Kad bi dabi . !
A OPTE je in future - zlatna koka .,
In future - ne mora odmah ,
Dalekozor - sutra , 1 mj , 3 mj , 6 mj , 9 ,mj ....
Ali SIGURNO .
Zašto ?
Nebitno , jer vrijedi .
Kad bi dabi . !
A OPTE je in future - zlatna koka .,
In future - ne mora odmah ,
Dalekozor - sutra , 1 mj , 3 mj , 6 mj , 9 ,mj ....
Ali SIGURNO .
Zašto ?
Nebitno , jer vrijedi .
U principu, neizmjena ZEM-a će biti dobar lakmus papir.
Mislim da ZEM uopce nije bitan za ovaj rast, niti mislim da ce isti biti usvojen prije prodaje Optime. Vidjeli smo da ga je lagano zaobići (Total TV) i tu sigurno odvjetnici UGa imaju iskustva. Dakle, ZEM nebitan.
Stvari oko investicijske banke su dovele do pada cijene jer ljudi nemaju pojma o propisanom procesu prodaje Optime, te su vidjeli taj događaj prenegativno, a i psihoza oko korone je utjecala na takvu reakciju.
Mislim da je najveci okidač rasta osjećaj da stvari oko prodaje Optime, dolaze svom kraju i da Optima kupcu vrijedi više od 6 kuna, a prema vrijednosti transkakcija koje su ostvarene u prošlosti za telekome, zasićenosti tržišta, te infrastrukturi i broju korisnika koje Optima posjeduje, vjerojatno i dosta više.
Mislim da ZEM uopce nije bitan za ovaj rast, niti mislim da ce isti biti usvojen prije prodaje Optime. Vidjeli smo da ga je lagano zaobići (Total TV) i tu sigurno odvjetnici UGa imaju iskustva. Dakle, ZEM nebitan.
ZEM je esencijalno nebitan United Groupu. Ukoliko oni jesu kupci vec su ga zaobisli mijenjanjem uvjeta natjecaja za dozvolu ponude subjekta van telco sektora. Naravno, bili bi oni jako sretni da se ZEM promijeni i nije da ne lobiraju. U Srbiji sa vertikalnom integracijom nemaju problema. Kod nas se to lagano rijesava izdvajanjem ili IPTV platforme ili medijske produkcije.
Ma zar nemaju i A1 i HT nešto sa stlane ?
Kao, nije njihovo ?
Kome pogoduje sadašnji zakon ?;Jer za nekoga je skrojen.
Kome pogoduje sadašnji zakon ?;Jer za nekoga je skrojen.
Nikome ne pogoduje. Zakon je prenesen iz drugih EU zakona iz tog vremena.
Ne bi htel previse mijesat ovu mjesalicu gdje gdje smo izmjesali vec sve, ali se tu ne radi o zabrani vertikalne intergracije. Radi se o tzv. "net neutrality". I cijela EU nije jos na cistu s svim zakonima oko digitalnih servisa putem Interneta.
Kao i cinjenice da ako nisi "common carrier" onda si odgovoran za sve sto ide preko tvojih kabela i antena, a vidimo da se tu vec lome koplja na sve strane.
Samo treba imati sljedece u vidu - kao dionicare Optime sigurno bi za nase novcanike bila dobra promjena zakona. Samo za nas kao gradjane bilo bi osjetno bolje da postoji jasna ograda izmedju funkcija common carrier i content producer.
No, nakon 142 stranice teksta kojeg smo ispisali, a makar smo se dobro zabavili, jedino znamo da ništa ne znamo
Ja ću ovo prepustiti u ruke Boga od burze.
Sve će biti svima dobro.
Kako dobro poznaješ svijeće , zapali jednu za sve nas vjernike .
Meni je 10 sasvim ok. Ako bude naznaka, 50% stavljam na 10 a 50% svakih 50lp više. Ne kupujem audi. Papirići za život do oporavka pravog posla.
Trinajst i ni lipu manje
nijee direkt vezano s nasom opte.. ali je rijec o optici....
nijee direkt vezano s nasom opte.. ali je rijec o optici....
Eto ga, dosli do toga da su nam u nedostatku vijesti dobre i reklame!
Dobre su reklame al nema do onog:
Nazvala me gospođa iz službe za korisnike iz tele2 ili a1 i nudila uslugu..... Spomenuo/la sam Optimu a gđa je zagonetno odgovorila ili zagonetno šutjela..
Nazvala me gospođa iz službe za korisnike iz tele2 ili a1 i nudila uslugu..... Spomenuo/la sam Optimu a gđa je zagonetno odgovorila ili zagonetno šutjela..
Dakle sjećate se mog posta ? ☺️🙂😃 To sam bio ja..
Dakle sjećate se mog posta ? ☺️🙂😃 To sam bio ja..
Ma bilo je tih postova puno🤭😁👩🎓u vrijeme raspisivanja natječaja kad je pola foruma bilo ufurano da je stvar gotova
Dođem na kisok tiska uzet kavu, pita gospođa 'kako ste danas?', ja reko 'optimalno', a njoj se zacakle oči.
To je to 🤣🤣
Sve bi ja ovo ukinuo, pa kad zvono zazvoni da vidimo...
Instrumenti kaznjavanja postoje, isti se nalog postavlja i miče svako jutro u predtrgovanju i nekoga se pusta da to tako i dalje cini, ali upravo me ohrabruju ovakve manipulacije i nisam obeshrabren taman da se isti realiziraju, naprotiv, trend je sada već i vise nego jasan, sve sigurnije mi djeluje i kupnja pa imam dojam da se nesto prelomilo i u glavama svih dionika ovdje. Sve se jasnije ocrtavaju i budući izgledi na crtezima onih koji se razumiju u TA i to izgleda fenomenalno....
I tako se ask i bid gledaju kao srednjoškolci . Nitko prvi pristupiti
Ovdje se nešto čeka. Odluka o ZEMu ?
Kakva god bila, mislim da ispod sadašnjih 6 kn nećemo izaći van. A i tih 6 kn je bizarno.
6x70 = 420 milijuna
600 milijuna duga, do posljednjeg novčića valjda.. = tisuću milijuna . Ca 130 milijuna eura, Tele 2 je otišao za 210 milijuna, a sve češće čujem da nije imao ništa posebnog od imovine u vlasništvu. Pa bi ovih 6 kn bilo baš bizarno. Plus, mislim si kako bi Zaba zadovoljno trljala ruke , stekli po 10 kn, čekali dugi niz godina i dali za 6 kn. Baš bi im bio dobar business .
10 kn, dakle
zlocesti 2. Put krivo. Tele2 je prodan za 220 mil eur kolegice.
I tako se ask i bid gledaju kao srednjoškolci . Nitko prvi pristupiti
Ovdje se nešto čeka. Odluka o ZEMu ?
malo me čudite kolegice, već osmi puta prolazimo kružni tok, a vi još uvijek stojite sa strane i mašete kuhačom, a da malo zamijenite to nekakvom računaljkom, ima u burze jedna, još dok se Crobi pješke računao, neka vam posude ili se bojite naletjeti na Audi a nemate kasko
Mislim da će se Optima prodati za 16,42 kn po dionici, ali da se do tog dana još svi moramo malo peći na tavi... Nadam se da ćemo svi zadovoljno trljati ruke.