Ponovio bih pitanje, koristi li možda netko eToro?
Najviše mi je za oko upalo to da se dionice kupuju u ime kupca.
eToro - The World’s Leading Social Trading and Investing Platform
Danas mi je Investing 212 zablokirao trgovanje, nije mi dao prodavatu. To me koštalo oko 600 dolara rasta na Csiq u.
"the maximum remaining quantity for short position with this instrument is 0"
To mi je stalno javljao.
Tek kad sam SE ulogirao na PC mogao sam prodavati.
Objašnjenje sam.našao na netu:
Maximum trading quantities for both long and short positions are subject to immediate change, without prior notice. It can depend on multiple factors such as:
Underlying market conditions - which include insufficient liquidity and unfavorable trading conditions.
Control of exposure
The minimum and maximum trading quantity for every instrument are defined by our Risk Management Team after analyzing the technical and fundamental factors which influence its development. The parameters of the quantities are aimed to maintain the safe trading environment for our customers and to create the best possible conditions for a wide base of existing and potential clients to enter that market. '
NIJE DOBRO, DOBRO NIJE, IMAJU DISKRECIJSKO PRAVO UKINUTI TRGOVANJE
Pozdrav, poslao sam ti privatnu poruku, pa provjeri!
Display MoreDanas mi je Investing 212 zablokirao trgovanje, nije mi dao prodavatu. To me koštalo oko 600 dolara rasta na Csiq u.
"the maximum remaining quantity for short position with this instrument is 0"
To mi je stalno javljao.
Tek kad sam SE ulogirao na PC mogao sam prodavati.
Objašnjenje sam.našao na netu:
Maximum trading quantities for both long and short positions are subject to immediate change, without prior notice. It can depend on multiple factors such as:
Underlying market conditions - which include insufficient liquidity and unfavorable trading conditions.
Control of exposure
The minimum and maximum trading quantity for every instrument are defined by our Risk Management Team after analyzing the technical and fundamental factors which influence its development. The parameters of the quantities are aimed to maintain the safe trading environment for our customers and to create the best possible conditions for a wide base of existing and potential clients to enter that market. '
NIJE DOBRO, DOBRO NIJE, IMAJU DISKRECIJSKO PRAVO UKINUTI TRGOVANJE
To sam vidjao na Interactive Brokers platformi. Jednostavno NYSE na nekim dionicama blokira shortanje i zdravo, nema to veze sa platformom koju koristis.
Inace, ako nekog zanima, uspio sam sa Revoluta prebacit novce na Interactive Brokers koristeci Send Money na bank account.
calypso a zašto je bitno sa Revoluta ? Ne moze se i drugačije ili želite zamesti trag novca ?
calypso a zašto je bitno sa Revoluta ? Ne moze se i drugačije ili želite zamesti trag novca ?
Ako prebacujes sa tekuceg, onda ce ti se na konverziji u USD ili EUR svi zivi napit krvi, pocevsi od tvoje banke gdje imas tekuci... Prebacis HRK na Revolut i napravis konverziju po njihovom tecaju (koji je puno povoljniji nego kod bilokoje banke) i onda te novce mozes prebaciti dalje na Interactive Brokers, Trading212 ili mozes trgovati i preko Revoluta ako bas zelis...
Znaci, koristi se SEPA transfer i to ide bez problema...
Transferwise ima također odličnu promjenu po realnom trenutnom svjetskom tečaju, koristio sam ga za poslovne svrhe, doduše nisam 100% siguran da li ga mogu koristiti fizičke osobe, trebalo bi provjeriti.
Pitanje za korisnike Trading212 aplikacije.
Kako funkcionira stop limit nalog?
Meni nikako....
Stop nalog je po defaultu market nalog ?
Limit je zadana cijena. Ako nema bida na toj cijeni, njente . Nalog ostaje neizvršen
Pitanje za korisnike Trading212 aplikacije.
