1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • 1
  • 342
  • 343
  • 344
  • 531
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 9, 2022 at 8:33 PM
    • #6,841

Zanimljivo market kao pada radi nafte i to dobro, nedavno sam komentira ovaj graf napravio je breakaout i sad pad veci ali tocno na retestu, izgleda sta skuplja nafta to bolje za market kako lako promine narativ sta je dobro sta lose i sad sta nam sljedi retest pa lansiranje ili se radilo o fake-u hmm

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zanimljvo svi tankeri povise 10% minusa osim jednog, danas je poprilicno volatilno na energetskim dionicama

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • May 9, 2022 at 9:57 PM
    • #6,842

lijep završetak trgovanja u USA...... kad bi u sličnom tonu nastavili i sljedečih tjedan, dva uštedili bi nam puno vremena u kontekstu odgađanja neizbježbog.........

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • May 10, 2022 at 6:50 AM
    • #6,843

Polako nam se zbilja mijenja. nastaju čitavi ekosistemi, napr biofarma.... Tko li se još sjeća svih tih molekula, faza IIa na III, rijetkih bolesti i egzotičnih firmica..... Tko se sjeća da je My moon izjavio da se "nove molekule i lijekovi izmišljaju zbog burze a ne zbog bolesti". Nitko. Slično je i sa čudima digitalnog svijeta , auta koji ne idu na ništa, aplikacija koje miču šum sa reklama i pretvaraju ga u pijev slavuja....

mni je bolo oke jer sam zanat na CROBEX u ispečen na Drukexu, Hyterixu i promoćurixu mogo i tu upotrijebiti ( dok je forum živahan uspješno sintetizira i proslijeđuje, možemo reći prevdene, navedene, indexe).

Vraćamo se krampu i motiki. Zdravim seljačkim firmama koije imaju dobre pokazatelje, zdrav upravni odbor i dividendu, koje imaju čak i tržište.

Tako, došlo je vrijeme za preslagivanje Poglednih plahti ( Wachlista)

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • May 10, 2022 at 7:06 AM
    • #6,844
    Quote from my moon

Polako nam se zbilja mijenja. nastaju čitavi ekosistemi, napr biofarma.... Tko li se još sjeća svih tih molekula, faza IIa na III, rijetkih bolesti i egzotičnih firmica..... Tko se sjeća da je My moon izjavio da se "nove molekule i lijekovi izmišljaju zbog burze a ne zbog bolesti". Nitko. Slično je i sa čudima digitalnog svijeta , auta koji ne idu na ništa, aplikacija koje miču šum sa reklama i pretvaraju ga u pijev slavuja....

mni je bolo oke jer sam zanat na CROBEX u ispečen na Drukexu, Hyterixu i promoćurixu mogo i tu upotrijebiti ( dok je forum živahan uspješno sintetizira i proslijeđuje, možemo reći prevdene, navedene, indexe).

Vraćamo se krampu i motiki. Zdravim seljačkim firmama koije imaju dobre pokazatelje, zdrav upravni odbor i dividendu, koje imaju čak i tržište.

Tako, došlo je vrijeme za preslagivanje Poglednih plahti ( Wachlista)

Sve je ovo bilo jasno, samo dugo je trajalo to ludilo pa se većina navikla da je to normalno.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • May 10, 2022 at 7:08 AM
    • #6,845

Upravo sam pročitao na Twitteru da je Shopify pao 80% i sad vrijedi 50 milijardi dolara. Vau. I onda se činio zašto pada moj DAC. Pa zato što smo se odvojili od fundamenata, eto zašto. U istom su sektoru SHOP i DAC. S tim da su nekad brodari bili zanimljivi zbog volatilnosti, a danas je to konzervativna branša jer skače/pada tjedno 20%. 8o

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • May 10, 2022 at 7:27 AM
    • #6,846

I nakon tolikog pada taj Shopify vrijedi 30 puta više od našeg DAC.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • May 10, 2022 at 8:12 AM
    • #6,847
    Quote from Hrx84

Evo sad netko javlja i da je Netflix pao sa 700 na 175$. Nisu mi do sad bile u fokusu dionice čija se vrijednost mjeri u broju korisnika, a mala/nikakva zarada se ignorira jer će se kad-tad pojaviti, nebitno hoće li to biti danas ili za 30 godina, hoće li biti milijarda ili zilijun dolara.

Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo. Onako, kako vi dinosauri ulažete u tu staru ekonomiju, vjerujete u fiat novac, ne kužite da su se stvari drastično promijenile. 8)

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • May 10, 2022 at 8:22 AM
    • #6,848
    Quote from lebowski
    Quote from Hrx84

Evo sad netko javlja i da je Netflix pao sa 700 na 175$. Nisu mi do sad bile u fokusu dionice čija se vrijednost mjeri u broju korisnika, a mala/nikakva zarada se ignorira jer će se kad-tad pojaviti, nebitno hoće li to biti danas ili za 30 godina, hoće li biti milijarda ili zilijun dolara.

Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo. Onako, kako vi dinosauri ulažete u tu staru ekonomiju, vjerujete u fiat novac, ne kužite da su se stvari drastično promijenile. 8)

Kad već radimo the best of zvijezda padalica od sinoć imamo novog favorita: UPST (pratim ga ni sam neznam zašto, valjda radi onog legendarnog minervinijevog videa ^^ ) Rezultati čak ok ali loš guidance (neko od kolega je o ovome pisao nedavno) i sasjeklo ih u AH 40%. Dionica je dakle sad trgovana na 40 USD a u 10 mjesecu davne 2021 je bila ravno 400.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • May 10, 2022 at 10:04 AM
    • #6,849
    Quote from lebowski

Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo.

Što sad kaže nakon par mjeseci?

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • May 10, 2022 at 10:11 AM
    • #6,850
    Quote from etoimene
    Quote from lebowski

Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo.

Što sad kaže nakon par mjeseci?

Ništa, on je HODL-er. 8)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • May 10, 2022 at 10:18 AM
    • #6,851

ljudi, nema više toga da kompanija radi korisnike, širi bazu a generira gubitke

usput vas razrjeđuju novim dionicama svakih par mjeseci i nagrađuju mngmt

u onom pismu zaposlenicima CEO UBER-a Dara je sažeo sve: moramo pokazati da smo u stanju generirati značajan slobodni novčani tok jer to sad investitori traže od nas, u suprotnom - gubimo ih!

sad se većina čudi kako su naftne kompanije (up- and downstream) uspjele toliko prestići sve ostale po povratu u ovoj godini

stvar je jednostavna i sam sam u nekoliko navrata ovdje 'lijepio' članke: ne otvaraju nove izvore (bušotine), ne rade veliki Capex, već smanjuju dug bankama i paralelno, krez veći FCF, kupuju vlastite dionice i/ili vraćaju novac dioničarima kroz divku; na to im se kao jackpot dodao rast potražnje i cijene nafte i plina

može P. Thiel gospodu Buffeta i Mungera zvati financijaškom gerijatrijom ali oni su tu, na ovom svijetu, malo dulje od njega i nagledali su se kriza i kriza

zadnji pomaci ukazuju na to da kripto nije novo zlato te da se value vs growth princip vratio na velika vrata

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • May 10, 2022 at 10:27 AM
    • #6,852
    Quote from accountant

u onom pismu zaposlenicima CEO UBER-a Dara je sažeo sve: moramo pokazati da smo u stanju generirati značajan slobodni novčani tok jer to sad investitori traže od nas, u suprotnom - gubimo ih!

sad se većina čudi kako su naftne kompanije (up- and downstream) uspjele toliko prestići sve ostale po povratu u ovoj godini

stvar je jednostavna i sam sam u nekoliko navrata ovdje 'lijepio' članke: ne otvaraju nove izvore (bušotine), ne rade veliki Capex, već smanjuju dug bankama i paralelno, krez veći FCF, kupuju vlastite dionice i/ili vraćaju novac dioničarima kroz divku; na to im se kao jackpot dodao rast potražnje i cijene nafte i plina

može P. Thiel gospodu Buffeta i Mungera zvati financijaškom gerijatrijom ali oni su tu, na ovom svijetu, malo dulje od njega i nagledali su se kriza i kriza

zadnji pomaci ukazuju na to da kripto nije novo zlato te da se value vs growth princip vratio na velika vrata

Display More

Samo jučer su skrkali i naftu, uzduž i poprijeko, down i up stream.

