao 6% sredstava računa,

Ako imamo na računima prosječno 5 000 dolara, treba izračunati koliko smijemo kupovati papira po trejdu, i koliko smijemo imati otvorenih trejdova.

Za početak, trgujemo prevelike lotove. Kažu da je to kao golemo jedro na maloj jedrilici. Malo jači je vjetar prevrne

Display More

Nemam ja vremena za to sestro. Tim tempom mogu do penzije pokusati zaraditi za penziju a onda mi ni ne treba. Treba to malo zesce, prilagoditi milenijcima s kojima i dijelimo market

Danny Glover bi rekao: I am too old for this shit!

:rolleyes:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 24, 2021 at 9:15 PM
    • #4,352

Hm.

Trgovanje je cjeloživotni posao.

A milenijumska generaciaj se ne sjeća 2008. na marketu

:)

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • September 24, 2021 at 9:28 PM
    • #4,353
    Quote from zlocesti

Hm.

Trgovanje je cjeloživotni posao.

A milenijumska generaciaj se ne sjeća 2008. na marketu

:)

1. Not if you ask me

2. E to su bili dani, imam osjecaj da ih necemo jos bar 2 tjedna vidjeti :P

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • September 24, 2021 at 10:02 PM
    • #4,354
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/news/stock-mar…ly-loss-2625861

Evo jedan nice and easy papir

Vrijedno je pogledati ga

Pripazi na kruzere - CUK, NCLH, RCL... Na svima se formirao bio rising wedge, ali iz nekog razloga su dionice nastavile sa rastom, vjerojatno pod utjecajem marketa... Svi oscilatori su overbought i pregrijani su...

Evo ti graf za RCL pa vidi sta mozes iscitat iz njega, jer meni nije nista jasno... A iskreno, nije da sam ja neki tehnicar i da znam citat grafove ko ostali ovdje...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • September 24, 2021 at 10:31 PM
    • #4,355

Zato kažu da je TA gledanje u retrovizor.

Vidiš uzorke ali za breakout treba promet koji se pak postiže nekim katalizatorom. U ovom slučaju, rekao bih, FED je pomogao da se wedge ne pretvori u pad.

Ove dane ako tržiš bulkere i plinaše, nemaš beda. Just buy the dip. Već sutra si u plusu.

TA je meni super ali da bih samo po tome kupovao i prodavao, bez fundamenata i vijesti, ne bih hvala!

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • September 25, 2021 at 12:26 AM
    • #4,356
    Quote from zlocesti

Risk menagment

Pravilo 2%

Display More

ti veliki lotovi u tržištu kakvo je bilo ove godine bili su poželjni u pravim pickovima u bull marketu ukoliko želimo ostvariti bitniju zaradu u ovozemeljskom životu pa je kasnije oplemenjivati po manjim stopama u budučnosti dok ne dođe nova prilika za nešto veliko........logike ima u tome za neko postupanje u tržištu "padajučih noževa".......ovako inaće to mi zvuči prekonzervativno........zašto imati toliko love na raspolaganju za trgovanje da bi se tako malo izložili?.......

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • September 25, 2021 at 9:10 AM
    • #4,357
    Quote from hugh

kako izgleda situacija vama koji detaljnije pratite usa tržište?.......vidim da su prometi jako mali za njihove navike.....nema kupaca pa se ne izaziva panika?.......ili nema prodavča pa se ne gura nepotrebno?........ili samo idemo u najnovije normalno?.......

Kolega, svaki dan dosta vremena potrošim tražeći prilike, uglavnom ih ima, neovisno o ukupnoj likvidnosti. Uvijek se nađe papir kojim je trgovano sa više od 100 mil komada.

Treba uzeti u obzir da je dosta retaila povuklo novac u bitcoin (vikend trejderi).

Za fondaše ne mogu puno reći ali čini mi se da su malo usporili. Ono što ja primjećujem je da je na djelu tiha distribucija. To može potvrditi svatko tko malo dulje zuri u Level II.

Sitni nalozi kupuju, velike količine se prodaju.

Svakako, likvidnost je manja nego prije mjesec i više dana. Plus što u PM uglavnom nema nikakve akcije. Prije se mogla uzeti dnevnica do 13h po našem vremenu, danas se ne usudim ništa kupiti/prodati jer su i bid i ask totalno šuplji, o spreadu da ne govorim.

Sve u svemu, ne želim ulazili u mikro/makro/monetarna/politička pitanja, volumene će potaknuti samo jedan jako dobar pad, sad smo na ničijoj zemlji.

Ja sam za veliki short spremio xx.xxxx,xx dolara.

EDIT: svima vama koji trgujete samo long, preporučio bi da počnete i sa shortom (to podrazumijeva margin račun).

Novac zarađen shortom je drastično slađi, no gubitak je bolniji. :D

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 25, 2021 at 9:39 AM
    • #4,358

TA nije jednostavna kako se to čini, dvije linije i par indikatora i oscilatora.

Što više crtam, sve više vidim koliko malo znam.

Odgovori koje daje graf uvelike ovise i o pitanju koje smo postavili. . I o vremenskom okviru kojeg imamo na umu

I jesmo li u long poziciji, da li smo swing , da li smo day traderi. Da li biramo točku ulaza, da li ispitujemo održivost smjera . Koliki nam je prag tolerancije.

Tjedni graf RCL. Uptrend je bio prekinut, LL. Sada se cijena polako vraća u prvi kanal ?

Na dnevnom grafu pitanje, hoće li cijena pravocrtno gore, ili je false breakout pa će se kretati unutar novog kanala. Ili će dropnuti i ispod linije :/ . To stvarno sada ne znamo

Onima koji su u papiru odlučili dočekati oporavak tržišta to je na koncu posve svejedno. Važno je onima koji su u papiru odlučili biti tjedan ili dva ili do prvog otpora. Koji je malo niže od one horizontalne linije, negdje u visini posljednjeg vrha

Files

RCL weekly.png 88.86 kB – 0 Downloads easy.png 101.15 kB – 0 Downloads
  • BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • September 25, 2021 at 10:25 AM
    • #4,359

ja bi taj RCL pričekao da ga gurnu još malo gore, onda otišao u short i imate zarade dobrih 8/10 dolara po papiru.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • September 25, 2021 at 3:37 PM
    • #4,360

calypso

glede perspektive, evo što kažu iz CCL:

While Carnival posted an adjusted net loss of over $2 billion, cruises for the quarter were cash flow positive. ✅ Carnival expects that to continue, and while the cruise line floats back to its pre-COVID greatness, the company is sitting on more than $7.8 billion of liquidity.

But wait, there’s more. Carnival also reported that “cumulative advanced bookings for the second half of 2022 are ahead of a very strong 2019.” In other words, Carnival’s second half of 2022 has “historically high [booking numbers],” an indication that the company is getting into calmer waters.

Carnival’s success shows “more good is yet to come” for cruise companies and the greater travel industry. Airlines, cruise lines, and rental car companies have all seen a steady stream of positive news and upgrades from analysts in the last few months as the pandemic’s core effects have waned. 🤞

In Carnival’s own earnings press release today, the company did not disclose EPS figures (probably because they suck.) Carnival trades on two tickers: $CCL and $CUK. Both traded above 3% today.

• 1
    • 217
    • 218
    • 219
    • 531

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 14, 2025 at 12:19 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      884k
      1.9k
    3. dionicar

May 14, 2025 at 12:19 AM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      55k
      173
    3. All

May 13, 2025 at 1:31 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 439

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 1:30 PM
    2. Odgovora
      439
      Pregleda
      197k
      439
    3. All

May 13, 2025 at 1:30 PM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
    2. Odgovora
      0
      Pregleda
      65
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 11:28 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      827k
      1.9k
    3. DiAbLeRo

May 13, 2025 at 11:28 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

dionicar May 14, 2025 at 12:19 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 13, 2025 at 1:30 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

DiAbLeRo May 13, 2025 at 11:28 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,609 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 8 gostiju
  1. Privacy Policy