Kupio danas GILD po 63,08
Krenulo dosta vijesti oko Remdesivir-a
Kupio danas GILD po 63,08
Krenulo dosta vijesti oko Remdesivir-a
Moderna napreduje puževim korakom, u očekivanjima, a bez novih vijesti
Ipak, u kanalu je up
Obzirom da i bilo koja nepovoljna viejst, a prate se rezultati ispitivanja cjepiva na velikom broju učesnika, može u sat vremena srušiti cijenu dionice i za 25 % / Dead Cat Bounce /, treba postaviti stop
Postavljanje stopa je muka samo takva, al' ne ide bez stopa
Išla viriti GILD, čini se da je dno.
Na tjednom čudna formacija, trebalo bi vidjeti zašto je cijena dionice bila tako jako pala. Nezgodne su te farmaceutske kuće
Najluđa dionica na tržištu sigurno je Tesla. rijetko se u danu može otvoriti graf, valjda ga čitav svijet gleda. Na njihovm forumu je ekipa jako bullish raspoložena
Zašto me to podsjeća na nešto ?
Uglavnom, Tesla se bliži vrhu trokuta, oko 417 dolara, i kladim se na break up. Target je jako, jako visoko, preko 500 dolara ,al' kako su raspoloženi, i nagurati će je
Moglo bi se to i naučno nacrtati, fibo, RSI, EMA, štogod, moglo bi svjetliti ko' drvce, ali kod Tesle je uvijek bio u pitanju samo sentiment. Kojeg su neki dobro iskoristili. Uvijek je to tako.
Gledam i Prizer. I on je u utrci za cjepivom.
To su sve megakompanije.
https://stocknews.com/news/pfe-mrk-p…s-a-better-buy/
Sve skupa, ima se čovjek čime baviti, puno domaće zadaće
ekipica, volim ovaj topic
evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):
- PSX (Phillips 66) - općenito energetski sektor je istučen do bola i na koljenima, ali samo cijenom, što se tiče fundamenata za godinu-dvije su oni natrag na predcovid razinama; ovdje lijepo objašnjeno za PSX o kakvoj se kompaniji radi: The Best Refinery Play (PSX), Seeking Alpha, doduše nema cijene u članku ali dosta su ih popratili analitičari pa ima dovoljno predviđanja, obratiti pažnju u članku na dio o zatvaranju neprofitabilnih operatera i na koji način to može pomoći PSX-u iako, na prvu, izgleda grozno
- CNDT (Conduent) - kompanija nastala na izdvajanju poslovanja iz Xeroxa, prolaze veliki shift u poslovanju, promjenu direktora a većinski vlasnik je Carl Icahn, dakle ta 'njuška' je kupovala dionicu po cijenama duplo većim od trenutne pa je tu, po meni, uz trenutni skok u potpisanim ugovorima možda i veća prilika za skok cijene: Conduent Assessing the Terrain, Seeking Alpha
uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)
Svaka čast na ovom otkriću (CNDT). Jako zanimljiv papir.
Tehnički jako dobro izgleda, na prvu.
Dok malo razradim graf, stavim.
Pozdrav ekipa, eto da se pridružim ovoj temi kako treba. Revolut riješen pa se idemo malo igrati na US marketu.
Nadam se uspješno, sretno svima.
Kupio malo CNDT za 300 USDa. Pa da vidimo šta tu bude. Polako pa sigurno ali definitivno budem paralelno na oba tržišta.😉
CNDT
Neka me netko pametniji ispravi, ali mislim da imamo bullish flag. Posebice lijep na weeklyu. Presušio je volumen.
Target ne znam, ovisno o duljini flaga, ali iznad 5 - 5,50 svakako.
Mislim ući tek poslije proboja.
Ako pobjegne jako gore, jebiga.
Svakako, zadnji put kada sam nacrtao flag i stavio graf, otišla je 70% (Sunpower).
Ne kažem da će i ovdje biti tako.
🙃
Target ovisi o visini flagpole. Cijena na breaku flaga plus visina
Tko zna, TA je izmišljena na USA tržištu, možda tamo " pogađa " 🤗
Mislim popratit AMD narednih dana, izdaju proizvode nove generacije koji prema dosta analitičara obećavaju. Pored toga sve nove igrače konzole koje tek izlaze na tržište rade (PS5 i XBOX) na njihovim čipovima. TA nisam radio ali mislim da vrijedi uzeti u obzir.
Ja ću virnuti za vikend, i mene zanima
CNDT
Neka me netko pametniji ispravi, ali mislim da imamo bullish flag. Posebice lijep na weeklyu. Presušio je volumen.
Target ne znam, ovisno o duljini flaga, ali iznad 5 - 5,50 svakako.
Mislim ući tek poslije proboja.
Što je novo? U članku koji sam vam svima dao na poveznici (prethodni moj post) uz preporuku Conduenta, stoji sljedeće:
On the weekly chart, after forming a bottom and trading in a tight zone for about 20 weeks from March to August, the stock broke free of this zone with a strong bullish-engulfing candle. The stock has since demonstrated relative resilience and is currently in the midst of forming something akin to a bullish flag (albeit a bullish flag is usually something one sees in an uptrend). If the stock can manage to stabilize above the $3 levels for a while (this was the previous resistance from March to August) that will provide the impetus for the bulls to take it higher to the next resistance point at $7 levels, and then, perhaps even touch the $10 levels, if they can demonstrate sustained execution.
Danas je lijepo potegnula do 3,74 USD. Kako bilo, sljedeći tjedan dokup. Danas je i meni pobjegla, nisam bio pri ekranu za egzekuciju 🤔
A ja nisam bila pri novcaniku 😥
Bravo !!!!!!!!!!
Hvala na ideji.
Nisam ja neki stručnjak za TA, al' prije nego stavim novac na stol volim sama pogledati
Čini se da je papir prošao fazu akumulacije, , nakon pada sa cijene od 23 dolara, i shortao ga je tko je stigao.... a sada je došlo vrijeme da se pokriju.
papir je krenuo u upmarket
Targeti su lijepi, ima novaca i za kratkoročne i one na malo dulji rok papira. Treba naravno prtatiti.
vazno i vrijedno praćenja:
IPO Ant Group
In 1300 or so Marco Polo introduced Europeans to a monetary marvel witnessed in China. The emperor, he wrote, “causes the bark of trees, made into something like paper, to pass for money all over his country”. Eventually the West also adopted paper money, some six centuries after China invented it. More recent foreign travellers to China have come back agog at the next big step for money: the total disappearance of paper, replaced by pixels on phone screens.
China’s pre-eminence in digital money is likely to be on display in the next few weeks with the monster listing of Ant Group, its largest fintech firm, in Hong Kong and Shanghai. Measured by cash raised, it will probably be the biggest initial public offering in history, beating Saudi Aramco’s last year. Once listed, Ant, which was formed in 2004, could have a similar value to JPMorgan Chase, the world’s biggest bank, which traces its roots to 1799. Ant’s rise worries hawks in the White House and enthralls global investors.
Da li je ovo početak kraja novca kakvog poznajemo pokazat će vrijeme. Ja bih rekao da jeste i, kao što sam ranije na drugom mjestu napisao, uvodjenje EUR-a kod nas nema posebnog smisla, osim da grupa koja to vodi i koja se za to zalaze uzme ogroman, ogroman novac iz naših novčanika ili sa naših računa na način da nam još jednom obezvrijedi imovinu.
Alternativa je uvodjenje kriptoKune kao što je predlagao jedan, sada bivši, član uprave HPB koji je u svom mandatu napravio tu banku vodećom po pitanju novih tehnologija, npr. otvaranje računa.
Umjesto da budemo predvodnici kao Marco Polo mi trčkaramo za skutima bake u Brüsselu i prodajemo priču narodu kako je uvodjenje EUR-a dobro i kako smo se već prije 7 godina obvezali na to!
Priče za malu djecu i političo-financijski neobrazovane mase!
.
još jedan hint vezano za CNDT, PSX, ET
pratite short interest!
za prvu dionicu zanimanje za short pada već nekoliko mjeseci (objavljuje se short interest svakih 15 dana)
za PSX, kao i ET koju spominje kolega, interesa za short i dalje ne fali pa - oprez s te dvije, nije još vrijeme za ulet
accountant Hvala
Gdje se objavljuje podatak o shortu?
accountant Hvala
Gdje se objavljuje podatak o shortu?
+CNDT @3,60
Pa da vidimo.