1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • December 2, 2020 at 9:14 AM
    • #5,101

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…oblema-s-mrezom

I telemach ima problema sa mrežom.

Jedini operator koji nije imao problema sa mrežom od vremena Covid pandemije je Optima Telekom.

Izgleda da smo dioničari operatora sa najboljom fiksnom mrežom u HR😂

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • December 2, 2020 at 9:22 AM
    • #5,102
    Quote from Headhunter

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…oblema-s-mrezom

I telemach ima problema sa mrežom.

Jedini operator koji nije imao problema sa mrežom od vremena Covid pandemije je Optima Telekom.

Izgleda da smo dioničari operatora sa najboljom fiksnom mrežom u HR😂

Sve to bude dobro dok se spoje na Opte.

:P

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • December 2, 2020 at 9:26 AM
    • #5,103

Koliko je optima izgradila optičke mreže u zadnju godinu, dvije?

HT šiba ko brzi vlak sa FTTH, gdje je tu optima?

Npr. 4tel firma izvela svu silu optike u Samoboru po elektro stupovima.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • December 2, 2020 at 9:42 AM
    • #5,104
    Quote from bumbar

Po mojim informacijama optima ne ulaze u FTTH jer nema toliko sredstava za ulog u tom smjeru, već optiku nudi samo poslovnim korisnicima koji imaju potrebe za veće razine usluge i brzine uz naravno veći prihodovni odnos.

Sto se tiče 4 tel-a to je smiješna usporedba jer je to operator koji pokriva samo jednu Općinu tako da neću komentirati detalje.

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • December 2, 2020 at 9:46 AM
    • #5,105
    Quote from Headhunter
    Quote from bumbar

Po mojim informacijama optima ne ulaze u FTTH jer nema toliko sredstava za ulog u tom smjeru, već optiku nudi samo poslovnim korisnicima koji imaju potrebe za veće razine usluge i brzine uz naravno veći prihodovni odnos.

Sto se tiče 4 tel-a to je smiješna usporedba jer je to operator koji pokriva samo jednu Općinu tako da neću komentirati detalje.

Koliko je optima optike uopće izgradila u zadnju godinu, dvije?

FTTH optika se koristi i za poslovne korisnike i tako HT zauzima teren zajedno sa A1 tako da optima neće moći proći pojedinim dijelovima grada Zg npr. kad poželi ukopčati nekog.

U samoboru jedna mala firma, u podravini druga mala gradi optiku...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 2, 2020 at 9:48 AM
    • #5,106

A kakve to veze ima sa prodajom Optime?

Optima prosjecno ulaže prema javno dostupnim podacima iz njezinih izvješća oko 85 milijuna kuna godišnje u opremu i mreže. Al obzirom da oni imaju dosta nacionalne mreže dosta tih ulaganja ide na održavanje postojeće mreže i unaprijeđenje resursa. No, svake se godine koliko je moguće ulozi ponešto i u novu mrežu, pa i FTTH.

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • December 2, 2020 at 9:49 AM
    • #5,107

koje šaljivo pitanje, pa valjda o poslovanju i razvoju ovisi dal će netko poželjeti kupiti firmu??

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • December 2, 2020 at 9:52 AM
    • #5,108
    Quote from bumbar
    Quote from Headhunter

FTTH optika se koristi i za poslovne korisnike i tako HT zauzima teren zajedno sa A1 tako da optima neće moći proći pojedinim dijelovima grada Zg npr. kad poželi ukopčati nekog.

Ima u financijskim izvještajima koliko je uloženo u optiku i koliko km je izgrađeno do sada ( optima ima ukupni 4000 km svoje optike).

FTTH optiku od HTa optima uzima veleprodajno i nudi svoje usluge preko iste optike.

Sto se tiče Zagreba vjerujem da je problem sa uvlačenjem novih kabela(nešto sto može telemachu biti problem ako kreće od nule), ali optima ima dobro razvučenu optiku po Zagrebu te je i Grad Zagreb sa svim svojim firmama njihov korisnik koji je većinom spojen na optičku infrastrukturu.

Molim vas prihode tih malih firmi i broj njihovih korisnika pa da usporedimo sa optimom?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 2, 2020 at 9:52 AM
    • #5,109

A zašto se vi toliko upirete u misljenju da nitko neće željeti kupiti tu firmu?

Za Optimu postoje javno dostupni podaci o oko 350.000 RGU sto prema nekim izvorima se može procijeniti na cca 200.000 korisnika. Optima je nacionalni operater i nije direktno usporediva sa malim gradskim operaterima.

Okrenite pilu naopako i zapitajte se za koga ili sto ulazu ti maleni i ulažu li kreditom i uz pomoć fondova i drugih strukturnih instrumenata iz EU? Mislim da se odgovor nameće sam po sebi.

Za kraj, takva ste pitanja trebali postavljati pred koju godinu. Priča o prodaji Optime je pri svome kraju. Brigu o daljnjem razvoju mreže, infrastrukture i optike (FTTH) će voditi neki drugi, novi vlasnici. Iz perspektive postojećih vlasnika, to vise nije presudna stvar.

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • December 2, 2020 at 10:02 AM
    • #5,110
    Quote from Flight

Za Optimu postoje javno dostupni podaci o oko 350.000 RGU sto prema nekim izvorima se može procijeniti na cca 200.000 korisnika. Optima je nacionalni operater i nije direktno usporediva sa malim gradskim operaterima.

Okrenite pilu naopako i zapitajte se za koga ili sto ulazu ti maleni i ulažu li kreditom i uz pomoć fondova i drugih strukturnih instrumenata iz EU? Mislim da se odgovor nameće sam po sebi.

samo nastojim dobiti odgovore na svoje dileme

ako HT gradi naveliko, male firme na malo, valjda izgradnja ima nekog poslovnog smisla

daj neki podatak koliko gradi optima da možemo vidjeti neku perspektivu, najmom niti od HTa neće baš daleko dogurati

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 2, 2020 at 10:03 AM
    • #5,111
    Quote from Flight

ako bi mene pitali ili još bolje htjeli poslušati, mislim da oni to grade za prodaju velikima, kao što se događa s distributerima plina, na kraju krajeva sva će infrastruktura jednom otići u ruke velikih igrača i fondova i sve se svodi na to da čim se probudiš, netko od njih kaže kao danas oni sakupljači na ulici; Daj koju kunu

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 2, 2020 at 10:05 AM
    • #5,112
    Quote from Moller
    Quote from Flight

ako bi mene pitali ili još bolje htjeli poslušati, mislim da oni to grade za prodaju velikima, kao što se događa s distributerima plina, na kraju krajeva sva će infrastruktura jednom otići u ruke velikih igrača i fondova i sve se svodi na to da čim se probudiš, netko od njih kaže kao danas oni sakupljači na ulici; Daj koju kunu

Pa jasno. Valjda će seoski poglavica upravljati resursima i provajdati 250 programa i gigabitni internet.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 2, 2020 at 10:06 AM
    • #5,113
    Quote from Headhunter
    Quote from bumbar

Ima u financijskim izvještajima koliko je uloženo u optiku i koliko km je izgrađeno do sada ( optima ima ukupni 4000 km svoje optike).

FTTH optiku od HTa optima uzima veleprodajno i nudi svoje usluge preko iste optike.

Sto se tiče Zagreba vjerujem da je problem sa uvlačenjem novih kabela(nešto sto može telemachu biti problem ako kreće od nule), ali optima ima dobro razvučenu optiku po Zagrebu te je i Grad Zagreb sa svim svojim firmama njihov korisnik koji je većinom spojen na optičku infrastrukturu.

Molim vas prihode tih malih firmi i broj njihovih korisnika pa da usporedimo sa optimom?

Display More

Vidim da taj gigant iz Samobora o kojem bumbar priča, u 2019 ima 543 tisuće kuna prihoda.....zuje ko bumbari reklo bi se......

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 2, 2020 at 10:07 AM
    • #5,114
    Quote from Flight
    Quote from Moller

Pa jasno. Valjda će seoski poglavica upravljati resursima i provajdati 250 programa i gigabitni internet.

e njegovo je da uzme koju kunu dok se gradi infrastruktura i zato su poglavice uvijek zainteresirani da se nešto gradi, nešto slično kao kada gradite žičaru i fućkate :)

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 2, 2020 at 10:08 AM
    • #5,115
    Quote from bumbar
    Quote from Flight

samo nastojim dobiti odgovore na svoje dileme

ako HT gradi naveliko, male firme na malo, valjda izgradnja ima nekog poslovnog smisla

daj neki podatak koliko gradi optima da možemo vidjeti neku perspektivu, najmom niti od HTa neće baš daleko dogurati

Display More

Pa dao sam vam podatke. Nismo na ti. Vi niste dali niakave podatke.

Meni se cini da je jedina vasa dilema pogled u tudji novčanik i da se kao svaki sitni burzovni paštetar pokušavate domoći koje kune za preživljavanje turobnih vremena. To je sve legitimno, imam razumijevanja za vas, no zakasnili ste s tom otrcanom pričom. Cirkus je napustio selo (grad) i otišao dalje. Čuli ste za onu, psi laju, karavane prolaze?

• Zglob
    Student
    Reakcija primljeno
    89
    • December 2, 2020 at 10:25 AM
    • #5,116

Nema vise ispod 5 na gledalici ;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Sunk cost
    Početnik
    Reakcija primljeno
    22
    • December 2, 2020 at 11:43 AM
    • #5,117

Jel ovo sad breakaway gap sa potporom na SMA200?

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • December 2, 2020 at 9:34 PM
    • #5,118

još se kupuje

KOPSEJAK KREŠIMIR
    3,6120.01%623,612

bez ocjena molim

• vladimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    212
    • December 2, 2020 at 9:42 PM
    • #5,119

Najveći broj trx danas

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • December 2, 2020 at 10:25 PM
    • #5,120

Ili je nešto info ipak izašlo van ili je skupa opsjena javnosti. 😆

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 7 gostiju