Kupci sigurno već postoje, minimlno dva.Ovdje je samo pitanje, koliko ovo stvarno vrijedi i koliko su spremni izdvojiti.Moje mišljenje, da ćemo znati najdalje za dva mjeseca novog vlasnika....
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
milo:
maximalno 2 mjeseca
-
A to “trčanje pred rudo”je rezultat odlične komunikacije Zabe i HT-a ?
Ne bih špekulirao zašto su to objavili i da li je to posljedica ovog ili onog.
Činjenica je da je to ostavka koja stupa na snagu nepoznatog datuma, a zanimljiva je jer daje signal da se možebitno računa na novi NO, jer bi u suprotnom gospođe dale ostavku, a Zaba bi postavila nove članove u NO.
Zaba i HT su u odličnim odnosima.
U konačnici, vrijednost dionica Optime kojima raspolažu (knjigovodstvena vrijednost) nije tako velika da bi se oko toga klali.
Prihod HT-a u 2019. godini je bio 5.833.249.460,00 kn, a ZABA-e 4.051.436.649,00 kn.
Njihove dionice Optime vrijede 377.160.430,00 kn: Zabine 256.258.530,00 kn, a HT-ove 120.090.190,00 kn.
-
A to “trčanje pred rudo”je rezultat odlične komunikacije Zabe i HT-a ?
Ne bih špekulirao zašto su to objavili i da li je to posljedica ovog ili onog.
Činjenica je da je to ostavka koja stupa na snagu nepoznatog datuma, a zanimljiva je jer daje signal da se možebitno računa na novi NO, jer bi u suprotnom gospođe dale ostavku, a Zaba bi postavila nove članove u NO.
Zaba i HT su u odličnim odnosima.
Da, to je moguće bio ili jest oblik pritiska na HT da proda firmu sto prije jer moguće postoji odgovarajući kupac koji je spreman platiti odgovarajuću cijenu i ispunjava ostale uvjete, iz perspektive najvećeg dionicara.
Knjigovodstvena vrijednost Optime je nebitna za transakciju. Provjerite kolika je bila knjigovodstvena vrijednost Metroneta prije prodaje i nakon prodaje? A koliko je bila postignuta cijena u prodaji. Slično je bilo i s ostalim operaterima koji su se prodavali lokalno.
I Banka i HT ionako ne vode Optimu po knjigovodstvenoj vrijednosti već ili po (usklađenoj) cijeni stjecanja dionica ili po naknadnoj procjeni napravljenoj od ovlaštenog procjenitelja. Mogli bi je teoretski voditi i kao ‘mark to market’, al konkretno mislim da to nije slucaj kod njih. Naprosto jer zajedno, (a i pojedinacno - Zaba) ostvaruju kontrolu.
-
milo:
maximalno 2 mjeseca
A što kažete da to bude sutra poslije 16sati ?
Šikalo bi se.
Ipak je godišnjica početka postupka prodaje i bilo bi sve riješeno u dugo priželjkivanom “razumnom roku “, a naravno jubileji se slave uz bogato darivanje . 😉
-
Zatvaraju je sa 1.2.2021.... Imaš na webu info kako ju više nije moguće ugovoriti.
https://www.telekombankarstvo.hr/
Ali nebi to povezivao sa OPTE. Mislim da su skužili da je nerealno jeftin paket u usporedbi s drugima koje ZABA nudi i još kad tome nadodate činjenicu da je ZABA dizala i druge naknade.
-
Dali postoji ikakva šansa da se npr pri kraju procesa,u dobrom tajmingu pojavi nekakav šaranović i krene čistiti sve s reda i onda na kraju dogovarati s trećom stranom?
Da ima takav interesent mogao se pojaviti i jučer i danas i sutra. U nekom super optimističnom scenariju princ na bijelom konju kupuju na burzi do 25% i kreće javna ponuda. No rekao bih da je ovo slučaj iscrpljivanja i krajnji ishod za manjinske dioničare vrlo neizvjestan.
-
toni:
pitaj gosp.KRESE jel ishod neizvjestann..samo na zadnjem dokupu zadnjih 2 mjeseca je dokupija iznad 50000 komada i vaec samo na toj kupnji je u plusu barem 35000 kn u plusu,,,a izgleda to je sitnis sto se ocekiva..zato Toni ako imas koju kunu u carapici kupi i na ovim razinama ces dobro zaradit
-
Dali postoji ikakva šansa da se npr pri kraju procesa,u dobrom tajmingu pojavi nekakav šaranović i krene čistiti sve s reda i onda na kraju dogovarati s trećom stranom?
Da ima takav interesent mogao se pojaviti i jučer i danas i sutra. U nekom super optimističnom scenariju princ na bijelom konju kupuju na burzi do 25% i kreće javna ponuda. No rekao bih da je ovo slučaj iscrpljivanja i krajnji ishod za manjinske dioničare vrlo neizvjestan.
Toni, Toni nist ti ne razumijes.... a sto bi netko sa 25% dionica i koliko bi digao cijenu da ih sakupi bez prodaje paketa Zabe i HT-a?
-
Toni, Toni nist ti ne razumijes.... a sto bi netko sa 25% dionica i koliko bi digao cijenu da ih sakupi bez prodaje paketa Zabe i HT-a?
mozda bi to bio i bolji svcenarij za nas male dionicare? ajde kolege zamislite 50kn / dionici da se napuca?
-
-
Kolega upravo suprotno. Da je u pitanju neka mizerna prodajna cijena prodalo bi se odavno. Ima logike da se radi o pristojnoj cijeni, a po mome mišljenju je sve iznad 10kn pristojno.
-
trial.
to ce bit rjeseno puno prije 01.07..jer nece HT dopustit da neko upravlja s njegovim dionicama ..pokusat ce izvuc max cijenu sto se moze ,..jer ako se ne proda do 01.07 ht nema vise veze s oPTIMA a Zaba mora u tom slucaju trazit nekog ko se bavi telekomunikacijama da upravlja s poslovanjem Opte..znaci za sve komplikicija..tako da mislim da je sve rjeseno do 01.07 (realno mislim za max 2 mjeseca
I ja se nadam da će do ljeta Optima biti prodana.
Ali ajmo malo stvari postaviti sa aspekta interesa kupca. Kome se ovdje žuri, kupcu ili prodavatelju?
Ja kao kupac znam da se HT-u i Zabi žuri, pa zašto onda ne bih pričekao da im šibica dogori do kraja pa da budem u poziciji da ja kao kupac diktiram tempo?
Da li im se žuri?
Ovisno o tome tko je i koliko njih do sada pokazao ozbiljan interes.
Ukoliko imaju jednog ozbiljnog kupca, onda je svakako on u prednosti jer vremena je sve manje.
Ako ih je više, nema potrebe za žurbom.
Dakle, kao i u mnogo čemu, sve je stvar ponude i potražnje.
Osim, naravno, ako nisu HR igrice ispod stola u pitanju.
S obzirom da je već 01.02. i da sadašnja tržišna cijena ne bi trebala odražavati realnu kupoprodajnu cijenu, postaje sve sumljivije.
Slažem se da se ovo mora riješiti do proljeća, u suprotnom, nije dobro.
-
Cijena bi išla do koliko nekom vrijedi ... imao si KRAS za primjer ne tako davno
-
Cijena bi išla do koliko nekom vrijedi ... imao si KRAS za primjer ne tako davno
Da, upravo tako. Imaš Kras gdje “napadač” nije imao prethodnu kontrolu, digao je visoko cijenu i nije uspio. Jer nije uspio preuzeti prethodno paket ESOP-a. Isto tako taj neki preuzimatelj na Optimi ne bi mogao preuzeti kompaniju jer bi ga HT i Zaba blokirali. Prodajući možda kontrolu i nekome drugom, ako bi se tako dogovorili s njime.
-
Što se sad dešava, bid je tanak a kupuje se dosta agresivno?
-
Što se sad dešava, bid je tanak a kupuje se dosta agresivno?
Misliš da oni na 6.40 stvarno prodaju?
-
sad je 60 i 57 tisuća stavljeno, znam da su to plašioci. ali ovaj tjedan je čudan i ovo danas se ne uklapa. Ako su se neki iskipali zadnjih dana na umjetnom rastu što sad kupuju nazad skuplje?
-
lukasenko:
kp kaze da je bio umjetni rast..po ovome danas ocito nije umjetni rast..pravi rast tek slijedi
-
Netko onda očito ima dosta love ‘ viška’ ako može ulagati u “umjetni rast”. Zanimljivo je vidjeti da se rast događa s većim dnevnim prometom, a pad s manjim. Po meni se tu radi o porastu interesa za dionicom. Nekako mi drago da nema više onih ‘prosipavača’ dionica po malim cijenama. Idemo mi dalje ovako, ali prirodno!
-
Bio je ovo odlican tjedan. Pocelo sa 5.3, zavrsilo sa okruglo 6.
Mislim da je to stvarno dobro. Trgovina obecava da ce se rast nastaviti i slijedeci tjedan...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun