BPBA (J&T Banka d.d.)
-
-
-
Kolko vidim, J&T Banka i Slatinska su povezane preko Auctor Holdinga... A sa Slatinskom se isto nesto zbiva, 5.5 Mil kn prometa pred dva dana, SZAIF otpustio 15% dionica...
-
ako ja razumijem dobro što piše ovdje
http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=22631
- dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala društva isključivo moraju pripadati glavnom dioničaru
a u članku Autor: Jadranka Dozan piše
"Za proces tzv. squeeze-outa u varaždinskoj banci zakonske su pretpostavke ispunjene jer praška banka, inače članica J&T financijske grupacije, izravno i posredno raspolaže s više od 95% glasova u glavnoj skupštini."
e sad jel može netko meni objasniti (ili autorici članka) kakve veze ima postotak glasova na skupštini s postotkom vlasništva u temeljnom kapitalu?!
-
- dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala društva isključivo moraju pripadati glavnom dioničaru
"Za proces tzv. squeeze-outa u varaždinskoj banci zakonske su pretpostavke ispunjene jer praška banka, inače članica J&T financijske grupacije, izravno i posredno raspolaže s više od 95% glasova u glavnoj skupštini."
e sad jel može netko meni objasniti (ili autorici članka) kakve veze ima postotak glasova na skupštini s postotkom vlasništva u temeljnom kapitalu?!
ako imate volje i želje trebalo bi istražiti praksu Vrhovnog suda na ovu tematiku.
a ako prakse nema, onda bi neki manjinski dioničar, koji ima viška vremena i novca i nije u starijoj životnoj dobi, trebao podnijeti tužbu, pa nek se očituju Trgovački sud, Visoki trgovački sud i Vrhovni sud.
-
Zanimljiva situacija. Nemaju 95% kapitala a imaju 95% glasova. Doslovno po ZTDi nemaju pravo na istiskivanje.
-
članak 474 tocka 2 i 4
-
"
Za utvrđenje ima li glavni dioničar dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala društva, primjenjuje se odredba članka 474. stavka 2. i 4. Zakona o trgovačkim društvima. Naime, ako jedno društvo ima većinu udjela ili većinsko pravo odlučivanja u drugome pravno samostalnom društvu (većinsko sudjelovanje), smatra se da se to drugo društvo nalazi u većinskom sudjelovanju, a prvo društvo je društvo s većinskim sudjelovanjem u njemu. Koliki udio pripada jednom društvu određuje se kod društava kapitala na temelju odnosa nominalnog iznosa udjela koji mu pripada prema ukupnom temeljnom kapitalu drugoga društva, a ako je to društvo izdalo dionice bez nominalnog iznosa, brojem tih dionica koje mu pripadaju. Vlastite udjele društva treba odbiti od temeljnog kapitala."
koliko ja vidim oni imaju ispod 95% udjela u temeljnom kapitalu. Trezorske dionice ne smiju tu računati. Ovo je pokušaj prevare manjinskih udjelničara zato i muljaju s postotkom glasova na skupštini koji je nebitan, bitno je 95% vlasništva u temeljnom kapitalu
svugdje lopovi
-
cijena istiskivanja od 3,31 kn je posebna smijurija.
To rade isti koji se ponudili 18 kn za slpf i 7000 za mediku.
-
"
Dakle, u našem pravu društava uređena su dva načina računanja praga primjene instituta squeeze out-a. Prema onome uređenom ZTD-om mjerodavan je postotni udio u temeljnom kapitalu, dok je prema drugom načinu, uređenom u ZPDD-u, mjerodavan postotni udio u temeljnom kapitalu koji se odnosi na dionice s pravom glasa."
neznaš tko je luđi ovdje, zakonodavac ili ovi
svugdje lopovi
-
Zasto citas prastare clanke, a ne zakone? Lijepo pise - ako vecinski dionicar ima vise od 95% dionica sa pravom glasa, onda ima pravo na istiskivanje manjinskih dionicara... Ako se dobro sjecam iz primjera Krasa, trezorske dionice nemaju pravo glasa... Clanak 45. i 46. Zakona o Preuzimanju Dionickih Drustava...
https://www.zakon.hr/z/360/Zakon-o-preuzimanju-dioničkih-društava
-
-
u istom tom zakonu piše da dionice moraju biti uvrštene na tržište, a ove su već dugo izvrštene sa tržišta
-
skupština prošla, ima kakvih vijesti? Kaće crkavica?
-
J&T BANKA d.d. - promjena vrste namire
09.07.2020
Na temelju Pravila Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (dalje u tekstu: SKDD) i Statuta SKDD-a, Uprava SKDD-a na 53. sjednici održanoj 9. srpnja 2020. godine donosi
O d l u k u
o promjeni vrste namire za transakcije dionicama
izdavatelja J&T BANKA d.d.
1. Određuje se 9. srpnja 2020. godine kao zadnji dan na koji se u SKDD-u razvrstavaju u postupak ugovorne namire transakcije dionicama
ISIN: HRBPBARA0000 oznaka: BPBA-R-A
izdavatelja J&T BANKA dioničko društvo, Varaždin, OIB 38182927268, te se od 10. srpnja 2020. godine iste razvrstavaju u postupak pojedinačne namire.
2. Za transakcije navedenim dionicama koje su od ranije razvrstane u ugovornu namiru, a za koje na T+3 nije nastupio predviđeni dan namire, mijenja se vrsta namire iz ugovorne u pojedinačnu.
3. Razvrstavanje transakcija u postupak pojedinačne namire traje do izvršenja korporativne akcije prijenosa dionica manjinskih dioničara.
O b r a z l o ž e n j e
Društvo J&T BANKA d.d. je 29. Lipnja 2020. godine na održanoj Glavnoj skupštini donijelo odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara J&T BANKA A.S., Prag, Češka, OIB 02314285742. Budući da se zbog provedbe korporativne akcije, prijenos dionica manjinskih dioničara, transakcije vrijednosnim papirima člana depozitorija smatraju visokorizičnim transakcijama koje ne ispunjavaju uvjete za razvrstavanje u ugovornu namiru, u skladu čl. 109. i 110. Pravila SKDD-a odlučeno je kao u izreci. -
zna li tko koliko traje upis u sudski registar?
-
Ovo je bila lijepa pljaška od okriljem zakona
Tako se to zove
-
nova glavna skupština 15.12.
http://www.jtbanka.hr/UserDocsImages…015.12.2020.pdf
nema riječi o istiskivanju, kolega na drugom forumu piše da je bila tužba na odluke gs pa da zato nema upisa u sudski registar..
ako netko ima još kakav info hvala unaprijed
-
nova glavna skupština 15.12.
http://www.jtbanka.hr/UserDocsImages…015.12.2020.pdf
nema riječi o istiskivanju, kolega na drugom forumu piše da je bila tužba na odluke gs pa da zato nema upisa u sudski registar..
ako netko ima još kakav info hvala unaprijed
nemam info, ali ostalo mi nešto tih dionica, tako da njih imam, ali mislim da je 3,31 određenih sramotno i za domaće jatake i za novog vlasnika, možda bude kakva tužba bumo vidjeli
-
evo baš malo gledam izvješće sa glavne skupštine od prije mjesec dana,
stranica 102
Piše ostali dioničari 5,82% i za 2019 i 2020.g..
Što to znači da nisu niti imali 95% za istiskivanje!? neka je tišina oko tog istiskivanja nastala... koji su to jazavci
-
evo baš malo gledam izvješće sa glavne skupštine od prije mjesec dana,
stranica 102
Piše ostali dioničari 5,82% i za 2019 i 2020.g..
Što to znači da nisu niti imali 95% za istiskivanje!? neka je tišina oko tog istiskivanja nastala... koji su to jazavci
Sad ih kontaktiras, ponudis svoj paket po nekoj svojoj cijeni i cekas da prihvate. Ako zele doci do istiskivanja, ovaj zadnji dio dionica do 95% bi trebali placati najskuplje.
-
rađe nek mi propadne nego da zeznem ovih zadnjih 5% ljudi
sve se plaća, sve se vraća
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-