1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
    JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 19, 2021 at 8:53 AM
    • #7,341
    Quote from Laudator
    Quote from JoSko111

Zašto ovoliko nervoze ujutro? Ovo ne može loše završiti. Malo se love još prestrašeni i to je to. Prometi su nikakvi.

Nema straha.

Nema nervoze kolega. Nisam prodao ništa u ovoj godini samo nadokupio još cca 50tak tisuća. Mislim da ako nas maZe vrebaju radi treniranja strogoće onda im barem moramo dati do znanja da nismo ofce. Zašto bi se ljude strašilo i izbijalo im se novce sad u 5 do 12 ako mogu nešto zaraditi. Pa kako će ova burza naprijed ako iz opte izađe 90% nezadovoljnih???

Pa svaka škola je skupa. Ja nemam ništa protiv da svi izađu koji se boje. Tako i tako je sve već dogovoreno. Cijena gdje se mali dodavaju sa 10 000 kom je nebitna.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • May 19, 2021 at 9:00 AM
    • #7,342
    Quote from JoSko111
    Quote from Laudator

Nema nervoze kolega. Nisam prodao ništa u ovoj godini samo nadokupio još cca 50tak tisuća. Mislim da ako nas maZe vrebaju radi treniranja strogoće onda im barem moramo dati do znanja da nismo ofce. Zašto bi se ljude strašilo i izbijalo im se novce sad u 5 do 12 ako mogu nešto zaraditi. Pa kako će ova burza naprijed ako iz opte izađe 90% nezadovoljnih???

Pa svaka škola je skupa. Ja nemam ništa protiv da svi izađu koji se boje. Tako i tako je sve već dogovoreno. Cijena gdje se mali dodavaju sa 10 000 kom je nebitna.

Pa ako je sve dogovoreno onda neka objave jer je upravo neobjavljivanje po meni manipulacija. Te priče o "kineskom zidu" neka okače mačku o rep. Tu je previše nas već predugo zarobljeno sa lovom i propustili smo brdo prilika pa ako mislite da će općenito za burzu biti dobro da nas svih izlevate onda OK. Samo molim Admina da više ne pušta postove sa žalopojkama o placarskom prometu i njusra od burze.

JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 19, 2021 at 9:06 AM
    • #7,343
    Quote from Laudator
    Quote from JoSko111

Pa ako je sve dogovoreno onda neka objave jer je upravo neobjavljivanje po meni manipulacija. Te priče o "kineskom zidu" neka okače mačku o rep. Tu je previše nas već predugo zarobljeno sa lovom i propustili smo brdo prilika pa ako mislite da će općenito za burzu biti dobro da nas svih izlevate onda OK. Samo molim Admina da više ne pušta postove sa žalopojkama o placarskom prometu i njusra od burze.

HT nije lud da proda makar jedan dan prije nego što mora. Svaki dan duže njima paše.

Uopće ne sumnjam da postoje bar dvije ponude, od kojih će jedna biti prihvaćena kad dođe zadnji dan.

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • May 19, 2021 at 9:50 AM
    • #7,344

Upravo ovakav nekorektan odnos prema investitorima potiče špekulativna ulaganja na dionici, što je štetno za TK. Šteta što ovdje nema jedan Šaranović, da malo razbuca situaciju i pomrsi račune. HT štiti samo sebe, a transparentnost je floskula.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • May 19, 2021 at 10:01 AM
    • #7,345
    Quote from Miron

Upravo ovakav nekorektan odnos prema investitorima potiče špekulativna ulaganja na dionici, što je štetno za TK. Šteta što ovdje nema jedan Šaranović, da malo razbuca situaciju i pomrsi račune. HT štiti samo sebe, a transparentnost je floskula.

HT štiti sebe, a druga država štiti njega, Jer ta država postoji, za razliku od kobajagi države koja ne štiti svoje građane, a ne samo da ne štiti nego ih podkrada i krade gdje god stigne. Kohezija građana ove države je takva da slučajno dođe do raspada EU, a što nije nemoguće, pitam se kakva bi Hrvatska izašla nakon toga. Stoga, nakon optime što god joj donese burza i Rvacka, imovinu maknite

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 19, 2021 at 10:10 AM
    • #7,346

ja sam rekao da je opte moja zadnja investicuja (kupnja/prodaja) na zse. stvarno nemam namjeru čekati i gubiti još dragocjenih godina života. ja nemam mandat 4-8 god da se nafutram. kad radim, ako radim to je hebeno realan sektor.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 19, 2021 at 10:35 AM
    • #7,347

Čitam što pišete. Svi smo nervozni.

Oteglo se.

Činjenica je da ništa ne znamo. Po trgovanju bi se reklo da se nešto čeka. Dozvola regulatora, tinta na papiru, još je nešto u zraku

Da je Deal Done vidjelo bi se po tijeku novca.

Meni je benchmark cijena od 6,70, plus %... znači cca 7 kn.

Upitan je rok.

I upitno je i da li će mast otići u propast, pa nam slijedi još jedna odgoda. To je protivno zdravom razumu i gotovo neizgledno, al' su se i ludnije stvari dešavale.

BTW, neka se onaj na fibo 0, 23 makne sa aska. Tako neće prodati :S

Sve skupa, neki bi van i ne bi negativu, neki bi unutra i ne bi pozitivu, tko bi nam svima udovoljio

I je, ispala sam sucker, drugdje sam mogla i više i brže. :|

Al' uvijek će biti negdje prilike, trgovanje je cjeloživotan posao. Pa ako smo izgubili bitku, nismo i rat.

7 kn dakle. Šmrcko.

JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 19, 2021 at 10:39 AM
    • #7,348
    Quote from zlocesti

Oteglo se.

Činjenica je da ništa ne znamo. Po trgovanju bi se reklo da se nešto čeka. Dozvola regulatora, tinta na papiru, još je nešto u zraku

Upitan je rok.

I upitno je i da li će mast otići u propast, pa nam slijedi još jedna odgoda. To je protivno zdravom razumu i gotovo neizgledno, al' su se i ludnije stvari dešavale.

Sve skupa, neki bi van i ne bi negativu, neki bi unutra i ne bi pozitivu, tko bi nam svima udovoljio

Al' uvijek će biti negdje prilike, trgovanje je cjeloživotan posao. Pa ako smo izgubili bitku, nismo i rat.

7 kn dakle. Šmrcko.

Display More

Imam neki osjećaj da ćemo se svi iznenaditi na kraju oko cijene preuzimanja.

I to pozitivno.

A1 i UG će se poklati oko ovoga...

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • May 19, 2021 at 10:39 AM
    • #7,349

sto vas vise citam to mi je bolje, kazu noc je najcrnja pred zoru a kad vidim da je optimizam na o% onda znam da smo blizu kraja

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 19, 2021 at 10:46 AM
    • #7,350

Na OPTE (i ZSE općenito) su "igre gladi" savršeno u skladu s povjesnim trenutkom razvoja društva koji trenutno imamo i u RH i u okruženju. Tako je kako je i toga treba biti svjestan. Osobno to promatram bez previše emocija jer otprilike razumijem kontekst zašto je tako, a u ovim trenutku i okolnostima drugačije niti ne može biti. Kao i svi nastojim procjeniti što je najbolje, a na greškama - učim. Ponekad uspije ponekad ne, ali ako si nešto naučio onda napreduješ prema željenom cilju.

Tako je i ono što će tko napraviti sa svojom imovinom zapravo odraz tog stanja svijesti i iskustvene procjene. Realno garancije nema nigdje za ništa i kada se svi faktori uzmu u obzir uvijek ostaje pitanje jesmo li napravili najbolje što je bilo moguće u datim okolnostima. Iz mojeg iskustva se pokazalo da treba slušati intuiciju jer bez obzira na naš stupanj obrazovanja, iskustva ili vještine - ona nekako zna više od nas.

Bilo bi zanimljivo - čisto školski - na kraju balade znati zašto se sve ovo događa na dionici i koji su bili motivi sudionika da rade to što rade. Naravno ta znanja generalno postoje, ali osobno takvu analizu nisam često viđao osim ako se radilo o bankrotima velikih sustava (kao Enron) gdje si je netko dao truda posložiti kockice. A dalo bi se puno toga naučiti jer se ta priče neprekidno ponavljaju i stalno uzimaju nove žrtve. Ništa nije bez veze, sve ima svoje uzroke i posljedice i uvijek je u skladu s datim okolnostima koje takve situacije dozvoljavaju. Ako smo toga svjesni onda nam je šansa uspjeha veća, ako ne onda nam treba puno sreće.

U odnosu na ostale dionice u sličnim okolnostima OPTE i njena situacija mi se čini prilično sigurnom glede skorašnje budućnosti onoga što se ovdje treba dogoditi bez obzira na sve što se oko nje trenutno događa. U tom smislu pomalo podebljavam portfelj na ovim za mene diskontnim cijenama.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • May 19, 2021 at 10:48 AM
    • #7,351

50 dana pred finale me ne može prestrašiti više nitko. rajf sa 6. pozicije pritišće prema dole ali je naša sreća što tu nema cerpa. samo da vidite šta ti rade. znači lepoglava direkt bez suđenja.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • May 19, 2021 at 10:54 AM
    • #7,352
    Quote from zlocesti

Oteglo se.

Upitan je rok.

7 kn dakle. Šmrck

Display More

Tak je i moja računica nakon svega, otprilike jednogodišnja prodaja, ili AH koja je izašla na 6,7, ak je repo možda još 5 do 10 % gore. Očito je to HT jeftino prodao, barem ono što će objaviti je jeftino. Bitno je što manje platiti, a to se zbiva u zemlji indijanaca i urođenika koje možeš izlevatiti i za staklene perle. Zajedno sa njihovim poglavicom koji ionako ništa ne razumije.

Ako je HT upravljao optimom kako je i sobom, onda je i EBITDA marža oko 40 %. Oko 200 miuliona kuna godišnje od ukupnog revenue optime je išlo direktno HTu za kojekakve usluge, iznajmljivanja. Oko 250 miliona je ostajalo Optimi, a 40 % je EBITDA marža. Znači MINIMALNO oko 100 miliona kuna je EBITDA kod Optime. U 8 godina braka ZABA i HT mogli su vratiti sve Optimine dugove koje su imali. To s tim dugovima možeš namjestiti da je cijena dionice pola lipe ako želiš ili 11 kuna ako želiš. Tako da računanje fundamenata i pozivanje na državu u Rvcakoj ne funkcionira . Još je zloćka u pravu, ovdje funkcionira samo tarot, bacanje karata, proricanje iz bacanja žlica i vilica ili nešto bolje trend analiza.

Znate li vi da " onaj čije se ime ne smije spomenuti " nema nekretninu u Hrvatskoj. Nikakvu. On sve unajmljuje. Zašto ?

slovojed12
    Početnik
    Reakcija primljeno
    68
    • May 19, 2021 at 11:20 AM
    • #7,353

Uh, ova rasprava je duboko zastranila od osnovne teme :|

Prevladavajuće raspoloženje je dosta nisko, no to je posljedica isključivo odsustva informacija, a ne nekog konkretnog razloga.

Strpljen - spašen.

Ako ne prije, 10.07. se bude više znalo.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 19, 2021 at 11:24 AM
    • #7,354

Zloćka na štapu, zloćka na štapu :S

A boluje od dječje bolesti. Od Pohlepe :/

No, ovdje smo svi barem četiri puta primili cjepivo, a imunitet bi nam trebao potrajati čitav ćivot.

Ili do iduće prilike .

Nije još sve propalo, mada je na dobro putu :S

Ajde zekam se, sve je svima odavno već jasno.

Zašto još uvijek mislim da će sve biti dobro?

Ne slušajte me, upropastiti se znate i sami :saint:

Iduća dva tjedna su ključna :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 19, 2021 at 12:00 PM
    • #7,355
    Quote from slovojed12

Uh, ova rasprava je duboko zastranila od osnovne teme :|

Prevladavajuće raspoloženje je dosta nisko, no to je posljedica isključivo odsustva informacija, a ne nekog konkretnog razloga.

Strpljen - spašen.

Ako ne prije, 10.07. se bude više znalo.

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • May 19, 2021 at 12:08 PM
    • #7,356
    Quote from StatusQuo

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

Ništa čudno, niti neobično, raspoloženje/neraspoloženje je proporcionalno broju preostalih dana do srpnja i kretanju cijene dionice do srpnja. Što je manje preostalih dana, to će i reakcije biti burnije.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 19, 2021 at 12:18 PM
    • #7,357
    Quote from Jubito
    Quote from StatusQuo

Ništa čudno, niti neobično, raspoloženje/neraspoloženje je proporcionalno broju preostalih dana do srpnja i kretanju cijene dionice do srpnja. Što je manje preostalih dana, to će i reakcije biti burnije.

A raširiti šator, uzeti par eko plinskih boca, transparente i zahtievati naših 12,5 kn po dionici OPTE. Jamac: Vlada Republike Hrvatske.

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • May 19, 2021 at 12:40 PM
    • #7,358

Jučer je bio očiti pokušaj manipulacije i plašenja malih na Optimi...

Danas se identična stvar odradila na svjetskom kripto tržištu.

Obrazac isti... Sruši cijenu, protjeraj male, pokupi plijen, zaradi

Dakle, nema zime za nas Eskime..

JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 19, 2021 at 1:03 PM
    • #7,359
    Quote from Optimistcro

Ma nema tu nikakve manipulacije. Netko se preplašio ili mu se više nije čekalo pa se prosuo po bidu.

Teorije zavjere...

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • May 19, 2021 at 1:06 PM
    • #7,360
    Quote from JoSko111
    Quote from Optimistcro

Ma nema tu nikakve manipulacije. Netko se preplašio ili mu se više nije čekalo pa se prosuo po bidu.

Teorije zavjere...

Display More

Nisi pratio dobro naloge ujutro. Ponekad treba čitati između redaka i držati štopericu u ruci

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 17 gostiju