I da netko ima informaciju o ponudama, koliko bi realno danas mogao profitirati od toga. Ni na bidu ni na asku nema nekih velikih količina da bi se od toga moglo zaraditi ozbiljne novce. Ne vjerujem da bi netko prodavao svoj ugled za maksimalno pola milijuna kuna.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Cijena ovih dana puno govori, pa priznali mi to ili ne. Imam dionice i cekam rasplet!
Ja mislim da najviše govori strah.
Ovo je relativno siguran biznis i sektor. Ne vidim neopravdanog razloga za strah i grizodušje.
-
Cijena ovih dana puno govori, pa priznali mi to ili ne. Imam dionice i cekam rasplet!
Cijena na burzi nikad, ali apsolutno niti u jednom trenutku, od 1.6 do danas, nije imala niti ima niti ce imati veze s konacnim ishodom. To je igra malo vecih majstora.
-
mislim da smo mi jedini u dobroj dionici i da ne moramo uopće strahovati.....
cijena i situacija na burzi nema nikakve veze s cijenom koja ce biti u ponudi
-
Ako na papiru imate nekoliko činjenica koje čvrsto idu u prilog tome da se barem dvije kompanije trebaju javiti na natječaj...... Jedina otegotna okolnost je ova novonastala situacija koja će proći a telekomunikacija kao siguran biznis ostaje.... Ona ne znam u čemu je problem?
Neki kolege su u prijašnjim postovima iskazivali sumnju pošto nema insajderskih informacija?!!!
Gospodo pa ovdje se vjerovatno radi o UG, A1 I tko zna kome.... Dali će u prvom redu odvjetnička društava gdje dolaze ponude stavljati svoj ugled na kocku? Radi se o međunarodnoj ponudi... Nije to situacija u kojoj Janko kupuje Markov hotel, dogovore cijenu.. pa odu na janjetinu...
Ovjde se radi o međunarodnoj reputaciji, ugledu i poslovnoj diskreciji svih faktora u ovoj fazi... To je važnije od bilo kakvog kokošarenja na burzi.... A da su se na temelju nekakvih insajderskih informacija događale važnije transakcije, to bi se otkrilo....ovo je sve bilo u većoj i manjoj mjeri trejdanje i navlačenje dosad, naravno potpireno koronom.... Čak je i rba povukla ručnu i ostali su samo nadobudni...Tako da mislim da nitko ne može znati koliko ponuda ima 100%,osim onih koji će to otvoriti...
Slažem se. Zaista ne vjerujem da bi jedan odvjetnički ured takve reputacije stavljao svoj ugled na kocku. Isto tako vjerujem da su sva trgovanja zadnjih 2 mjeseca posljedica trejdanja i izlaska pojedinaca iz pozicije. Na to je još došla Corona. S druge strane, već smo prije zaključili kako RBA vrlo vjerovatno prodaje po algoritmu gdje ukupna vrijednost njihovog udjela u Optimi ne smije preći određenu zadanu razinu te su stoga kod svakog rasta prodavali. Sada, kod pada nisu prodavali što vjerovatno potvrđuje algoritam.
-
Jednom cu si dati truda i prouciti jel bi Hanfa trebala i morala odreagirati na navlakuse, jel su one po nekoj točci kažnjive ili ne, Jel to samo siva zona ili ima tu i neke odgovornosti.
U svakom slucaju, cekat cu rasplet do kraja...ako nesto u ovom corona periodu ima potencijal rasta u poslovanju, to su telekomi. Zamislite, svi doma u izolaciji, sto ce raditi? surfing, telefoniranje, iptv... Znam da to trenutno je neki veliki faktor u cijeni, ali ipak...ni to nije zanemarivo. Hrana, lijekovi (wc papir :D) i komunikacija - prodaja/promet ce se najamnje udvostruciti...
-
Ako na papiru imate nekoliko činjenica koje čvrsto idu u prilog tome da se barem dvije kompanije trebaju javiti na natječaj...... Jedina otegotna okolnost je ova novonastala situacija koja će proći a telekomunikacija kao siguran biznis ostaje.... Ona ne znam u čemu je problem?
Neki kolege su u prijašnjim postovima iskazivali sumnju pošto nema insajderskih informacija?!!!
Gospodo pa ovdje se vjerovatno radi o UG, A1 I tko zna kome.... Dali će u prvom redu odvjetnička društava gdje dolaze ponude stavljati svoj ugled na kocku? Radi se o međunarodnoj ponudi... Nije to situacija u kojoj Janko kupuje Markov hotel, dogovore cijenu.. pa odu na janjetinu...
Ovjde se radi o međunarodnoj reputaciji, ugledu i poslovnoj diskreciji svih faktora u ovoj fazi... To je važnije od bilo kakvog kokošarenja na burzi.... A da su se na temelju nekakvih insajderskih informacija događale važnije transakcije, to bi se otkrilo....ovo je sve bilo u većoj i manjoj mjeri trejdanje i navlačenje dosad, naravno potpireno koronom.... Čak je i rba povukla ručnu i ostali su samo nadobudni...Tako da mislim da nitko ne može znati koliko ponuda ima 100%,osim onih koji će to otvoriti...
ako su realne dvije ponude, onda se onaj koji se nije žalio na uvjete natječaja javio već u prvom roku. Ako je tako, onda se i ovaj drugi mora javiti sada u produžecima nevezano uz koronu
-
Ako bude ponuda a duboko se nadam. Onda ocekujem oko 10kn, to mi je nekako realno za ovakvo preuzimanje sa puno korisnika u šutu.
-
Jednom cu si dati truda i prouciti jel bi Hanfa trebala i morala odreagirati na navlakuse, jel su one po nekoj točci kažnjive ili ne, Jel to samo siva zona ili ima tu i neke odgovornosti.
U svakom slucaju, cekat cu rasplet do kraja...ako nesto u ovom corona periodu ima potencijal rasta u poslovanju, to su telekomi. Zamislite, svi doma u izolaciji, sto ce raditi? surfing, telefoniranje, iptv..e rade i u izolaciji su, . Znam da to trenutno je neki veliki faktor u cijeni, ali ipak...ni to nije zanemarivo. Hrana, lijekovi (wc papir :D) i komunikacija - t prodaja/promet ce se najamnje udvostruciti...
A hoće li svi ti koji ne rade a u izolaciji su, surfaju, gledaju tv, moći platiti račune, pošto ne rade i sva aktivnost je stala? Treba i o tome malo razmisliti
-
U svakom slucaju, cekat cu rasplet do kraja...ako nesto u ovom corona periodu ima potencijal rasta u poslovanju, to su telekomi. Zamislite, svi doma u izolaciji, sto ce raditi? surfing, telefoniranje, iptv..e rade i u izolaciji su, . Znam da to trenutno je neki veliki faktor u cijeni, ali ipak...ni to nije zanemarivo. Hrana, lijekovi (wc papir :D) i komunikacija - t prodaja/promet ce se najamnje udvostruciti...
A hoće li svi ti koji ne rade a u izolaciji su, surfaju, gledaju tv, moći platiti račune, pošto ne rade i sva aktivnost je stala? Treba i o tome malo razmisliti
to je sad drugo pitanje, biti ce problema generalno sa standardom, nece biti lako sa placanjem racuna to svakako....puno ljudi ce ostat bez posla/prihoda privremeno ili trajnije..ali tako ce biti sa svim granama ne samo telekomunikacijom
ali vjeruj mi za to ce se naci ko i za kruh i mljeko..jer to ce biti jedini prozor u svijet u ovo vrijeme ako se sve zatvori....ili dovikivanje preko balkona, ali to mozes samo sa frendom preko u zgradi preko ako se vidite
-
-
to je sad drugo pitanje, biti ce problema generalno sa standardom, nece biti lako sa placanjem racuna to svakako....puno ljudi ce ostat bez posla/prihoda privremeno ili trajnije..ali tako ce biti sa svim granama ne samo telekomunikacijom
ali vjeruj mi za to ce se naci ko i za kruh i mljeko..jer to ce biti jedini prozor u svijet u ovo vrijeme ako se sve zatvori....ili dovikivanje preko balkona, ali to mozes samo sa frendom preko u zgradi preko ako se vidite
Često se ovdje na forumu citira gospodin Đuro Lubura. Koliko sam shvatio on je sudski vještak i "stručnjak" za telekomunikacije. Nisam našao neko veliko relavantno radno iskustvo u području telekomunikacija u njegovom životopisu osim rada u MUP-u što ne smatram relevantnim. Može li netko reći zašto se mnoge tiskovine i portalo toliko pouzdaju u izjave gospodina Lubure u svezi raznih telekomunikacijskih tema kao i u svezi procjene cijene Optima telekoma?
-
I da netko ima informaciju o ponudama, koliko bi realno danas mogao profitirati od toga. Ni na bidu ni na asku nema nekih velikih količina da bi se od toga moglo zaraditi ozbiljne novce. Ne vjerujem da bi netko prodavao svoj ugled za maksimalno pola milijuna kuna.
Mi smo imali premijera koji je prodao upravljačka prava u INA-i za 10 milijuna eura.
Na stranu što je to ogroman kriminal, ali upravljačka prava u takvoj i tolikoj kompaniji dati za samo 10 milijuna eura pokazuje da i "najbolji" među nama imaju jako niske cijene po kojima prodaju obraz i poštovanje
-
Ovdje su se jedino u zadnje vrijeme pojavile dvije negativne stvari po optimu od pocetka procesa tj. rizicnosti prvo veca vjerovatnost od ponovne odgode natjecaja zbog globalnog poremecaja oko corone virusa ali valjda bi to vec ranije objavili, a ne kao i zadnji put kad je natjecaj prosao ali ocito to za njih ne bi bilo cudno ni ocekivat da isto postupe i sada tko ce ga znat i drugo naknadni utjecaj na valuaciju optime s obzirom na moguce smanjenje prihoda povezan s recesijom i nenaplativosti nekih prihoda ukoliko ddodje do defaulta nekih firmi i gradjana, sad kako izracunat taj utjecaj kad jos nitko ne zna konkretne stete jer to sve jos traje ?
-
Da nema korone cijena bi bila na 7 kuna ili vise, na razini Crobija od 2000.
Sad je tu jer je strah trejdera ogroman. Prodaje se i s gubitkom samo da se ugasi strah.
-
Smatram da bi sutra trebalo više nas poslati e-mail na AZTN i pozvati se na transparentnost natječaja i pravovremeno objavljivanje informacije u svrhu zaštite malih dioničara i tražiti od njih da izvijeste cjelokupnu javnost o tome koliko je zainteresiranih kupaca podnijelo pravovaljane ponude.
Ako već na taj način moramo tražiti informaciju koju imamo pravo znati.
-
Možda uredno i na vrijeme izviejste investicijsku javnost
-
Svi smo jako pametni na vrhuncu bulla, osjećamo se iznimno talentirani za trgovanje
Kada dobar vjetar puše i purani lete.
Ovdje se poklopilo nekoliko stvari. Bear market u devetnaest trgovinskih dana. Preprodanost, svaki mali ulagač je pun do vrha nosa. Ne znam što rade veliki računi, nisam gledala knjigu deset dana. Posljednji put kada sam gledala....... e pa...
Trgovanje je ponekad indikativno, i na temelju obrasca se nešto može zaključiti.
Ponekad i nije, jer na tržištima ne vladaju normalni obrasci. Ovo je vanredno stanje u svim sferama života, a burze su reagirale snažno i brzo.
Najbolje čemu se nadam je dovršenje procesa prodaje. Najgore što cijenim da se može desiti je prolongiranje, zbog priznati ćemo zlosretnih izvanrednih okolnosti. Pa proglašena je Epidemija.
-
1Q20 će biti bolji od 4Q19 . I to je nešto . Sigurno .
-
Kolega, odmorite se. Rok još nije ni završio.
Ovdje su se jedino u zadnje vrijeme pojavile dvije negativne stvari po optimu od pocetka procesa tj. rizicnosti prvo veca vjerovatnost od ponovne odgode natjecaja zbog globalnog poremecaja oko corone virusa ali valjda bi to vec ranije objavili, a ne kao i zadnji put kad je natjecaj prosao ali ocito to za njih ne bi bilo cudno ni ocekivat da isto postupe i sada tko ce ga znat i drugo naknadni utjecaj na valuaciju optime s obzirom na moguce smanjenje prihoda povezan s recesijom i nenaplativosti nekih prihoda ukoliko ddodje do defaulta nekih firmi i gradjana, sad kako izracunat taj utjecaj kad jos nitko ne zna konkretne stete jer to sve jos traje ?
Vidiš kako sam sebi skočiš u usta kad budeš jako pametan?
Upravo suprotno koliko znam ja sam jedan od rijetkih koji na pocetku prilikom ulaska racunao rizik prema cijeni ulaska i govorio da mi je bitnije procijenit rizik nego zaradu i s tim nisam nista falio, ovo sta sam napisao je jedino nova informacija koja se reflektira na cijenu i sta je tu ne pametno i kako s tim skacem sebi u usta ?
-
kako god bilo siguran sam, da će nas s obzirom na išćekivanje i nestrpljenje vlasnika dionica a posebno s obzirom na nesigurnost koja vlada tržištima zbog virusa, stvarno jako brzo obavjestiti o stanju pristiglih ponuda.....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner