Gdje je to objavljeno ?
Sada, pred neki dan, 08.09 ?
Gdje je to objavljeno ?
nego ekipa! tko prati ovaj PANL?
zašto je on stvarno kao inverzni SB ili SHIP
koja je to fora s njim?
Ja ju pratim i ne znam što se to dešava sa cijenom od petka, kada je na otvaranju bila na 6$ (vrh ove godine 6,2$), a
sada na 4,66$. Prilika?! Ako Evergrande ode u stečaj i padne potražnja za željezom najviše će trpiti Capesize
tipovi brodova koji uglavnom prevoze željezo, a koliko znam PANL ih nema (ok, znam da postoji nekakva
korelacija među brodarskim indeksima). Prosječna cijena vozarina koje je PANL imao u Q2 je oko 21 500$ dnevno i redovito
isplaćuju kvartalnu dividendu. Forward P/E je oko 3, što je vrh i dionica i firma su brutalno podcijenjeni. Također
je u petak (prije Evergrande krize) izašla preporuka buy, uz target price od 7,5$ od investicijske kuće B. Riley Securities,
a da li ta preporuka šta vrijedi ne znam
Sve to nema skoro nikakve veze na cijenu, jer obično kada vani padaju brodari svi padaju ili kada rastu svi
rastu i to je nažalost tako i tu ne možemo ništa, a PANL dodatno ima taj neki svoj minisvijet u tom brodarskom
velikom svijetu da se često ne ponaša kao ostatak Dry bulk brodara (možda zbog toga što je manja firma
od ostalih, ne znam). Promatrajmo i dalje Evergrande koji je jučer i danas pao manje nego dry bulk brodari
zbog njega, te kako će se kriza, ako je bude, dalje razvijati .
sutra FED, u četvrtak Evergrande No1, u iduću srijedu Evergrande No2, idući četvrtak istek kvartalnih opcija.
u međuvremenu, fondovi moraju napraviti kvartalno rebalansiranje sukladno onome što je outperformalo u Q3.
današnji rast na manjem volumenu nego jučerašnji pad, tako da bi sutra mogli nastaviti s rastom, jer je FED već, više manje, u medijima već najavio kad će počet tapering.
meni ovo još uvijek ne izgleda kao neka sistemska priča, jer yieldovi nisu jače pali, a i dolar je relativno flat.
ja se jučer riješio UVXY-a, spremio nešto para u džep (imao sam realitvno malu poziciju) i sad čekam da vidimo di ovo ide.
koliko vidim, VIX je u uzlaznom trendu.
nadam se da će past do nekih 18-19, i onda se ponovno krcam.
do tada čekam u ZROZ jer tehnički izgledaju skroz ok 🤷
China's Evergrande Crisis Is Just The Tip Of The Iceberg https://seekingalpha.com/article/445620…rg?source=Drive
Meni ovo izgleda pomalo zastrašujuće, gdje ste našli taj podatak da su tada prodavali?
btw., FED se riješio i svih ostalih assets-a (osim USA obveznica i MBS-ova), a junk obvznice nisu roknule.
to samo govori koliko su svi totalno bullish nastrojeni 😁
Tehničari su odjahali u sumrak
A ja mala plava vidim da su volumeni prilično pali. Da indeksi rastu na " malim " volumenima, a veći su u padu..... pa bi se reklo da market odbija višu cijenu.
I da bullsi više pričaju nego kupuju, a pritisak na prodaju je priličan
Gdje je objavljen podatak da je " FED " prodavao ?
To se odnosi na insituciju ili na predsjednike dvije podružnice, nešto se i pisalo o nekakvom sukobu interesa ili sam pomiješala lončiće ?
Pa oni sinoc zatvorili u crvenom.
Nakon zelenog dana
Futuresi opet u zelenom.
Al nema se snage za to izgurati ?
Display Morenego ekipa! tko prati ovaj PANL?
zašto je on stvarno kao inverzni SB ili SHIP
koja je to fora s njim?
Ja ju pratim i ne znam što se to dešava sa cijenom od petka... Forward P/E je oko 3, što je vrh i dionica i firma su brutalno podcijenjeni. Također
je u petak (prije Evergrande krize) izašla preporuka buy, uz target price od 7,5$ od investicijske kuće B. Riley Securities,
a da li ta preporuka šta vrijedi ne znam
hvala Bud!
ja sam doduše iz zadnjeg izvješća došao do PE od nekih 6.47 pri cijeni od $4.60 (EPS za zadnja 4 kv.-> 0.19. 0.14, 0.09, 0.29)
kumulativno bi im EPS trebala skočiti na $1.5 da bi pri cijeni od $4.50 imali Fwd PE od 3? nadam se ostvarivo
ali nema veze, vidim da predviđaju skok ostvarenih vozarina (TCE Outlook) s $21.053 na $27.100 tako da će zarade sigurno biti bolje
negdje sam našao da im zbog bolesti se povlači dosadašnji CEO, možda je to razlog ovom naglom padu cijene?
vidim da je uhodan biznis tako da, ako je do toga, reakcija je svakako pretjerana
definitivno jedan od boljih brodara koji sam vidio...
Gdje je to objavljeno ?
Na Balanovom blogu je objava ali nema link odakle vijest
Jučer u AM igranka na MRIN.
Uspjeli su ju u svega 50 minuta nagurati sa cca 5,50 na 10.50 (nisam sudjelovao).
Nisam detaljno proučavao, ali izgleda da je sklopljen neki deal sa Google.
Malo o Evergrande i kakve to veze ima s Tencetom i Alibabom
Spašeni izgleda
Iz Evergrande postignut nekakav Deal o obveznicama koje su dospjele na naplatu, a iz Feda naznaka bez promjena
Spašeni izgleda
Iz Evergrande postignut nekakav Deal o obveznicama koje su dospjele na naplatu, a iz Feda naznaka bez promjena
Rekli bi vuk sit, a ovce na broju iliti po naški win - win
MFC i PRU , osiguravatelji dakle, dividenduše, su opali sinkriono, mislim da bi jaki odbijanac mogel bit.
Tak i banke, dvije kanadske.
Dakle, danas se očekuje odbijanac vani, ak ima pravde u svijetu
Display MoreSta vi tehnicari znalci ovdje vidite? Ja samo vidim da je ovo sve poispadalo iz kanala, ne mogu odrediti da li je rising wedge (nekako mi je premali kut da bi bio rising wedge, IMHO)... Ali u svakom slucaju, kanal je probijen na dole... Na monthly grafu je ovo sve pregrijano...
Da, sve je ispalo iz kanala, i to inace nije dobar znak, ali ne znaci da ce automatski trziste otici u bear market ili neku veliku korekciju. Trend linije pucaju i ponovo se uspostavljaju, jednako kao i kanali. Da je tako jednostavno, svi bismo samo strogo pratili trend linije i bili milijunasi.
Evo par svjezih primjera gdje su stvari rezultirale nastavkom bull trenda.
Ne znam kojim putem ce trziste dalje ici, ali dobro je imati na umu i ovakav moguci rasplet. Nisu moji grafovi, samo prenosim.
Trend linije su inace "line in the sand", vise imaju psiholoski efekt nego neki znacajniji tehnicki.
US10y pada a burza raste, u tom slučaju Balan više vjeruje US10y, jer ta ekipa koja dirigira sa US10y su PD i oni su bliski FED-u
PD su Prime dealers, velike banke
po dosadašnjim obrascima burza danas raste i poslije FED sastanka pada, možda tek sutra bude pad