1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 531
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2021 at 9:39 PM
    • #1,481

Ima puno staromodnih načina za vubiti se, na burzi, i bez trgovanja futuresima, što god to bilo

Tko je ono rekao, Buffet, da treba trgovati samo sa onim što razumijemo. Keep it simple

Futurese, opcije i druge instrumente stvarno ne razumijem

Ja se još uvijek borim sa candles. Bulkowski je napisao knjigu od tisuću stranica o svjećicama

Idućih tisuću je posvetio patternima

Elder u kutu za dati po prstima, dovoljno za jedan život.

Ovo vani je u fazi manije, to kada penny stocks tako lete to je valjda pred Sudnji dan. Vani je suviše lako, a nema besplatnog ručka. Pa si često mislim da ćemo dobiti po prstima. Valuacije su sulude, P/E po četvrti ili peti put na rekordnim razinama u povijesti, u prethdnim je slučajevima došlo do gadne korekcije. Burza se vinula u neslućene visine nakon korekcije u ožujku, čini mi se da je i 1929 bila predstava u dva čina.

Sve skupa, Long Live the Day Trade !

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • January 23, 2021 at 10:05 PM
    • #1,482

Burze lete u nebo zbog silnog štampanja novca, FED prednjaći, balance sheet od FED-a je došao na 42% USA BDP-a, recimo za vrijeme drugog svjetskog rata to je bilo ispod 15%. Naravno pitanje od milijun dolara je do kada će tako. FED kaže dok inflacija ne dođe na 2%, a inflacije nema unatoč štampanju novca kao u bivšoj Jugi. Bitna sastavnica inflacije je energija-nafta koja je i dalje relativno nisko i nema naznaka da bude rasla a kupovna moč stanovnika USA i EU je niska jer su globalizacijom radna mjesta otišla na istok u Kinu i Indiju.

Naravno tu je još i pandemija. Burza povjesno oslikava stanje ekonomije, sadašnja burza se razišla od ekonomije i postala sama sebi svrha a štampanje novca je heroin kojim se hrani.

Dok ne prijeti inflacija teoretski nema problema, kamate su pre niske da bi obveznice bile konkurencija dionicama.

Povjesno gledajuči sadašnja burza je preskupa ali se nalazimo u neistraženim vodama, okolnosti su jedinstvene i teško ih je uspoređivati sa bilo čim u povjesti, ali i tome će doći kraj ali za sada ga nema na vidiku, osim nekog crnog labuda.

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 23, 2021 at 10:40 PM
    • #1,483
    Quote from zlocesti

I tako smo se okupali, obrijali, lijepo obukli... pa malo pred monitor :S

Subota navečer u doba korone.

-Coming events cast their shadows before - tako piše Elder u poglavlju posvećenom liniji akumulacije / distribucije

Gledam PFE i mislim da je vrijeme da napustim palubu.

Jer je AD baš prema down. Chaikin me zbunjuje, al' pravim se da ga ne vidim

Na Bollingeru squeeze, može se očekivati break, i nekako dvojim da će biti up. Na papiru je jak pritisak na prodaji, i koliko god par centi cijenom odmakne ask ga potaraca. Velik pritisak na prodaji.

Druga mi je opcija stop nalog na nekih 35,40... pa ako krene kakav Dead Cat Bounce, a on je pak najčešči u farmaceutskom kompanijama, da me ne zadesi minus od 20%

Sve skupa, malo po grafu, malo po gutsu, miš napušta palubu. Minus cca 3- 5Za %

Display More

Zar vam to nije C&H na tjednoj razini za PFE?

A imate i call opcije po 37$,38$ i 40$ s istekom do 19/02. https://stocktwits.com/MrcDarkPoolTrading

Il prodate pola od uloga za početak ..možda se okrene...

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 23, 2021 at 10:53 PM
    • #1,484

"BULLISH FLOW SHOULD HAPPEN THIS WEEK EARNINGS AND DIVIDENDS FEB 2"

Moguće premda nemam PFE

..a i u petak u postmarketu završila u zelenom,to je dobar znak za sljedeći tjedan.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 23, 2021 at 11:08 PM
    • #1,485

Optimist.

Ajde pogledam sutra opet pa pismo / glava :S

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 23, 2021 at 11:30 PM
    • #1,486
    Quote from hrcika
    Quote from LadyM

Hvala još jednom, otvorim si i ja račun tamo.

Izgleda da nitko od nas sa ZSE burze nije navikao na takve skokove u cijeni.

U pravu ste, s psihološkog aspekta bolje ulagati u ove s nižim cijenama nego u velikane...baš je neki dan netko napisao za BB da je sad trenutno skuplji od AMZN ali to ove mlade milenijalce ne zamara previše ,a oni su postali vrlo utjecajan faktor na tržištu kapitala.

Evo čitam za AMC ,još uvijek je hot kod njih i kao skupina mogli bi ju podignuti još par dolara.

Kako može BB biti skuplji od AMZN? Nije mi ovo u potpunosti jasno.

Za BB se očekuje da će ići dosta gore, dosta su svi nabrijani na njih - što analitičari, što po redditu. Dosta se piše, a ako se sve posloži kako treba mogao bi BB stvarno rasti još dosta.

Ušao sam dugoročno u BB, ali nakon što napravio ogroman skok sam prodao sve jer sam očekivao korekciju pa rekoh da uđem nazad kada padne....e pa nije palo :)

Ni sam ne znam što napraviti u ponedjeljak, ući odmah po 15 ili pričekati da se malo povuče.

Hm, AMC bih mogao popratiti bar do 4, ako u premarketu već to ne preskoč

Display More

To da je skuplja od Amazona citat je nekoga s drugog foruma,ja osobno nisam ulazila u izračun usporedbe.

No, kad radite usporedbe s drugom kompanijom uspoređujete pokazatelje u relativnom iznosu,ne u apsolutnom.

Svaka se firma sastoji I=K+O (imovina koju financira s kapitalom i/ili obvezama).Ove kompanije koje izlaze na burzu financiraju svoje poslovanje kroz prikupljanje novca putem dionica.Značiako im treba npr. 1.000.000$ mogu ponuditi 1.000.000 dionica vrijednih po 1$ ili 1.000 dionica u vrijednosti svake dionice 1.000$. Taj novac im služi za razvoj poslovanja.I tako,ako uspješno posluju,ostvaruju fine prihode kroz godinu i pokrivaju s prihodima i rashode poslovanja,one ostavruju dobit koja isto ide u kapital. I uz pokazatelje likvidnosti ,zaduženosti,profitabilnosti gledate i koliko je kompanija zaradila po dionici (EPS) te odnos cijene dionice i zarade po dinici.

Kod Blekija je stvar u tome da su oni prethodnih godina napravili zaokret poslovanju i strateški i fokusirali na cybersecurty i te inteligentne softwere za autnomiju vožnje, ostvarili niz ugovora s vodećima u autoindustiji te se od toga očekuje veći prihodi u budućnosti.Konačno su riješili spor s FB nakon nekoliko godina sudovanja te su s Amazonom potpisali ugovor.

Da ulažem po školski,ulagala bih u one kompanije koje su već zrele i ostvaruju cca 15% godišnje s dividendom.

No ovdje se radi o potencijalu u budućnosti, gleda se P/B i market cap u odnosu na ostale u industriji.to je ono što me praksa naučila :)

Odlučila i ja kupiti u pon. ide 50% u BB i 50% u AMC, kuda svi tu ćemo i mi :)

Kad razmišljam gdje će BB biti za godinu dana, i ova cijena mi je skroz ok.

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 24, 2021 at 12:18 AM
    • #1,487

Evo i Palantir će nastaviti s rastom sljedeći tjedan:

https://twitter.com/LuoshengPeng/status/1353087400990318592/

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 24, 2021 at 9:59 AM
    • #1,488

Koga zanima, slična priča kao i na GME, BBBY, AMC bi se mogla dogoditi ina TR (Tootsie Roll Industries Inc.) Pa si stavite na watchlistu.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 24, 2021 at 10:20 AM
    • #1,489
    Quote from BSOD

Koga zanima, slična priča kao i na GME, BBBY, AMC bi se mogla dogoditi ina TR (Tootsie Roll Industries Inc.) Pa si stavite na watchlistu.

dok god stimmy šiba, najbolje ići na što gori shit stock.

ako EV/EBITDA nije barem 4 znamenke (i pozitivno i negativno) to bolje ne dirati :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 24, 2021 at 11:31 AM
    • #1,490

Ova priča oko AMC je vrlo zanimljiva i za pratiti,pogledajte ovo:

ZAck Morris,vrlo utjecajan,osobito kod mlađih pratitelja

1.

https://twitter.com/MrZackMorris/status/1351663839092355072/

Jim Cramer

2.

https://twitter.com/jimcramer/status/1352711009694326785/
    .

3.

https://twitter.com/StockMKTNewz/status/1353053796327428097/

4.

https://twitter.com/jimcramer/status/1353129280901951488/

Ovo su neke nove igre na tržištu kapitala,da li će i ovaj put prevladati retaileri i odigrati priču GMEa?

Ok,ne otvara odmah ,ajmo opet :

https://twitter.com/StockMKTNewz/status/1353053796327428097/

Evo 4. link:

https://twitter.com/jimcramer/status/1353129280901951488/

Evo i 1. linka

https://twitter.com/MrZackMorris/status/1351663839092355072/

Evo i zadnjeg:

https://twitter.com/jimcramer/status/1352711009694326785/

Edited 4 times, last by LadyM: Merged a post created by LadyM into this post. (January 24, 2021 at 11:36 AM).

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 24, 2021 at 3:01 PM
    • #1,491

Eeeehh onda što imate u planu kupovati u narednim danima,pitam čisto da vidimo svi zajedno koja bi po svima nama potencijalno bila najbolja investicija s najvećim povratima za sljedeći tjedan ;)

• karlo
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    Bookmarks
    4
    • January 24, 2021 at 3:25 PM
    • #1,492
    Quote from LadyM

Eeeehh onda što imate u planu kupovati u narednim danima,pitam čisto da vidimo svi zajedno koja bi po svima nama potencijalno bila najbolja investicija s najvećim povratima za sljedeći tjedan ;)

+LMT (lockheed martin)

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 24, 2021 at 4:38 PM
    • #1,493
    Quote from LadyM

Ja mislim kupovati samo klasične stečajuše.

:)

Jel itko malo bolje pratio SNDL?

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 24, 2021 at 5:19 PM
    • #1,494
    Quote from BSOD
    Quote from LadyM

Ja mislim kupovati samo klasične stečajuše.

:)

Jel itko malo bolje pratio SNDL?

Ja nisam...ja ću se fokusirati na BB i AMC i PLRN, možda i RKT ovaj tjedan, a zaboravila reći da pratim i SPCE (to mi je bila prva dionica koju sam kupila-ako bude prodaje pa cijena padne nju mislim isto kupiti jer se bliži zadnji testni let za dobivanje dozvole komercijalizacije letova)...kad i što od ovoga kupiti vidjet ću kako će se priče razvijati u pon...ugl. glavni fokus su mi opet BB i AMC.

Htjela bih opet 30% zarade sljedeći tjedan,to je kod BB 19,5$..kod AMC 4.65$ PLRN 41,6$ od ovih trenutno cijena..treba vidjeti još opcije za 29.1. a opet sve ovisi o cjenama na otvaranju,tako da ću vidjeti kakav je volumen u prvih 10 min. otvaranja...ja ću moguće ići 50% u svaku...

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 24, 2021 at 5:50 PM
    • #1,495

Da se nadovežem sam na sebe :)

Pratiti ću kao i svaki tjedan "zvijezde u usponu", dakle biotech/pharma papire, tu se stvarno može jako dobar novac u kratko vrijeme zaraditi.

Od papira iz tog sektora pratim SAVA, PRFX, TAK, MTNB, OLMA.

Također, jako se dobro može zaraditi na najavi da će pojedini papir u dogledno vremenu udovoljiti jednoj od regulacija sa ove liste:

https://listingcenter.nasdaq.com/rulebook/nasda…daq-5500-series

To je bio slučaj sa BNGO pa je poletila sa 2 na 9 u mjesec dana.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • January 24, 2021 at 6:24 PM
    • #1,496

Bok, KPTI, tehnički gledano na dnu je kanala, ovih dana svašta leti 50-100% bez ikakvog razloga. Ovdje gledam 10% zarade iduči tjedan jer Europska agencija razmatra njihov lijek za rak do kraja tjedna . Kupio sam u petak po 14.94$ i iznad 16,50$ odmah prodajem, ima potencijala za dugoročno sigurno ali gledam je kao brzih 10% u tjedan dana

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 24, 2021 at 6:47 PM
    • #1,497

Bila sam nemarna i gorko se kajem.

Po sto put nisam trgovala košer. Bulkowski ne priznaje indikatore, Elder ne priznaje obrasce, a zloćka lijena

Na pattern možeš uđi/ izađi... ali ne smiješ long. Long traži tri put mjeri, jednom reži

Išla poviriti PFE.

Pinocchio taj PFE, istina je da coming events cast long shadows before.

Cijena new high, a A/d linija u provaliji.

OBV..... kaže Elder da ako je cijena u rasponu, a OBV new low, da treba shortati papir

Ja ću svoj prodati sa valjda 3% minusa. Na PFE trenutno nešto ne valja, mada se A/D linija blago penje. Al' ovako si ja mislim- ako papir može puno dolje ili malo gore, izlaziš. Lako je opet ući

Files

pinocchio.png 72.13 kB – 0 Downloads
  • LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • January 24, 2021 at 6:57 PM
    • #1,498

Ljudi,hvala Vam svima i sretno u sljedećim danima trgovanja, da svi zaradimo ! Poozz

• hrcika
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • January 24, 2021 at 7:03 PM
    • #1,499
    Quote from LadyM
    Quote from hrcika

Kako može BB biti skuplji od AMZN? Nije mi ovo u potpunosti jasno.

Za BB se očekuje da će ići dosta gore, dosta su svi nabrijani na njih - što analitičari, što po redditu. Dosta se piše, a ako se sve posloži kako treba mogao bi BB stvarno rasti još dosta.

Ušao sam dugoročno u BB, ali nakon što napravio ogroman skok sam prodao sve jer sam očekivao korekciju pa rekoh da uđem nazad kada padne....e pa nije palo :)

Ni sam ne znam što napraviti u ponedjeljak, ući odmah po 15 ili pričekati da se malo povuče.

Hm, AMC bih mogao popratiti bar do 4, ako u premarketu već to ne preskoč

Display More

To da je skuplja od Amazona citat je nekoga s drugog foruma,ja osobno nisam ulazila u izračun usporedbe.

No, kad radite usporedbe s drugom kompanijom uspoređujete pokazatelje u relativnom iznosu,ne u apsolutnom.

Svaka se firma sastoji I=K+O (imovina koju financira s kapitalom i/ili obvezama).Ove kompanije koje izlaze na burzu financiraju svoje poslovanje kroz prikupljanje novca putem dionica.Značiako im treba npr. 1.000.000$ mogu ponuditi 1.000.000 dionica vrijednih po 1$ ili 1.000 dionica u vrijednosti svake dionice 1.000$. Taj novac im služi za razvoj poslovanja.I tako,ako uspješno posluju,ostvaruju fine prihode kroz godinu i pokrivaju s prihodima i rashode poslovanja,one ostavruju dobit koja isto ide u kapital. I uz pokazatelje likvidnosti ,zaduženosti,profitabilnosti gledate i koliko je kompanija zaradila po dionici (EPS) te odnos cijene dionice i zarade po dinici.

Kod Blekija je stvar u tome da su oni prethodnih godina napravili zaokret poslovanju i strateški i fokusirali na cybersecurty i te inteligentne softwere za autnomiju vožnje, ostvarili niz ugovora s vodećima u autoindustiji te se od toga očekuje veći prihodi u budućnosti.Konačno su riješili spor s FB nakon nekoliko godina sudovanja te su s Amazonom potpisali ugovor.

Da ulažem po školski,ulagala bih u one kompanije koje su već zrele i ostvaruju cca 15% godišnje s dividendom.

No ovdje se radi o potencijalu u budućnosti, gleda se P/B i market cap u odnosu na ostale u industriji.to je ono što me praksa naučila :)

Odlučila i ja kupiti u pon. ide 50% u BB i 50% u AMC, kuda svi tu ćemo i mi :)

Kad razmišljam gdje će BB biti za godinu dana, i ova cijena mi je skroz ok.

Display More

Slažem se da je BB dobra prilika za duže ulaganje, a čini se da će i kratkočno biti dobra prilika. QNX je ugrađen u milijune vozila diljem svijeta, dobro su povezani sa većinom proizvođača automobila.

Softver im spada u jedne od najsigurnijih na tržištu.

Trenutno razvijaju novi softver IVY (Intelligent vehicles everywhere) koji bi trebao zaživjeti 2023 godine. Koliko sam pročitao po pitanju razvoja i isporuke BB nikada nije kasnio niti je imao problema pa je ti nešto pozitivno u cijeloj priči.

Očekuje se povećanje prodaja elekričnih vozila 50% u 2021 godini (u odnosu na 2020.), a do 2040 godine bi trebalo biti 50% vozila biti električno. Kada ovo čitam, čak mi se 50% čini malo jer 2040 je poprilično daleko pogotovo uz razvoj tehnologije.

Plan im je do kraja godine dogurati do 38B Mcap-a, a trenutno se nalaze na 8B...e kada bi im to uspjelo, nitko sretniji od mene :)

S druge strane malo zabrinjavajuće je to što je Chief marketing officer prodao dio svojih dionica (zaradio čovjek više od 990.000 $) i tako smanjio svoj porftolio za 60% dok je CFO prodao sve dionice (zaradio 430.000 $).

Ono što mene muči da li odmah uskočiti ili pričekati povlačenje - realno budući da idem na dugoročno držanje ne bi trebalo biti bitno, no ne volim gledati crvenilo na portfoliju - neka je i +0.01%, ali samo da je + :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 24, 2021 at 7:26 PM
    • #1,500

Išla viriti i KPTI

Trguje se u rasponu, do daljnjeg, pa je razumno ući na 14, izaći na 17 i adio..

A netko već i dampa papire.

Najbolja je robinhoodovska taktika

Pogledaj volumene, i rast cijene, uskoči, iskoći i nadaj se u međuvremenu najboljem :S

Bacite oko i na Altimmune, ALT

14.350 +1.440    +11.15%

• 1
    • 74
    • 75
    • 76
    • 531

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 7:33 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      825k
      1.9k
    3. All

May 13, 2025 at 7:33 AM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 7:27 AM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 13, 2025 at 7:27 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 824

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 12:23 AM
    2. Odgovora
      824
      Pregleda
      302k
      824
    3. vodoinstalater

May 13, 2025 at 12:23 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 436

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 8:29 PM
    2. Odgovora
      436
      Pregleda
      196k
      436
    3. Dado

May 12, 2025 at 8:29 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 13, 2025 at 7:33 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado May 12, 2025 at 8:29 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,609 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy