kupio nazad 2000 SPPI po 3,46$
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Ako tokom noći padne na 4.100 bodova onda bi se sutra S&P 500 mogao opet vinuti gore i to bi mogao biti vrh, tako je crtao Balan
-
oštar pad je posljedica straha od inflacije i potpisivsnja irsnskog nuklearnog dogovora, što će donijeti jefzinije energente.
doći će do totacije , iz fundamenata u rast.
to ja ne gatam, već bi to bio sažetak medija.
Saće farma opet divljat, imal u biotechu što za preporučit.
Jučer sam masno okreno ABBV, i ušao u BHP na vrijrme i inda su rast prekinuli svi navedeni strahovi u uvodu pa me vratilo na nulu.
I PANL je pao na početak dana.
-
oštar pad je posljedica straha od inflacije i potpisivsnja irsnskog nuklearnog dogovora, što će donijeti jefzinije energente.
doći će do totacije , iz fundamenata u rast.
to ja ne gatam, već bi to bio sažetak medija.
Saće farma opet divljat, imal u biotechu što za preporučit.
Jučer sam masno okreno ABBV, i ušao u BHP na vrijrme i inda su rast prekinuli svi navedeni strahovi u uvodu pa me vratilo na nulu.
I PANL je pao na početak dana.
ja i dalje hodl-am SPPI 🤷
slažem se, trebali bi se malo posvetiti ovim biotechovima/small pharma.
nisam medicinske struke, pa ne znam ništa o tome, osim da je dobro kad FDA nešto odobri
ako može malo pomoći, jer mi se čini da se u ovom sektoru krije "gadna para", pa da svi zaradimo, ako ništa, bar za "burek i jogurt".
meni će bit dosta za "kefir"
-
Nisam pametan sa biotechnom, da bitno je da je nešto odobreno u nekoj fazi.
moj je dojam da boitech i molekuke koje stvaraju postoje zbog burze, ne zbog zdravlja.
Alzenhajmer, degenerativne bolesti oka, fibromialgija/ptsp, nealkoholna masna jetra to su izazovi 21 stoljeća kao što je nekad bila ateroskleroza. Onkologija je vječna priča i izazov.
Jasno da se i sa " običnim" bolestima očekuje napredak, jedan lijek mijenja drugi, efikasniji.
tržiste je lakse predvidjeti za neke genetske bolesti jer im de zna pojavnost i broj.
Fibromialgija i nije dijagnoza napr. pa iako liči reumi patofiziološki je sličnija ptsp u itd.
pa tako, ako neko ima ticker, nek ga stisne.
ja sam se vrtio oko tnxp, avxl ( i Schroedingera u širem smislu) te još neke sitneži
-
Na biopharmi uvijek visi nad glavom Dead Cat, to je ono kada padne 25% u sat vremena, a dno je u bezdanu. Jer uvijek netko malo ranije zna rezultate ispitivanja
Plus je pogodno tlo za špekulacije svih poznatih vrsta, pa imate rast cijene bez povoda, koji traje koliko i život leptira
Sve skupa, toga imamo i doma
-
Danas bude sve crveno. Osobito rudarenje 😰
nasvusreću pa nisam nakupovo BHP ko što znam inače ulijetat.
-
Bioteh je najluđi sektor na burzi koja je sama po sebi luda.
Traži stalni angažman.
Biotech se trži na događaje, znači najčešće se trejda. Ima dionica koje se isplati kupiti i držati ali teško je naći i procijeniti.
SPPI čeka inspekciju pogona do kraja ovog mjeseca, rezultati lijeka su odlični, tržište solidno veliko. Za drugi lijek su dobili ubrzano odobrenje i do kraja godine će podnesti zahtjev za odobrenje.
Znaći moguće dva lijeka za tržište u idučih godinu dana, to je jako solidno.
Ja ga trejdam, držim i ako zaglavi, moram samo čekati, opet će izići neka vijest koja će lansirati cijenu.
