morat će ameri sutra opasno naštimat podatke o inflaciji ako tržištu žele dati bar malo zraka i lažne nade.......
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Klasika, zaradio sam na oxlc dvjesto dolara, tako ću 50 vamo 100 tamo tjedan dana i onda ću sve pogubit u pol sata, na Marqeti recimo
-
Ja sam danas, bio izrazito nediscipliniran.
Što se tiče samog tajminga, sajzinga, risk menađmenta....svega. Događa se.
Ne želim javno objaviti koliko sam minusa u jednom momentu imao, jer je sramota, no, ipak, na kraju priče sam izvukao + 95$.
Ma, ko ga jebe, bio sam u minusu 1200$.
-
morat će ameri sutra opasno naštimat podatke o inflaciji ako tržištu žele dati bar malo zraka i lažne nade.......
Lee Cooperman, CEO & Office Chair of Omega Advisors, jedan od financijaške gerijatrije, dinosaur (sad ih sve dijelim prema tom ključu koji je dao P. Thiel) kaže da nismo vidjeli dno u SPX (prva njegova procjena je bila 4.050, a jučer smo ronili i do 4.000)
poslušajte ovdje što čiča kaže o formiranju dna (oko 0:45): najbolji dokaz dna je kad izađe earnings kompanije koji je ispod očekivanja, dionica otvori dan s gapom na dolje, no vrati se natrag i dan završi u zelenom; to još, kako kaže, uopće nismo vidjeli
dapače, jučer redom potop na: Bausch&Lomb (BHC), Unity SW, RBLX, TTD...
također govori o inappropriate combination of fiscal and monetary policies koja je dovela do veće potražnje bez osnove, o povećanju duga US države daleko većem nego je gospodarski rast itd.
no predviđa za ovu godinu 4.800 mogući vrh ukoliko ne bude recesije, koju onda svakako treba očekivati nagodinu kad će se desiti novo dno
-
Lee Cooperman, CEO & Office Chair of Omega Advisors, jedan od financijaške gerijatrije, dinosaur (sad ih sve dijelim prema tom ključu koji je dao P. Thiel) kaže da nismo vidjeli dno u SPX (prva njegova procjena je bila 4.050, a jučer smo ronili i do 4.000)
poslušajte ovdje što čiča kaže o formiranju dna (oko 0:45): najbolji dokaz dna je kad izađe earnings kompanije koji je ispod očekivanja, dionica otvori dan s gapom na dolje, no vrati se natrag i dan završi u zelenom; to još, kako kaže, uopće nismo vidjeli
također govori o inappropriate combination of fiscal and monetary policies koja je dovela do veće potražnje bez osnove, o povećanju duga US države daleko većem nego je gospodarski rast itd.
no predviđa za ovu godinu 4.800 mogući vrh ukoliko ne bude recesije, koju onda svakako treba očekivati nagodinu kad će se desiti novo dno
tek kad krene navala na dugoročne USA obveznice, tek onda ćemo vidjeti dno.
do tada, market će bit volatilan do bola.
bitno je samo da imamo intraday volatility na dionicama, tj. da lagano padamo, al bez prose*a, jer onda je nemoguće trgovat 😅
EDIT: danas ćemo vidit je li inflacija peak-ala.
ja mislim da je, pa će sad lagano slijedit rotacija 🤷
-
malo se neke stvari bistre..
AMD ipak ide prem a gore, znači poluvodiči, nešto rumore da bi se onda ( iz ovih i onih razloga ) i NO pokrenuo.
SWAV je mala medicinsko tehnološka kompanija za "razbijanja kamenaca po krvnim žilama", ozbiljnoi rade još od 2008. godine i super su izvješće objavili, sad treba čekat da malo sve padne pa onda probat zajašit.
dodao bi još i MITSY, japansku kompaniju koja je zbog kosih očiju an OTC tržištu pa traži živaca za kupiti je, samo preko 212 , preko IBKR nemere. Oni su onako prava kompanija metalurgija, nafta i slično, teška industrija. trebale bi joj pomoić igre oko Rusije , inače super stoji, posluje, ima pokazatelje i sasvim solidnu dividendu
-
Ovaj Unity mi je cak zanimljiv, pratite li ga detaljnije kolega? Dobar poznavatelj branse mi kaze da se valjda pola tih meta igrica napravi na njihovoj platformi. Jedina kao prava konkurencija im je neki unreal engine, kogod ti jesu. Sad se suska da bi ih po ovoj cijeni fejsbuk mogao kupiti.
S druge strane zeli li iko kupiti nesto sta keti vud ima?
