Cijena će biti 10 kn po mojoj procjeni
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
kolege, svi spominjete korunu. zar je moguće da i korona spusti cijenu ove kompanije? ja ostajem pri svojih 15kn iako je tu korona.
K tome, još malo će teoretičari zavjere početi pisati da je UG izmislio koronu da se dokopa optime pročitajte prije da je procjena 14 - 18 kn. i na to bi trebala ići premija. ali obzirom na cjelu situaciju mislim da sam realan sa 15kn
-
...pa momci sta ne udarate po prodaji...
Pistete gluposti....
-
Cjena nemoze biti niža od procjene revizora koju je predao aztnu jer bi aztn odbio takvu prodaju. Dakle nemoze biti niža od 8.6 kn koliko je procjena spojenog h1 i Optime, iako je službena procjena koju mi ne znamo možda i veća od toga.
Znači posto nemoze biti niža od 8.6 kn kolika će biti? Prije korone izračuni su bili od 12 do 15 kn. Po 10 kn je ht svoj udio swapao za dionice. Ja bi rekao sad nakon utjecaja korone, ponude neće biti ispod 10 kn.
Zašto ne kupuju veliki masovno ? Pa zato što se prodaja odvija profesionalno i nitko neće riskirati ugled i kazne za curenje informacija. Ovo je prodaja Telekoma oglašena u FT a ne na njuškalu, pa valjda moraju postojati i neki postulati za takav posao?
Ne pratim, pa ti vjerujem. Ali, što onda mene ili bilo koga drugoga sprječava da (ako je istina da ponude ne mogu ispod cijene koju si rekao), recimo, ove sekunde, pokupimo sve do 4.60, to jest mogućeg zaustavljanja trgovine zbog rasta od 10 posto? Ima, ako dobro vidim, cca dionica za 300.000 kn (bez skrivenih). Ne znam, možda je to premalo novca...
-
Cjena nemoze biti niža od procjene revizora koju je predao aztnu jer bi aztn odbio takvu prodaju. Dakle nemoze biti niža od 8.6 kn koliko je procjena spojenog h1 i Optime, iako je službena procjena koju mi ne znamo možda i veća od toga.
Znači posto nemoze biti niža od 8.6 kn kolika će biti? Prije korone izračuni su bili od 12 do 15 kn. Po 10 kn je ht svoj udio swapao za dionice. Ja bi rekao sad nakon utjecaja korone, ponude neće biti ispod 10 kn.
Zašto ne kupuju veliki masovno ? Pa zato što se prodaja odvija profesionalno i nitko neće riskirati ugled i kazne za curenje informacija. Ovo je prodaja Telekoma oglašena u FT a ne na njuškalu, pa valjda moraju postojati i neki postulati za takav posao?
Ne pratim, pa ti vjerujem. Ali, što onda mene ili bilo koga drugoga sprječava da (ako je istina da ponude ne mogu ispod cijene koju si rekao), recimo, ove sekunde, pokupimo sve do 4.60, to jest mogućeg zaustavljanja trgovine zbog rasta od 10 posto? Ima, ako dobro vidim, cca dionica za 300.000 kn (bez skrivenih). Ne znam, možda je to premalo novca...
Ne znam za vas, ali ne rasploažem beskonačnom količinom novca.
Iskreno, to me sprječava..
-
To bi išlo u sadašnjim okolnostima po 10 kn
-
Mi svi ovdje smo crkveni misevi i nase transakcije i piskaranje nemaju veze s nicim. Ja sam se samo bojao da ne dodje vijest NEMA PONUDA, mada mi je razum govorio da to ne moze biti, i razloge sam iznio vec prije. Sad kad se to nije desilo mirnije se zivi i dise, jer proces ide svojim tijekom. Jedan dan ce biti objava i to je to.
-
Moja procjena je 10 kn prije par mjeseci bi bila 12-15kn ali puno se toga desilo zadnjih par mjeseci.
-
Znaci vrtimo se zasad od 12-13 kn, u prosjeku.
-
Znaci vrtimo se zasad od 12-13 kn, u prosjeku.
Ne u prosjeku, nažalost, nego u željama.....🤣🤗
-
-
Moja procjena do prije mjesec dana je bila 12.5 kn a u novonastalim okolnostima je 10.5 kn.
-
A ne znam da ce trenutna situacija mnogo utjecati na ponude. Ove firme (UG i A1) ipak gledaju jako dugorocno i ova trenutna situacija je za njih upravo to, samo trenutna. A i telekom industrija se pokazala jako bitnom upravo i u ovoj kriznoj situaciji.
Kada bi pitali ljude jel bi prije bili bez toalet papira ili interneta... gusto bi bilo. .. a vidjeli ste koliko je bitan toalet papir.Procjena 12-14, a bio bih zadovoljan i sa 10-11
-
Luburi se diže kosa na glavi (ako ovo čita). Javi se...Javi se... Kad smo lijepo u revijalnom tonu da ću i ja svoju prognozu. Dobro nije prognoza već izračun na bazi dostupnih podataka kod preuzimanja Tele2. I gle vrijednost se kreće od 7,25 kn do 17,00 kn. Ako tražimo neku aritmetičku sredinu dobijemo 12,13 kn. Inače podaci oko prodaje Tele2 su toliko nekonzistentni da se vrijednost od 7,2XEBIDTA za 2018 godinu (s kojom se javno barata) ne može nikako poštimati ni sa dugom ni bez duga u formuli. Sukus svega znam da ništa ne znam, ali vjerujem.
-
Moja procjena 10kn i tu bi bio sretan
-
Ako je A1 dao ponudu onda je to bilo vjerojatno u prvom roku. Ako misle nadbidati UG onda su se morali isprsiti. To znači da si niti UG nije mogao dozvoliti da da slabu ponudu. Po mome virus nema uticaja na visine ponuda.
-
A ne znam da ce trenutna situacija mnogo utjecati na ponude. Ove firme (UG i A1) ipak gledaju jako dugorocno i ova trenutna situacija je za njih upravo to, samo trenutna. A i telekom industrija se pokazala jako bitnom upravo i u ovoj kriznoj situaciji.
Kada bi pitali ljude jel bi prije bili bez toalet papira ili interneta... gusto bi bilo. .. a vidjeli ste koliko je bitan toalet papir.Procjena 12-14, a bio bih zadovoljan i sa 10-11
Slažem se s kolegom LeoNT. Generalno gledano Telekomi u ovoj krizi nisu previše pali. Ova transakcija je ionako dulje vremena planirana od strane zainteresiranih kupaca. Možda će trenutna situacija utjecati na konačnu cijenu, ali u puno manjoj mjeri nego što je utjecala i sada utječe na cijenu na burzi.
Moja je isto procjena 12-14, a bio bih isto tako zadovoljan s 10-11 na kraju. Pogotovo iz današnje perspektive.
-
S obzirom da sam u ovu dionicu ozbiljnije poceo ulazit ima vise od godinu dana, tada sam ciljao na 9-10kn (nekih ~7x ebidta na ~500M duga),
Nakon preuzimanja tele2 procjena mi je bila malo visa, 12-14kn (~9x ebidta). Ako uracunamo trenutnu situaciju procjena bi mi isla na nekih 10-12kn
-
Telekomi su jedini koji nemaju skraćeno radno vrijeme . I rade 24 sata , svaki dan .
-
cijena na burzi nema veze s prodajnom cijenom,nije imala veze ni u rastu ni u padu
Pala je cijena ht-ea na burzi pa nije zato ht snizio cijenu svoje usluge
-
bilo bi svakako dobro da ovo netko otkupi i malo doda likvidnosti u ova teška vremena za burzu, kao što je bilo na Krašu, jer to smo evo već izgleda istrošili, nemam ove dionice, ali imam druge i nadam se da bi se sve malo pokrenule ako bi ulagači ovo unovčili dobro
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin