prodao ovo sta sam kupio na 66 za 66.85. Nisam stigao kupiti na 64,5$. Steta. Dan za trejdanje i pol
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Podsjetili ste me na jednog odavde kojeg vise nema. ON je kao iz Matrixa. Zamislio je nesto nacrtao graf i to je to. Ko u kamenu zacrtano
-
je li se isplati na ovim raznama kupit XOM (ExxonMobil) na dugoročno? 10% je dividendni prinos... hoće li biti posla za naftne kompanije za 10tak godina?
-
Kupio jos na 63.2. Prodao taj dio na 63.94. Ovim kupnjama i prodajama sam smanjio ulaz sa 74 na 65.705$. Idemo dalje. A amazona sam danas kupio 2 komada i njega nit ne pratim i sad vidim da mi on napravio 80$. Negdje gubis negdje dobivas. Ove opasne su zanimljivije. Protrgovano je danas 25% svih dionica JKS-a. Mislim da su ovi koji su htijeli izaci to napravili jer 44% drze institucionalci. Moglo bi to biti to. Usao opet 63.3 i vise ne diram
-
karlo, Karlo.. tko to zna.
Alias ovdje jedini ima žifaca čini mi se spavati u papiru, mi ostali ko' Houdini, sad me vidiš... sada me ne vidiš
Gledam Fang. Na Fangu se u rasponu moglo svaki dan zaraditi, sada je u downu. Mislim da će se odbiti, i nije neprivlačno
-
karlo, Karlo.. tko to zna.
Alias ovdje jedini ima žifaca čini mi se spavati u papiru, mi ostali ko' Houdini, sad me vidiš... sada me ne vidiš
Gledam Fang. Na Fangu se u rasponu moglo svaki dan zaraditi, sada je u downu. Mislim da će se odbiti, i nije neprivlačno
iz FANG sam pobjego neki nad na 26.96.
SAd je na 24,89.
Kad bi jos "netko zlocest" nabacio kakav graf bilo bi svima lakse...
-
FANG JE weekly down, treba ga čekati i vidjeti dokle će. Tu negdje, na oko 22 mislim
A onda mislim da će se odbiti, i to će biti lijepa prilika za In and Out
Na watching list
-
ZNGA je poletila i nakon toga dosta pada po malo, ako bude sreće čekam je oko 8. Daily chart da budem precizniji.
-
Fang pada je biden misli zatvoriti permian za daljnja busenja, a ovi tamo imaju zemljista koliko volis. Da znate zasto pada
-
Hvala
Zašto pada, zašto raste, grafu je svejedno
Al divno da ste nam rekli da je prošla baka sa kolačima.......... treba vidjeti gdje je dno, 18 dolara ili niže. Jednom će stati. A kada krene gore, eto i nas
GE - Zloćka 0:1
Eto ga na 8,12
Čekam do 8,20 i Out. Zloćkaaaaaaa. don't be greedy
-
-
Jedini se mi ovdje izgelda zabavljamo
Petty cash, tako se kaže, al' kada je svaki dan, i bez stresa...
Ima li tko kakvu ideju za idući tjedan. Ajde par papira na sunce
Ja ću nacrtati AMRX, IMGN, INTC, SPRW, NET, PEF, EPD, NVAX, INO, CSIQ, IRBT, COLL, FB, ILMN
Ajmo, više ljudi više zna
Al' za trejd, ne ulaganje
-
Ma ko je vidio ulagat:)
Ulaze se u kladionicama i ZSE.
Ovo ovdje je ziher
-
-
čekao sam Jinko Solar na 64, prodao na 65,5 . kada savladam tehnike i steknem ono šesto čulo, osjećaj za feeling, onda ću se prebaciti na neku drugu platformu.
Eto, neću više spamat, samo da kažem da sam gotovo sve informacije naučio i pokupio ovdje ( osim Embraera, kojeg sam nabo, više onako, geopolitički :)).
Ako ovdašnja subkultura živi još na nekim razinama/forumuima/, zbog nekih državničko administrativnih razloga, ako me razumijete, molio bih da mi se javi ( ako me razumijete)
-
Jucer kad sam napisao da mislim da je Jinko solar na 63.30 dovoljno pao i da mislim da bi trebao krenuti gore, bio je odlican pogodak. U afteru je od tog dna porastao skoro 5%. Nesto bih vam rekao jer vidim da ste vecina vas jos zelenih ovdje. Ako me pratite s kupnjama nemojte s kineskim dionicama. Ja kupujem vani dionice sigurno 8 godina, i kineske dionice su jako opasne, pogotovo ove male. Cesto imaju problema s varanjem u bilancama, i preko noci dionica zna izgubiti 80%. Sad sam bas poceo raditi analizu ove dionice, pa trazim ako imaju kakve zamke u njoj. Samo, meni ce za analizu trebati sigurno par tjedana, pa vam ovo sve govorim da se ne opecete. Tako da rađe kupujte solarce kao CSIQ ako vec kupujete.
-
AMRX nije prošao test
Svašta nešto, ničeg privlačnog. Obzirom na ponašanje papira, na watch list, dok ne dođe na dno. A za to treba vremena
Whatever, ovo nije za trgovanje
-
Pozdrav svima,
na tržištu dionica u Hrvatskoj trgujem od 1996. godine sa prvim pokušajima (Podravka i Plava Laguna), tada se kupilo dionice i čekalo potvrdu iz knjige dioničara 30 dana o vlasništvu nad dionicama. Nije postojao SKDD u to vrijeme. Prva brokerska kuća s kojom sam surađivao - Fima.
Imao sam u međuvremenu od 75000 kn, do 1.500.000 kn, pa do današnjih oko 300.000 kn uloženih. Dobitaka je nešto bilo. Gubitaka 2007/2008 puno. Mijenjao razne portfelje, uzimao čak jednom i margin kredit u banci od 600.000 kn, pa upravljao sa 1.300.000 kn. Ništa zaradio, ništa izgubio. Vratio margin - teško da ću uskoro opet.
Pratio malo forum na mojnovac, pa na poslovnom pa ovdje. Rijetko pišem, malo komentiram, često ponešto pročitam. Niti od toga nije bilo puno koristi. Puno ljudi sa malo znanja, puno nepotrebno ispisanih riječi, puno komentara, navijanja, mudrovanja, nadanja - kad pogledam neke postove od prije 10ak godina - malo proročanskih točnih - puno gluposti i besmislica. Imam nešto i godina. Makroekonomist po obrazovanju - Ekonomski fakultet Zagreb. Jedan od bivših guvernera mi je bio mentor na diplomskom.
Mislim da sam jedini od svih ovdje konkretno dostavio dokaz o kupovini neke dionice. (OPTE na 4,80 Kn) Nikog drugog nikada. Ne zamjerite koji čitate, ali malo je iskrenosti i dobrih namjera ovdje.
E sada ova tema je zanimljiva. Nisam kupovao na američkom tržištu dionice nikada. Vjerojatno ću početi pomalo. Otvoriti račun kod Interactive Brokers i kupovati i prodavati, kada shvatim kako radi njihov Trader Workstation.
Zahvaljujem svima koji pridonose da barem ova tema bude interesanta, i da nam se približi američko tržište za mogućnosti trgovanja.
Do ponovnog čitanja.
-
Ovo je uži izbor. Ima dobar potencijal u relativno kratko vrijeme
IMGN
-
Mislim da sam jedini od svih ovdje konkretno dostavio dokaz o kupovini neke dionice. (OPTE na 4,80 Kn) Nikog drugog nikada. Ne zamjerite koji čitate, ali malo je iskrenosti i dobrih namjera ovdje.
A sto bi to konkretno netko imao od toga da ovdje iznosi neistine? Ajde jos da pricamo o ZSE jer poneki odavde barataju dovoljnim kolicinama novca da sruse ili podginu cijenu al na USA trzistu to stvarno nije moguce. Samim time kakve dobre/lose namjere uopce spominjes. Mislis da ovdje ljudi postavljaju svoje ideje da bi eto nekoga zaje...? Eto ja nisam tog misljenja a i da je tako ipak su ovdje svi punoljetni pa samim time i odgovaraju za svoj novac...
Sto se nekakvih dokaza tice. Nitko ovdje nije duzan nikome polagat racune.
Al evo par transakcija koje sam komentirao neki dan. Mal oniže su SS potvrde transakcija... Tolko o iskrenosti i dobrim namjerama...
Iz FANG sam pobjego neki nad na 26.96.
SAd je na 24,89.
- CSIQ-(39,79) +10%
-
https://www.investing.com/news/stock-mar…onsensus-518259
Povijest se ne mora ponoviti, al' ima sklonost da se ponavlja, radi našeg kolektivnog pamćenja.
Ovdje je na dnevnom grafu formiran broadening ascending wedge, a on ima ružnu sklonost da okine dolje, mada mislim da će još jednom gore. Prinos je nice
Ovo s emože istrgovati u malom swingu do gornjeg ruba kanala, može se malo čekati pa mogućno shortati na gornjem rubu, ili čekati, pa ući nakon korekcije
Ako je bude
Whoops, nisam napisala disclaimer, al' znate i sami, graf ko' grah
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-