Pa jeli moguce da još o tome razlglabate? Obveza nastaje u trenutku davanja OBVEZUJUCE ponude, a to sigurno nije 2.3. 2020 već neki datum iza toga nakon dubinskog snimanja odabranih firmi, tada se predaje obvezujuću ponuda ili se ne predaje ništa. Imali ste hotele maestrak gdje bi se javilo po 20 firmi na ovaj prvi natječaj pa na kraju niti nijedna obvezujuća ponuda. Mislim stvarno je smjesno da ljudi ovo ne znaju a trguju dionicom....
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Da, tromjesecni prosjek se racuna 3 mjeseca "unazad" od dana nastanka obveze...npr. da kupac optime 01.06.2020. potpise ugovor o prijenosu dionica sa zabom i htom, za visinu ponude bi relevantan bio ponderirani prosjek u razdoblju od 01.03. do 01.06.
Koliko sam shvatio i vi se slazete s takvim tumacenjem
-
Da, samo sto nitko ne zna koliko je potrebno od 2. ožujka do potpisivanja ugovora odnosno prijenosa dionica. Teoretski to može biti i 15-20 dana, a može i za koji mjesec, nakon dobivanja regulatornih odobrenja. Tako da sadašnji tromjesjecni prosjek može imati utjecaja. On svakako ima utjecaj kao smjernica da ispod neke cijene ne treba očekivati ponudu. Jer ako već HT i Zaba ne smiju ili neće prodavati dionice na burzi, neki medju prvih deset dionicara koji btw. imaju i člana NO u Optimi to mogu, i smiju. A opet ne čine. Dakle, čini se da price o bilo kakvom diskontiranju su tek price. Ili puste zelje.
-
Tri različita naslova:
https://www.poslovni.hr/domace/optima-…-dobiti-4187427
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…-neznatno-manja
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…lekoma-20200217
Prvi i drugi naslov su u očitom raskoraku.
-
Netko je linkao na ADPL, pa našao i OPTE.
https://simplywall.st/stocks/hr/tele…lekom-dd-shares
Upada u oči: "Trading at 62.3% below its fair value"
Iako nisam detaljno provjeravao kojim podacima barataju.
-
netko veći izlazi
-
Netko je linkao na ADPL, pa našao i OPTE.
https://simplywall.st/stocks/hr/tele…lekom-dd-shares
Upada u oči: "Trading at 62.3% below its fair value"
Iako nisam detaljno provjeravao kojim podacima barataju.
Nije vam ispravan program koji navodite.Ne rade dobro algoritmi. Pogledajte npr za Kraš ili Adris ili Viro. Kraš-cca 159 kn ? 🤔
-
netko veći izlazi
To je onaj što je stavio nekih 60.000 dionica prije otvaranja na 8 kn pa ih je maknuo, a nešto kasnije je prosuo po bidu u 2 navrata cca. 60.000 tako da mislim da je sad sve prodao.
-
Hm. Koje igre.
-
Netko ipak cuo nesto?
Procurile su za odabrane vijesti?
-
-
Ma to je obicno rusenje prosjeka.
I spekulacija. Obzirom da su svi toliko zapeli s prosjekom netko je jasno pokazao kako prosjek može biti krhak.
-
I spekulacija. Obzirom da su svi toliko zapeli s prosjekom netko je jasno pokazao kako prosjek može biti krhak.
Sve jasno!
Slicno razmislham, ali tako prosipati... tko srca ima za to.
Poklopilo me samo tako, nisam niti vjerivao da je moguce... mislio sam se popraviti sa cijenom kad ono "sila" po bidu krenula
-
Zapravo, kako će se približavati krajnji datum mene ne bi iznenadili slični događaji. Ljudi po defaultu ne vole neizvjesnost. I neće svatko istim intenzitetom proživljavati tu neizvjesnost.
A naravno, netko imajući na umu tu činjenicu može pokusati vješto spekulirati s ovim ili onim rezultatom.
-
SIgurno da onima koji su kupovali na visim cijenama nije lako gledati da cijena pada, psihologija je to nije lako to izdrzati ako nemas jasno definiran plan
-
pa prosjek u stvari i nema nikakve veze s ponudom mogućeg kupca, nema nikakve obveze držati se ikakvog prosjeka, ponuditi će cijenu ovisno o procjeni, a znamo da je ona negdje oko 7,30 a to znači da može ponuditi i manje ili više
-
U ovoj maloj bari puno krokodila!
Neki imaju dobre uši, jel to?
-
ne bi bilo čudno niti da padne na 7,00 , tolika je mala količina na kupnji , da se može neometano napraviti pravo rušenje .
-
takvo trgovanje se periodično ponavlja na OPTE. Cijena raste, a onda netko ničim izazvan trese po bidu i ruši cijenu - zašto, ne znam ali sigurno je toga bilo i na 5 i na 6 i na 7 kuna. A evo sada i na 8.
-
Lobisti s jedne i druge strane već valjda znaju kakve će ponude biti 2. ožujka. Negdje je procurilo? Radi se lovi zbog koje se isplati ući u inkriminiranu zonu.
-
...nema tu nikakvih informacija...ponude će se slati tako da dođu zadnji dan....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner