Jesus Christ on a Motorbike.
Paranoja.
Ako ste chickens, izbjegavajte papir ko' kugu i to je to.
Al' da ovdje treba imati dobre zifce, treba 🙂
Jesus Christ on a Motorbike.
Paranoja.
Ako ste chickens, izbjegavajte papir ko' kugu i to je to.
Al' da ovdje treba imati dobre zifce, treba 🙂
Ledica, po vasem, to bi znacilo da A1 mora prodati ako ne kupi vecinski. I On moze opstruirati rad uprave.
Netko je spomenio da svicarci nisu raspisali natjecaj pa da ti znaci da je kupac odabran... S obzirom sto sam sve prozivio s opte,ne bi me uopce iznenadilo da za mjesec dva izade novi natjecaj.
Sto A1 mora prodati? A1 je stekao malen udjel kroz proces predstecajne nagodbe i taj udjel nije sporan s regulatorne niti strane tržišnog natjecanja jer A1 ne ostvaruje nikakvu kontrolu. A1 ne mora prodati, al držanjem tog udjela neće maksimizirati financijsku korist.
Nije mi jasno zašto se ovdje konstantno od vise korisnika gura nekakva teza da će se firme poput A1, HT, Telemacha ili Zagrebacke banke ponašati iracionalno i protiv interesa svojih vlasnika?
Investicijska banka ne raspisuje nikakav natječaj. Ona neposredno komunicira sve potencijalno zainteresirane investitore i kroz svoju bazu ih kontaktira te upućuje na podatke i uvjete prodaje. To nravano uključuje već potencijalno iskazan interes, ali i od strane onih klijenata koji do sada nisu bili neposredno ukljuceni u proces prodaje.
Koju odluku AZTN HT nije postivao?
Kako mislis da ne znas da li svoj udio mogu zadrzati? To je njihovo vlasnistvo.
A sto će im dionice u firmi u kojoj oni imaju manjinski udjel, a drugi teleoperater njome upravlja i ostvaruje kontrolu? Znaš li ti jedan primjer gdje je HT u takvom položaju?
Ako im cijena ne bude odgovarala ne moraju prodati. Zato se radila procjena. Mislilo se i da ce prodati prije nego inv banka preuzme postupak prodaje.
Ne kazem da sam u pravu.
A kad ht izgubi upravlkanje, ako slucajno dode do toga, mora li to preuzeti drugi operater na upravljanje? Moze li samo Zaba postaviti upravu do prodaje?
I sto zazivate paranojui sl, ovdje samo raspravljamo, ne mozemo utjecati na prodaju ili cijenu. Valjda svak ima oravo na misljenje cak i kad nije pravu.
Lijepo je da se razbuktala rasprava ali taman kad rasprava ode u širinu, netko po tko zna koji put paranoićno vrati priču na početak i mjenja uvjete natječaja, u nekom svom paralelnom svijetu...
Ajmo jednom za svagda koncenzusom odlučiti dali ht i zaba moraju prodati ili ne👨🏫👩🎓
Ako im cijena ne bude odgovarala ne moraju prodati. Zato se radila procjena. Mislilo se i da ce prodati prije nego inv banka preuzme postupak prodaje.
Ne kazem da sam u pravu.
A kad ht izgubi upravlkanje, ako slucajno dode do toga, mora li to preuzeti drugi operater na upravljanje? Moze li samo Zaba postaviti upravu do prodaje?
I sto zazivate paranojui sl, ovdje samo raspravljamo, ne mozemo utjecati na prodaju ili cijenu. Valjda svak ima oravo na misljenje cak i kad nije pravu.
Ne može preuzeti jer AZTN neće dopustiti novu nedopuštenu koncentraciju. Pa HT upravlja već 7 godina?! Pa neće sada valjda dati A1 7 godina na upravljanje?! Ili Telemachu, a da mu HT bude manjinski suvlasnik i većinski sa Zabom? Kako bi tek ta kontrola i upravljanje bili nakaradni. I s kojim ciljem sve to? I zašto bi Opte ostala neprodana, a omogućavala bi se stalno upravljanje njome u nekom novom pseudoupravljacko-vlasnickom odnosu? PS nagodba i proces su defacto završeni. Zaba želi novce, a ne Telekom pod kontrolom. K tome treba misliti i na to da bi proces trebao zavrisiti povećanjem konkurencije zato je sve ovo i poduzeto. A ako ne uspije, onda bi se barem utjecaj i polozaj HT-a trebao umanjiti na trzistu.
Imaš ti pravo samo sto su ta mišljenja redom nelogična. Svatko od aktera želi maksimizirati svoju poziciju, a ne raditi u korist konkurencije. Najjaci razlog neprodaje Optime su Korona i inertnost HT-a. Al rokovi su jasni i HT unutar rokova izvršava ono ato mu je AZTN propisao. Naravno, i oni nastoje maksimizirati svoj polozaj. Al propuštanje prodaje nekom drugom ili davanje upravljanja konkurentu ne idu smjerom maksimizacije pozicije HT-a.
"HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HTovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica."
Ne moraju prodati zbog AZTN, ali što će njima dionice Optime. HT gubi upravljačka prava, a ZABA se skoro sam siguran ne misli baviti telekomunikacijama. Čak i da si HT može dozvoliti da propadne njegovih 120 mkn u dionicama Optime, mislim da ZABA sigurno neće ostaviti svojih 250 mkn.
Zločka zna.!! Prije svega dionica je visoko rizična. Cijenu ne diktira broj korisnika niti broj kilometara optičke postavljene u xy vremenu. Ako nema ponuda a to Moraš prodati onda si u gadnim problemu i kupca ne zanima šta je netko platio dionicu pa 10 kn.
Tko je ikada sudjelovao u kupnji i prodaji nečega pod moraš znati će o čemu pišem. Svatko neko procjeni rizik, može se dobro izgubiti a i dobiti, ali nije sve u nekim fundamentima i uloženim i izgradjenoj optici.
HT MORA izgubiti upravljanje Optimom. Optima se ne mora prodati, ali ako se ne proda, nakon par mjeseci prestanka upravljanja od strane HT-a ona ide u stečaj.
Iz ovoga se da zaključiti da Optimu praktički MORAJU prodati.
Ledica, po vasem, to bi znacilo da A1 mora prodati ako ne kupi vecinski. I On moze opstruirati rad uprave.
Netko je spomenio da svicarci nisu raspisali natjecaj pa da ti znaci da je kupac odabran... S obzirom sto sam sve prozivio s opte,ne bi me uopce iznenadilo da za mjesec dva izade novi natjecaj.
A1 sa 1,56% dionica Opte nema nikakvog utjecaja na organe upravljanja društva , treba prijeci prag od 5%. Razlika između 1,56% i 17% je značajna.
Zločka zna.!! Prije svega dionica je visoko rizična. Cijenu ne diktira broj korisnika niti broj kilometara optičke postavljene u xy vremenu. Ako nema ponuda a to Moraš prodati onda si u gadnim problemu i kupca ne zanima šta je netko platio dionicu pa 10 kn.
Tko je ikada sudjelovao u kupnji i prodaji nečega pod moraš znati će o čemu pišem. Svatko neko procjeni rizik, može se dobro izgubiti a i dobiti, ali nije sve u nekim fundamentima i uloženim i izgradjenoj optici.
HT MORA izgubiti upravljanje Optimom. Optima se ne mora prodati, ali ako se ne proda, nakon par mjeseci prestanka upravljanja od strane HT-a ona ide u stečaj.
Iz ovoga se da zaključiti da Optimu praktički MORAJU prodati.
Ovo je tek glupost. Optima ni da se ne proda ne bi završila u stečaju dok god ima podršku Zabe. Razina zaduženosti Optime nije mnogo veća nego ona kod recimo Iskon Interneta. A slično je i sa poslovnim rezultatima. Pogledajte račun dobiti i gubitka i bilancu Iskona. Ili Metroneta prije prodaje. Dugorocno Optima ne bi bez novog kapitala i povezivanja s mobilnim operaterom mogla nastaviti poslovati (na rok od 5 ili 10 godina). Al mogla bi samostalno poslovati još godinama i vjerojatno odrzavati udjel koji ima. Nije HT napravio ništa senzacionalno za Optimu. Njihovo upravljanje je u nekim sferama tog upravljanja bilo na rubu kriminalnog, ali su boostali profitabilnost i zadržali je na razini koja može potaknuti interes nekog novog ulagaca/preuzimatelja.
Bi bi. To vam je dokazano.
Možda sam bio vremenski pregrub, ali nisam previše.
Slabo si upućen i ne poznajes situaciju ni biznis.
Ma ja samo kažem da Optimu vlasnici moraju prodati. Moraju! Sve ostalo za njih nema smisla.
Bi bi. To vam je dokazano.
Možda sam bio vremenski pregrub, ali nisam previše.
Za otići u stečaj moraju postojati stečajni razlozi iz stečajnog zakona , a dokle god Optima uredno izvršava sve svoje obveze iz predstečajne nagodbe i ne kasni s isplatom plaća radnicima nema razloga za otvaranje stečajnog postupka .
Kreditna zaduženja rješavaju se ugovorenom dinamikom i ne može vjerovnik namjerno nekoga otjerati u stečaj na način da objavi dospijeće svih obveza u roku odmah jer bi na taj način bilo moguće potopiti gotovo sve firme koje su zadužene, a vise ili manje sve imaju kredite .
Nemoguće je da nikakva informacija nije procurila...treba samo pratiti trgovanje u narednom periodu...
Netko je pitao za PT-Drvo, kada su stjecali dionice. Prema knjigama koje imam:
9.7.2019 nisu imali ni jednu dionicu
30.12.2019. su bili u top 10 i imali 688 000 komada
U ovom se periodu cijena uglavnom kretala između 5.5 i 7.
Sada imaju 714 900 i mislim da su sa trenutnom cijenom definitivno u minusu.
LeoNT hvala kolega. ja sam pitao. i ja mislim da su sada u minusu.. ne znam jesam li pratio.. ali kao da su najviše stekli kada je rajfica prosipala... dakle rekao bih tamo preko 6 kn... i ja mislim da su sada u minusu od oko 20% iskreno.
Mislim da cemo se jedan dan samo zaledit sa objavom tko je i po koliko preuzeo Optimu. Swiss to odraduje na svijetskoj razini i lako je moguce da se pojavi totalno no name igrac posto je novac na trzistu ”jeftin”
Dok se Telemah dogovori sam sa sobom a A1 vrti kovanicu medu prstima, netko ima ruku duboko u dzepu i vidi trenutnu situaciju za potencijalni traid i rast kroz par godina.
Tu je solidan br korisnika i polozene optike, ready to go i tko god je preuzme ima ok buducnost s obzirom da su teh konpanije sve vise profitabilne.
Jednostavno zivimo u takvom svijetu.
sasab kolega riječi Vam se pozlatileja više ne mogu zaspati ne od potresa nego od Optime i razmišljanja o novcu...
apsolutno podržavam sve što ste napisali. jao kada se sjetim nekoga ko je tamo u 11 12. mj 2019. na starom poslovnom forumu pisao kao dajte molim Vas ljudi pa ovo nitko neće kupiti... ne mogu mu se sjetiti nicka .. ali vjerojatno ga ljudi prepoznaju..
malo sam jucer surfao po stranici Swiss banke. stvarno izgledaju ozbiljno.
Gledajući unazad, sve smo pogrešno tumačili na Optimi
Na 1,80 zveckalo se stečajem, a ono je bila faza akumulacije papira, školski odrađeno
Produljenje natječaja i preinaku u smislu da se mogu javiti i ponuditelji bez iskustva u telekomunikacija isto smo popratili padom cijene papira. Ajooj
Angažiranje investicijske banke popratio je pad cijene od 20% u dva sata trgovanja, , a to je najbolje što se moglo dogoditi, angažiranje banke koja je provjereni UG partner u preuzimanjima.
Pa sada i ovo čekanje sva je prilika isto tako pogrešno tumačimo. Prodaje se kompanija, a ne mjesto na placu
Mislim da cemo se jedan dan samo zaledit sa objavom tko je i po koliko preuzeo Optimu. Swiss to odraduje na svijetskoj razini i lako je moguce da se pojavi totalno no name igrac posto je novac na trzistu ”jeftin”
Dok se Telemah dogovori sam sa sobom a A1 vrti kovanicu medu prstima, netko ima ruku duboko u dzepu i vidi trenutnu situaciju za potencijalni traid i rast kroz par godina.
Tu je solidan br korisnika i polozene optike, ready to go i tko god je preuzme ima ok buducnost s obzirom da su teh konpanije sve vise profitabilne.
Jednostavno zivimo u takvom svijetu.
Po najnovijoj teoriji mislim da ćemo se zalediti sa objavom da su se istovremeno preudale i mater i luda kćer.