Pridruzio se na 39.40
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
uopce mi nije jasno zasto je ovako samljelo pfizera, a jos sanofi i gsk imali katastrpfa rezultate. umjesto da poraste dobrano, oni dole. a jos danas pocinje cijepljenje. ili sutra. uglavnom, vise dobrog nego loseg. ja uzeo jos 100 kom na 39.17. Kako imam puno komada, vec sam u gubitku 500$ a pad niti 2% od kad sam kupio tj. prosjek
Pfizer prodaj 10.12 kad dobije odobrenje od FDA-a. Tad ce ici sell on the news. Bar mislim.
Mozda se jos uvjek nije ispuhao "sell on the news"
Dan je lijepo poceo. 90% portfelja zeleno a na kraju se vise crveni nego zeleni....
-
da znam. ali vijest da je sanofi imao lose rezultate je puno vaznija, jer ce skoro cijelo prvo polugodiste samo oni i moderna imati cjepivo. o tome se radi. JNJ ako bude sve dobro tek u 4 mj bi trebao prodavati. do onda ce svi navaliti na ova cjepiva.
-
da znam. ali vijest da je sanofi imao lose rezultate je puno vaznija, jer ce skoro cijelo prvo polugodiste samo oni i moderna imati cjepivo. o tome se radi. JNJ ako bude sve dobro tek u 4 mj bi trebao prodavati. do onda ce svi navaliti na ova cjepiva.
ja to gledam s vedrije strane. sto danas vise padne to sutra moze vise narast..
hmmm mozda sam to procitao u alan fordu od grunfa:)
-
PFE daje dividendu 27.01? 3,7%? to je popriličan broj. i blizu.
-
da, ali umanjenu za 30%... porez
-
da, ali umanjenu za 30%... porez
Vezano uz porez na dividendu kod Amera.
Jesmo li završili sa dvostrukim oporezivanjem ?
Ako jesmo, treba li prijavljivati porez od trgovanja u Americi našim poreznicima ?
p.s. Za sada uspješno izbjegavam dividendne dionice u Americi ( to je dio plana do Nove Godine ), ali uspješno izbjegavam i dionice koje rastu ( to baš i nije bilo planirano ).
-
U plusu prodao BA kupljen u petak /na vrijeme jer su objavili da iaju kvarove na Dreamlineru)
u minusiću PSX kupljen danas, mislio sam da će više tumbat.
Čekao nisko PINS, AVIS rentacar i još čekam Pfizer
ako nije tajna, kako odabirete dionice, kako dolazite do pickova?
malo mi je neobičan izbor (osim Fajzera) pa pitam...
-
ah, najbliži bi odgovor bio analitikom, predočim si gdje je gužva zbog ovog ili onog, strateški. jel dionica u padu, jel volatilna.
Tako se dođe recimo jel baš uzet EMJ taj dan il BA.
Dosta pickova mi daju dobri ljudi :), onda opet malo rujem i preslikam svoje kriterije, pratim.
jel molekula, hi tech naprava, il kakva Web ideja, dostava, turizam smatram masovnom histerijom i to je dobro , resursi koje troše i proizvode zemlje
trećeg svijeta koje to davno nisu, osobito mnogoljudne, njihovo imitiranje prozapada . Zdravstvo.
ne volim rude, naftu, usjeve, prestao sam voliti rijetke metale;
brodare, maloprodaju ako nije web. PSX sam kupio samo jel je volatilan i čim sam ga kupio počeo se ponašat ko ZSE pa sam ga prodao .
koristim dosta tuđeg, analitiku kompletnu , tu sam parazit.
tvitove i slično 95% zanemarujem.
odluke donosim brzo.
čitam dijagonalno.
mislim da je mozak korisna stvar ako na masovnu kulturu gleda kritički.
možda sam nešto zaboravio.
-
https://www.neweurope.eu/article/eus-dr…pfizer-vaccine/
Europa se nećka, izmišljaju toplu vodu.
Mislim da je 29.12 deadline
-
-
Ovo je stara vijest. Jucer su izjavili iz agencije da misle čak i ubrzati odobrenje prije tog datuma.
-
za PFE ćemo vidjeti na premarketu i otvaranju
meni ne djeluje obećavajuće...
tri-četiri dana zaključna cijena u padu, s time da se u petak i ponedjeljak nije ni u trejdu moglo zaraditi, ponor od prve minute
nekako protiv mojeg vjerovanja: uzmi dionicu u uptrendu pa ako se desi da moraš prespavati u njoj, lakše se čeka novi dan
-
Ima li tko kakvo razumno objašnjenje za to ?
-
Proslo je 38.000 dionica u predotvaranju. To nema veze nit s rastom nit padom. Jucer je bilo +3% u predotvaranju, pa zavrsilo -5% skoro. Ja se ne opterecujem. Prodao sam 100kom odmah na pocetku za 39.56, i budem jos 100 jer jednostavno imam previse komada, ali da lose spavam, tesko (prosjek mi je 39.66). Na ovoj cijeni je dividenda 4%, sto je u danasnjem svijetu niskih kamata ogromno. Buffett je isto u dionici. Kazem, sad se malo to sve ispuhalo i treba pricekati da se smiri, ali vjerujem da ce ubrzo rast. Valuacija mi se cini solidna i to je to. Nema brige previse
-
Mensečini da je u igri samo sell on news, svim velikim proizvođačima cjepiva dionica pada, a kontradiktorno , onima koji su tek preuzeli licencu, raste.
Španjolska kompanija koja je danas preuzela licencu od Johnsona:
https://www.google.com/search?q=Reig+…mobile&ie=UTF-8
Tak da ništa od bombastičnog rasta PFE, samo se ufam da je ovo dno i da ću uloviti koji posto pa da imam za savijaču i nešt za pod bor stavit najdražima.
-
... Buffett je isto u dionici. Kazem, sad se malo to sve ispuhalo i treba pricekati da se smiri, ali vjerujem da ce ubrzo rast. Valuacija mi se cini solidna i to je to. Nema brige previse...
Buffett se pomalo povlači, ostavlja dvojicu 'nasljednika' koji vode igru
a ovdje o kupnji farmaceuta: Hathaway buys 4 Pharma Stock
kao što se vidi, nije baš da su znali tko će napraviti cjepivo, to je potez naslijepo: slično kao što država dala svim većim kompanijama sredstva, pa tko uspije dobro, tako je i Buffett ubacio u 'veliku četvorku' po principu - jednog ću valjda pogoditi
kao što kažu u članku to je basket approach
-
Ovo je stara vijest. Jucer su izjavili iz agencije da misle čak i ubrzati odobrenje prije tog datuma.
Zadnje 23.12.
-
Zadnje 23.12.
Eto
-
A sve se posložilo, štajaznam ko kad BDI raste, sa tim Pfizerom, polako se nabraja početak cijepljenja i zemlje koje su ga odobrile; Singapur, Saudijska Arabija.... To su te samo na "S". Tak da bi danas trebao koji posto gore ić,mada ovako izdaleka izgleda k o pregažena mačka.
Farmaceuti žive od dva tri lijeka, Pfizer je živio od Viagre, no istekom licence gaze ga generici.
Tako da mu je ovo cjepivo došlo ko spas.
No , što više starijih zarad cjepiva preživi, trošit će se i više Viagre, (uključivo i euforija zbog kraja epidemije, jurcanje na umirovljeničkim kruzerima napr, ako me razumijete )...
Tako da je ovo win win situacija.
-
A sve se posložilo, štajaznam ko kad BDI raste, sa tim Pfizerom, polako se nabraja početak cijepljenja i zemlje koje su ga odobrile; Singapur, Saudijska Arabija.... To su te samo na "S". Tak da bi danas trebao koji posto gore ić,mada ovako izdaleka izgleda k o pregažena mačka.
Farmaceuti žive od dva tri lijeka, Pfizer je živio od Viagre, no istekom licence gaze ga generici.
Tako da mu je ovo cjepivo došlo ko spas.
No , što više starijih zarad cjepiva preživi, trošit će se i više Viagre, (uključivo i euforija zbog kraja epidemije, jurcanje na umirovljeničkim kruzerima napr, ako me razumijete )...
Tako da je ovo win win situacija.
Sve su isplanirali.
Prvo nam spase živote, onda zaradimo na njihovim dionicama, a za kraj im pojedemo zalihe Viagre.
Ovi kapitalisti stvarno znaju napraviti poslovni plan.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun