Evo i heroja sa 114.000 kom na prodaji na 6 kuna.
Da mi je veća (i duža) metla.
Evo i heroja sa 114.000 kom na prodaji na 6 kuna.
Da mi je veća (i duža) metla.
Gledam trgovanje danas i netko ovo jako mudro radi da ne poplaši ribice koje grickaju po malo, 5k tu, 4k tamo i skupi se 100k bez da je cijena značajnije pala. Jako dobar posao, respect.
Pratim nekoliko valova naloga...opet se stopira cijena sa okruglim brojevima
sada će oni na ručak, pa ih iznenadite prodorom na 6
Ovdje je nevolja da nema više " većih igrača", osim jednog mamuta
I četiri fonda.
Što je da je, nije lijepo gledati.
jos se malo moramo strpit..ne prodavat,,brzo ce objava prodaje i sigurno ce bit veca barem 50% od ovo cijene...zato pamet u glavu...strpljen spašen...gledam nalog od 78000 kom bija na 6,18 sad ga postavija na 5.98....cisto skolski primjer akumualcoja na 5.50 do 5.90....kad mu se primakne kupnja mislim da ce se postavit ponovo vise..zato ne prodavat papirice firme koja ce bit svaki cas prodana......
Upravo tako, čim je cijena došla na 5,60 nalog na 6,00 kn je automatski nestao.
Jedna stvar je apsolutno sigurna: nema ali ama bas nikakve veze izmedju trgovanja i objektivne stvarnosti. Samo emocije i kratkorocna ocekivanja. I tako je jos tamo od prije 5-6 godina kad su produljili upravljanje HT-u, a pogotovo unazad godinu i nesto, tj. od cijene 1.60 kn.
Tako da su price netko izlazi ili ulazi jer nesto zna za baciti u smece, dokazano vec mnogo puta. Odnosno, neciji ulazak ili izlazak ne znaci nista. A tko je tu uopce veliki igrac? Milion kuna uloga. Ili 2.
Ovdje je nevolja da nema više " većih igrača", osim jednog mamuta
I četiri fonda.
Što je da je, nije lijepo gledati.
nevolja je to sto se hrpetina tradera ovdje hrani i time koči tranziciju, a tek zatim neodostatak većih koji bi metlom rastjerali dosadne musice, pa će uz veći promet knjiga opet na kraju pokazati jedno veliko nista...
Tako da su price netko izlazi ili ulazi jer nesto zna za baciti u smece, dokazano vec mnogo puta.
Poklopit cu ovu s onom standardnom.. Dok ne bude dokazano drugacije.
Netko izlazi na 6kn vec danima. Ocito se prebacio nesto nize od kad je zajedno s nama prolistao izvjestaj.
Samo sto za razliku od vecine ostalih ovaj izgleda zna posao.
Na prosloj GS je receno da prodaja nije tema ove skupstine, ali da ce biti tema iduce.
To se ne da poklopiti.
Addiko i Reiffeisen prodaju jos od 1.60, a i prije, i prodali su preko 2 mil dionica. S obzirom da im evidentno nije cilj maksimizacija vrijednosti jer bi u tom slucaju pricekali prodaju smatram da se radi o kontroli cijene u korist A1, a mozda, ali samo mozda, o balansiranju portfelja, sto je sigurno sluzbena prica zasto prodaju nesto sto prema regionalnim transakcijama ide po 2 znamenke.
prodao je i na 5,15 100 hiljada dionica prije nego je poteglo na 8,9 jedan veliki dioničar - nama koji smo tu duže dobro znan.. tako da te priče da netko nešto zna pa "pametno prodaje" ne drže vodu.. svatko zna koliki mu je prihvatljivi rizik
Ne znači da "nešto zna", nego da procjenjuje da mu je sad manje rizično biti u cashu nego u papiru s obzirom što se sve valja iza brda. Optima je dapače trenutno najmanje rizičan papir za držati jer ima prodaju, ostali imaju samo -10% BDP-a, rast nezaposlenosti i likvidnosti za radovati se...
Svi donosimo svoje odluke na temelju informacija koje su nam dostupne
ako gledamo promjene u top 10-20 u zadnji pola godine nekih bitnih pomaka nije bilo, i to je po meni dobar znak
Distribucija po 5.5 je očita, nego nije mi jasno gdje su kupci navalili kad je očito kako neko veliki izlazi, trebali bi mu spustit skale na 5 ili niže kao nekad sikirici
Krš i lom! Ide to bome dolje! Nema se više strpljenja ovdje, ajde nek još malo niže udru
Pa možda je kupcima povoljno.
Opte je narodna dionica i tu se uvijek nađe od spekulanata do dugorocnih. A ponekad i dugoročni iz ovih ili onih razloga prodaju. Svatko ima svoju računicu.
Je, i ja dokupljujem... samo nek prodavači svoju računicu računaju!!!
Loše je izvješće, može to još prema nekuda!!!
Krš i lom! Ide to bome dolje! Nema se više strpljenja ovdje, ajde nek još malo niže udru
izgleda su traderi ovdje danas izgubili neke novce, to vam se guraju van isti oni koji su usli jutros, nema problema gospodo samo navalite...
Ono što mi je drago vidjeti je da je bid fakat jak ovdje, lik prospe 200k komada danas i cijena potone 10%, a nema fondova da drže cijenu. Nema ovakve dionice na ZSE, svaka čast...
Čini mi se sličan obrazac nakon Q1 kao prošle godine. Tad je išla dolje 6,67% (sa prosječnih 3,01 na prosječnih 2,84 odnosno 2,77 dan poslije)
Što je bilo kasnije sa cijenom svi znamo, a u međuvremenu je datum prodaje sve bliže i bliže.
Pozdrav svim strpljivima.