Kupac je odabran, čeka se objava..
Vjerojatno bude na Glavnoj skupštini koja je odgođena zbog COVID-A i čeka se novi termin zbog zbog epidemioloških mjera.
Vjerojatno bude na Glavnoj skupštini koja je odgođena zbog COVID-A i čeka se novi termin zbog zbog epidemioloških mjera.
Ne vidim kakve bi veze imala Glavna Skupština sa objavom?
Podavatelj je HT, a ne Optima. U dnevnom redu odgođene Glavne Skupštine HT-a ne vidim nikakvu informaciju o prodaji Optime.
Ovako bi to trebalo ići:
Display MoreKupac je odabran, čeka se objava..
Ne vidim kakve bi veze imala Glavna Skupština sa objavom?
Podavatelj je HT, a ne Optima. U dnevnom redu odgođene Glavne Skupštine HT-a ne vidim nikakvu informaciju o prodaji Optime.
Ovako bi to trebalo ići:
Tempira se objava sa nečim, a moja je pretpostavka sa glavnom skupštinom.
Uglavnom to je to.
ima smisla.
po ZTD-u glavna skupština mora se održati u prvih osam mjeseci poslovne godine.
obzirom da je 01.07.2020. ključan rok, očekuje se ili objava o prodaji ili objava o angažmanu investicijske banke.
znači, čekamo glavne skupštine HT i ZABE (obje su opozvane)
Ima smisla sto kaze Headhunter.
Ponovo: na zadnjoj GS je receno da prodaja nije predmet / tema te skupstine (neformalna, op.a.), ali da ce biti tema iduce. Nije to rekao neki Pero nego vrlo sluzbeni sudionik procesa. Pred hrpom svjedoka. Naravno, nije uslo u zapisnik.
Lupate gluposti i dovodite u zabludu i sebe i druge.
Nikakve veze Skupštine HT-a i ZABA-e nemaju sa prodajom Optima telekoma !
Skupština ima svoj dnevni red i po njemu će se održati.
Prodavatelj (HT) je dužan obavijestiti AZTN o odabranom kupcu, a Povjerenik (Deloitte) mora dati mišljenje ispunjava li kupac uvjete utvrđene mjerama iz rješenja AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT/OT.
AZTN će zatim procijeniti da li je odabrani kupac prihvatljiv AZTN-u.
Ako je kupac prihvatljiv, ovisno o Statutu društva i ovlastima Uprave, Nadzornog odbora i Skupštine, Uprava HT-a može samostalno zaključiti prodaju, ili o tome obavjestiti Nadzorni odbor koji daje suglasnost na prodaju, a ako je tako navedeno u Statutu može se zatražiti da o prodaji odlučuje Skupština društva, u što ne vjerujem. Tada bi to bila izvanredna Skupština.
Da se svi malo podsjetite, gledati od 24:50:
https://www.youtube.com/watch?v=WpHY86T7_2Q
U tom prilogu stariji potpredsjednik HT-a također lupa gluposti i kaže da postupak prodaje nema roka završetka.
Imaju rok do 31.07.2020. da Optimu sami prodaju (jer je postupak prodaje počeo 31.01.2020.), a ako je ne prodaju tada prodaju preuzima investicijska banka, a HT gubi upravljačka prava 10.07.2021.
Rokovi su određeni rješenjem AZTN i do sada se sve odvijalo prema rokovima:
http://www.aztn.hr/ea/wp-content/…32013-02007.pdf
"U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."
Hoću reći, teoretski bi smo mogli čekati objavu o prodaji / neprodaji još cijeli svibanj, lipanj i srpanj.
A obzirom da je HT do sada sve obaveze iz rješenja ispoštovao na zadnji dan ... treba se naoružati strpljenjem do srpnja.
Psihijatrija.
Hoću reći, mogli bi smo čekati objavu o prodaji / neprodaji još cijeli svibanj, lipanj i srpanj.
Nešto se tu pita i kupca, pa se stavi u njegovu ulogu.
Ako si pristao platiti fer cijenu, želiš da i druga strana bude fer kako bi čim prije riješio transakciju, a ne da čekaš 31.07. Koji bi bio zadnji regularni dan.
Još jedna stvar koja je bitna je kako ponuda vrijedi 3 mjeseca od dana predaje, pa dođemo do datuma18.06.
Uza sve ovo kupac još mora riješiti dio sa aztn koji mora odobriti transakciju, a to može potrajati, tako da po svim parametrima interes kupca je čim prije završiti transakciju, a prodavatelja da proda po fer cijeni koja se kreirala na temelju prije Korona krize. Iz svega navedenog svima se žuri.
Nešto se tu pita i kupca, pa se stavi u njegovu ulogu.
Ako si pristao platiti fer cijenu, želiš da i druga strana bude fer kako bi čim prije riješio transakciju, a ne da čekaš 31.07. Koji bi bio zadnji regularni dan.
Još jedna stvar koja je bitna je kako ponuda vrijedi 3 mjeseca od dana predaje, pa dođemo do datuma18.06.
Uza sve ovo kupac još mora riješiti dio sa aztn koji mora odobriti transakciju, a to može potrajati, tako da po svim parametrima interes kupca je čim prije završiti transakciju, a prodavatelja da proda po fer cijeni koja se kreirala na temelju prije Korona krize. Iz svega navedenog svima se žuri.
Slažem se da ima logike u tome da i prodavatelj i kupac žele ovo riješiti što prije, o tome i ja razmišljam, ali su to samo pretpostavke, a ne činjenice.
Mi ne znamo da li je kupac pristao platiti fer cijenu, niti znamo koja je bila početna cijena.
Ne znamo niti da li je podnijeta ponuda s rokom trajanja od 15, 30, 90 ili 150 dana.
U odnosu na trenutnu ekonomsku krizu koja se svakog dana produbljuje i rezultate poslovanja u Q1, kupac/ci se vrlo lako može/gu predomisliti i pričekati da prodaju vodi investicijska banka, vjerojatno bi prošli jeftinije.
Kao što je vidljivo iz objave AZTN, kupac ne mora rješavati AZTN nego je to obveza prodavatelja i povjerenika.
Puno je tu nepoznanica. Jedino što se iz te objave AZTN da zaključiti je da su neke ponude ipak stigle.
Sto se pjenite svi?
Naravno da nema nikakve veze, sluzbeno gledano, izmedju skupstine i objave prodaje. Medjutim, isto tako je potpuno jasno da ova prica s odgodom zbog Covida nema nikakve veze s mozgom. Skupstina se bez problema odrzi kao i svaki drugi kongres. Bio sam tamo i znam da ne da ima mjesta nego ima koliko god hoces.
Znaci Covid nije razlog odgode nego nesto vezano uz kupoprodaju, makar ce se svi sluzbeno zakunuti da to nema veze jedno s drugim. Moje skromno misljenje...
Sto se pjenite svi?
Naravno da nema nikakve veze, sluzbeno gledano, izmedju skupstine i objave prodaje. Medjutim, isto tako je potpuno jasno da ova prica s odgodom zbog Covida nema nikakve veze s mozgom. Skupstina se bez problema odrzi kao i svaki drugi kongres. Bio sam tamo i znam da ne da ima mjesta nego ima koliko god hoces.
Znaci Covid nije razlog odgode nego nesto vezano uz kupoprodaju, makar ce se svi sluzbeno zakunuti da to nema veze jedno s drugim. Moje skromno misljenje...
Još mi je jedan indikator sumnjiv u cijeloj priči, a relativno je prošlo ispod radara.
Na NO održanom 29.04. Produžen je dvogodišnji mandat predsjedniku uprave koji istječe oko 15.06, ali zašto je produžen ugovor članu uprave za financije u trajanju naredne dvije godine kada mu isti istječe u 10 mjesecu?
Očito je tu riječ o nekoj vrsti uhljebljenja jer ga ne žele prepustiti novoj garnituri, a vise ih nije briga jer je firma prodana.
Da li je HT bio obavezan nakon gotovog natječaja objaviti da nema ponuda, ako ih nije bilo, pa ga ponoviti ili to prepustiti
investcijskoj banci ili može do 31. 7. mudro šutiti i onda to prepustiti investicijkoj banci?
Da li je ova šutnja siguran znak da se ponuda ili ponude razmatraju?
Što je to : nešto ?
Koliko neki od njih nude plus dodatak ?
Pitanje za milju dolara!
Display MoreSto se pjenite svi?
Još mi je jedan indikator sumnjiv u cijeloj priči, a relativno je prošlo ispod radara.
Na NO održanom 29.04. Produžen je dvogodišnji mandat predsjedniku uprave koji istječe oko 15.06, ali zašto je produžen ugovor članu uprave za financije u trajanju naredne dvije godine kada mu isti istječe u 10 mjesecu?
Očito je tu riječ o nekoj vrsti uhljebljenja jer ga ne žele prepustiti novoj garnituri, a vise ih nije briga jer je firma prodana.
Upravi istječe uskoro mandat, a obzirom da se NO ne sastaje bas svaki dan, odobren je novi mandat postojećim članovima uprave kojima u sljedećeih par mjeseci ionako istječe (pocevsi od lipnja) mandat. Pogledajte na sudskom registru sto se događalo u vrijeme prodaje sa Tele2. Tamo je takodjer u vrijeme prodaje imenovan član uprave, da bi tek po okončanju transakcije u ožujku odnosno u travnju ove godine Tele2 dobio novi NO i Upravu. Dakle, u procesu preuzimanja ostaje uprava starog vlasnika, a tek po preuzimaju, isplati i regulatornim odobrenjima, novi vlasnik imenuje NO, a taj NO postavlja i novu Upravu.
Pojednostavljeno rečeno. HT može objaviti recimo 30. svibnja da je OPTE prodana i kupac mora pokrenuti postupak preuzimanja. Zna se cijena i svi uvjeti, a postojeća uprava će i dalje upravljati Optimom do okoncanja tog procesa odnosno dok se je dobiju sva regulatorna odobrenja i dok se ne dogodi isplata dioničarima. To je proces koji može potrajati najkraće dva mjeseca, a može i dulje. Al bitno je da je cijena tad poznata i uvjeti preuzimanja.
To nešto može biti neko od regulatornih odobrenja. Al ako je pokrenut proces da se ona ishode, onda će se vjerojatno i ishoditi. Da ih je nemoguce ishoditi, tada bi kupci vjerojatno odustali od kupnje, a HT bi bio u zakonskoj obvezi obavijestiti javnost o tome.
To nešto može biti neko od regulatornih odobrenja. Al ako je pokrenut proces da se ona ishode, onda će se vjerojatno i ishoditi. Da ih je nemoguce ishoditi, tada bi kupci vjerojatno odustali od kupnje, a HT bi bio u zakonskoj obvezi obavijestiti javnost o tome.
Kolega, slažem se sa teorijom da se čeka samo potvrda regulatora pa ide objava. Obično kada se ide u transakciju ne ide se napamet bez prethodne provjere sa regulatorom i dozvolom za transakciju.
Uglavnom čekamo strpljivo objavu i zbrajamo na čemu smo😉
Kolega, slažem se sa teorijom da se čeka samo potvrda regulatora pa ide objava. Obično kada se ide u transakciju ne ide se napamet bez prethodne provjere sa regulatorom i dozvolom za transakciju.
Uglavnom čekamo strpljivo objavu i zbrajamo na čemu smo😉
Ja nisam napisao da se samo čeka potvrda regulatora. Možda se čekaju neke stvari ili događaji temeljem kojih će regulator odobriti transakciju. Dakle, regulator nije jedini u lancu prodaje o kojem ovisi brzina i ishod transakcije. Ne znam, samo nagađam.
Da li je HT bio obavezan nakon gotovog natječaja objaviti da nema ponuda, ako ih nije bilo, pa ga ponoviti ili to prepustiti
investcijskoj banci ili može do 31. 7. mudro šutiti i onda to prepustiti investicijkoj banci?
Da li je ova šutnja siguran znak da se ponuda ili ponude razmatraju?
Ovo je zapravo dobro postavljeno pitanje........logično bi bilo da su obavjestili da ponuda nema......a sad da li su obavezni prema nekom zakonu?.....
Mnogo puta smo ovdje prošli različite scenarije ali nakraju neznamo ono najbitnije.....no za sada u tome i je draž.....i dalje je sve moguče pa čak i ono nemoguče.....
Ma o čemu Vi... pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno, i da nas u interesu uspješnog okončanja neće izvještavati o tijeku.
Ili sam ja to nešto " pobrkala lončiće "
Da li se itko sjeća potankosti ?