Gospodin
KOPSEJAK KREŠIMIR | 644.444 |
Zaokruzio na svoje cetvorke i to bi bilo to, zar ne?
Njegovi snovi, teznja, balanc become to reality.
Sad jos i mi pa nek pocne ljeto
Gospodin
KOPSEJAK KREŠIMIR | 644.444 |
Zaokruzio na svoje cetvorke i to bi bilo to, zar ne?
Njegovi snovi, teznja, balanc become to reality.
Sad jos i mi pa nek pocne ljeto
Znači cijena za opte oko 9,5 kn. Ajde moglo je i bolje ali nisam nezadovoljan.
Znači cijena za opte oko 9,5 kn. Ajde moglo je i bolje ali nisam nezadovoljan.
Kako ste došli do tog na temelju mog posta ?
Pi x oko...... 100 mil € / 70 mil dionica = i tu smo negdje.
haha... Ja se nadam da ne 100 mil za isplatu HTa, 200 za ZABAu i onda mi mali. Sada nabavite kalkulaciju pa mi recite koliko je to. Me zaboravite da su vjerojatno 3 kupca 😁😄😎
Ne znam je li ovo već netko zalijepio, ispričavam se ako je
Giovo jesam ja nešto slično.. ali baš ovo nije nitko .
Hvala kolega.. j krenuli su već koliko znam nije da kreću
Ne znam je li ovo već netko zalijepio, ispričavam se ako je
Nemaju TV pakete u ponudi... Jos...
Nemaju TV pakete zato što ZEM još nije u proceduri, naime ipak je ovo Hrvatska.
U intervjuima managementa i uprave Telemacha da se iščitati da u 2 novozagrebačka došli sa optikom kod 7000 korisnika i da imaju u planu do kraja 2021 postati dostupni kod još 70 000 korisnika i imati još 4000 km optike, Plan im je i u slijedećih 5 godine doprijeti do 500 000 korisnika. Govore da će graditi mrežu sa najnovijom NOKIA tehnologijom i u sve to uložiti 230 miliona eura.
U isto vrijeme A1 ima sada 500 000 korisnika i 14 000 km optike.
Moje je pitanje, samo za inženjere i znalce, ako ih ima : može li Telemach izgraditi 4000 kilometara optike do kraja 2021 ? Na koji način može doći do takve infrastruktire do kraja 2021 ? Zašto bi UG gradio optiku za 500 000 građana, ako neće moći distribuirati svoju TV, tj po sadašnjem ZEM vlasnik produkcije ne može biti i distributer.
Pri tome ne mislim da će UG preuzeti Optimu i ne insinuiram, jer situacija je takva da oni neprekidno ponavljaju da će sve graditi sami, ali što će graditi kada neće moći distribuirati ?
Ucjenjuje li Hrvatska UG sa ZEM ? Rade li ovi u vladi svjesno ili nesvejsno na tome da prisile HT i ZABA na prodaju Optime A1 ? A nakon toga će donjeti ZEM kojim bi omogućili izgradnju optike od strane UG.
U tom slučaju ( A 1 i bez ZEM ) će optima ići po manjoj cijeni ( neka barem plate 8 ebitda = dug + kapital ) ,a UG i mi smo izvisili. Barem slijedećih 5 godina, UG ih neće moći stići, a mi ćemo i dalje imati dupol .
A ako će donjeti ZEM , možda bi i UG ponudio cijenu koja bi bila nešto veća i mi bi nešto bolje prošli, a duopol se pretvorio u tržite s 3 konkurenta.
Kako živimo gdje živimo, mislim da je kod nas moguća najgora moguća opcija.
ne trebaš biti inžinjer da shvatiš da optiku postavljaju i razni podizvođači. ako imaš puno novca angažiraš puno izvođača i dobiješ učinak.
A1 ako bi bio kupac onda nije postignuto razbijanje duopola što je bila namjera. puno jednostavnije bi onda bilo da je ht pripojio optimu i izbjegli bi ovo natezanje.
cijelo vrijeme se zanemaruje lobistička moć UG koja je na ovim prostorima ogromna. lobirat će, prijetit će, podmitit će i na kraju kupit će.
ovo je sektor koji se razvije enormnom brzinom i tko brzo ne reagira ispada iz igre. elon mask već radi na tome da sa svojih satelita putem 5G, 6G i pitaj boga čega emitira signal bilo gdje na planeti za 100$ mjesečno. ne znam tko će njemu onda naplaćivati koncesije za svemir i šta će tad raditi zemaljski operateri. ta tehnologija omogućava prenos enormne količinu podataka dvosmjerno i kad svi uređaji, senzori i kamere to počnu raditi imamo apsolutnu kontrolu planete. nedavno su kinezi zabranili da se ulazi sa teslom u njihove vojne objekte baš radi tih mogućnosti.
Verdi, Elon Musk i Hrvatska tj Plenkovic and co ne idu zajedno u recenicu.
Svjesno, a moguce i nesvjesno, otezu s donosenjem ZEM jer je u pitanju kolosalni provincijalizam i neznanje , a jedina ambicija im je da da budu sluzbenici u Bruslju. Oni o nicemu blage veze nemaju. Pa pitaju HT. A ne usude se sami nikakve odluke donositi, jer blage veze nemaju o cemu se ovdje radi, jedino vide da se u UG mozda radi o saveznicima. A mozda i ne. U glavi propuh...
Zanima me mogu li za 6 mjeseci ameri izgraditi 4000 km optike ? Zna li to netko ?
Display MoreNemaju TV pakete zato što ZEM još nije u proceduri, naime ipak je ovo Hrvatska.
U intervjuima managementa i uprave Telemacha da se iščitati da u 2 novozagrebačka došli sa optikom kod 7000 korisnika i da imaju u planu do kraja 2021 postati dostupni kod još 70 000 korisnika i imati još 4000 km optike, Plan im je i u slijedećih 5 godine doprijeti do 500 000 korisnika. Govore da će graditi mrežu sa najnovijom NOKIA tehnologijom i u sve to uložiti 230 miliona eura.
U isto vrijeme A1 ima sada 500 000 korisnika i 14 000 km optike.
Moje je pitanje, samo za inženjere i znalce, ako ih ima : može li Telemach izgraditi 4000 kilometara optike do kraja 2021 ? Na koji način može doći do takve infrastruktire do kraja 2021 ? Zašto bi UG gradio optiku za 500 000 građana, ako neće moći distribuirati svoju TV, tj po sadašnjem ZEM vlasnik produkcije ne može biti i distributer.
Pri tome ne mislim da će UG preuzeti Optimu i ne insinuiram, jer situacija je takva da oni neprekidno ponavljaju da će sve graditi sami, ali što će graditi kada neće moći distribuirati ?
Ucjenjuje li Hrvatska UG sa ZEM ? Rade li ovi u vladi svjesno ili nesvejsno na tome da prisile HT i ZABA na prodaju Optime A1 ? A nakon toga će donjeti ZEM kojim bi omogućili izgradnju optike od strane UG.
U tom slučaju ( A 1 i bez ZEM ) će optima ići po manjoj cijeni ( neka barem plate 8 ebitda = dug + kapital ) ,a UG i mi smo izvisili. Barem slijedećih 5 godina, UG ih neće moći stići, a mi ćemo i dalje imati dupol .
A ako će donjeti ZEM , možda bi i UG ponudio cijenu koja bi bila nešto veća i mi bi nešto bolje prošli, a duopol se pretvorio u tržite s 3 konkurenta.
Kako živimo gdje živimo, mislim da je kod nas moguća najgora moguća opcija.
Ne mogu izgraditi. To su sve spekulacije.... a neke stvari nisu ni logične. UG treba i korisnike i infrastrukturu.Treći je došao, vise nema natrag. Moguće su uvijek razne podjele i opcije, al rokovi su zadani.
A ovo za birokratizam i njihove partikularne ambicije stoji. HT bi preuzeo cijeli Market da može....
ovo je sektor koji se razvije enormnom brzinom i tko brzo ne reagira ispada iz igre. elon mask već radi na tome da sa svojih satelita putem 5G, 6G i pitaj boga čega emitira signal bilo gdje na planeti za 100$ mjesečno. ne znam tko će njemu onda naplaćivati koncesije za svemir i šta će tad raditi zemaljski operateri. ta tehnologija omogućava prenos enormne količinu podataka dvosmjerno i kad svi uređaji, senzori i kamere to počnu raditi imamo apsolutnu kontrolu planete. nedavno su kinezi zabranili da se ulazi sa teslom u njihove vojne objekte baš radi tih mogućnosti.
Verdi, sa svim postovanjem, toliko si ga nadrobio da ne znam od kuda uopce da krenem..
Svjesno, a moguce i nesvjesno, otezu s donosenjem ZEM jer je u pitanju kolosalni provincijalizam i neznanje , a jedina ambicija im je da da budu sluzbenici u Bruslju. Oni o nicemu blage veze nemaju. Pa pitaju HT. A ne usude se sami nikakve odluke donositi, jer blage veze nemaju o cemu se ovdje radi, jedino vide da se u UG mozda radi o saveznicima. A mozda i ne. U glavi propuh...
Zanima me mogu li za 6 mjeseci ameri izgraditi 4000 km optike ? Zna li to netko ?
4000 km papira nemogu isprintat, kamoli izgraditi nove mreže.
Neznam što se podrazumijeva pod izgradnju, otkopat rovove, polagat kabele i pospajat i/ ili samo provlačenja kroz postojeću DTK kanalizaciju, ali jedno i drugo je nemoguće. Pogotovo u urbanim sredinama gdje se radovi izvode na javnim prometnim površinama.
koji ste vi nevjerni tome. gledate li vi u opće kako se to postavlja? nije to vodovod i kanalizacija pa se kopaju tranšeje dubine 4 metra. koliko stanova ima u nekim zgradurinama? ne kopa se svugdje i kad se kopa kanal je širok 20 cm itd. itd. da li vi znate koliko trenutno autoputa gradi indija u jednom danu?
Vidi http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza
Idu od zapada do istoka Novog Zagreba. To je nekih 150.000 stanovnika i ništa ne kopaš, samo provlačiš svoju optiku. Rekao bih da je moguće.
Idu od zapada do istoka Novog Zagreba. To je nekih 150.000 stanovnika i ništa ne kopaš, samo provlačiš svoju optiku. Rekao bih da je moguće.
Možda u Novom Zagrebu, van njega su truba. Neće oni uspjeti pokriti puno jer nije tu samo položiti kabel nego razvuci FTTH, a to nema šanse išta da naprave u kratkom roku.
Oni su na početku početaka, vezano i na mobilnu infrastrukturu, a pogotovo onu za 5G.
Super ste mi vi kojima je cijela Hr Zagreb. Evo ja gledam od ljeta lokalnu firmu kako petlja od prošlog ljeta u ovom mome selu na potezu od nepunih kilometra. Samo su jednu cesticu i to sporednu trebali prekopat. Stalni se nešto vraćaju, pa vire iz šahti, pa kopaju po ormarićima, zadnja dva dana postavljaju još jedan ormarić. Itd.....
Ali oni su rekli u 6 mjeseci još 70 000 korisnika i 4000 km optike. U interview su spomenuli 4000 kilometara optike do kraja 2021,
Ako A 1 ima 14 000 km optike i 500 000 korisnika, a to su napravili kroz cijelo svoje postojanje mene zanima može li telemach ostvariti ovo što spominje -
do kraja godine 2021 4000 km optike i 70 000 korisnika.
Idu od zapada do istoka Novog Zagreba. To je nekih 150.000 stanovnika i ništa ne kopaš, samo provlačiš svoju optiku. Rekao bih da je moguće.Ali oni su rekli u 6 mjeseci još 70 000 korisnika i 4000 km optike. U interview su spomenuli 4000 kilometara optike do kraja 2021,
Ako A 1 ima 14 000 km optike i 500 000 korisnika, a to su napravili kroz cijelo svoje postojanje mene zanima može li telemach ostvariti ovo što spominje -
do kraja godine 2021 4000 km optike i 70 000 korisnika.
A1 je glavninu FTTH mreže i optičke infrastrukture dobio preuzimanjem Bneta, Amisa i Metroneta. Oni sami su možda polovinu svoje mreže sami izgradili.