-
futuresi se od ljepog plusa istopiše za čaš?......i to ne istopiše, nego sad več i rone...... stigla je neka vijest?.....
zbog inflacije veče od očekivane?.....
joj, joj......
pa jel još uvijek nije jasno da će nas inflacija "žive pojesti" a onda Fed dotući kad počne provoditi mjere koje treba.......
-
futuresi se od ljepog plusa istopiše za čaš?......i to ne istopiše, nego sad več i rone...... stigla je neka vijest?.....
Pa inflacija ne pokazuje stagnaciju ni usporavanje, iako su to ocekivanja cpi je ipak m/m dosta sporiji jedino core jos je velik, tako da ipak realno je ubrzanje manje bez obzira sta je vece od ocekivanja
-
CPI 0.3% MoM; Exp. 0.2%
CPI 8.3% YoY, Exp. 8.1%CPI Core 0.6%, Exp. 0.4%
CPI Core 6.2% Y/Y, Exp. 6.0% -
-
Pa inflacija ne pokazuje stagnaciju ni usporavanje, iako su to ocekivanja cpi je ipak m/m dosta sporiji jedino core jos je velik, tako da ipak realno je ubrzanje manje bez obzira sta je vece od ocekivanja
neznam zašto bi i usporila.......a problem marketa je taj što se nadao uhvatiti za tu slamku spasa i odraditi bounce.......previše je toga ušlo u sferu (nerealne) nade.......
-
neznam zašto bi i usporila.......a problem marketa je taj što se nadao uhvatiti za tu slamku spasa i odraditi bounce.......previše je toga ušlo u sferu (nerealne) nade.......
Marketu treba stagnacija inflacije ili mali pad, jer dodatno ubrzanje bi napravilo paniku oko brzeg stezanja feda
-
Marketu treba stagnacija inflacije ili mali pad, jer dodatno ubrzanje bi napravilo paniku oko brzeg stezanja feda
pa to je neminovno, a iovako se kasni.......market če teško protiv toga a i zašto bi......ne ide protiv jačeg..... ni u rastu ni u padu netreba protiv Feda.....nema više lagodne situacije za market......prošlo, odavno......dosta je i marketu lošeg Feda pa na neki način rade i ono što bi ovi trebali ali zbog svoje blagosti i kašnjenja nisu.....its pay back time
-
Gledam malo ovi BTC I ETH i jedan i drugi sa ljepim H&S medjutim ova desna glava izgleda bas kratko jel ovo moguci false breakout sa jos jednim testiranjem vrha desne glave ili ova desna glava upucuje da bi propad mogao biti dosta brz i brutalan sta tehnicari kazu na to ??
-
Gledam malo ovi BTC I ETH i jedan i drugi sa ljepim H&S medjutim ova desna glava izgleda bas kratko jel ovo moguci false breakout sa jos jednim testiranjem vrha desne glave ili ova desna glava upucuje da bi propad mogao biti dosta brz i brutalan sta tehnicari kazu na to ??
evo, ja se nešto drljao sa NVDA, sad shortam MSTR iliti Michaela Saylora.
Firma ima katastrofalan balance sheet, a sastoji se većinom od duga i BTC-a, pa ispadne ka short BTC-a s polugom.
Daboga Mornar izdao još dionica da se pokrije da se makne onaj SEC restriction
-
Inflacija veca od ocekivane..
Nasdaq opet roni -2,5%
-
pucaju margini i indexi ulaze u spiralu pada?.......sreča u nesreči bit će ako se još i crni labud ne pojavi.......a ak se pojavi, ode sve u sekundi na "tvorničke postavke"........
-
Nasdaq na kraju zavrsio na -3,2%
Treba negdje sa strane cekati da se odradi taj pad, jer bas gledam svoju listu stranih dionica i skoro sve se crveni...
Netflix pao sa 700$ u peaku na danasnjih 166$
Facebook je jos dobar sa 384$ u peaku na 188$
Tesla se jos najbolje drzi (valjda zbog EM) pad sa 1243$ u peaku na 734$
Crypto se isto crveni, BTC pao na 29100$, ETH na 2100$, uglavnom prepolovilo se u par mjeseci
-
Na vijestima za mase nisam nigdje čuo da itko spominje ove padove na marketu koji se događaju zadnjih par mjeseci. Od Ukrajine i poskupljenja kao prije od Kovida ni jedna tema se ne probija do medija.
-
Na vijestima za mase nisam nigdje čuo da itko spominje ove padove na marketu koji se događaju zadnjih par mjeseci. Od Ukrajine i poskupljenja kao prije od Kovida ni jedna tema se ne probija do medija.
Ono što nije u mass medijima, nije se ni dogodilo.
Možda sutra jedino Index.hr objavi vijest.
Mislim da ćemo sutra ipak malo odahnuti od crvenila.
Danas sam čak i u longu zaradio (????).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267