Ima li kakvih tračeva?
OPTE prodaja - kladionica
-
airfire -
April 15, 2020 at 2:35 PM -
Zatvoreno
-
-
-
jema jema puno lipih stvari...ali ih nesmin kazat
Ovo je ipak ozbiljno mjesto. Ne poput eclectice ili pd. Odmah te stave u pržun🔒
-
može li mi netko napisati, ono kad je objavljeno da je opte procjenjena na između 7 i 8 kn od strane nezavisnog procjenitelja prije pripajanja H1, je li to bilo sa dugom ili bez duga ? dakle kada se odbije dug ili... ?
-
Optima je muka, nije dobro kad je bilo 8 nije dobro kad je 5.
Da li je sad ok komentar, mislim spominjem Optimu?
-
biti ce dobro kad optima bude optimalno 10,50 😅
-
Jel bi prodao da sad ode na 10 kuna?
-
Jel bi prodao da sad ode na 10 kuna?
sad ne, ali u ponedjeljak da😅
-
Ovo nije (jos) za OPTE. Nije (bas) ni za ERNT. Kavana bi mogla biti (ipak) pravo mjesto.
Croatia opens new spectrum consultation
QuoteThe Croatian Regulatory Agency for Network Operations (Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti, HAKOM) has opened a consultation into its plans to allocate spectrum in the 800MHz, 900MHz, 1800MHz, 2100MHz and 2600MHz bands. The spectrum, currently used for 2G, 3G and 4G services, has been harmonised at the European level for use in 5G networks.
In June this year the regulator postponed an auction of 5G-capable spectrum in the 700MHz, 3.6GHz and 26GHz bands until the first half of 2021, saying the COVID-19 outbreak had caused a delay to the migration of TV broadcasts from the 700MHz range and had also impacted operators’ finances and investment plans.
-
A Zašto interkapital onda nije u top10 ako je toliko dobra ta opte ?
Pa svi znamo da nije baš bajna niti sjajna, podaci su zapravo jadni, ali joj potencijalno preuzimanje daje sjaj.
-
Ima li tko saznanja sto je novim ZEM? Svi cekamo i cupkamo a vijesti niotkuda.
Nadam se da ce doci do izmjena kako bi se i UG mogla javiti s ponudom inace bi moglo biti cupavo ovdje.
-
-
Ovdje pratis... I onda cim vidis da je uslo u proceduru javi...
https://sabor.hr/ i onda odes na 'Tjedni plan rasprava' i gledas sta ce se taj tjedan raspravljati...
Druga opcija koju isto tako mozes gledati su i Novi Akti...
-
Tako je treba pratiti sto je na saboru i vladi. Ali vidimo sada su puna glasila kako informacije cure na sve strane oko Janafa, pa cudno je da nije procurila vazna stvar oko ZEM ako ima izmjena od postojeceg nacrta zakona. Ako nema izmjena onda opet na milost i nemilost HT-a i A1 ostajemo, ali do kada to nitko ne zna, godinu dana, vise ili manje i po kojoj mizeriji misle ponuditi, kao za Kabu nedavno, mozda tako ili jos manje.
-
Tako je treba pratiti sto je na saboru i vladi. Ali vidimo sada su puna glasila kako informacije cure na sve strane oko Janafa, pa cudno je da nije procurila vazna stvar oko ZEM ako ima izmjena od postojeceg nacrta zakona. Ako nema izmjena onda opet na milost i nemilost HT-a i A1 ostajemo, ali do kada to nitko ne zna, godinu dana, vise ili manje i po kojoj mizeriji misle ponuditi, kao za Kabu nedavno, mozda tako ili jos manje.
KABA je potpuno drukcija prica od OPTE... Sadasnji vlasnici imaju nesto preko 75% kapitala KABA i dali su dobrovoljnu ponudu svim vlasnicima svih rodova dionica... Natuknuli su da ce predloziti delistiranje (na sto imaju zakonsko pravo kao vlasnici preko 75% kapitala tvrtke), no svi koji se ne slazu trebaju na Glavnoj skupstini izjaviti da se ne slazu i onda ce im se isplatiti pravicna cijena (koja je skroz nesto drugo od one niske cijene ponudjene u dobrovljnoj ponudi) i racuna se kao tromjesecni ponderirani prosjek prije datuma sazivanja Glavne skupstine...
OPTE je u vecinskom vlasnistvu tvrtki koje su mijenjale dug za kapital (ZABA i HT) i to za 10kn po dionici... OPTE je u visokoprofitabilnom telekom sektoru gdje imas 2 jaka telekoma i 2-3 slabija i tesko da mozes takvu situaciju usporediti sa bankarskim sektorom gdje imas 4-5 jakih banki i jos 15ak manjih... Pored toga imas UG koji je kupio Tele2 i kojem jedino ima smisla da kupi OPTE kako bi formirao treci konvergirani telekom... Nadalje, kod OPTE nije rijec o dobrovoljnom preuzimanju, vec o obaveznoj prodaji uvjetovanog AZTN (dakle nije ni do HAKOMa ni do HANFE, vec do Agencije za zastitu trzisnog natjecanja)...
Dakle, prodaja KABA i OPTE nemaju nikakve veze jedno sa drugim... Sadasnja cijena OPTE nema veze sa mozgom i rezultat je stopanja rasta cijene, a ne realnog stanja na trzistu... Informacije ne cure iz jednostavnog razloga sto se moze desiti da cijena odleti u visine koje Preuzimatelj vise ne moze i ne zeli pratiti...
-
Ne usporedujem ja Opte i Kabu po nicemu u vezi poslovanja, samo u vezi evenualinih makinacija. Eto i vi ih spominjete zasto ne raste opte, jer netko kontrolira cijenu.
A to sto navodite da cijena treba odletjeti u visine, e to svi mi nadam se cekamo.
Ali isto tako mislim da po ovom ZEM ne trebamo se nadati ponudi UG jer ne moze sudjelovati.
-
Ne usporedujem ja Opte i Kabu po nicemu u vezi poslovanja, samo u vezi evenualinih makinacija. Eto i vi ih spominjete zasto ne raste opte, jer netko kontrolira cijenu.
A to sto navodite da cijena treba odletjeti u visine, e to svi mi nadam se cekamo.
Ali isto tako mislim da po ovom ZEM ne trebamo se nadati ponudi UG jer ne moze sudjelovati.Čovjek ti je sve precizno objasnio zašto ne raste cijena...
Ja bih još dodao da je ova psihološki dozirana tišina isto dio plana.
Nikom nije u interesu od nadležnih u ovoj prići da cijena nekontrolirano odleti prije preuzimanja i da nastane košmar.... Sad je situacija idealna za proces ali pomalo dosadna ulagačkoj javnosti, jer dionicu drže mirne a ne treskave ručice...
Što se tiće UGa oni su jedni od najboljih pravnih eksperata na telekom tržištu na svijetu,i sigurno ne grizu nokte oko naših klauna u saboru kako mi mislimo. Imaju plan a, plan b i plan c.
Ne zaboravite da su se mjenjali uvjeti natječaja
-
Sve istina.
Dođe mi lijepo da odregistriram dionice pa da ih ni ne vidim.
Ovo se oteglo, svi već dobrano nestrpljivi, svi sve " znaju", nitko ništa ne zna
Uvjeti natječaja su se promijenili i netko je imao priličnu snagu utjecaja da ishodi promjenu . Pored interesa.
-
Ima li kakvih tračeva?
Evo upravo u birtiji raspravljamo oko ovoga. Sada kad smo drugu rundu naručili možda bolje progledamo
-
A što se tiče prodaje OPTIME od strane HT, čim je to TCOM ostavio HT da proda vidi se da se ije TCOM trudio. IMHO ne vjerujem da je HT Hrvatska u stanju tako nešto prodati na međunarodnom tržištu. Da su to bili TCOM , OK, ali HT...
Zna li se koju je investicijsku banku HT angažirao ?
-
BSOD : pa ako ne piüe da ne smije biti povezanih osoba znači da ih smije biti. mora biti sve točno i pravno ispravno napisano. ko da oni to ne znaju zaobići
Normalno, papir sve trpi.
-
Mali pogled u prošlost. Pogledala sam Maestrale
Uvijek je to tako u priči o preuzimanjima
Uz očekivanja i razočaranja, zapreke na putu, špekulativni manevri... i na koncu Tko čeka, dočeka
Long pozicije su bolne pozicije. I brojne propuštene prilike negdje drugdje, osim za jako imućne ljude, oni se mogu rastegnuti na par pozicija istovremeno
Posve je razvidno da je bilo više nego uputno prodati Maestral 2014, nego čekati u papiru 2019., al' daj ga ti znaj
Opte će se prodati, i to za cijenu koja neće biti manja od 6 kn, na 6 kn smo imali intervencije..... a da li ćemo čekati do srpnja iduće godine,, to ne znamo. Možda. A možda i ne.
Unatoč tome što nas ostatak foruma gleda sa podsmijehom i blagim suosjećanjem, ne vidim bolju priliku na tržištu. Niti što se tiče prinosa, niti što se tiče izlaska. Svi ćemo moći izaći iz papira bez obzira na količinu. Jer i to zna biti problem, količina
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin