Svasta se pise. Nije svemu za vjerovati.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ako ponuda ima, u što svi vjerujemo, onda je pretpostavljam i onome ili onima koji su bacili karte na stol cilj da se to riješi što prije a ne da se čeka 31.7.
Samo je pitanje je koliko se može utjecati na to
-
Što bi se dogodilo da nema ponuda i da prodaju preuzme banka?
-
mislim da kolega postavlja pitanje na koje večina nas ne zna točan odgovor jel nitko pretjerano ni ne računa na tu mogučnost a pišu večinom svi koji imaju dionice pa takva pitnja ne žele ni ćuti......ovdje svi imaju prosjek ispod 3 kn i ne prodaju sve dok ne dođe ponuda koja će sigurno biti bar xx,xx kn.....a i zašto bi ostao bez gaća kad je "več sigurno da to ide za xx,xx kn?.....kažu da ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori......
-
postovani kolega hugh : mislim da vecina nema ispod 3 kn. ali vecina pise tako. ja bih rekao da vecina ima prosjek ulaska 5kn. meni je malo iznad toga. pa neki su ulazili i po skoro 9kn...
ali nemojte mi racunati ako je netko usao po 1.6 pa prodao po 8 pa opet kupio po 4 i sl... racunamo one koji su usli i drze dionice. to su pravi ulagaci
usput... radi li danas ZSE ?
-
........ ............
-
"Vivacom pruža usluge za preko 1,8 milijuna korisnika. Prva je telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, koja danas pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.
Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobivanja dozvole od antimonopolske komisije. Sama kupnja bit će realizirana kroz kredit i vlastita sredstva."
Neko je od kolega išao računati koliko vrijedi OPT kroz broj korisnika a za komparaciju je uzeo Tele2, kao mobilnog operatera te je došao do za nas dioničare nepovoljne cijene od ispod 6 kn.
Ovo sa Vivacom-om je po meni puno prezentnije 1.200 milijuna € za 1.8 milijuna korisnika daje 666,66 € po korisniku. Ako tu vrijednost uvrstimo u formulu za cca 200.000 OPT korisnika dobijamo ne loših 14.3 kn po dionici.
Imam dionice OPT, i ovo nije izračun koji bi itko trebao slijediti kod donošenja odluke o ulaganju.
-
Kajnak : ja sam taj koji sam isao usporediti Tele2 prodajnu cijenu i OTPE prodajnu cijenu. znam da se to tako ne moze ali cisto da se visti sto dobijemo sam to napravio.
-
"Vivacom pruža usluge za preko 1,8 milijuna korisnika. Prva je telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, koja danas pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.
Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobivanja dozvole od antimonopolske komisije. Sama kupnja bit će realizirana kroz kredit i vlastita sredstva."
Neko je od kolega išao računati koliko vrijedi OPT kroz broj korisnika a za komparaciju je uzeo Tele2, kao mobilnog operatera te je došao do za nas dioničare nepovoljne cijene od ispod 6 kn.
Ovo sa Vivacom-om je po meni puno prezentnije 1.200 milijuna € za 1.8 milijuna korisnika daje 666,66 € po korisniku. Ako tu vrijednost uvrstimo u formulu za cca 200.000 OPT korisnika dobijamo ne loših 14.3 kn po dionici.
Imam dionice OPT, i ovo nije izračun koji bi itko trebao slijediti kod donošenja odluke o ulaganju.
Taj koji je računao nešto za Tele2, vjerojatno je pogrešno izračunao. Provjeri dal je u tih 1,2 mlrd EUR uključen i dug (preptostavljam da je).
-
"Konzorcij na čelu s bugarskim biznismenom Spasom Roussevom preuzeo je kontrolu nad Vivacomom iz ruske VTB banke (VTBR.MM) 2016. godine nakon što je prethodne godine na aukciji ponudio 330 milijuna eura. Također je preuzeo oko 450 milijuna eura duga Vivacoma.
Ruski biznismen Dmitri Kosarev, koji je imao udjel u holding kompaniji koja je bila vlasnik Vivacoma, osporio je tu prodaju.
Kosarevova kompanija Empreno Ventures u četvrtak je objavila da je u Luksemburgu pokrenula i sudski postupak protiv BC Partnersa i United Group zbog kupovine Vivacoma.
United Group, osnovana 2000, brzo je prerasla iz lokalnog pružatelja kablovske televizije u multi-play telekomunikacijsku kompaniju koja nudi televiziju, internet, fiksne i mobilne usluge u šest zemalja širom regije Balkana.
Kupci Vivacoma rekli su da će se posao financirati "kombinacijom novog duga i gotovine.""
Dug je u 4 godine uvećan 450 mil.€ na 560 mil.€. Ono što je ovdje zanimljivo je ovaj sudski postupak koji se spominje. Po meni je preuzimanje OPT u odnosu na vivacoma "kamilica".
-
-
Kajnak : ako je tako onda procjenjujem na 20 kn
-
"Konzorcij na čelu s bugarskim biznismenom Spasom Roussevom preuzeo je kontrolu nad Vivacomom iz ruske VTB banke (VTBR.MM) 2016. godine nakon što je prethodne godine na aukciji ponudio 330 milijuna eura. Također je preuzeo oko 450 milijuna eura duga Vivacoma.
Ruski biznismen Dmitri Kosarev, koji je imao udjel u holding kompaniji koja je bila vlasnik Vivacoma, osporio je tu prodaju.
Kosarevova kompanija Empreno Ventures u četvrtak je objavila da je u Luksemburgu pokrenula i sudski postupak protiv BC Partnersa i United Group zbog kupovine Vivacoma.
United Group, osnovana 2000, brzo je prerasla iz lokalnog pružatelja kablovske televizije u multi-play telekomunikacijsku kompaniju koja nudi televiziju, internet, fiksne i mobilne usluge u šest zemalja širom regije Balkana.
Kupci Vivacoma rekli su da će se posao financirati "kombinacijom novog duga i gotovine.""
Dug je u 4 godine uvećan 450 mil.€ na 560 mil.€. Ono što je ovdje zanimljivo je ovaj sudski postupak koji se spominje. Po meni je preuzimanje OPT u odnosu na vivacoma "kamilica".
puno je faktora u procjeni, jedan od vecih je i trzisni udio i moment. Ovo usporedjivati sa Opte je suludo i sa tekucom situacijom, RH se zaduzila na 20 godina sa kamatom 1.3 tjedan dana prije sloma, neka proba opet po istim uvjetima.
Nemojte maglit ljude bez detaljnih izracuna nego ovim procjenama odradenim u web browseru
-
puno je faktora u procjeni, jedan od vecih je i trzisni udio i moment. Ovo usporedjivati sa Opte je suludo i sa tekucom situacijom, RH se zaduzila na 20 godina sa kamatom 1.3 tjedan dana prije sloma, neka proba opet po istim uvjetima.
Nemojte maglit ljude bez detaljnih izracuna nego ovim procjenama odradenim u web browseru
Ne kužim argument da se Vlada RH jeftino zadužila i kao više neće moći? I kakve to veze ima sa prodajom OPT?
UG se može zadužiti jeftinije i od njemačke vlade a ne od HR.
Inače podatkovni promet je u ovoj krizi na najvišoj razini. Tako da na Balkanu za "kruha i igara" će uvijek biti.
Što se tržišnog udjela tiče mišljenja sam da OPT sa UG-om ima bolju lokalnu perspektivu nego vivacom koji je ionako lokalni lider. No to su samo moja promišljanja ne sugeriram nikome da ulaže na osnovu njih.
-
[…]
Ne kužim argument da se Vlada RH jeftino zadužila i kao više neće moći? I kakve to veze ima sa prodajom OPT?
Upravo to je i meni prvo prošlo kroz glavu - kakve to ima veze?
Nadam se da kolega može to elaborirat malo.. -
Naravno, kako sam napisao usporedba je trzisnog momenta i njegovog utjecaja na procjenu. Htjedoh reci sto vec neko vrijeme tvrdim da multiple prije i nakon ovog sloma vise nisu iste, te kao primjer dajem cijenu drzavnog duga, odnosno spreadove na sovereign dug. Imate naravno i slicno za corporate, samo cijena duga koja je nemalena u Optimi ce se promjeniti.
-
Cijena javnog duga u prezaduženim banana državicama i cijena corporate duga za mega multinacionalke nisu kategorije koje bi smjele zajedno u istu rečenicu. Usput zbog quantitative easining-a novac NIKAD nije bio jeftiniji i dostupniji, a to će se nastaviti još neko vrijeme dok sve ne bankrotira pod težinom mirovinskih sustava. Uživajmo još ovo malo vremena koliko nam je ostalo na Titanicu, ali budimo realni do kraja i ne brkajmo kruške i jabuke
-
Pa ne prodaju HT i ZABA zaključani hotel, pa da je baš ovaj trenutak presudan. Prodaje se teleoperater sa više od pola milijarde kuna prihoda, koji neće značajnije pasti, ako će i pasti. Kupci ne kupuju za danas nego za sutra i prekosutra, sa vizijom fuzije fiksnog i mobilnog operatera. Izvjestan je sinergijski učinak takve fuzije. Najvažnije, ni jedni ni drugi ne moraju prodati ako nisu zadovoljni ponudom.
-
Podatkovni promet je ključ za cijenu , i one će rasti eksponencijalno dok traju ograničenja kretanja i nezaposlenost .
-
Pa ne prodaju HT i ZABA zaključani hotel, pa da je baš ovaj trenutak presudan. Prodaje se teleoperater sa više od pola milijarde kuna prihoda, koji neće značajnije pasti, ako će i pasti. Kupci ne kupuju za danas nego za sutra i prekosutra, sa vizijom fuzije fiksnog i mobilnog operatera. Izvjestan je sinergijski učinak takve fuzije. Najvažnije, ni jedni ni drugi ne moraju prodati ako nisu zadovoljni ponudom.
slazem se... Narocito Zaba ako ne bude zadovoljna jer im ne treba
Ja vam samo govorim da je potrebno biti oprezan i paziti na te procjene,MA aktivnost pada kao Baumgartnern iz svemira ali ako vama ovdje ne treba opreza, samo jako
Pretpostavljam da nitko nije vec dugo jace uso, ali vasi postovi o procjeni cijene sa 1-3 varijable je opasna
-
Kakve M&A aktivnosti? Prodaje se lokalni operater za kojeg svi odavno znaju da će se prodati. Tu akviziciju mogu isfinancirati skoro pa lokalne podružnice zainteresiranih.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin