...pa čini mi se stvarno nerealno da bi OPTE bila prodana po sadašnjih 420 mil kuna....mislim da je realnost između 550 i 700 miliona kuna...ovisno o zainteresiranosti potencijalnih kupaca....
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Promijenit ce se sentiment trgovanja,nadam se uskoro....tko zna ista o Optimi ovo je odlicna kupnja....e sad tko ce prvi jako potegnuti kupnju....?
Moglo bi se to danas vratiti
-
Ja sam uložio puno, pa i više nego puno na davnih ovojesenskih aprox 5.5 kn. Nažalost kasno sam ušao u dionicu .... Samo promatram i žao mi je što ne mogu da uložim još.. Sa sjetom gledam u današnji promet i činjenicu da se ovakvo dijeljenje ne viđa često.. Uz sve zamke, neizvjesnost tržišta i sl ovo je jackpot
-
...uskoro će novinari iskopati neslužbenu informaciju o čemu se radi....
-
Mislim da samo treba biti strpljiv, jes da su neki kasno usli pa je sad pitanje izgubiti u ovom trenutku manje, ali barem znas na cemu si, ili riskirati do kraja, pa pokupiti lovu ili kapitulirat na ovom. Svatko treba procijeniti za sebe, koliko je izlozen, koliko moze istrpiti, koliki je panicar/ziheras...puno je osobnih parametra u igri. Mislim da je u ovoj prici samo bitno strpljenje, biti ce jos tu uspona i padova, veliki igraci su u igri. To je prica koja ce jos potrajati neko vrijeme. Ali na kraju se podvlaci crta. Nije nagovor ni na kupnju ni prodaju,
-
ajmo sad ovak.....budući da kažu da je tržište uvijek u pravu a cijena je stvarno luđački pala......kakve su mogučnosti ukoliko do ponude u ovom krugu ne dodje?....imam opte, da nebi bilo da drukam......koliko je uopće realno i moguće da se nitko ne javi i ne pristupi dubinskom snimanju?.....
-
ajmo sad ovak.....budući da kažu da je tržište uvijek u pravu a cijena je stvarno luđački pala......kakve su mogučnosti ukoliko do ponude u ovom krugu ne dodje?....imam opte, da nebi bilo da drukam......koliko je uopće realno i moguće da se nitko ne javi i ne pristupi dubinskom snimanju?.....
Po meni, to je nemoguce. Jer onaj tko bi spekulirao s nedolaskom riskira da dodje netko drugi i pokupi mu ispred nosa.
-
Sve je moguće kolega. U Optimi sam od 2016., svašta sam se nagledao i naslušao.
Ali je malo izgledno da ponuda nema, rekao bih da gotovo nema šanse za takvim scenarijem.
To mogu reći, nakon četiri godine skupljanja.
-
A ako su tri ponuđača?
Kakav je onda scenarij?
-
lagano dokup, hvala na panici
-
-
https://www.poslovni.hr/trzista/produl…elekoma-4216529
Inače, Večernji list u današnjem broju, s obzirom da je prvotni rok za dostavu ponuda bio 2. ožujka, piše kako neslužbene informacije kažu da su ponudu za kupnju Optima telekoma “vrlo vjerojatno predali telekom-operator A1 (nekoć poznat kao Vipnet) i United Group, tvrtka koja je netom dobila odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za kupnju mobilnog operatora Tele2 Hrvatska”.
-
"Neslužbeno se doznaje da su za preuzimanje Optime zainteresirani A1 Hrvatska i United Group, a prekjučer smo pisali i o panici investitora koja se događa već desetak dana."
-
Nikada od mene burzovnog mešetara.
Ne mogu predvidjeti reakciju mase, ne ide mi ta psihologija.
Vijest o produljenju natječaja i omogućavanju javljanja na natječaj svima zainteresiranima, a ne samo iz branše meni je bila dobra vijest
Tržište reagira snažnim padom.
Poklopilo me na bidu.
Ostalo/ propalo hvala im
Al' to je sve, šmrcko
Tržište može dulje biti iracionalno nego što mi možemo biti likvidni
tržište je uvijek racionalno. Tu imaš dvije komponente
- što ako nema ponuda?
- što ako će se ova igra s iskrcajima/ukrcajima nastaviti (poučeni iskustvom to je realna opcija)
zašto ne prodati i probati dokupiti 10% jeftinije? Sve je to dio priče pa si svatko odluči kak mu paše. Ja sam dosta puta na Optimi bio preoprezan i nedovoljno pohlepan. Jbg
-
Neslužbeno dolijevaju ulje na vatru.
Nije li širenje neprovjerenih informacija kažnjivo ?
U Optimi sam dulje do tri godine, i preživjela sam odluku aztn sa papirom u rukama, na 3,70
Svi znamo što se poslije desilo.
Bila sam u papiru i na 1,80........ kada se nismo mogli odlijepiti od 1,80 skoro godinu dana. Pad je počeo iza Božića, sa 3 kn... i nastavio se čitavu godinu
Svi znamo i što se potom desilo.
Piše u literaturi da cijena papira pada na dva načina. Agresivno, brzo i nasilno, ili iscrpljivanjem.
IMHO.
Ovdje je moguć samo jedan nepovoljan scenarij, a taj je da će zbog bilo kojeg razloga doći do prolongiranja prodaje do idućeg roka. U tom će slučaju cijena papira pasti kroz neko vrijeme. Tko ima novaca i strpljenja i to popratiti nema zbog čega brinuti. Osim uobičajenog, jer ovo je burza.
Ali......... IMHO, to se neće desiti. Ovoga je puta konačno i biti će gotovo, na veće ili manje zadovoljstvo svih nas.
-
Vijest o produljenju natječaja i omogućavanju javljanja na natječaj svima zainteresiranima, a ne samo iz branše meni je bila dobra vijest
Poklopilo me na bidu.
Ostalo/ propalo hvala im
Al' to je sve, šmrcko
- što ako nema ponuda?
- što ako će se ova igra s iskrcajima/ukrcajima nastaviti (poučeni iskustvom to je realna opcija)
zašto ne prodati i probati dokupiti 10% jeftinije? Sve je to dio priče pa si svatko odluči kak mu paše. Ja sam dosta puta na Optimi bio preoprezan i nedovoljno pohlepan. Jbg
Kako nema? Ako su jučer produžili natječaj da dodaju barem jednu?! 😁
Sala, a koji bi bio razlog da nema ponuda? Cijena na burzi? Pa evo, pala je cijena.Ako je netko i imao neke info, imao je jedne strane, ne svih. A pitanje je da li su bile info ili dezinfo. Al to je ionako posao za regulatora, a ne za nas na forumu.
-
Poklopilo me na bidu.
Ostalo/ propalo hvala im
Al' to je sve, šmrcko
- što ako nema ponuda?
Ma je li?
6.35 je skupo, a 5.65 je ok jer postoji mogucnost da nema ponuda?!? Kakva je to logika majko mila??
-
- što ako nema ponuda?
Kako nema? Ako su jučer produžili natječaj da dodaju barem jednu?! 😁
Sala, a koji bi bio razlog da nema ponuda? Cijena na burzi? Pa evo, pala je cijena.Ako je netko i imao neke info, imao je jedne strane, ne svih. A pitanje je da li su bile info ili dezinfo. Al to je ionako posao za regulatora, a ne za nas na forumu.
a šta ja znam ... možda kupci igraju na to da dovedu prodavatelja u stisku i time dobe povoljniju cijenu
-
- što ako nema ponuda?
Ma je li?
6.35 je skupo, a 5.65 je ok jer postoji mogucnost da nema ponuda?!? Kakva je to logika majko mila??
pa na 6.35 je prodao onaj koji se boji da nema ponuda, a po 5,65 je kupio onaj koji vjeruje da ponuda ima, ili je prodao onaj koji misli da će ovaj pad biti dublji, a kupio onaj koji misli da će biti još par titraja pa će zaraditi
-
Trgovina u četvrtak 27.02 i petak 28.02. Lista do 400 tog dioničara (ljudi sa 10k dionica) , ispod mi se nije dalo.
Prodavači:
Erste banka Rijeka skrbnički 191 000
J.Tokić 108 000 (ukoliko je ovaj vezan uz firmu Tokić d.o.o., regulator bi imao sta reći s obzirom na osobu koja sjedi u nadzornom odboru )
Croatia banka 048 skrbnički 100 000 (ovi namjerno gube lovu, kupuju skuplje, prodaju jeftinije tjednima, imaju još par manjih računa)
S.B 033 skrbnički 55 000
Kupci:
Osim HPBa iz top 10 sa 50 000, more starih i novih dioničara, od 5 tis do 30 tis komada.
Gledajte, u petak se desio game changer, ukoliko je i bilo povlaštenih informacija (a sigurno je) promjena uvjeta natječaja gdje se sad mogu javiti i fondovi sve je okrenula naopačke. To se vidjelo u ponedjeljak, a posebno u utorak po trgovini kad više nije bilo agresivnog prosipanja po bidu.
Pozdrav! Samo jako!
-
Ma ne vjerujem. Jer HT ionako može ako se ovo oduži još skoro godinu i pol dana upravljati Optimom.
Ja mislim da se tu ne zna puno, osim ovog sto se vidi na tečajnici. Al sad se sentiment okrenuo i svi su najednom prepadnuti pa priča o puno većoj vrijednosti od cijene vise ne prolazi. Nalazimo se u informacijom vakuumu i prilično nezahvalnom razdoblju za burze opcenito. I to je dovoljno za povlačenje na rezervne linije. Tko zna, možda na neku priliku opet krene napad! 😁 da se ratnički izrazim. 😉
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun