Moja preporuka je i da se kupi Pfizer (PFE) sad na 35.35$. To mu je realna cijena i bez cjepiva, a ako se cjepivo odobri ici ce preko 40. Na ovoj razini je vrlo sigurna kupnja, a pao je iz razloga sto su rekli da ce obavijestiti o 3. fazi cjepiva krajem 10mj, a nisu, i što je jedan analiticar rekao da je vjerovatno problem s cjepivom sto se ne javljaju rezultati, jer da se farmaceuti odmah javljaju ako je nesto pozitivno, a kad je negativno da cekaju. On ne shvaca da se mora dovoljno ljudi zaraziti da imaju valjane podatke. Tjedan ili dva ili tri kasnjenja nije nista posebno. Uz to, oni nastavljaju s proizvodnjom cjepiva. Pa da je problem, ne bi ga valjda dalje proizvodili, nego bi proizvodnju isto zaustavili. Moje misljenje. Dublju analizu nisam radio, ali idem nekom logikom. Da dodam, Pfizer-ovo cjepivo ce vjerovatno biti prvo odobreno.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Jučer je bio super zanimljivo popodne.
Inače ne volim kupovati ovakav oštar pad, no nisam mogao odoljeti.
PLTR kupljen po 10.30 (moglo je i niže), i prodan po 10.90. Pratim taj Palantir neko vrijeme, prošli tjedan se moglo kupiti i oko 9.20. No...dolarima se ne gleda u zube. 😂
Nije loše za par sati posla i u takvom općem crvenilu.
Danas vidim, nešto se zeleni, trebalo bi naći papir koji će se dobro odbiti.
Možda BBBY, izvješće izašlo, premašilo očekivanja, iako su analitičari srezali procjenu na $17. Ali te procjene analitičara ništa ne vrijede inače, a kamoli za dnevni trade kakvom težimo u ova crvena vremena.
-
Bravo na hrabrosti.. Ja ne hvatam padajuće noževe, hvala!
Osim korone Ameri imaju još i izbore, u utorak. Pa ako se Trump zainati trebat će više od par dana za objavu pobjede.
Bit će vrlo vrlo volatilno, možda koji ulaz-izlaz na brzinu ali ne ovako, kad sve pada kao zrele jabuke.
Što je najbolje većina rezultata dionica nije uopće loša, gledam UPS, neke transport dionice tipa železnica... Businesses as usual
-
Ništa osim day trade ne igra sada.
Noćiti u papiru je izrazito opasno.
-
BBBY je ogromno shortan, pa od tu i toliki skokovi i padovi. Najbolje ga ne dirati, jer ce se tesko pogoditi dno ili top, a strah cesce prevlada, pa se samo izgubi lova.
-
BBBY je ogromno shortan, pa od tu i toliki skokovi i padovi. Najbolje ga ne dirati, jer ce se tesko pogoditi dno ili top, a strah cesce prevlada, pa se samo izgubi lova.
Hvala kolega!
Pošto smo priučeni na našoj ZSE da shorta nema, treba se naučiti i pogledati short interest prije nego što se išta kupuje.
-
vani pada i sada je pitanje hoćemo li imati reizu prijašnje krize, no to bi bilo dosadno, morala bi biti barem za trećinu gora. Neću se petljati puno, jer nisa expert, jedino što imam za reći:
URA, EPD, PSX, CNDT, ET, ABBV, BPTH su svi poprilično pali jučer
jedino je Sunpower, SPWR rastao nemalih 4,58 posto.
Osnovmo potanje, čekati da ovo što pada padne još, ići kontra svega i kupiti SPWR?
-
vani pada i sada je pitanje hoćemo li imati reizu prijašnje krize, no to bi bilo dosadno, morala bi biti barem za trećinu gora. Neću se petljati puno, jer nisa expert, jedino što imam za reći:
Osnovmo potanje, čekati da ovo što pada padne još, ići kontra svega i kupiti SPWR?
Pa dionice nisu iz istog sektora. Pale su jednostavno zbog ukupnog pada burze. SPWR raste jer neki ocekuju pobjedu Bidena, koji se zalaže za obnovljive izvore. Zato su kompanije koje se bave ugljenom u totalnom padu zadnjih mjeseci, a zelene kompanije u ogromnom rastu. Tu mi je zanimljiv i CSIQ, ali dublju analizu nisam radio. Sve ovisi o izborima
Hvala kolega!
Pošto smo priučeni na našoj ZSE da shorta nema, treba se naučiti i pogledati short interest prije nego što se išta kupuje.
Short interest najlakse pogledas na SeekingAlpha. Upises dionicu pod search i vidis da BBBY ima 58,01% dionica u shortu Mislim da je to druga najshortanija dionica na burzi, ali nisam 100%. Najshortanija je GME koja ima skoro 170% dionica u shortu. Ako dode do short squeeza, to ce poletjeti 200% u dan, dva.
-
EPD i CNDT sam istrejdao odavno, a SPWR nikada nisam niti kupio već sam ga samo crtao. EPD je opet dobra kupnja na ovoj razini, jučer se mogla kupiti po 16.60, danas će vjerojatno opet do 17.40/50.
-
Dobro si napisao da treba kupovati samo dnevno. Do rezultata cjepiva ce biti pad, ali onda bi mogao nagli rast. Ocekujem rezultate cjepiva u sljedecih 2 tj max. Ono sta je problem je da ocekujem i ogroman rast slucajeva virusa nakon izbora, sto ce biti dobra prilika za kupnju ako dionice krenu padati. Sad se brojevi jos drze nisko (iako dosta rastu, da me se krivo ne shvati), kao i kod svakih izbora. Ali sta ce biti s izborima nemam pojma. Kako ce burze reagirati na bilo koga? Bolje bi bio Trump, jer burze ne vole nepoznato, ali treba pricekati. Svakako, nista dugorocno (tu mislim sljedecih 2tj haha) ne planirati
-
-
Išla viriti SPRW, zabavnije je od kućanskih poslova
Kriterij - daytrade
Papir je na dosadašnjem vrhu.
Nemojmo se zavaravati da se vani sa papirima ne petlja.
Papir mi se ne uklapa u kriterij- weekly up, daily oversold
I nije mi zgodno što se u papiru u rastu iskrcavalo.
Sve skupa ne bih, ima valjda i sigurnijih trejdova.
Osobno više volim dno u početku upmarketa.
Alias, ono sa short squeez mi se baš sviđa. Parabolični reli, kad se pojure pokriti
Ajmo dalje tražiti, kriterij- daytrade
Za long treba još malo čekati
-
EPD i CNDT sam istrejdao odavno, a SPWR nikada nisam niti kupio već sam ga samo crtao. EPD je opet dobra kupnja na ovoj razini, jučer se mogla kupiti po 16.60, danas će vjerojatno opet do 17.40/50.
Ah vi trejderi... Vi ste poput svingera, idete od partnera do partnera, često s poviše njih, nikad vjerni, bez emocija ćete jednog čim se zasitite zamijeniti drugim. 😁
Ja sam vjeran CNDTu, sad je opet prilika za dokup. Doduše, mjerkam ABBV ali ne tako svingerski, mogao bih probati bigamiju, to je dozvoljeno u svijetu dionica. Podržati obje a onda kasnije kroz godine braka imamo lijepu bračnu stečevinu ha ha
Za short interest najbolji je marketbeat.com
Za svaku dionicu imate tab short interest i u dnu tablice je povijesni pregled. Dakle nije dovoljno znati samo trenutni, nego kako se kretao short interest. I to dvakih 15 dana
IMHO
-
Moj dragi kolega, najbolnija pozicija na marketu je long pozicija. Pitajte me
Na spretnomse trejdu dnevno bez traumatskih doživljaja može zaraditi stotinjak dolara dnevno, dovoljno za dnevne trpškove
Mada se užasno teško riješiti ulagača u sebi, tri mu vuka i sedam kozlića !
Ajmo.... ideje za daytrade, eventualno dobar swing, tipa Alibaba, od 284 do 316 čini mi se
Trenutno gledam Teslu, ne mogu otvoriti graf, valjda čitav svijet gleda. Al' mi se čini da je za mačju dlaku da ispuni kriterij za double top, onda ga čekamo na 340 dolara. Ili ide u triple top, a to je 5xx
-
Ma nisam ni ja po prirodi neki daytrader, ali u ovoj situaciji, sada, ako se želi štogod sitno zaraditi druge nema.
Svakako da ću ići long kada se sve dobro istrese.
-
Upravo to. Imam bazu long, ali je smanjujem ovisno o situaciji. Na ovim dnevnim rastovima/padpovima se moze lijepo zaraditi. Neki dan shortam Airbus, a on sve vise i vise i ja ga pratim shortom. Na kraju se skupilo ogromno i ja izasao na nuli, a on taman krenuo jace padati. U dva dana sam mogao zaraditi 1200 eura da sam pricekao. Steta
-
ekipa, bio bih vrlo oprezan što se tiče trgovine dionicama koje razvijaju (ili već testiraju) cjepivo protiv Covid-19 kako što kolega spominje Pfizer
ja recimo volim kako naš biolog g. Radman razmišlja kako možda i nećemo naći cjepivo protiv te bolesti tj. virusa ali možemo naći lijek
evo, ima ovjde zgodan paralelni dvoboj dvojice molekularnih biologa: Radman vs Dikic. liberal.hr, i kao što vidite iz ankete, jasno je kakvo je i mnijenje o tome
dapače, iz prve ruke mogu posvjedočiti da je meni bliska i draga osoba bila zaglavila cca 3 mjeseca u bolnici Rebro, na operaciji i liječenju raka, pritom je razina njege, pažnje i postupanja bila iznimno neodgovarajuća za takvu vrst bolesnika (otišao je doslovno žedan a kao plus iz bolnice se vratio s MRSAom)
rodbina se može samo nadati najboljem i pokupiti prljavu robu te vratiti čistu... što se zaboga 'gore' događalo sam bog zna
to što neke vlade tipa SAD dijele milijarde multinacionalkama da dođu do cjepiva ne znači da će do njega i doći: ergo, milijarde će se potrošiti a u slučaju da cjepiva nema, nema ni zarade
zato su takve dionice vrlo vrlo volatilne i to je čista igra na sreću računati na to da će se cjepivo proizvesti kod ove ili one kompanije
-
iskreno sada nešto kupovati u USAje suludo... eventualno neki day trade. Nego imam pitanje, koje bi dionice i USA najviše vrijedilo šortati i narednih mjesec-dva dana? Hvala.
-
a da je tome tako (Radman) možda najbolje govori i ovo: Three Drugs Study by NIH
primjetite kako u tekstu stoji da će istraživanje trajati 'up to eight months and will enroll about 2,100 patients'
dakle liječenje (postojećim) lijekovima, kod kojih imamo znane nuspojave i povijest uporabe, a sad će se dodatno testirati
nit će cjepivo biti dostupno odmah svima čak da se i sutra proizvede (ograničenja proizvodnje i distribucije)
ja da prostite ni novi auto ne kupujem dok ne vidim ima li kakvih 'dječjih bolesti' a kamoli da bih se cijepio i igrao se pokusnog kunića
-
Acc
nema to veze sta bi mi i kako mi gledamo na cjepivo. Ni ja se ne bih cjepio. Ali sama vijest ce pozitivno djelovati na burze, budi siguran. Pa svaki pomak do sad i rezultati ranijih faza, a ako su bili dobri, su dizali burze po 2 ili 3% odmah. Kamoli da dobijemo funkcionalno cjepivo. U fazi jedan su i Moderna i Pfizer pokazali odlicne rezultate, a cjepivo im se bazira na istoj metodi mRNA, no Pfizer je s 3x slabijim glavnim sastojkom postigao nekoliko X jaci imunoloski odgovor. Sve do sada ide u prilog da ce biti dobro. Pfizer je bio na ovoj razini i prije nego je usao u igru s cjepivom. Zato kazem da ce ga dobri rezultati više pogurati gore nego loši dole.
-
A ja se idem vubiti
Jučer sam pomislila da bi bilo dobro kupiti Pininterest, gledala ideje z aopremanje dnevnog boravka...... danas u premarketu 34% up
Dajte mi pištolj da se vupucam
Maloprije sam crtala Biontech. Ne znam što bih mislila, nejasno. Ajde vozim dalje. I neka nitko ne kaže da je ovo lagan posao
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun