Najvaznije je da se ide dalje. Sto prije, sto brze. Oni koji trpe gubitak se mozda s tim nece sloziti, ali nakon sto se gubitak odsijece odmah se krene up. Provjereno.
Najgore je agrokorsko tugovanje. Od toga nema nista. Samo cemer i jad. I pusiona.
Najvaznije je da se ide dalje. Sto prije, sto brze. Oni koji trpe gubitak se mozda s tim nece sloziti, ali nakon sto se gubitak odsijece odmah se krene up. Provjereno.
Najgore je agrokorsko tugovanje. Od toga nema nista. Samo cemer i jad. I pusiona.
Na ovoj temi bi se mogla doktorirati psihologija. Dajte malo ohladite.
Ne radi se tu o gubicima i dobicima nego o riziku i potrebama.
Tko piše o riziku dokapa na ULPL ili ATPL dok raste? Nitko. čak se i na JDPL gdje je taj dokap najavljen to ne uzima za ozbiljno.
A ima ljudi koji misle i o takvim stvarima i nastoje ih povezati u suvislu valuaciju.
HT nije htio prodati OPTE, a da li će je Zaba prodati, to ćemo nadam se znati za koji mjesec.
Ja pišem što ja hoću. Pišem ono što mislim i o čemu imam procjenu.
Nevjerojatno je da se nitko nije pozabavio procjenom i valuacijom nego svi kao krdo gledaju u jednom smjeru.
Nitko se nije udostojio ni komentirao današnje izvješće o naknadama upravi i članovima NO, nikome nije palo napamet da se pokuša imenovati i jedan član NO iz redova manjinskih dioničara.... ništa, nada, niente.... gledajte u robu kad trgujete, a ne u trgovca.
Nisu mnogi a niti ja gledali niti u robu niti u trgovca već u "sigurnog bogatog kupca" Onda niti panike oko naknada niti bilo čega, samo čekamo da "čekić" lupi i evo svima hrpa lovice, ali već odavno kužim da i ne bude tako lako to išlo...
Ja pišem što ja hoću. Pišem ono što mislim i o čemu imam procjenu.
Nevjerojatno je da se nitko nije pozabavio procjenom i valuacijom nego svi kao krdo gledaju u jednom smjeru.
Nitko se nije udostojio ni komentirao današnje izvješće o naknadama upravi i članovima NO, nikome nije palo napamet da se pokuša imenovati i jedan član NO iz redova manjinskih dioničara.... ništa, nada, niente.... gledajte u robu kad trgujete, a ne u trgovca.
roba ima potencijala koji svakim izvješćem raste jel su rezultati sve lošiji( neznam da li je to potencijal na današnjoj cijeni ) a prodavatelji su "mutni"i rekao bi da igraju " prljavo ".......
A šta ste očekivali prijateljsko preuzimanje sa vatrometom.
Da, igrali su prljavo. Sad su "out" pa ćemo vidjeti što će drugo oko u glavi napraviti... Zaba bi mogla financijski posložiti/presložiti firmu za početak.
Firma je bila zanemarena, ali nije bezvrijedna. Toliko.
svako neka panicari po svom nahodjenju, ipak kada bi netko npr. sutra pokupio sve po 5kn (a da ne spominjem i sve ove smijesne nize vrijednosti) na cca. 70 milja dionica ispada trosak 350 milja cijele firme, a ista samo dugorocne imovine ima preko 500 milja ( i to knjigovodstvene vrijednosti dakle vec amortizirane, a sve i dalje radi i zaradjuje, za ekvivalent nove imovine treba kesirati preko 1mlrd kn), uz to dug se servisira iz redovnog poslovanja. Pitanje retoricko za sve mesetare ovdje jeli bi vi iskoristili ovo i usli tj. kupili navedeno i spremili cca. 150 milja razlike (koja inace vraca valuaciju dionice opet preko 7kn). Pa sad ako je lik istresao hrpicu dionica da se izvuce iz dreka jebiga isti taj bankar je svojom logikom po visim cjenama i kupovao, a nista se u medjuvremenu promjenilo nije sto se info tice, osim sto ga stisla nevolja, dokaz je ta druga vrijednosnica koju prodaje.
p.s. jos jedan fun fact - u 2020. firma uprihodila 456 milja kuna a prodala bi se po vama za 350 milja, e to bi bio potez za doktorsku disertaciju
Ne znam sto ti nije jasno. Dakle, HT se izuzeo od odlučivanja o konkurenciji (barem deklaratorno) i to ne radi jer je to džentlmenski. Zaba će prodati Optimu vjerojatno kad se za to ispune neki uvjeti. Tko je kupac, koliko novaca i točno kada.... o tome neka gataju forumski “trbuhozborci”.
Ono što je sigurno je da Ane više ne broji dane, ona je svoje ispustila po znatno višoj cijeni od današnje.
Ispada da tko prije ispusti više se opusti
A, samo ti čekaj.... ima ih koji su spremni puno skuplje od tebe plaćati....
Stvarno ga meljete bezveze. Firma je prodana, samo će se još malo trebati pričekati i ispuniti neki uvjeti.
U pravu ste kolega, koji crni Krešo je ovdje bitan, ja mislim da su mu puknuli margini pa mora prodat malo Opte i malo Saponije, sigurno ga srce boli, al’ štoš, takav je investitorski život.
Inače, prema zadnjim knjigama dioničara od Atlantske Krešica je tamo krenuo ulazit...možda je vidio bolju priliku ili krati pozicije
Gledajte na Krešu kao našeg heroja. Stalno je dizao moral kupnjama a sada vam je omogućio jeftini dokup a nekima i prvi ulaz u fotofinišu. Čovjek je legenda ove burze.
Smiju se ljutit oni koju su se uspaničili i prosuli svojih 50tak k komada.
Ono što je sigurno je da Ane više ne broji dane, ona je svoje ispustila po znatno višoj cijeni od današnje.
Ispada da tko prije ispusti više se opusti
Gdje je samo našla tog naivnog papka koji joj je iskipo 15 miliona vjeverica.
Ne znam sto ti nije jasno.
Zaba će prodati Optimu vjerojatno kad se za to ispune neki uvjeti. Tko je kupac, koliko novaca i točno kada.... o tome neka gataju forumski "trbuhozborci"
Stvarno ga meljete bezveze.
Firma je prodana, samo će se još malo trebati pričekati i ispuniti neki uvjeti.
HT nije htio prodati OPTE, a da li će je Zaba prodati, to ćemo nadam se znati za koji mjesec.
Kad malo bolje čitam, sve je jasno.
Optima je prodana, HT je nije htio prodati pa ostaje za vidjeti da li će je ZABA prodati
Drugi dan druga drama
Bankar prodao dio dionica ali ne samo na Optimi već i Saponiji, pa kreće odma panika da firma nije prodana i da ništa ne vrijedi.
Nitko nije zaključio da covijeku treba novac pa krati pozicije ravnomjerno u svim većim investicijama?
Pa nije valjda da je sve utrpao u dionice. Neka malo baci oko na razotkrivamo portfelje kako se radi...
KK je prodao 94K kom i ostaje mu još 550K. Kao je netko iz toga zaključio da dionica ne vrijedi? KK je još uvijek u Top 10 i ima 550K kom. Da dionica ne vrijedi valjda bi kompletno izašao?
Prodavao je i Saponiju s očitom namjerom da uđe u ATPL. I sada ljudi na ovoj dionici paničare?
Svašta!
Za sada sve ide po zakonu, e sada da li je to bilo i ocekivanje nas malih dionicara to je druga stvar. Dakle ako se nesto ne dogodi expresno OPTE pada u narucje ZABE, NO je vec naveden.
Posto ZABA nece sigurno biti operator u RH bude to islo onima koji se tim poslom bave. Bude i vlada u "sudackoj nadoknadi" popustila vjerujem u to, a pritisci su strasni, a sad se i sve vise javno događaju!
Ne kužim zašto su potrebni pritisci na vladu ako se zakon MORA uskladiti sa "Europskim stečevinama" šta god to značilo.
možemo li danas očekivati kakav crescendo
možda piše štogod u kodeksu