Keti vud je ovako svaki dan ali sad su i staroga napenalili, ništa im nije sveto. Zadnji bastioni obrane padaju, OXY -10% a a čorba na pumpi 15 kuna, nas neko zaj... :S

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • May 10, 2022 at 10:30 AM
    • #6,853

Oko mene su svi u kriptu [barem šest] i radosno pozdravljaju svaku pojavu novog i znaju nekog tko se na tim novom obogatio. sav slobodni novac odma pretvaraju u kripto. mene gledaju sažalno, no dobri su i blagi prema meni, skuvaju mi kavu, popričamo o vremenu i tako...

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • May 10, 2022 at 10:55 AM
    • #6,854
    Quote from accountant

Display More

Buffett i Munger su gerijatrija otkako su proslavili svoj 40. rođendan, još iz vremena internetskih početaka. I uvijek je ista priča, priča o novoj ekonomiji, novoj, kako bi rekao naš poznati investitor, paradigmi.

Evo sad da se vratimo u siječanj, DAC, FCF, Mintzmyer. Cijena je i danas tamo gdje je bila u siječnju. :P

https://seekingalpha.com/article/448156…cast-transcript

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 10, 2022 at 2:41 PM
    • #6,855
    SPXL | Direxion Daily S&P 500 Bull 3X Shares ETF - Investing.com
    Get detailed information about the Direxion Daily S&P 500 Bull 3X Shares ETF including Price, Charts, Technical Analysis, Historical data, Direxion Daily S&P…
    www.investing.com

Tko ima cojones, i Zaba global, voila !

Mislim da će US 500 do cca 4300

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 10, 2022 at 3:59 PM
    • #6,856

Ovo vani pravi raj za trejdere, tko ima kapitala i zna, stvarno u ovakvim uvjetima moze posteno zaradit

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • May 10, 2022 at 4:53 PM
    • #6,857
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/etfs/direxion-…-cap-bull-3x-sh

Tko ima cojones, i Zaba global, voila !

Mislim da će US 500 do cca 4300

to se ti uzdaš u neki rally?

mislim da prije srijede i objave CPI ništa

ako i onda

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • May 10, 2022 at 5:56 PM
    • #6,858

Taj Upstart, jel to za uletit? Pitam za prijatelja dinosaura.

• Ray Dalio
    Student
    Reakcija primljeno
    46
    • May 10, 2022 at 6:11 PM
    • #6,859
    Quote from my moon

Taj Upstart, jel to za uletit? Pitam za prijatelja dinosaura.

https://twitter.com/The_Real_Fly/status/1523761180673986561/

“I’m always fully invested. It’s a great feeling to be caught with your pants up.” – Peter Lynch

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • May 10, 2022 at 6:50 PM
    • #6,860
    Quote from my moon

Postavio sam parangal ( teško da će se nešto upecat al ajd)

RL 99.00

PRU 105.79

DMLP 26.44

i MQ 7,84 ( :) :) :) )!!!! tu sam se malo šalio sam sa sobom, no usnio sam prije mjesec dana da će marqeta ispod 7

Eto koristi od apaurina

• 1
    • 342
    • 343
    • 344
    • 531

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 11:28 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      826k
      1.9k
    3. DiAbLeRo

May 13, 2025 at 11:28 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 437

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 9:17 AM
    2. Odgovora
      437
      Pregleda
      196k
      437
    3. Marty McFly

May 13, 2025 at 9:17 AM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 7:27 AM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 13, 2025 at 7:27 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 824

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 12:23 AM
    2. Odgovora
      824
      Pregleda
      302k
      824
    3. vodoinstalater

May 13, 2025 at 12:23 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

DiAbLeRo May 13, 2025 at 11:28 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Marty McFly May 13, 2025 at 9:17 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,609 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy