lude li dijonice.
izgleda da je najbolje iz nje izaći...ovi šta su sad kupili će izaći kad im bude +3% i onda opet ruše cijenu...tribao sam lipo izaći na 8,1...hebiga svaka ŠKOLA je skupa
lude li dijonice.
izgleda da je najbolje iz nje izaći...ovi šta su sad kupili će izaći kad im bude +3% i onda opet ruše cijenu...tribao sam lipo izaći na 8,1...hebiga svaka ŠKOLA je skupa
Naravno da nemam, ne zanimaju me ni tvrtke koje ne dijele dividendu, a stečajnuše kojima upravlja konkurent pogotovo. Ovdje se oformila sekta koja je na osnovu rekla kazala sazidala kule u nebesima. A poznato je i kako to uvijek završi. Naravno ne odnosi se to na sektu. U njoj su svi kupili na 1.60 a prodali na 6.75. Pa opet kupili na 4.98 pa prodali na 8.65. Pa su opet kupili prekjučer na 6.40 a prodat će .. tko zna... samo je nebo granica cijene za ovakvu uspješnicu ..
Pa nije bas rekla kazala, imas rjesenja od AZTN sto se mora desiti... Pitanje je samo kada, jednom su odgodili pred par godina, no sada je postupak u tijeku...
Sto se tice dividendi, i moj model ulaganja je takav, no osim takvih firmi trazim i firme koje ce biti preuzete... A kod Optime je iz aviona vidljivo da ce doci do toga... Plus, sjeti se Krasa pred par mjeseci - prica o preuzimanju i odma cijena leti u nebesa... Imas tu jos i Plivu i jos nekoliko firmi koje su bile preuzete cije dionice su uzletile... Cak ne bih rekao niti da je to neko kockanje, jer se ishod zna...
Hm.. za Kraš se znalo tko ga je kupovao, došao bogataš i kupovao na burzi. A i što to znači sad onima što su kupovali na cijeni od 1000+ jer su zamislili da će doći do 2000 ... Za Optimu se samo zna da bi je HT morao prodati. Ostalo je sve rekla-kazala.
trenutno nemam puno komada OPTE ali pogledajte samo kako ovo ide... netko udari po 6,85 i odmah kazna po bidu nakon toga... kao da netko forsira pad.
lude li dijonice.
A ti baš nikak da vidiš da su dionice, a ne dijonice. Aleluja.
lude li dijonice.
Mene čudi kako neki ulažu u dijonice a ne shvaćaju zahebanciju. Očekivao sam više.
p.s. a gle ovog opet s tim nalozima na asku... a čim krene lupanje po prodaji nestane.
Pa nije bas rekla kazala, imas rjesenja od AZTN sto se mora desiti... Pitanje je samo kada, jednom su odgodili pred par godina, no sada je postupak u tijeku...
Sto se tice dividendi, i moj model ulaganja je takav, no osim takvih firmi trazim i firme koje ce biti preuzete... A kod Optime je iz aviona vidljivo da ce doci do toga... Plus, sjeti se Krasa pred par mjeseci - prica o preuzimanju i odma cijena leti u nebesa... Imas tu jos i Plivu i jos nekoliko firmi koje su bile preuzete cije dionice su uzletile... Cak ne bih rekao niti da je to neko kockanje, jer se ishod zna...
Hm.. za Kraš se znalo tko ga je kupovao, došao bogataš i kupovao na burzi. A i što to znači sad onima što su kupovali na cijeni od 1000+ jer su zamislili da će doći do 2000 ... Za Optimu se samo zna da bi je HT morao prodati. Ostalo je sve rekla-kazala.
Nisi bas pratio Kras, jelda? Nije dosao bogatas i kupovao na burzi bez razloga - prije toga su Pivci objavili namjeru za preuzimanje ukoliko se dogovore sa Kras ESOPom... Desilo se to da je Kras ESOP prodao svoje dionice Pivcima i sada Pivci kontroliraju preko 50% dionica i ne moraju ici u preuzimanje... Saranovic (bogatas) je pokusao uletiti i domoci se 25% da krene sa preuzimanjem, no bez ESOP paketa ne bi nista mogao napraviti jer je tu lezao kljuc za dobivanje vecinskih udjela...
Oni sto su kupovali na 1000kn su... naivci...
Za Optimu se zna puno vise od toga da ju HT mora prodati... Tu ZABA ima glavnu rijec, a ZABA je mijenjala dug za dionice po cijeni 10kn, dakle to je neki minimum ispod kojeg mislim da nema sanse da ce dati... Ne samo da nece dati ispod 10kn, vec ocekujem da ce ta cijeni ici jos puno gore jer nisu drzali tu dionicu sve ove godine da dobiju nazad svoj dug bez kamata... Dakle, uracunaj tu i neke kamate... HT nema boga da ce dati Optimu jeftino konkurenciji, oni su isto mijenjali dug za 10kn po dionici... Zasto su oni sve ove godine vodili Optimu i pripremali ju za prodaju ako ce nazad dobiti samo dug od prije 7-8 godina? Opet, uracunaj minimalno kamate...
I sada glavni razlog zasto mislim da Optima nece ici ni po 10kn, ni po 12kn, nego puno vise - radi se o POSLJEDNJEM fiksnom operateru sa preko 200.000 rezidencijalnih korisnika i par tisuca poslovnih korisnika... Optima ima vlastitu opticku infrastrukturu samo za poslovne korisnike... AZTN na neki nacin inzistira da se stvori jos jedan jaki telekom na trzistu koji ce parirati HT i A1... A1 izrazito JAKO zeli Optimu i njene korisnike i vec su se zalili AZTNu kada je produljena kontrola HTa nad Optimom pred par godina (2017 IIRC)... Svi ovdje znamo da je United Group kupio Tele2 uz odobrenje AZTNa... Oni nisu dosli kupiti treceg mobilnog operatera, njima treba i fiksni da imaju objedinjenu ponudu i oni ce isto ciljati Optimu... S obzirom da je oglas objavljen u respektabilnom medjunarodnom ekonomskom casopisu, ocekujem jos kojekakve rizicne fondove da dodju dati svoju ponudu... Rizicni fondovi imaju vrlo jednostavan princip rada - pronadju nesto za sto smatraju da ce za 5-6 godina moci prodati puno skuplje... Tako ti je DCM krenuo pa je izrastao u BNet pa je doso VIP, a cijena je samo rasla unedogled...
Tako da, to tvoje lamentiranje i sve ovo osluskivanje prosjecne cijene je, meni osobno, smijesno... U Optimu ulazem zadnjih 4-5 godina bas zato jer sam znao da ce se ici sa prodajom konkurenciji... A to onda nece biti jeftino...
Naravno, post nije poziv ni na prodaju ni na kupnju Optime, sa svojim novcima radite sta vas je volja...
Svrbe me prsti na ovoj cijeni. Dokupiti jos ili ne. Srce kaze da, al razum kaze - nemoj all in
Ne bih bas vukao paralele s Krasom jer mi se cini da će ovo ipak biti poštenija i vise fer igra. Jer ono sto se dogodilo u Krasu i oko Kraša je kriminal... par excellence.
Nisam baš siguran da forsira pad. Već dva dana količina na kupnji je veća od količine na prodaji, a solidno se trguje po kupnji.
Da se forsira, stavio bi veće količine na prodaju po većoj cijeni da izvrši pritisak na prodaju?
Pa ovo se sve zna...prodaja ce biti uskoro.
U pon se zatvara lazna igra,imat cemo ponude....e sad ovi iz A1mogu ili plakati i izgubiti na trzistu ili kupiti Optimu ....a ne pokusavati je kupiti na prev.....
UG bi morao kupiti Optimu a ne vidim razlog zasto bi kupovao Tele2 da ne zeli...
E sad tu je mozda jos netko?????
A Zaba ....ima jako puno problema,kaznu....pa sigurno nece pokloniti Optimu , nego ce je dobro naplatiti.
HT oni su sve pokusali i sad je dosao red da to prodaju i uzmu jos i to.
A pisu ljudi da su usli Agram,Hita i jos jedan brokeraj...usao je HPB u prvih 10 i navodno Zaba kupuje na drugom racunu....
E sad corona ce proci a i prodaja Optime ce doci....
Cekati
Ali svako po svom treba odluciti.
Ovdje su svi prilično nervozni, što je i razumljivo. Foto finish utrke
Gledajući trgovanje, nisam pametna
Za utjehu mi je što u svakoj dobroj špekulaciji sudionici mogu utvrditi kako se odvijala tek naknadno.
Nisam ja, piše u literaturi, Livermoore, čovjek koji je shortao Ameriku.
Gledajući posljednih pola sata trgovanje imamo jednog mudrjaša na asku, sa popriličnom količinom, koji bi eto prodao i ne bi. Trenutno ne bi, trenutno hvata zaklon
Čekamo dakle ponedjeljak.
Ne bih bas vukao paralele s Krasom jer mi se cini da će ovo ipak biti poštenija i vise fer igra. Jer ono sto se dogodilo u Krasu i oko Kraša je kriminal... par excellence.
Da ti odgovorim na prvotno pitanje koje se ne vidi iz nekog razloga (ali mi je dosla obavijest na mail) - ne, nisam nikakav iz icijeg tabora, ulazem samostalno i ne bavim se sindikalnim pitanjima... Na Krasu sam zaradio cca. 60% na ulozene novce i vec sam i porez platio...
Slazem se da ja kod Krasa bio zesci kriminal, no to vidim kao priliku... Isto tako mi je i Optima pocela iskakati kao prilika tamo jos dok je bila na 3-4kn prije nego je pala na 1.6kn... Svo to vrijeme sam dokupljivao koliko sam mogao... Na ovim razinama sam u jako velikom plusu (preko 120%) na kolicini par desetaka tisuca komada... Zato mi je smijesno kako ekipa ovdje barata sa par tisuca komada i tuce se po glavi jer su propustili zaraditi parsto kuna...
lude li dijonice.
Vi ste kolega očito mlad, pa se ne sijećate reklame za IPO HT-a iz 2007., by Robert Knjaz. Da je negdje nađete i pogledate ne bi ispravljali. Točno je onako napisano kako je i Knjaz zvao vrijednosnice dok je podučavao široke narodne mase koje su hrlile u IPO ...
Da ti odgovorim na prvotno pitanje koje se ne vidi iz nekog razloga (ali mi je dosla obavijest na mail) - ne, nisam nikakav iz icijeg tabora, ulazem samostalno i ne bavim se sindikalnim pitanjima... Na Krasu sam zaradio cca. 60% na ulozene novce i vec sam i porez platio...
Slazem se da ja kod Krasa bio zesci kriminal, no to vidim kao priliku... Isto tako mi je i Optima pocela iskakati kao prilika tamo jos dok je bila na 3-4kn prije nego je pala na 1.6kn... Svo to vrijeme sam dokupljivao koliko sam mogao... Na ovim razinama sam u jako velikom plusu (preko 120%) na kolicini par desetaka tisuca komada... Zato mi je smijesno kako ekipa ovdje barata sa par tisuca komada i tuce se po glavi jer su propustili zaraditi parsto kuna...
O kakvim prilikama ti pišeš?
Jasno je da su kriminalni političari i regulator podržali nezakonito preuzimanje. To nije prilika. To je klijentelizam, kriminal i bandidstvo. Tamo gdje se provodi takva aktivnost ne može se racionalno i proifitabilno ulagati.
O kakvim prilikama ti pišeš?
Jasno je da su kriminalni političari i regulator podržali nezakonito preuzimanje. To nije prilika. To je klijentelizam, kriminal i bandidstvo. Tamo gdje se provodi takva aktivnost ne može se racionalno i proifitabilno ulagati.
Ja sam tu priliku iskoristio... Nije mene puno briga sto se desava iza brda... Novce koje sam zaradio ne mislim vratiti jer na kraju krajeva, ja sam samo gledao u brojeve, a ne u ono sto se desavalo iza brojeva...
Agrokor - ista prica, samo sto su tamo mali dionicari nastradali...
Kod Optime su stvari visemanje transparentne, a sada, da li ima nekih muljaza - naravno da ima, vjerojatno i od strane regulatora, i od strane HTa i od strane ZABE (mislim, pa vidio si i sam aktualni skandal oko pranja para i odlaskom clanova uprave)...
Mene čudi kako neki ulažu u dijonice a ne shvaćaju zahebanciju. Očekivao sam više.
p.s. a gle ovog opet s tim nalozima na asku... a čim krene lupanje po prodaji nestane.
Taj valjda ne zna da će UG i A1 u grčevitom pokušaju da se domognu opte ponuditi 19 kuna za di(j)onicu. Ili sam ja to tu nešto na forumu krivo bio pročitao prije koji tjedan?
U svakom slučaju, sutra ili najkasnije u ponedjeljak dopodne se na zse očekuje nekakva bid-ask usaglašena cijena. Ovo usaglašavanje bida i aska danas ništ ne valja.
evo opet udara po bidu... ludilo.
Ali sjedi i na asku sa čudnom cijenom. Izračunao je da mu se isplati.
Kakvo je ovo zastrašivanje bilo sad na kraju sa 60 000 i 35000 na 6,40 i 6,35?
nalog na prodaji od 60 000 kom na 6,35 kn nije prošao dok je bilo bida i jako se kratko vrijeme vidio.....nekužim ta zatvaranja.....