Meni nikako....
pa to smo već raspravili: Trading212 je dobar, nema provizije osim one sitnarije od cent ili dva za burzu i regulatora
naloge dajem samo po točno određenoj cijeni
bilo je slučajeva i kod većih (boljih) brokeraja gdje stop ili market nalozi budu provedeni po čudnim cijenama
pa onda često rušenje na otvaranju... to je tako, ima mana ali kad se privikneš, funkcionira sasvim dobro
nešto bolje - košta
Display MorePitanje za korisnike Trading212 aplikacije.
Meni nikako....
pa to smo već raspravili: Trading212 je dobar, nema provizije osim one sitnarije od cent ili dva za burzu i regulatora
naloge dajem samo po točno određenoj cijeni
bilo je slučajeva i kod većih (boljih) brokeraja gdje stop ili market nalozi budu provedeni po čudnim cijenama
pa onda često rušenje na otvaranju... to je tako, ima mana ali kad se privikneš, funkcionira sasvim dobro
nešto bolje - košta
Ma ok, poklonjenom konju se ne gleda u zubalo!
Užasna je ova nas burza.
Ne samo da mozes pratiti svaku transakciju, nego svaki postavljeni nalog.
Kad će neki IPO da razbudi malo TK?
Ustvari i prodaja Optime bi možda mogla biti taj poticaj... :-/
Ako smijem pitati, zato ne trguješ na am burzi, npr. preko traing212, male provizije jednostavan pristup, a na stotine dionica?
Osim ako već ne trguješ.
Pozdrav znalci, imam pitanje da li itko trguje preko Interactive brokers?
Zanimam me koji je minimalni ulog, navodno je nekada bio 25.000 USD i postoji li razlika za fizičke osobe i firme.
Dosta mi je trgovine na ZABAtrade.
Hvala
Ja sam na IB, da bi moga daytradati moraš imati na računu 25000$, ali ti možeš imati i 5000$ ali ne smiješ isti dan kupiti i prodati.
Zanimam me koji je minimalni ulog, navodno je nekada bio 25.000 USD i postoji li razlika za fizičke osobe i firme.
Hvala
Mozes trgovati s koliko hoces love, ali s ispod 25.000$ mozes trgovari samo 3x u 5 dana obicnim dionicama. 3x znaci da kupis i prodas isti dan. Ako kupis dionicu i prodas je sutradan onda ti opet ostane 3x za trgovat. Kupnja i prodaja isti dan se smatra trejdanje i za to moras imati vise love. Tu spada tih 3x. Za normalno trgovanje i ako zelis vise puta kupovati i prodavati u istom danu (trejdanje) onda mozes koristiti CFD-ove. CFD ti je isti kao dionica, samo on je produkt interactive brokera, a ne samog trzista. Hocu reci da neces imati bas sve dionice o obliku CFD-a, ali 95% ih imas. Isto CFD ne mozes kupovati i prodavati u pre i post marketu, nego samo u redovnom trgovanju. Primjer. Hoces kupiti neku dionicu koja je dosta nepoznata, i onda je vrlo tesko da će biti u obliku CFD-a. Dakle, nju kupis redovno kao dionicu. Primjerice, neke dionice koje mislis drzati. Isto tako, ako slucajno dionica padne i zelis je kupiti, onda je mozes kupiti ujutro od 10h i ne moraas cekati 15.30 da burza otvori. Zasto je bitan pre i post market? Pa jer mali tad upravljaju trzistem, a koji imaju slabo znanje, pa mogu dionicu prodati nepotrebno i onda mozes na tim stvarima zaraditi. Isto tako dosta kompanija objavljuje rezultate nakon burze, a to dosta utjece na cijenu, pa mozes tako kupovati samo obicne dionice, a ne CFD-ove. Primjer toga je meni bio skechers. dionica imala super rezultate izvjesca i dionica u post-merketu pala 16% i ja se nakrcao. Kasnije su shvatili da je izvještaj zapravo bio odlican i dionica na +6%. To mi bilo 22% u 15 minuta. Itd. Ne znam koliko sam ovo dobro objasnio. Dakle, obice dionice mozes kupiti 3x, ako ces ih prodati isti dan i tako u 5 dana. Mozes ti kupiti 50 dionica taj dan, ali ces samo smjeti prodati 3 taj dan. Ostale mozes prodati sutradan. Za sve ostalo mozes koristiti CFD, koji je isto kao dionica i isto se cijena krece itd. Kupnja i prodaja su do nekih 5000$ svega 1$. Jeftino da jeftnije ne moze. To je za us trziste. Za europu je 4$
zaključak bi bio da preko interactive brokersa možeš trgovati u pre i post marketu?
Drugi zaključak bi bio da samo 0dređenim dionicama možeš trgovati u pre i post marketu, no njih ima i više nego dovoljno?
Pitanja sevodnose na kapital preko 25000 dolara
zaključak bi bio da preko interactive brokersa možeš trgovati u pre i post marketu?
Drugi zaključak bi bio da samo 0dređenim dionicama možeš trgovati u pre i post marketu, no njih ima i više nego dovoljno?
Pitanja sevodnose na kapital preko 25000 dolara
Ne. Svim dionicama mozes trgovati u pre i post marketu i u regularnom vremenu 3x ako ces kupiti i prodati isti dan tu dionicu. Onda moras cekati 5 dana da ponovo mozes kupovati. S CFD-ovima mozes trgovati koliko god puta hoces u istom danu, ali samo u redovno vrijeme. Ako imas iznad 25.000$ trgujes koliko hoces
Hvala
Pozdrav
Trgujem preko IB oko mjesec i pol.
Minimalan ulog nije definiran.
Početkom godine zbog Brexita je izvršeno preseljenje računa sa IBGB na IBCE - za centralnu Evropu, u Mađarskoj.
Sada sam u IBCE.
Platforma je jednostavna, podesiva, trgovanje nije još niti jednom zapelo od mojeg početka rada sa njima.
Ako su ostali isti uvjeti kao kod IBGB, za račune ispod ( mislim ) 4000 $ vođenje računa mjesečno košta 20$, ali u tu cijenu ulaze i provizije transakcija.
Iznad 4000 $ na računu vođenje računa je 10 $ mjesečno, isto uračunate transakcije.
Za račune ispod 25000 $ bio je zabranjen DAY TRADING ( dopušteno do 3 dnevne trgovine u 5 radnih dana ) - inače zamrzavanje računa na 90 dana.
Prelaskom u IBCE mislim da je zabrana day tradinga ukinuta, ali to treba provjeriti.
U manje od 3 tjedna što sam bio registriran u IBGB dobio sam još jednu zabranu vezanu uz FREE RIDING. Ako pre brzo trgujete ( bez day tradinga ) možete dobiti zabranu trgovanja sredstvima koja još nisu prošla namiru ( traje 2 dana ), pa na računu imate slobodna sredstva, ali ih možete potrošiti tek nakon 2 dana. Kazna traje 90 dana.
Prenošenjem računa na IBCE kazna mi nije prenesena, pa ne znam vrijede li ista pravila za free riding kod IBGB i IBCE.
ok, imam još jedno pitanje, klijent sam za račune ispod 25000$ da li to znači da u jednom danu mogu provesti 3 trgovine (kupi + prodaj i tako tri puta bez nekakvog vremenskog ograničenja) u protivnom mi slijedi sankcija od 90 dana.
ok, imam još jedno pitanje, klijent sam za račune ispod 25000$ da li to znači da u jednom danu mogu provesti 3 trgovine (kupi + prodaj i tako tri puta bez nekakvog vremenskog ograničenja) u protivnom mi slijedi sankcija od 90 dana.
DAY TRADING znači kupnja i prodaja iste dionice u jednom danu.
Takvih day tradinga možete imati do 3 u 5 radnih dana, znači ne svaki dan po 3 nego u 5 dana najviše 3.
Sistem - danas kupiš sutra prodaš je OK i nema sankcija.