Danas će biti eksplozija na bidu i asku.... Ja računam barem 70 k prometa😉
Kuna😉
Kuna😉
Kolega Optimist , gdje je sad ta eksplozija , čekam s kešom od jutra , stalno pitam “ buš eksplodirala “ ? ,a Opte nikako da odgovori “ BUUUM” .
Svi koje poznajem, a upoznala sam ovdje priličan broj dragih ljudi, baš svi čekamo pad da dokupimo.
Kad se svi naginju na jednu stranu, brod se i prevrne
Pa izgleda da od tog pada neće biti ništa, ili će biti amortiziran i minoran.
A ?
Kolega Optimist , gdje je sad ta eksplozija , čekam s kešom od jutra , stalno pitam “ buš eksplodirala “ ? ,a Opte nikako da odgovori “ BUUUM” .
Na pola puta smo sa 30k😆 jbg da sam dodao još ovih smileića onda bi i shvatili ranojutarnji sarkazam
Svi koje poznajem, a upoznala sam ovdje priličan broj dragih ljudi, baš svi čekamo pad da dokupimo.
Kad se svi naginju na jednu stranu, brod se i prevrne
Pa izgleda da od tog pada neće biti ništa, ili će biti amortiziran i minoran.
A ?
uz ovu dinamiku trgovanja barem možete u miru razmjenjivati recepte, raditi na izdavanju zajedničke kuharice, pa kada sjedne lova od prodaje ići u tiskanje prvog izdanja Kuhan i pečen u Opte
sanjao jutros, u magli sam vidio cifru: "11,45kn"...jbg, kad sam pitao za datum, probudio se prije odgovora...😨
sanjao jutros, u magli sam vidio cifru: "11,45kn"...jbg, kad sam pitao za datum, probudio se prije odgovora...😨
je bila je magla jutros, eto barem nešto ti se ostvarilo
Lani na jesen sam dva puta sanjao potres u kojem se sve zgrade oko mene ruše. San sam proživio tako živo da ujutro neko vrijeme nisam mogao razlučiti da li sam to sanjao ili se stvarno dogodio potres !
Onda sam između dva sna o potresu sanjao duha koji me proganja po hodnicima kuće tako uvjerljivo i jezivo da sam vikao, bolje rečeno urlikao i zvao u pomoć sve dok me žena nije uspjela probuditi sva unezvjerena šta mi je. I sad kada nekom prepričavam detalje tog sna naježim se.
Epilog:
par mjeseci nakon toga prvo mi je barku u zrak digla i razbila pijavica, onda je bio potres u Zagrebu, pojavila se korona, promakao mi je dobar dio zarade na dionicama koje sam u konačnici sve više manje nesretno prodao prekasno (osim Opte koju nisam prodao), a onda se dogodilo ono najgore - umro mi je tata, od čega se još nisam potpuno oporavio.
Još su se pojavila sitna sranja i problemi, recimo otišao je frižider, netko mi je puknuo u auto na parkiralištu i razbio blatobran i far, sad prije neki dan mi je pukla glavna cijev vode u dvorištu.
Sranja dovoljno za 10, a ne za jednu godinu.
Hoću reći, nisu snovi bez vraga i osnova. Uostalom, postoji cijela znanost koja se bavi snovima i tumačenjem snova s više ili manje uspjeha.
Jubito iskreno hvala na ovom neočekivanom uvidu u stvari o kojima se baš i ne govori (pogotovo ovdje), a dio su svih naših života. Da život je daleko složenija priča nego što izgleda. I doslovno NIŠTA nije bez veze iako mi nismo u stanju masu toga razumjeti zašto je tako, pa svašta o tome mislimo - uglavnom ne sasvim točno.
Kada bi mogli nekako vidjeti širu sliku svega toga mislim da bi bili iznenađeni koliko sve to što se događa savršeno ima smisla, ali mi iz naše pozicije i kuta iz kojeg to gledamo ne možemo zaista dobro razumjeti o čemu se zapravo radi.
Npr situacija na OPTE možda izgleda čudno, ali ona to uopće nije. Kada bi zaista imali točne informacije što se tu događa, problem ne bi postojao. Jedini stvarni problem je - nedostatak točnih informacija i ništa više.
S druge strane snovi su kao i sve slične pojave neizmjerno kompleksniji od OPTE tako da nikakvo čudo da ostajemo možda i doživotno zapanjeni stvarima koje se događaju, a ne razumijemo koja im je svrha. A život ima beskonačno iznenađenja u rukavu od kojih mnoga nisu nimalo ugodna. I dok ne naučimo to što trebamo (što god to bilo) valja nam s oni što znamo i umijemo nekako (pre)živjeti - što god život bacio na nas.
iskreno hvala na ovom neočekivanom uvidu u stvari o kojima se baš i ne govori (pogotovo ovdje), a dio su svih naših života.
Nema na čemu, došlo mi je nakon što je kolega nemo naveo da je sanjao cijenu OPTE (nadam se da je, i ja bih je volio sanjati ), a ispričavam se ako davim, ali ipak je ovo jedan pomalo neformalan topic.
Stvar je u tome da ja inače vrlo rijetko sanjam. Možda jednom - dva puta godišnje.
Priznajem da sam nakon tih snova malo pregledao starinske sanjarice i modernija tumačenja, pa sam utvrdio da sanjati potres nikako ne sluti na dobro, već ima izrazito negativno značenje i ukazuje na bol i patnju, a ja sam u kratko vrijeme sanjao potres čak dva puta. A sanjati duha ima puno značenja, uglavnom negativna.
I hvala svima koji su mi na neki način dali podršku kroz smajliće, lagao bih kad bih rekao da mi nije drago da još ima ljudi koji imaju zrno empatije.
Svi koji smo u ovoj dionici nešto sanjamo, neki i doslovno.
Ja ne mogu reći da nešto sanjam, ali da neka nada postoji, postoji.
Dvoznamenkasto je domena fatamorgane. Iako, ne i nerealna fatamorgana.
Ako priznam da je jedna butelja u meni, spada li ovaj post u birtiju?
Prošlu zimu, tek po raspisivanju natječaja cijena se približila 9 kn i to je bilo ok tada, a sad ta devetka ili nekakav dvoznamenkasti broj prelazi u mokre snove, a u međuvremenu se ništa toliko ekstremno nepredvidivo u samom procesu nije dogodilo... On ide svojim tijekom i u svom ritmu...Da neće biti jedostavno ni brzo to se moglo zaključiti po mnogim dosadašnjim preuzimanjima, i propalim natječajima i sl.
I sad se po treći put vraćam na svoju poveznicu procesa prodaje Optime sa kopernikanskim obratom....
Dali smo mi statićni, a Optima i proces oko Optime u pokretu ili Optima stoji na mjestu a mi se krećemo... Iz euforije, do očaja i nazad?
Meni se čini ovo drugo
Situacija oko Optime je onakva kakvu je mi u u određenom trenutku stvorimo,i protumačimo nekakve informacije koje dobijemo na kapaljku....
Dovoljno je nekoliko optimističnih postova da se pokrene cijeli vlak optimizma kao i obrnuto dovoljno da se probude nekakvu investi, zoranigutani i evo očaja po tko zna koji put.... Koliko god se ekipa pravila kao velike face sa wall st... to je nažalost tako...
Situacija oko Optime je onakva kakvu je mi u u određenom trenutku stvorimo,i protumačimo nekakve informacije koje dobijemo na kapaljku....
Dovoljno je nekoliko optimističnih postova da se pokrene cijeli vlak optimizma kao i obrnuto dovoljno da se probude nekakvu investi, zoranigutani i evo očaja po tko zna koji put.... Koliko god se ekipa pravila kao velike face sa wall st... to je nažalost tako...
Potpisujem, zato se i ljutim što oko ZEM-a sada ekipa radi velika očekivanja u odnosu na eventualne izmjene ZEM-a i očekuju da će se ovisno o tome hoće li biti izmjena ZEM-a ili neće, UG kupiti Optimu ili neće !
A zakon se neće promjeniti u ničem bitnom, tako da je razočaranje i pesimizam garantiran epilog !
Ali kolega Jubito, zašto bibse na to ljutili?
Ako opte ima perspektivu prinosa (prodaja) od 20-200% onda postoje događaji koji ce utjecati na to. Ako UG-u bude zakonski onemogucen preuzeti opte onda prinos tesko da bude gornja granica (200%) pa se raspon sužava. Tako razmišljam.
Postoje nelogicne i nepredvidive stvari ali i logicne i predvidive u ovom slucaju.
Prvo kada je obznanjeno da ht mora prodati bio je uzlet, objavljivanje tendera.
Onda je bio šok i pad usljed obavijesti o angaziranju inv banke radi bojazni o nekvalitetnim ponudama.
Ako je UG out ili nije ima drastican utjecaj na cijenu i omogucuje nabidavanje sa konkurencijom.
Samo neka se oni "loptaju" ali prodaje će biti! Nadam se da barem nama forumašima nije dugo za dočekati pravu cijenu
pa taman i skoro godinu dana čekali?
Kako neki vele najbolje je zadržati poziciju i zaklopiti laptop do daljnjega!
MickeyM : apsolutno potpisujem. Mislim dugo je zza čekati nekom s ušteđevinom 20 000 kn i tom ušteđevinom upucanom u OPTE i ako mu je sada smanjena plača zbog corone... ima i takvih na burzi.. pa večina mojih priajtelja nema ušparano ni 10 000 kn.. di če ti ulagat na burzi..
MickeyM : apsolutno potpisujem. Mislim dugo je zza čekati nekom s ušteđevinom 20 000 kn i tom ušteđevinom upucanom u OPTE i ako mu je sada smanjena plača zbog corone... ima i takvih na burzi.. pa večina mojih priajtelja nema ušparano ni 10 000 kn.. di če ti ulagat na burzi..
Naravno, a što bi oni ulagali a što bi i čekali sa tom "sićom". Kakvi su to ulozi od cca 20-50k kn, tu nema kruha!
Niti mogu izgubiti niti puno zaraditi, to je bez ikakve veze uopće pratiti i raditi ovaj posao!
Ma , možemo mi i Rat i mir iznova napisati, stvari idu kako idu.
Sve se svodi na to da li UG želi Optimu, i koliko je spreman za nju platiti
Neke se ponude naprosto ne odbijaju.
Ako ne želi, ode cura Vipu.
To nam je to. I svi znamo da je to tome tako.
Ma , možemo mi i Rat i mir iznova napisati, stvari idu kako idu.
Sve se svodi na to da li UG želi Optimu, i koliko je spreman za nju platiti
Neke se ponude naprosto ne odbijaju.
Ako ne želi, ode cura Vipu.
To nam je to. I svi znamo da je to tome tako.
Ali VIP ne želi platiti puno, oni bi to za mukte u dogovoru sa HT-om. Nudili bi koliko i "Ana dva pištolja" za Kabu, ako i toliko!
Znate da i mene ponekad žuta minuta uhvati, i da ne bi više čekao, ali se uspijem još uvijek skulirati da ne potepem bid!
I HT i Vip trebaju odmah uvesti ugovore ns 5-10god
Sigurno ce im HAKOM tu pogodovati oni su u kompi!