XBI indek je dosta pao i trenutno je u kanalu tako da je recimo jeftinij od mnogo toga na burzi.
BLRX je visoko špekulativan, iz Tel Aviva je, izraelske kompanije u biotech sektoru se često izbjegavaju, ali ja sam na njoj zaradio veliku lovu, ispod 3$ je ok cijena, ima lijek za tržište, gotova Phase III, i u razvoju cijepivo za rak, prvi rezultati do kraja godine.
MRKR je interesantna na cijeni bliže 2$, lijek za rak, dobar bez nuspojava, odobrivo.
Trenutno su sve malo poskočile, ako SPPI padne u 3,3$ zonu još ću kupovati.
AGEN sam pratio, jučer je lijepo odradio bez mene.
QTNT sam trejdao, ako padne opet na 3,50-3,60$ onda je interesantno, već dugo nisam čitao o njemu ali je na nekakvom dnu po grafu, i jako pada i raste ovisno kako burza ide.
-
PLX, još jedna izraelska, jako je pala, AQST je jako pala i jako špekulativna, ima još, sve pratim ali dugo nisam čitao o njima kakvo je stanje i kada je sljedeći katalizator, jer to je naj bitnije za bioteh, znači SPPI svaki dan čekamo vijest.
Pogledajte graf od ADVM, zato se biotech kupuje na 1-2-3$, i prodaje na 5-10$
tako puno ljudi gleda na te male biotech i meni je to ok model
-
CRMD je dobio valjda CRL od FDA i sada mora čekati da ponovo podnese zahtjev za odobrenje lijeka, ispod 6$ je ok, možda dođe i bliže 5$
-
-
-
nisi ti plavac, ti si crnjak
-
-
meni je to malo mutno sve... zašto izlazi iz short pozicija ako se sve crveni?
to vezano na ovaj gornji graf? trenutni uzlet pa onda ponor (ono zeleno)?
-
Da, kada burza poraste onda će ponovo otvoriti short pozicije.
Ima veze i sa prošlogodišnjim short pozicijama s kojima je u minusu oko 30 mil. $, to je zajednička lova od njega i hedg fonda, u siječnju su napravili 35 mil. $ i sada kaže da bi to zatvorili od prošle godine. Ja sam u siječnju napravio 5.000$, kakav ludi mjesec
ne, 5.000 eura
-
Da, kada burza poraste onda će ponovo otvoriti short pozicije.
Ima veze i sa prošlogodišnjim short pozicijama s kojima je u minusu oko 30 mil. $, to je zajednička lova od njega i hedg fonda, u siječnju su napravili 35 mil. $ i sada kaže da bi to zatvorili od prošle godine. Ja sam u siječnju napravio 5.000$, kakav ludi mjesec
ne, 5.000 eura
malo ti je "prika" optimističan u vezi korekcije, al ajde.
danas "mlate" po S&P-u i drže ga točno na trend line-u.
znači, tu su ga "zakucali" i neće se to maknuti ni dolje ni gore dok god ne izađu FED-ove minutes večeras, znači do 8 navečer.
onda će "skužiti" da se ništa ne mijenja i onda će krenuti "pumpanje" koje će se nastaviti i sutra.
ali, iznenađenje bi moglo doći u četvrtak.
al pošto ni ja nisam siguran, malo ću promatrati, prije nego možda uđem u neku poziciju.
ako mi se sve kockice poslože, planiram uzeti UVXY.
ajmo svi skupa malo upratiti
p.s. zahvaljujem svima na tickerima, morat ću to početi pisati u tekicu
-
kupio 2000 SPPI po 3,32$, prodao tisuću po 3,43$
-
kupio nazad 1000 SPPI po 3,39$
-
Nafta pada, EU pregovarači kažu da će dogovor sa Iranom biti postignut.
Naravno i to će utjecati na pad burze ali će smanjiti bar nešto pritisak na inflaciju.
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k